‘Wekenlange absentie van Pogba heeft niks te maken met blessure’

Maandag, 25 november 2019 om

Paul Pogba kwam al weken niet in actie voor Manchester United, volgens de officiële lezing wegens een enkelblessure. Paco González, journalist voor het Spaanse Cadena COPE, komt nu echter op de proppen met een ander verhaal. Pogba zou volgens González al lang en breed weer fit zijn, maar speelt niet voor Manchester United omdat hij een winterse transfer naar Real Madrid wil forceren.

González beroept zich op bronnen dicht bij Manchester United en Pogba. De Franse middenvelder kwam op 30 september voor het laatst in actie voor the Red Devils, toen hij negentig minuten binnen de lijnen stond in de thuiswedstrijd tegen Arsenal (1-1). Pogba moest de zes daaropvolgende competitiewedstrijden missen, doordat hij nog altijd zou kampen met een enkelblessure. “Paul heeft tijd nodig om volledig te herstellen. Ik denk dat hij pas in december zijn rentree kan maken”, zei Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer eind oktober.

Pogba zou echter al hersteld zijn, maar weigert voorlopig om te spelen voor Manchester United en hoopt zo een transfer naar Real Madrid te forceren. De Koninklijke waren afgelopen zomer al concreet in de markt voor de middenvelder. Dat een transfer naar de Spaanse hoofdstad niet tot stand kwam, was voornamelijk te danken aan de starre houding van Manchester United. De Engelse topclub hanteerde een exorbitante vraagprijs en weigerde concessies te doen, waardoor de transfersom zelfs voor Real Madrid te gortig leek te worden.

De onderhandelingspositie voor Manchester United is er echter niet beter op geworden. Het contract van Pogba loopt nog tot medio 2021 en hij zou voorlopig geenszins van plan zijn om die verbintenis te verlengen, ondanks pogingen van the Red Devils om aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. In de huidige situatie moet Manchester United eigenlijk uiterlijk komende zomer afscheid nemen van Pogba, om nog een acceptabel bedrag aan hem te kunnen overhouden.

Om die reden zou Solskjaer nu bereid zijn om in januari mee te werken aan een transfer, die een zo hoog mogelijk bedrag moet opleveren. Manchester United is zelf inmiddels ook wel klaar met Pogba, mede doordat hij tijdens het herstel van zijn vermeende blessure uit een filmpje bleek dat hij wel kon basketballen. De Engelsen hopen nog een bedrag van 150 miljoen euro te vangen voor Pogba, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat dit in januari op tafel komt. Zinédine Zidane heeft bij Real Madrid bovendien zijn middenveld op orde en lijkt in de winterse transferwindow weinig belang te hebben bij de komst van Pogba.


Poll

Zie jij Paul Pogba naar Real Madrid vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door zortax)

Zou het niet eens erg vinden. Is al zolang weg, dat ik hem af en toe zelfs vergeten ben. Pogba lekker voor 150 miljoen verkopen en 2 nieuwe middenvelders er voor terug halen is prima.

25 november 2019 om 09:12

Denk niet dat je nog 150 miljoen voor hem kan krijgen. Hij wil vertrekken dat weet Real ook wel. Dus ik zie eerder richting de 100 miljoen voor hem.

25 november 2019 om 09:59

ALS dit bericht als waar is, dan zie ik Real deze winter geen 100-150 miljoen betalen voor Pogba. Ik zie ook niet direct in welke andere ploeg in aanmerking komt... maw Pogba kan zichzelf hiermee schade berokkenen want als dit waar is zou hij bij Man Utd ook niet meer mogen spelen en zit hij tot juni 2020 in de tribune.

25 november 2019 om 10:33

@django10gelukkig is/was Real afgelopen zomer niet de enige geïnteresseerde club, PSG & Juve hebben ook nog steeds interesse en aangezien PSG niet bang is om 150 mln te betalen en Juve met een Dybala & Rugani 2 spelers heeft waar Utd wel iets mee kan, is Utd helemaal niet afhankelijk is van hoeveel Real biedt & over heeft o Pogba te halen.mocht het verhaal kloppen dat Pogba & PSG in de zomer voor 98% rond waren maar te laat voor Utd om spelers aan te trekken en hij inderdaad zoals hij laatst aangaf “graag terug naar Juve te willen” dan zie ik niet in waarom Utd niet een bedrag rond de 150 mln kan krijgen. Pogba verliest zijn commerciële waarde niet 1,2,3 omdat hij effe niet speelt.dat hij weg gaat bij Utd staat vast, wederzijds tussen hem & de club/supporters is al afscheid genomen lijkt het. Persoonlijk mis ik hem geen moment.

25 november 2019 om 14:21

Uiteindelijk gaat het erom wat de gek ervoor geeft. Als al die clubs rond de 90 miljoen euro gaan zitten, maakt het weinig uit hoeveel clubs er geinteresseerd zullen zijn. Dan gaat het er gewoon om welke club de gunstigste voorwaarden voor het kamp Pogba kunnen neerleggen. Je moet als club namelijk wel heel dom zijn om 150 miljoen euro voor Pogba te betalen op dit moment. Hij wil per se weg, hij heeft na dit seizoen nog een 1-jarig contract, hij is te duur om op de bank te posteren en Pogba is absoluut niet bereid om bij te tekenen. Bovendien presteert hij slechter dan toen hij kwam en is de achterban hem ook min of meer zat. Geen club gaat dan meer betalen dan het bedrag waarvoor hij gekocht is.

Laat hem maar opzouten, zoutzak dat ie is. Bakt er niks van en denkt dat hij een Messi is.

25 november 2019 om 09:15

Overdrijven is ook een vak @TheGreatest10 Nog steeds de beste middenvelder bij United.. Hij moet voor de hoogst mogelijke bedrag verkocht worden en daarvoor in de plaats moeten we meteen Bruno Fernandes en Ndidi van Leicester binnenhalen.

25 november 2019 om 11:02

Hij overdrijft...maar ook niet helemaal. Ik vind het namelijk echt opvallend en raar hoe bij Pogba (maar ook Neymar) de sterrenstatus helemaal naar hun hoofd is gestegen. Allebei echt wel 1 vd beste voetballers op hun positie van hun generatie, maar het gaat al 2 jaar over vanalles maar niet over hun voetbal. Ts ook de schuld van de huidige tijd en media waarin egos worden opgeblazen tot zappelins.... maar ook als liefhebber moet je dan toch door hebben: ik moet gewoon weer eens 10 lekkere wedstrijden spelen en beslissen achter elkaar?!

25 november 2019 om 12:04

Ik snap de vergelijking met Neymar, zeker omdat hij zo vaak in de media verschijnt, maar toch vind deze niet helemaal opgaan. Neymar is qua talent imo de beste voetballer na Messi en Ronaldo van dit decenium, terwijl Pogba het nog altijd moeilijk heeft zijn sterrenstatus waar te maken. Bovendien is Neymar de afgelopen jaren ook heel veel geblesseerd geweest en zelfs geopereerd. Ik denk ook dat dit de hoofdoorzaak is dat hij qua voetbal niet zo veel im beeld is geweest. Pogba daarentegen is voor het overgrote deel fit geweest. Hij lag met Mourinho in de clinch en nu met Ole lijkt het ook niet helemaal lekker te gaan, terwijl hij wanneer hij speelde vaak ook verre van beslissend was.

En wat heb je aan pogba als je daar een Valverde hebt lopen die nog jaren jaren mee kan. Het enige wat er verschilt tussen die 2 is dat pogba wel aan z’n goals komt dat maakt hem wel uniek. Op de een of andere manier maakt hij er veel voor een speler op die positie. Ik zeg niet dat ik Valverde nu even goed vind als pogba maar Valverde is wel heel heel erg goed.

25 november 2019 om 10:02

Eens, Valverde doet het echt heel goed! Zou zonde zijn om zoveel geld uit te geven voor een positie waar het niet echt nodig is. Spaar dat geld beter op voor Mbappe komende zomer!

25 november 2019 om 10:42

Puur uniek door zijn scorende vermogen? Valverde scoort ook gewoon zijn goaltjes bij Real, daar zou het niet aan liggen denk ik he? Die dribbels, acties van Pogba ohmyyy.. zeker vergeten omdat je hem weinig gezien hebt? Hij is een speler die het verschil kan maken op het middenveld. Oh vergeten, en die passen van Pogba? Wat je Kroos steeds minder ziet geven? Aub zeg, Valverde boven Pogba verkiezen hahaha

25 november 2019 om 13:08

Dan kijken wij heel anders naar voetbal en zeker verschillend. Ik zeg nog duidelijk ik vergelijk Valverde nooit met pogba als we over kwaliteiten gaan praten maar wat Valverde hier laat zien is niet niks. Valverde is heel belangrijk voor Zidane en dat je zegt Valverde scoort ook z’n goals noem er 3 op dan?

25 november 2019 om 14:00

Nee tuurlijk is niet niks, ben ook een fan van Valverde. 2 goals in 9 wedstrijden en goede onderscheppingen. Ga er niet vanuit dat hij er 10 zal scoren of hij mag ook Penalty’s nemen als Pogba bij United. Valverde kan je ook met Pogba samen daar zetten ipv Kroos bijvoorbeeld. Pogba zal hoe dan ook meer kwaliteit brengen voor het middenveld van Madrid

25 november 2019 om 14:17

Dan moet hij wel beter gaan spelen dan hij de laatste twee seizoenen doet. Natuurlijk kan Pogba goed voetballen, maar hij heeft natuurlijk ook wel wat pijnpunten die niet in zijn voordeel spreken. Om dus zomaar te stellen dat hij het wel even gaat doen bij Real Madrid, is wel erg voorbarig.

150 miljoen voor een speler die 6 wedstrijden per jaar goed is en daarna Dr als een zoutzak bij loopt ... Ik zou het knap vinden als ze zo'n bedrag voor hem kunnen krijgen

Wat een mega kneus die Pogba. Verkas alsjeblieft naar China ofzo en laat je niet meer zien op de Europese velden. Jij bent een schande om naar te kijken. Begin liever je eigen show. Ligt misschien nog wel een rolletje klaar voor je zaakwaarnemer.

Real Madrid doet nooit transfers in de winter normaal. Ikzelf zie et graag een middenvelder bijkomen. Ja nu gaat het goed maar zodra Valverde of Casemiro een blessure oplopen wordt het bibberen. Of die middenvelder pogba moet zijn? Dat niet imo. Liever een goedkopere optie zodat Perez geld in het spaarvarkentje heeft zitten om op elk moment te kunnen toeslaan voor Mbappe wanneer de kans zich voordoet

Blijf bij United aub. Madrid heeft Valverde al op het middenveld die nog een grote toekomst tegemoet kan gaan. Ideale opvolger van Mordic en/of Kroos. Pogba is overbodig en zou de ontwikkeling van Fede hinderen.

Pff hoe mensen de kwaliteiten van deze speler vergeten lijken te zijn. Puur door zijn performance bij Manchester United. Vergeten hoe hij bij Juventus speelde met een Vidal en Pirlo naast zich? Als hij bij Manchester United echt gewaardeerd zou worden zou hij niet omringd mogen worden door Fred, Pereira, McTominay, Matic en al die middelmoot spelers. Gun het hem die transfer naar een echte topclub van harte of het nou Real Madrid, PSG, Juventus of PSG is. Kunnen hem allemaal gebruiken.

25 november 2019 om 10:43

Bij een lekker lopende Juventus was hij inderdaad geweldig. Het is ook zeker een goede optie voor Real, maar ik zou eerder voor zijn landgenoot Kante gaan.

25 november 2019 om 10:48

Bambinoo, natuurlijk Kante ook een kwaliteit apart en kan ook een nasr de top 5. Maar Pogba afschrijven en temin vinden voor Real Madrid vind ik gewoon geen respect hebben

25 november 2019 om 11:24

Hij zou zeker niet tekort komen voor Real. Iedereen kan hem wel bashen vanwege zijn prestaties bij Man Utd. Maar wie heeft er het afgelopen 5 jaar bij Man Utd, los van de Gea, nou constant goed gepresteerd?

25 november 2019 om 13:51

Precies, niemand heeft het gehaald daar. Zelfs Messi zou United nu niet meer kunnen redden. Wat een grap, 85 miljoen voor Mcguire laat al zien wat voor beleid daar het club besturen

25 november 2019 om 14:09

Pogba is ook gewoon geen leider. Mensen verwachten van hem dat hij dat wel is vanwege z'n salaris en transfersom. Daar gaat het al fout. Bovendien moeten mensen niet vergeten waarin hij terecht is gekomen. Met uitzondering van misschien een paar spelers is elke aankoop slechter geworden sinds aankomst bij Manchester United in de afgelopen pakweg 6 jaar. Die club verdampt geld alsof het water is en doet dat ook nog eens zonder beleid.

25 november 2019 om 14:37

Nou mensen kijken gewoon wat hij de afgelopen 2 jaar nou gepresteerd heeft. Zijn goede goede wedstrijden kan je op 2 handen tellen. En dat is natuurlijk bar weinig als je spreekt over een topspeler. Vind het ook wel makkelijk om zijn presteren af te schuiven op zijn team genoten. Een topspeler kan en moet het verschil kunnen maken waar hij ook speelt. Ik denk zelf dat dat Pogba gewoon niet zo goed is als iedereen beweerd dat hij is. Ja een goede speler dat zeker maar al lang voorbij gestreeft door andere middenvelders op die postitie.

Zou mooi zijn voor Man Utd als ie vertrekt. Iemand met een dergelijke egoïstische mentaliteit die enige invloed in de kleedkamer heeft, moet je er zsm uitknikkeren. Dan na Lukaku en Pogba Martial nog zien te lozen, en men kan weer met een schone lei beginnen.

25 november 2019 om 13:19

Martial lozen? Waarom hem lozen? Hij doet het uitstekend.

25 november 2019 om 14:13

Alsof het de schuld van de spelers is. Manchester United zelf is verantwoordelijk voor de puinhoop daar. Een selectie samenstellen zonder visie, plan of beleid en ook nog eens structureel het dubbele van de marktwaarde betalen. De club kan op dit moment helemaal niet beginnen met een schone lei, want ze hebben na het vertrek van Ferguson al laten zien daar niet de kennis voor te hebben. Zolang ze geen mensen hebben die dat wel kunnen, zal er waarschijnlijk niets veranderen...

Geloof niets van dit verhaal. Komende zomer staat het EK voor de deur. Pogba wil dat echt niet missen, die gaat echt niet acht maanden niet spelen omdat hij een transfer wil afdwingen om zo het EK te missen. Na acht maanden niet spelen zitten er sowieso weinig clubs op hem te wachten, het zal teveel tijd kosten om hem dan weer in vorm te krijgen dus zal er dan een verloren seizoen volgen.

Ik neem toch aan dat als hij tijdens een blessure dingen filmt waaruit blijkt dat hij toch niet zo erg geblesseerd als vermoed word, hij daarvoor beboet word.

Dit lijkt me gewoon uit de lucht gegrepen. Het is namelijk wel makkelijk om dit te schrijven nu hij geblesseerd is tot december en dan de transferperiode alweer in zicht is. Overigens vraag ik me ook af wat Pogba nog op moet gaan leveren. De relatie tussen Manchester United en Pogba is al vanaf z'n komst zeer stroef en het is wel duidelijk dat hij het liefst vertrekt. De onderhandelingspositie van Manchester United wordt zwakker met de maand.

25 november 2019 om 15:34

Hij liep gewoon in het Gips dus lijkt me raar dat het waar is.

150 miljoen? De huidige Pogba is nog max. 50 waard.

Hij is helemaal niet nodig in Madrid.Als assensio weer fit is zou ik zo gaan spelen.Carvajal Varane Ramos MarceloV. Junior Valverde Kroos Bale assensio Benzema

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6136
4.Chelsea3910
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
M. RashfordAanvaller2214
David de GeaKeeper220
L. GrantKeeper00
E. BaillyVerdediger00
S. RomeroKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

455 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester United 7 0 0 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Pérez kijkt in eigen gelederen: ‘Pogba? Ik weet niet wie dat is’

Real Madrid werd afgelopen zomer nog nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van Paul Pogba, maar van een akkoord met Manchester United kwam het toen niet. Inmiddels heeft zich met...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren