Feyenoord komt dinsdagmorgen met groot nieuws

Dinsdag, 26 november 2019 om

Mark Koevermans wordt dinsdagochtend gepresenteerd als nieuwe algemeen directeur van Feyenoord, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 51-jarige bestuurder vervulde deze functie in de afgelopen periode al op interim-basis. De clubleiding heeft besloten dat Koevermans de functie vast moet gaan bekleden.

Koevermans is zodoende de definitieve opvolger van Jan de Jong, die afgelopen zomer werd weggestuurd door de raad van commissarissen bij Feyenoord. Hij is al twee maanden de algemeen directeur ad interim. Robert Eenhoorn gold als droomkandidaat, maar de club uit Rotterdam-Zuid slaagde er niet in de algemeen directeur van AZ te overtuigen.

Feyenoord heeft zodoende de belangrijkste directieposities weer ingevuld. Het zomerse vertrek van technisch directeur Martin van Geel werd tijdelijk ingevuld met Sjaak Troost, maar medio januari wordt Frank Arnesen de man met de technische portefeuille. De Deen werd begin oktober als technisch directeur ontslagen bij Anderlecht.

Arnesen wordt bij Feyenoord herenigd met trainer Dick Advocaat met wie hij in de jaren negentig bij PSV al nauw samenwerkte in een soortgelijke rolverdeling. Feyenoord zal Koevermans en Arnesen vandaag in De Kuip presenteren aan de pers. President commissaris Toon van Bodegom zal de media vertellen welke koers Feyenoord de komende tijd wil gaan varen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door hellevoet51)

Sterkte Mark. Gelukkig kent hij de slangenkuil in de Kuip al wat langer, dus zal niet heel snel onder de indruk zijn van alle colonnes die binnen de club verschillende belangen vertegenwoordigen. Hoop dat hij de benodigde rust kan creeeren en kan starten met echt beleid maken.

Alleen bij Feyenoord. Een mislukte commercieel directeur promoveren tot Algemeen Directeur. Waarom lukt het mijn club nou bijna nooit om dergelijke mensen op belangrijke posities te krijgen?

26 november 2019 om 07:43

Waarom mislukt als ik vragen mag? Als het eerste niet presteert is het alleen bij Feyenoord dat supporters zoals jij maar iedereen afschrijven en moeten vertrekken.

26 november 2019 om 08:52

Hij heeft de afgelopen jaren niet eigenhandig een sponsordeal weten te strikken en is daarin volledig afhankelijk geweest van Boudewijn Poellmann, die Feyenoord Qurrent en Droomparken heeft bezorgd.daarentegen heeft hij het de eerste jaren van zijn aanstelling wel heel aardig gedaan met de deals met Opel, Blijdorp en Adidas. Een commercieel directeur heeft het bij Feyenoord ook wel lastig omdat hij qua accommodatie beperkt wordt door de stokoude Kuip. Ik ben wellicht iets te vroeg in mijn oordeel.

Kan iemand mij het grote nieuws vertellen? Niets tegen Feyenoord ofzo hoor, maar dit wist heel Nederland toch al?

26 november 2019 om 07:13

Dit zat er inderdaad al een tijd aan te komen. Geen idee of deze man de klus aankan, het lijkt me wel goed van Feyenoord dat er nou duidelijkheid is. Hopen dat ze wat moois kunnen opbouwen de komende jaren, en de supporters ze daar ook de tijd voor gunnen.

Blijft toch jammer dat deze mislukte commercieel directeur nu de algemeen directeur gaat worden. Zo zonde voor de Eredivisie dat Feyenoord commercieel niet kan aanhaken bij de Europese subtop. De Eredivisie had echt baat bij een commercieel eerlijke titelstrijd zoals Barca/Real in Spanje of zoals de topclubs in Engeland. Uiteindelijk gaat het toch om de centen in voetbal en daardoor is Ajax nu volledig uit zicht geraakt. Hopelijk kan Feyenoord de komende jaren wonderen verrichten, want een titelstrijd zoals nu is eigenlijk niet zo veel aan.

26 november 2019 om 07:48

Ik betwijfel of het verschil tussen ajax en feyenoord de oorzaak is van het werk vd commercieel directeur. De vergelijking tussen barca/real en feyenoord /ajax slaat nergens op. Ajax is in naam gewoon groter dan psv en feyenoord en op commercieel gebied dus een voorsprong. En ik zal je vertellen, dat zal de komende 100 jaar nog wel blijven en dat heeft helemaal niks te maken met de falende commercie bij psv feyenoord of AZ. Wil feyenoord aansluiten bij ajax zal het domweg een betere selectie op de been moeten zetten.

26 november 2019 om 08:47

“Domweg een betere selectie op de been moeten zetten.” Je begrijpt dat dit alleen maar kan bij commercieel succes? Feyenoord kan helemaal niks op de been zetten op het moment omdat ze de boot volledig hebben gemist. Verkopen nauwelijks, sterspelers verdienen hooguit een miljoen. Ajax heeft spelers die 3 miljoen verdienen en verkopen voor 70-80 miljoen. Feyenoord moet capabele bestuurders neerzetten en het nieuwe stadion moet Feyenoord financieel gaan dragen. Fortuna kan Ajax ook beconcurreren als ze “domweg een betere selectie neerzetten.”

26 november 2019 om 10:38

Sorry hoor, maar jij snapt niet waat een commercieel directeur overgaat. Aankoop beleid is iets voor de Technisch directeur. Dus waarom je dat als argument geeft is mij een raadsel.daarnaast, doet AZ het nu goed door commercieel goed succes? Dus goede sponsordeals? Of hebben ze het voetbaltechnisch goed voor elkaar, met een uitstekende jeugdopleiding, goede transfers (en dus scouting)? Zelfde met Ajax, die hebben succes door uitstekende selectie, goede aankopen en een subliem beleid van Overmars. Goede commercie heeft hier niet zoveel mee te maken.....de grote miljoenen komen binnen door de transfers.

26 november 2019 om 11:00

Vergeet niet dat Feyenoord tot 1990 een positieve balans had in onderlinge ontmoetingen met Ajax, Feyenoord in de jaren '60 en begin '70 zelfs een poosje de rijkste club van Europa is geweest. Dat is op een gegeven moment ook omgedraaid naar een dominantie van Ajax/psv.dat verhaal dat Ajax zo ver uit zicht is wordt ook wel een self-fulfilling prophecy als iedereen het blijft herhalen. Ik denk dat voetballend Nederland ook behoefte heeft aan een veelzijdig clublandschap met meerdere identiteiten die aan elkaar gewaagd zijn. Veel leuker dan een monopolie van een tamelijk karakterloze club (in mijn ogen).

26 november 2019 om 11:25

Gelukkig heeft Koevermans in een artikel hierboven wel aangegeven dat het om commercie gaat. Kijk dat AZ nu beter presteert dat komt door de uitstekende jeugdlichting. Maar als Stengs, Koopmeiners en Boadu verkocht worden gaat AZ weer wat terugvallen. Ajax echter heeft dure spelers rondlopen als Tadic, Ziyech, Blind en Tagliafico. Wil Feyenoord weer aanhaken? Dan moeten ze ook spelers van rond de 10 miljoen kunnen halen en deze zelfs kunnen doorselecteren (zoals Ajax bij Marin doet). Zelfs de gerenommeerde jeugdopleiding van Ajax zijn vaak jongens die gekocht zijn (Schuurs, Onana , F. de Jong). Stappen voor Feyenoord om aan te haken zijn. Jeugd in KKD, nieuw stadion en commercieel aanhaken door externe investeerders en het buitenland. Gelukkig is Koevermans het hier mee eens en moet ik mijn woorden over zijn persoon terugnemen. Hij klinkt tot nu toe aardig verstandig als algemeen directeur.

Hiermee bevestigd Feyenoord dat ze niet meer bij de top van Nederland horen, dit is het enige groot nieuws wat ik hieruit kan halen.

26 november 2019 om 07:58

groot nieuws is als Feyenoord het startsein geeft voor de bouw vh nieuwe stadion De Schaal.de aanstelling van Arnesen en Koevermans lijkt me meer klein nieuws.

Leuk man een volleyballer bij PSV en een tennisser bij FEYENOORD en een honkballer bij AZ. Mooi divers gezelschap. Alleen Ajax heeft een algemeen directeur uit het voetbal.Benieuwd hoe onze tennisser het ervan afbrengt. Gaat bij de directeur zijn of wordt het een majorette van de VVF? Of vaart hij zijn eigen koers? Iemand een idee hoe hij over voetbal denkt of gaat van Bodegom de te varen koers aan ons vertellen en laten uitvoeren door majorette Koevermans? Koevermans moet dat toch vertellen? Vermoedelijk zit hier het probleem van Feyenoord onder andere. Van Bodegom bepaalt de vrienden betalen. Wie niet voor ze is is tegen ze en moet eruit.

Bijzonder dat ze na maanden zoeken uitkomen bij de mislukte commercieel directeur en dat eigenlijk niemand er heel veel vertrouwen in heeft dat deze Koevermans het goed gaat doen.

Bij groot nieuws over Feyenoord denk ik aan een wereldspeler als Ibrahimovic,maar niet aan completering van de directie.enfin,dan ben ik toch benieuwd of ze nog met Echtgroot nieuws komen.

Dit is nu precies een voorbeeld waar het fout gaat bij Feyenoord. Niks vernieuwend of verrassend. Je hebt 1 (onhaalbaar) idee om Eenhoorn over te nemen, dat mislukt dus doe je het maar met wat je al als noodoplossing hebt zitten. Waarom wordt er niet verder gekeken naar een andere perfecte kandidaat, dat was Koevermans niet anders was die wel direct AD gemaakt. Trainer wordt altijd een bekende en voorspelbare naam gehaald, spelers scouten bij studio sport en zelfs bij een AD komen ze niet verder als studio sport. Of is het echt zo zielig gesteld met Feyenoord dat helemaal niemand wil? Dan stop maar met Feyenoord City en ga investeren in de directie en voetbaltak.

Had liever wat nieuw bloed gezien. Feyenoord zou de boel op bestuurlijk niveau eigenlijk helemaal moeten vernieuwen

Grote nieuws haal ik hier zeker niet uit, want dit zong al langer rond. Bovendien hoor ik van Feyenoorders om me heen dat ze hier zeker niet gelukkig mee zijn. Dus klinkt als een soort tweede keus.

Groot nieuws dit ?? Ik verwachtte in dat geval iets over het nieuwe stadion / Feyenoord City. Het aanblijven van nobody Koevermans schaar ik niet onder de categorie 'groot nieuws'...

Het wordt denk ik als " groot nieuws " aangekondigd omdat dat betekent dat het Robert Eenhoorn niet wordt. Het is denk dan ook vooral groot nieuws voor AZ.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1911
L. SinisterraAanvaller194
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper20
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Technisch directeur
28 fans
59 jaar
Laatste voetbalnieuws

Martin van Geel getipt als ‘ideale opvolger’: ‘Maar hij werkt nu bij Willem II’

PSV hervatte de tweede seizoenshelft al met een gelijkspel tegen VVV-Venlo en de bekernederlaag tegen NAC Breda. Zondag kwam daar met een 1-1 remise tegen FC Twente een nieuwe domper bij...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Het is niet zeker dat Juventus en Paris Saint-Germain deze maand nog tot een ruildeal komen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren