Verval bij Feyenoord erg groot: ‘Of de tank leeg raakte? Dat gevoel had ik wel’

Vrijdag, 8 november 2019 om

De aanvoerdersband moet Steven Berghuis vleugels geven, want de vleugelaanvaller van Feyenoord scoorde ook tegen Young Boys (1-1). De nieuwbakken captain is desondanks niet tevreden over de prestatie in De Kuip, want volgens Berghuis kwam Feyenoord donderdagavond vooral in de tweede helft flink tekort op fysiek gebied.

"Of de tank leeg raakte? Dat gevoel had ik wel, dat we daardoor niet meer van onze eigen helft af kwamen", legt Berghuis na afloop tegenover FOX Sports de vinger op de zere plek. "De trainer hamerde er in de rust op dat we vooruit moesten blijven verdedigen en onszelf niet naar achteren moesten laten duwen, maar dat laatste gebeurde wél. Daar zit ruimte voor verbetering."

In the Zone | Kökcü: 'Advocaat is wat feller en duidelijker als je het niet goed doet'

De zelfkritische Berghuis komt met een passend voorbeeld op de proppen. "In de eerste helft konden Jens Toornstra en Orkun Kökçü vanuit het middenveld nog een paar keer doorstappen, maar dat kregen we in de tweede helft niet meer voor elkaar", verzucht de nieuwe leider van Feyenoord. "Voor rust kwamen Rick Karsdorp en Ridgeciano Haps er een paar keer overheen aan de zijkant, maar in de tweede helft kregen we ook dát niet meer voor elkaar."

Berghuis durft nog niet te zeggen of Feyenoord met de komst van Dick Advocaat als trainer opeens heel veel progressie heeft geboekt ten opzichte van de laatste periode van Jaap Stam in Rotterdam. "Twee weken geleden? Zó... Ik weet niet meer hoe ik me toen voelde", verwijst de aanvoerder naar de 4-0 nederlaag tegen Ajax. "Maar ik voel me nu ook niet top, hoor." Overwintering in Europa is nog steeds mogelijk, ondanks het tegenvallende resultaat tegen Young Boys. "Het kan nog wel. Als we thuis winnen van Rangers FC, dan ziet de wereld er heel anders uit. We gaan ervoor."


Poll

Steven Berghuis is een goede keuze als aanvoerder van Feyenoord


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Ik vond YB gisteren een stuk beter spelen dat in hun thuiswedstrijd. Nu bleek dat ze best wel konden spelen, terwijl in Zwitserland ik echt het gevoel had dat we 3 punten verloren hadden omdat ik het voetballend niets vond voorstellen. Ze hadden met een beter vizier kunnen winnen. Zoals Berghuis al aangeeft, de 2e helft was een stuk minder kwa voetbal van Feyenoord, desondanks had je ook zelf nog kunnen winnen (kans Jorgensen en Kokcu).

8 november 2019 om 10:21

Ik vond het de fout van Advocaat om het achterin niet dicht te zetten de tweede helft. Als je met 1-0 voor staat ga je niet aanvallen met 7 man waardoor je achterin 1-1 komt te staan. Niet met dit Feyenoord.

8 november 2019 om 11:31

Klopt! Feyenoord had zeker kunnen winnen, maar dan hadden ze misschien iets te veel gekregen. Zou een mooie compensatie zijn geweest voor de uitwedstrijd waarin Feyenoord te weinig kreeg. Reëel gezien is de EL nu voorbij helaas.

Ik vond het gisteren niet eens zo slecht van onze kant. We moeten ons gewoon realiseren, dat we niet zo ontzettend goed zijn en een team als Young Boys niet zomaar van de mat tikken, ook al is dat bepaald geen superploeg. In de tweede helft hadden ze door dat ze 2 mannetjes op Berghuis moesten zetten en Feyenoord zo compleet lam konden leggen. Koppel daar het ongelukkige (slechte) optreden van Jörgensen aan en het algemene gebrek aan creativiteit en dan blijft er niet meer over dan 1-1. Het had misschien 2-1 kunnen worden, maar aan het einde ook zomaar 1-2.Gewoon proberen om nog wat puntjes voor NL te halen tegen Rangers en Porto en dan weer verder met de competitie.

8 november 2019 om 10:12

Nou, ik vond het wel erg matig. Je hoeft mij niet te vertellen dat we geen superploeg hebben, maar dat we weer zo afgetroefd worden op fitheid, loopvermogen, finesse, creativiteit tegen een magere ploeg viel we toch wel zwaar hoor. We zitten inmiddels in november. Als je dat afzet qua fitheid tegen AZ en Ajax is echt schrikbarend. Dan heb je ook iets volledig verkeerds zitten doen qua scouting als je aankopen continu geblesseerd en niet fit zijn.zo'n Karsdorp is bijvoorbeeld echt geen schim meer van wat hij was. Mist snelheid, zowel absoluut als qua handelen, maar ook gewoon qua positionering is het 10 keer minder dan in het kampioensjaar.

8 november 2019 om 11:10

Had je verwacht dat al die tekortkomingen in een week waren weggewerkt? Je kunt ook je verwachtingen bijstellen naar de nieuwe realiteit. Dan is het glas wat voller. Dan kun je nog steeds positief kritisch zijn. Karsdorp is inderdaad een niveau minder dan in zn kampioensjaar, maar het moet wel gezegd worden dat alle linies destijds veel korter op elkaar speelden. El ahmadi en kuyt hadden daar een hele grote coachende rol in. Met kleine afstanden tot je teamgenoten is het een stuk lekkerder verdedigen

8 november 2019 om 11:32

Ik denk dat jij er nog wat in zag, omdat je er met je supportershart naar gekeken hebt, maar ik heb het na een uur gewoon uitgezet. Het leek niet eens op voetbal, van beide kanten niet; ik dacht dat ik naar de 2e divisie aan het kijken was. Ik vermoed dat je ook zoiets het vanavond uit de mond van Rene van der Gijp zult horen; misschien dat hij nog de werklust gaat prijzen. En Derksen zal de jaren 80 taktiek van Dicky wel gaan prijzen(het goedzetten van de organisatie), waar ik niets van begrijp. Als je vol druk zet(denk aan de laatste twee overwinningen op Ajax in de Kuip), dan hoef je niet eens zelf te voetballen en alleen maar te wachten op de fouten van YB, die vanzelf komen en dan sta je vlakbij de goal. Op die manier spelen is na de bus parkeren het makkelijkste wat er is. Het moet volgens mij ook zo, want die paar spelers die Feyenoord heeft die kunnen voetballen staan voorin. Het voordeel is dat de supporters direct achter de ploeg gaan staan; die mensen vinden dat prachtig want vroeg storen lijkt op passie en gedrevenheid. Hoe dan ook, het seizoen is over, met dit team en deze gedateerde taktiek gaat Feyenoord niet overwinteren in Europa. Ik zou vol voor de beker en de nacompetitie gaan.

8 november 2019 om 11:38

Ik vind het knap dat je het uberhaupt aanzet als Ajacied. Het is toch bijna een andere sport dan wat je dinsdag zag De nacompetitie gaat wel erg ver overigens, plek 15 moet toch haalbaar zijn. Oh en die 6-2 heb ik niet gezien. De eerste klassieker in een jaar of 10 die ik moest missen.

8 november 2019 om 12:16

Het probleem was dat Feyenoord vlak voor rust dus wel een keer door gingen met druk zetten tot aan de zestien van Young Boys en daar toen een levens gevaarlijke counter uit kwam. Dat zal wel afschrikken. Hoezo nacompetitie? Feyenoord eindigt echt wel boven plek 16

Dom en Narshing niet te brengen. Dat is toch je enige buitenspeler met diepgang die je paar keer weg had kunnen steken, maar nu kreeg je steeds een Berhuis en Larsson wat in de bal kwam waardoor het makkelijker te verdedigen is. Narshing is niet perse een goede speler, maar diepgang zou wel eens fijn zijn en z’n slechte voorzet heeft hij niet en met Jorgensen kan het een wapen zijn.

8 november 2019 om 10:09

Vond Larsson nog niet eens zo slecht invallen. Hield tenminste een bal vast en zocht de juiste man, Sinisterra was echt drama gisteren. Vond daarnaast vooral de backs weer erg matig en wat Ie de hele avond aan het doen was mag Joost weten. Onbegrijpelijk dat Senesi onder voor hem moet doen. Was in dat kwartiertje al veel rustiger en zocht de voetballende oplossing.

8 november 2019 om 10:19

Haps vond ik nog redelijk spelen,haalde een hoop weg en stichtte wat gevaar. Karsdorp is werkelijk een van de slechtste Feyenoorders, het hele seizoen al. Ik heb geen idee waar die mee bezig is. Balletjes breed over 10 meter mislukten, slechte voorzetten. Zijn fitheid valt me nog steeds tegen en hij loopt als een kip zonder kop rond. Als dat te maken heeft met de bedreigingen van sommige fans, zou ik hem lekker tot de winterstop buiten beeld houden en aan zijn gestel laten werken. Verder snap ik nog steeds niet wat de meerwaarde van Sinisterra is. Ook hij loop als een kip zonder kop rond, het ziet er vervaarlijk uit maar hij creëert werkelijk niks. En Jorgensen ... met hem erbij speel je eigenlijk met 10 man, wat is de man ver weggezakt.

8 november 2019 om 10:43

Haps was de beste man aan Feyenoord kant volgens mij

8 november 2019 om 11:32

Ik denk dat het wel eens over kan zijn voor Karsdorp. Bij Roma viel hij vooral op door geblesseerd te zijn en tijdens deze blessures vooral niet te werken aan zijn fitheid maar in plaats daarvan het centrum van Rome op te zoeken. Die jongen is gewoon geen prof. Is meer bezig met randzaken dan met voetballen. Jammer want je kon ook in Rome bij vlagen wel zien dat die jongen kan voetballen. Hij moet heel gauw iets veranderen aan zijn instelling of zijn carrière kan wel eens als een nachtkaars uitgaan.

8 november 2019 om 11:58

Zou helemaal een lachertje zijn als hij in dat kleine kwartier iets fout zou doen. Ik begrijp best dat alle Feyenoorders hem graag de hemel in willen prijzen , blijkbaar is hij toch niet zo goed want 2 trainers maken geen gebruik van hem. Als jij echt zo goed bent dan speel je en of je nou Chinees spreekt of Zuid-Afrikaans dat maakt geen moer uit. Op die 6 of 7 miljoen wat er betaald is zal je weinig tot niets verlies maken als hij verkocht wordt , Spaanse of Italiaanse clubs betalen dat wel. Het is ook zo gek dat Alaves die heel erg in hem geã¯nteresseerd was en ik meen Betis hem niet hebben genomen . Ik kan er niets over vinden waarom het niet door is gegaan .

8 november 2019 om 14:13

Marcoverratti; Nou vraag ik me af hoe je aan je fitheid kunt werken als je geblesseerd bent, langdurig. Aangezien jij dit schrijft kan jij dit wel aan mij duidelijk maken? Daarnaast, je kon zien dat Rick bij Roma kon voetballen, Ja, dat heeft hij af en toe laten zien naast zijn blessure, maar in 2 seizoenen 843 minuten in 15 wedstrijden is natuurlijk niet al te veel. Iedere keer na blessure een paar minuten krijgen, kan je niks laten zien. Randzaken, omdat hij geblesseerd is mag hij de stad niet in? Dat het niet meer de Rick van toen is ben ik met je eens, vond het zelfs zwak dat hij nog geen 90 minuten vol kan maken in principe, echter zijn er natuurlijk wel zaken te wijten waardoor en ben je een beetje te kort door de bocht.

Ik kijk al 30 jaar voetbal, maar ik kan me ff geen voorbeeld voor de geest halen waarbij een team een structureel conditie probleem had. Het is november nota bene!

8 november 2019 om 13:10

Nou als je in 90% van je wedstrijden achter de bal aan moet rennen gaat dat een stuk harder achteruit..

Ik zie en lees te vaak dat Feyenoord spelers er doorheen zitten. Nu in algemene zin en vaak specifiek bijv. karsdorp. Zijn ze door Stam wel voldoende ' opgetraind' in de voorbereiding? Heb mijn twijfels. Vergelijk het eens met AZ. Dat elftal is in staat het gras op te vreten, terwijl Feyenoord moe oogt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper60
R. HapsVerdediger63
B. NieuwkoopVerdediger60
M. SenesiVerdediger61
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
M. DiemersMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

51 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 6 6 1 0
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Feyenoord kan werken aan zelfvertrouwen in Europees verband

Komende donderdag staat, na een flinke reeks wedstrijden, in de Europa League alweer de volgende uitdaging te wachten voor Feyenoord: Wolfsberger AC. Hoewel Feyenoord al twintig duels op rij ongeslagen is...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren