UEFA start onderzoeken na Europese wedstrijden van Feyenoord en Ajax

Maandag, 2 december 2019 om

De UEFA gaat een aantal gebeurtenissen onderzoeken die plaatsvonden tijdens de Europese wedstrijden die Feyenoord en Ajax in de afgelopen week speelden, zo laat de voetbalbond maandagmiddag weten via de officiële kanalen. Ajax kwam woensdag in de Champions League in actie tegen Lille OSC, terwijl Feyenoord donderdag in het kader van de Europa League Rangers FC ontving.

De Rotterdammers hebben de meeste reden om de uitkomst van het onderzoek te vrezen, aangezien de UEFA het afsteken van vuurwerk en het blokkeren van trappen door fans van de club gaat onderzoeken. Ook tegen de fans van Rangers wordt een onderzoek geopend: zij zouden namelijk ook vuurwerk afgestoken hebben in De Kuip. Op korte termijn lijkt Feyenoord echter niet te hoeven vrezen, aangezien het UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body zich pas op 27 februari over de zaak zal buigen.

De club deed vorige week nog een oproep aan zijn supporters om geen vuurwerk af te steken, daar Feyenoord hoopt een eerdere straf van de Europese bond nog ongedaan te kunnen laten maken. De Rotterdammers mogen naar aanleiding van incidenten in Zwitserland tijdens het duel met BSC Young Boys geen uitsupporters meenemen naar de laatste groepswedstrijd tegen FC Porto.

Ajax-opponent Lille moet eveneens vrezen voor een straf. Les Dogues verloren de wedstrijd tegen de Amsterdammers met 0-2 en worden nu mogelijk ook op de vingers getikt door de UEFA. De bond onderzoekt namelijk een vermeende veldbestorming door supporters en het blokkeren van trappen door de Franse fans.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door lwd12)

Dat blokkeren van de trappen.. volgensmij alleen beetje om geld te trekken. Nog nooit een supporter zelf er om hebben horen klagen

2 december 2019 om 17:27

Heeft met veiligheid te maken. De uefa is net als de shell alle regels moeten voldaan worden en anders word je op de vingers getikt. Bij de shell mag he gewoon niet naar binnen of je word ontslagen.

2 december 2019 om 17:49

Gaat zeker om veiligheid, maar in het ene stadion zijn ze er veel strenger op dan in andere. Bij Dortmund vragen de stewards het bijvoorbeeld 1 keer per helft en dan niet meer, heb ik veel vaker gemerkt. En was vorig jaar in Lyon en die stewards gooiden je eruit als je 1x niet luisterde.

2 december 2019 om 18:12

Je hebt die filmpjes in de Arena altijd. Dat als je de trappen niet vrijhoudt, medisch personeel moeilijker (en dus trager) naar mensen toekunnen bij een hartaanval of andere noodsituatie. Ik begrijp heel goed dat het zeurderig overkomt, maar wanneer er iets fout gaat is het wel heel erg naar natuurlijk.

2 december 2019 om 18:46

Dat klopt inderdaad, alleen is het de vraag of er bij een medische noodgeval daadwerkelijk mensen op de trappen blijven staan of dat ze ruimte maken. Ik snap ook echt wel dat het makkelijker verloopt wanneer de trappen altijd leeg zijn en dat je in verband met het veiligheidsprotocol altijd de trappen vrij moet houden. Overigens houden ze zich er op verre weg de meeste vakken keurig aan, afgezien van de vakken waar staan de norm is. Daar botst het, aangezien er geen plaats regulatie is en de trap al snel uitkomst bied. Over bepaalde punten zou de Uefa meer coulance moeten tonen vind ik zelf. Een deel van de boetes komt namelijk voort uit dat de Uefa vind dat de regels die zij opstellen strict nageleefd moeten worden. Dat terwijl dit fundamenteel in strijd is met talloze opvattingen van fanatieke supportersgroepen. Over vuurwerk, kritische spandoeken, het gooien met bier, zichtsbelemerende netten ... dan kun je wel als Uefa boos de clubs gaan straffen in de hoop dat die keihard gaan handhaven, maar op bepaalde punten gaan de supporters niet wijken. Dat deden ze 20 jaar geleden niet, nu niet en over 20 jaar nog steeds niet. De norm vanuit de skybox opleggen aan supporters op de sfeervakken is een kansloze strijd. In plaats van dat er gekeken wordt naar een redelijk compromis en praktische oplossingen is men alleen bezig de strijd te laten verharden.

2 december 2019 om 19:37

Afgelopen week tegen Rangers werd een bezoeker onwel, het bleek wel heel moeilijk voor hulpverleners om erbij te komen. Over vuurwerk en boetes heb ik minder begrip voor de UEFA - nog even en dan gaan we foto’s nemen in een stadion en op Facebook posten ook met een boete afdoen (mag nl ook niet volgens de reglementen - een argument dat door vuurwerk tegenstanders steeds van stalmgehaald wordt).

2 december 2019 om 20:01

Dat is niet helemaal waar. Er stond daar niemand op de trap toen en hulpverleners en stewards liepen als trage slakken erheen.

Ik schrok alweer, weer een onderzoek naar de Ajax supporters?ik ben er niet elke keer bij, maar over het algemeen maken de Ajax supporters er een waar feest van in de uitwedstrijden. Er wordt niet gesloopt, niet gevochten, en vaak overstemmen ze een heel stadion met een paar duizend man. En de gasten die zich wel misdragen worden vaak gecorrigeerd door de meerderheid. Maar goed, de Uefa vindt altijd wel een excuus om geldstraffen uit te delen, daar leven ze van, die Bobo's

2 december 2019 om 17:33

Nou ja, veldbestorming van een jongetje van een jaar of 12 is natuurlijk wel iets ernstigs......enerzijds vind ik het goed dat de Uefa zo kritisch is mbt de veiligheid. En als een jongetje het veld op kan, kan iemand anders het ook. Aan de andere kant vind ik altijd dat ze wel flink overdrijven met die geldboetes.

2 december 2019 om 18:10

'en als een jongetje het veld op kan'. Koekoek, even wakker worden. Je kan in bijna alle stadions heel makkelijk het veld op. Die normalisering heeft zich gelukkig al een tijdje geleden ingezet en dat willen we graag zo houden. Niet overdrijven dus.

2 december 2019 om 21:41

Het grappige is dat het jongetje volgens mij niet eens een ajax fan was, maar fan van ziyech.

Maar kan Feyenoord er wat aan doen dat er vuurwerk buiten het stadion werd afgestoken? Lijkt me niet toch?

2 december 2019 om 17:40

Deze actie is juist gecoördineerd door Feyenoord in samenwerking met de Autoriteiten dus dat lijkt me het probleem niet. Overigens wat de trappen betreft moet Feyenoord een keer naar zn eigen organisatorische vaardigheden durven kijken ipv elke keer dom en zonder enig resultaat omroepen dat je niet op de trap mag staan...

2 december 2019 om 17:47

Inderdaad stond deze wedstrijden noodgedwongen op VAK-G, maar leek wel of ze 2x te veel kaarten hadden verkocht voor dit vak. Kwam zelf nog een gozer ff bijdehand doen dat ik op zijn plek stond ....maar die had kaarten voor een ander vak...zegt genoeg over de controle beneden bij de trap.

2 december 2019 om 18:00

FeyenoordDelft, dat is heel storend ja. Ik adviseer je om voortaan voor andere vakken te gaan. Op de Willem van Hanegem tribune heb ik ook meegemaakt dat mensen doodleuk voor mijn stoel gingen staan en vervolgens zeggen: 'ja, ik kan nergens zitten.' De gele zijde bevalt een stuk beter. Mensen staan ook daar bij de trappen, maar in ieder geval niet in de weg. Komt op vak G inderdaad puur doordat mensen naar de verkeerde vakken gaan of niet doorschuiven

2 december 2019 om 18:02

Dat is toch ook bij vak S? Daar staat ook de helft met een seizoenskaart van vak T of R. Gisteren ook weer mogen aanschouwen in De Kuip dat ze daar massaal naar vak S trekken. Als iedereen gewoon op z’n vak blijft - desnoods ga je als hele gele zijde staan - is er niets aan de hand, maar elke keer maar wijzen naar hoe kinderachtig de UEFA is.

2 december 2019 om 18:53

@De kameraden hierboven. Het dubbel verkopen van plaatsen gebeurt inderdaad te vaak en daar zou tickets en service ook veel beter om mee moeten gaan. Het echte probleem is echter jullie medesupporters die denken 'recht' te hebben op 'hun plek' omdat ze daar normaal altijd zitten, er 10 jaar geleden zaten of omdat ze zo'n trouwe supporter zijn. Controle bij trappen is ook een lastige, tuurlijk het grote deel kan je tegenhouden, maar wat doe je als er eentje gewoon door stormt? Ga je hem achterna met het risico dat er nog 5 doorlopen die daar niet horen, of blijf je staan? Problemen op de GM tribune zijn het ergste, zeker omdat je van T en R zo door loopt. Naar mijn mening ligt het probleem niet bij de organisatie, maar bij de supporters die zich de baas achten in het stadion.

2 december 2019 om 17:48

Er is ook 'wat' vuurwerk in De Kuip afgestoken, paar knallers en een paar fakkels. Misschien dat ze daar op doelen?

Uefa blijft steeds meer een boete schrikbewind uitvoeren, maar aan falende VAR doen ze echt weinig.ik herinner me echt nog wel het Heizel drama waar mensen werden vertrapt door paniek (Liverpool-Juve 1984) en dat moet verkomen worden alleen vergeet de Uefa wel dat de stadions van tegenwoordig zoveel verbeterd zijn op het gebied van veiligheid.

Al die vergaderingen en andere feestjes die de Uefa organiseert en waaraan allerlei hotemetoten die daar enigszins aan gelieerd zijn en die ook af en toe een feestje verdienen voor worden uitgenodigd moeten ook wel gefinancieerrd worden.en daar zorgen al die domme lullen voor die in Nancy, Rome, Glasgow of waar dan ook de boel effe verbouwen.het is net de politiek zoals we dat in ons land kennen.

De Nederlandsche wet geeft toestemming om vuurwerk af te steken op 31-12 en 01-01. Waarom kan je het dan zo makkelijk kopen? omdat de fakkels bedoeld zijn als nood sein signalen. Zit je in de problemen en je hebt geen ander middel dan de fakkel om aandacht te trekken dan doe je dat. Dan moet je dus vaak denken aan mensen die met een boot op pad gaan en dan daar komen waar je hippe smartphone even geen bereik heeft, dan kunnen ze van pas komen. De Fifa/uefa/knvb en de clubs willen het niet, maar wat lullen die nou, ik bepaal toch lekker zelf of ik het dan wel doe. Ik laat mij toch niet als een klein kind vertellen wat ik wel of niet moet doen. Juist omdat het niet mag doe ik het toch en wie moeilijk doet is maar zielig,corrupt, want dat is de Uefa en de Fifa toch al en zeker als ze de regels ineens gaan handhaven. En de persoon die in de rook staat en het afschuwelijk vind, die moet maar niet zeuren en moet of maar even inhaleren of misschien beter later komen of daar gaan staan waar de wind niet naar toe staat, heeft hij er na een paar minuten geen last meer van.het zal dus inderdaad nooit stoppen ook niet als Feyenoord ( en daar geld het echt niet alleen voor) van de Uefa de Kuip een keer helemaal leeg moet laten, want we vinden het zo sfeervol. Werkelijk waar gewoon jammer., wees eens creatief en creeer sfeer zonder vuurwerk. Mogelijk al denken sommigen van niet.

Als Mede Feyenoorder kan ik alleen zeggen dat die gekken hem niet sporen en geen Echte Feyenoorders zijn. Er is buiten een grote vuurwerkshow opgezet en vooraf tig keer gewaarschuwd van steek geen vuurwerk af, dat je t alsnog doet ben je wat mij betreft gewoon Anti Feyenoord en super stom/dom!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper60
R. HapsVerdediger63
B. NieuwkoopVerdediger60
M. SenesiVerdediger61
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
M. DiemersMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren