Seuntjens is woest en brandt ploeggenoten compleet af: ‘Ik riep het 48 keer’

Maandag, 25 november 2019 om

De Graafschap verloor maandagavond voor het eerst dit seizoen. Op bezoek bij Jong AZ ging de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie met 2-1 onderuit. Ralf Seuntjens bracht de bezoekers na twaalf minuten nog wel op voorsprong, maar zag hoe Zakaria Aboukhlal met twee doelpunten Jong AZ de drie punten bezorgde. De routinier van De Graafschap heeft geen goed woord over voor de manier waarop de voorsprong uit handen werd gegeven.

De dertigjarige aanvaller stond na afloop vol frustratie FOX Sports te woord. “Wat er niet lukte? Opbouwen. Als je continu wil blijven opbouwen, terwijl zij altijd drukzetten... We deden precies wat Jong AZ wilde”, aldus een boze Seuntjens. "Ik zei het nog in de rust: ga niet opbouwen. We bleven het doen. In het veld riep ik het 48 keer. Laten we zeggen één keer per minuut. Het heeft geen zin, ze luisteren niet. Het houdt voor mij dan op om nog meer te coachen.”

Het steekt Seuntjens dat zijn ploeggenoten niet naar hem hebben geluisterd. “Als ik iets aangeef in het veld, kun je daarnaar luisteren. Als je zo eigenwijs wil blijven, hoef ik voortaan ook niet meer te helpen en te zeggen: we kunnen het voortaan beter zo doen. Ik ben tenslotte pas dertig jaar, maar dat maakt verder niet uit”, vervolgt Seuntjens op een cynische toon. “Dan hoef je daar niet naar te luisteren. Zo zit het nu in elkaar. Ik ga het niet meer aangeven.”

Door de nederlaag laat De Graafschap het na om in puntenaantal op gelijke hoogte te komen met koploper SC Cambuur. Aanstaande vrijdag volgt voor de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie de thuiswedstrijd met Go Ahead Eagles, de nummer zeven van de competitie.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door mutsaers78)

Deze man is zo vol van zichzelf. Echt heel bijzonder. Totaal geen zelfreflectie.

25 november 2019 om 22:59

@experia91 Wat heeft dat te maken met het feit dat hij gewoon gelijk heeft?????! Totaal niet relevant of hij wel of niet "vol van zichzelf is", hij mag en moet zijn teamgenoten coachen en als ze dan overduidelijk niet luisteren kan dat behoorlijk irritant zijn ja.

26 november 2019 om 00:37

Experia is denk ik niet vergeten hoe Seuntjens vorig jaar reageerde toen Steijn hem naar de bank verwees. Eerlijk is eerlijk, dat was stuitend en misplaatst arrogant. Toch vond ik het interview van vandaag niet zo storend. Seuntjens zei wat ie vond, lekker open en eerlijk

25 november 2019 om 23:37

Verschil mag er toch wel zijn. Seuntjens heeft 342 wedstrijden gespeeld in het betaald voetbal. Als hij iets uit wil leggen aan jonge gasten die net komen kijken in de Keukenkampioen Divisie, dan moeten zij gewoon hun bek houden en luisteren.

26 november 2019 om 01:38

Je zou ook kunnen zeggen, die 342 heeft hij overwegend gespeeld gespeeld voor clubs uit het linker rijtje van de Kkd. Dat is een lager niveau dan dat van de Graafschap nu. Ik zou daarom de jonge jongens willen adviseren. Wil je verder komen in het voetbal, luister dan vooral niet naar Seuntjes.zonder gekheid, de man zal in al zijn arrogantie vast wel een punt hebben. Het gaat natuurlijk meer op de manier waarop hij dat duidelijk probeert te maken. Hij heeft het misschien 48x in het veld geroepen dat het anders moet. Volgens mij roept hij ook ongeveer 48x in dit interview dat hij het al goed zei en dacht, hij en niemand anders. Niemand zag het goed behalve hij. Hij wil het, het liefst, van de daken schreeuwen hoe erg hij gelijk had. Vind ik een beetje treurig voor een man van 30.

Hij denkt echt dat hij super goed is hé? Is hij trouwens maar 30? Hoor je zo grijs te zijn dan?

25 november 2019 om 22:48

Door alle zorgen die hij heeft over het spel van zijn ploeggenoten!

25 november 2019 om 23:01

@acepluto Lekker relavant of hij grijs is ofnie, totaal onzinnige en niet relevant opmerking.hij had overigens gewoon gelijk,de Graafschap speelde tactisch echt heel erg dom.

25 november 2019 om 23:03

Dus omdat hij kritiek geeft op anderen is hij vol van zichzelf. Aparte redenatie

25 november 2019 om 23:34

@dylan en richardpraha, ik mag toch afvragen waarom hij zo grijs is op zo’n jonge leeftijd? in plaats van zo stuck up te doen kunnen jullie twee gewoon normaal antwoord geven. Overigens is Seuntjes echt wel iemand die denkt dat hij alles is, dat zag je vorig jaar al bij VVV. Beste man dacht dat hij de vedette was, op iedereen te zeuren tijdens PSV en liep toen zo zijn man lopen waaruit de 1-0 kwam

25 november 2019 om 23:52

Helaas met de verkeerde haar kleur (blijkbaar zwart) zijn de grijze haren al snel te vinden. Ik heb zwart haar en de eerste grijze haren waren al zichtbaar op mijn 19 de. .

26 november 2019 om 00:53

Vervalsing van de geboorteakte. Gebeurt vaker daar in zuidelijker gelegen gebieden. Op zijn 14e was hij al twee koppen groter dan zijn leeftijdsgenoten en bezat hij de grootste toeter. On topic: ja, je kan het wel aan nemen. Ik begrijp ook best dat hij als aanvaller daar wel moedeloos van wordt en ziet dat Jong AZ liever niet tegen een ploeg die lange ballen op een targetman speelt.

26 november 2019 om 13:48

Ik werd al grijs vanaf mijn twaalfde, dus het kan wel degelijk. Ander goed voorbeeld is die grijze Italiaan, Fabrizio Ravanelli. Die werd op zijn twintigste grijs.

Tja, frustratie kan voorkomen en volkomen begrijpelijk voor iedereen die zelf eens op het veld heeft gestaan, maar vooral als aanvoerder is het natuurlijk niet slim om dit na de wedstrijd voor de camera te zeggen. Daarnaast vind ik Seuntjes een goede voetballer voor de top van de Kkd, maar ik heb bij hem het idee dat het echt een hele vervelende gozer is binnen een team op het moment dat iets niet gaat zoals hij het wil. Al helemaal als zo'n figuur aanvoerder is zou ik me daar als teamgenoot dood aan ergeren.

Heerlijk zo'n interview. Ach ja het zal wel weer niet kunnen en niet slim zijn maar kom op, je bent niet voor niets aanvoerder en als ze dan niet luisteren dan kan ik deze reactie prima begrijpen.

Hij mag zelf ook wel iets meer doen, maar wat viel de graafschap wederom ver weg in de 2de helft. Wederom punten verloren terwijl er in de eerste helft niets aan de hand was. Het leek wel arrogantie, en geen wil om arbeid te leveren.

Aanstaande vrijdag tegen de Eagles? Maak daar maar zondag van hoor..

48x is ook wel vaak. Zou hij niet zo duidelijk articuleren? Misschien dachten ze medespelers wel, daar staat hij weer te schreeuwen.niet echt handig dit, maar frustraties kunnen er zijn en dan zeg je wel eens wat dingen die wij leuk vinden, maar waarschijnlijk intern niet goed zullen vallen. zal wel een sorry komen.

Ben benieuwd hoe Mike hierover denkt, hij bedenkt als trainer toch de speelwijze??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. JurjusKeeper190
L. OwusuVerdediger191
J. TutuarimaVerdediger180
T. van de PavertVerdediger181
J. VetMiddenvelder182
M. HamdaouiAanvaller186
R. SeuntjensAanvaller189
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

4 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 De Graafschap 18 9 2 0
2018/2019 VVV-Venlo 29 2 2 0
2017/2018 VVV-Venlo 32 3 6 1
2016/2017 VVV-Venlo 38 16 1 0
2015/2016 VVV-Venlo 36 28 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Heel veel mensen zijn teruggekomen op hun mening, dat ik toch wel wat had’

Iedere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie heeft zijn eigen routiniers, de ervaren mannen die het elftal op sleeptouw nemen. In de rubriek Routiniers licht Voetbalzone, de officiële mediapartner van de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren