PSV'ers spijkerhard aangepakt: ‘Hij zette zichzelf ongelofelijk voor schut’

Vrijdag, 8 november 2019 om

PSV verloor donderdagavond op ontluisterende wijze met 4-1 van LASK Linz in de Europa League. De ploeg van Mark van Bommel kwam door een benutte penalty van Daniel Schwaab nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft stortte de uitploeg volledig in. De Nederlandse media zijn spijkerhard over de wanprestatie van de Eindhovenaren in Oostenrijk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Jeroen Zoet vervangen worden onder de lat bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door vernon)

Ongelooflijk! Hoe kan je jezelf nu zo te knakken zetten. V Bommel krijgt het maar niet voor elkaar om een spelersgroep scherp te houden. Net als vorig seizoen valt het telkens in elkaar als bij een kaartenhuis. Juist v Bommel is degene die altijd onvoorstoorbaarheid predikt maar ik word er zo onderhand moedeloos van. V Bommel out?

8 november 2019 om 06:44

Dit was echt dramatisch wat ze ook gisteren weer lieten zien. Vorig seizoen zat er tenminste nog een idee achter nu doen ze allemaal maar wat, de ene nog slechter dan de ander. En wat voor een trainer ben je als je nog steeds Zoet laat staan terwijl je Unnerstal in je selectie hebt.

8 november 2019 om 07:11

Het is echt ongelooflijk. Als die zo doorgaat dan eindigt PSV gewoon 3e of 4e. Het erge is dat niet eens als een verassing komt. PSV heeft dit seizoen heel vaak toevallig gewonnen, doordat Bergwijn, Malen of Ihatarre opstond. Vaak was de tegenstander de betere ploeg, maar ging PSV er met de winst vandoor. Zoet laat elke bal gaan, Sadilek is niet goed genoeg, Dumfries kan gewoon voor geen meter voetballen (maar voelt zich wel God) en tot slot heb je Rosario nog. Dat deze man aanvoerder is gaat nergens over. Hij moet zich eerst bezig houden met zijn eigen spel en zelfs dat lukt hem niet. Laat staan dat hij voor andere moet gaan praten.

8 november 2019 om 09:04

Dat Rosario aanvoerder is kan die jongen ook niks aan doen, en je haalt er wel een paar namen uit als zondebok maar de dure Bruma, Guttierez, Schwaab, Doan doen het allemaal net zo beroerd, als ik die Guti over het veld zie wandelen springen de tranen in je ogen, die is misschien nog wel slechter als een Rosario op dit moment.. Van Bommel is gewoon niet slim bezig, een middenveld opstellen die bij elkaar misschien net aan 10 goals maken in een heel seizoen, een aanval met weinig scorend vermogen, een verdediging met 2 backs waarvan de 1 denkt dat die rechtsbuiten en de ander een middenvelder, dan kom je er niet

8 november 2019 om 12:04

@jorritbenz Zelfs als PSV het weer op de rit krijgt, wordt het een hels karwei om AZ nog in te halen. Daar loopt alles als een trein. Iedereen in vorm, iedereen happy, topresultaten, en meerdere spelers die wekelijks uitblinken. Haal die maar eens in. Ik vind het op zich jammer voor het Nederlands voetbal, want AZ gaat de toppers natuurlijk kwijt raken, en dan maak je niks klaar in de voorronde CL. Maar dit PSV hoef ik ook niet als tweede in de ranglijst.

8 november 2019 om 09:31

Ik heb een aantal jaar geleden al gezegd dat PSV hiermee te maken zou krijgen na de cultuuromslag en dat menigmaal herhaald. Net zoals Ajax dat heeft gehad kort na de Cruijfrevolutie toen Frank de Boer door de financiele situatie bij Ajax genoodzaakt was om het vooral met onervaren jeugd te moeten doen. Het is typisch en kenmerkend voor het schrijnende gebrek aan loyaliteit en krediet bij een deel van de supporters om een trainer die het moeilijk heeft een mes in de rug te steken en aan zijn stoelpoten te zagen in plaats van hem te steunen, terwijl hij zoveel betekend heeft voor de club. Dat toont eens temeer aan dat iedere club dergelijke supporters heeft. De situatie bij PSV is niets anders dan een kwestie van oorzaak en gevolg en een rechtstreekse en onvermijdelijk gevolg van de koerswijziging. Het was dan ook niet de vraag of dit zou gebeuren, maar wanneer. Nu zal duidelijk worden of PSV sterke leiders heeft die ondanks het gemor van de eigen supportersschare de moed en standvastigheid hebben om het gewijzigde beleid door te zetten nu het even tegen zit en de club om te vormen tot een echte opleidingsclub. Men heeft daarbij het geluk dat de koers niet uit weelde maar uit nood gewijzigd is omdat het oude beleid onuitvoerbaar was geworden door de enorme prijsexplosie op de transfermarkt. Waardoor men feitelijk niet anders kan dan aan het nieuwe beleid vast te houden aangezien er nauwelijks middelen zijn om het anders te doen. De kritiek op van Bommel is even belachelijk als kortzichtig omdat die gewoon doet waarvoor hij is aangesteld en het beleid uitvoert dat door Gerbrands en co is uitgestippeld. Net als bij Ajax verwacht een deel van de supporters kennelijk dat hun coach uit steen goud kan maken en dat gaat hem natuurlijk niet lukken en als hij zou worden weg gestuurd, geldt dat zelfde voor zijn eventuele opvolger die het immers met dezelfde selectie zal moeten doen. De kost gaat altijd voor de baat uit en je moet eerst zaaien voor je kan oogsten en de PSV supporters zullen dus gewoon geduld moeten uitoefenen ongeacht hoe verwend ze de laatste jaren zijn. Wat er nu bij PSV gebeurt, kon je al van mijlen veraf aan zien komen, nl. dat de supporters het gewijzigde beleid zouden steunen zolang het vruchten af zou werpen en een deel van hen de hakken in het zand zou zetten bij het eerste zuchtje tegenwind. Zo gaat het altijd bij mensen die leven en reageren naar de waan van de dag ipv oog te hebben en er rekening mee te houden dat niet alles mogelijk en vanzelfsprekend is. Er is nog nooit in de geschiedenis een groot werk tot stand gebracht zonder dat dat offers heeft gekost.

8 november 2019 om 09:58

Leuk en aardig, maar het heeft meer te maken met de instelling en speelwijze van psv onder mvb, wat maar geen stijgende lijn vertonen. Deze supporters hebben gewoon het recht om hun ongenoegen te uiten. En zij vinden dat onder mvb het spel een jaar lang is gestagneerd. En wie houd je nou voor de gek? Je weet dat in de voetballerij zo werkt. Iemand moet de zondebok zijn en vaak is dat gewoon de trainer. En in dit geval kan ik die supporters waar jij t over hebt wel begrijpen. Laten we eerlijk zijn, mvb heeft ook een aantal rare beslissingen gemaakt. Dat kan je toch moeilijk ontkennen??

8 november 2019 om 12:08

@scepticus Mooi dat je dat al gezegd hebt. Er zit vast een kern van waarheid in. Maar dat is niet wat er nu mis aan het gaan is. Zo'n wedstrijd als gisteren wordt niet verloren omdat je geen toppers hebt kunnen kopen. Zo'n wedstrijd wordt verloren op strijdlust, basis-afspraken nakomen (zoals: een man dekken en niet vrij in laten koppen). Dat zijn geen dingen die alleen gedaan kunnen worden door topvoetballers. Juist dat soort aspecten moet je in deze situaties goed hebben, en die heeft PSV niet goed. Als je op waarde geklopt wordt, zoals vorig seizoen in de CL, dan heb jij gelijk. Dan heb je gewoon tegenstanders waar je niet tegenop kan. Daar deed PSV echt het maximale, maar het was niet genoeg. Op dit moment wordt echter verre van het maximale uit deze groep gehaald.

Er wordt te snel gezegd dat er geen kwaliteit in de ploeg zit. Maar dat is het probleem helemaal niet. Er zit gewoon totaal geen idee in het spel van PSV. Spelers hebben volgena mij geen idee wat ze moeten doen. Iedereen doet maar wat. En dit zorgt alleen maar voor meer onzekerheid bij spelers waardoor er meer individuele fouten gemaakt worden. Van Bommel is eindverantwoordelijk en zijn vertrek is wat mij betreft onvermijdbaar.

8 november 2019 om 07:05

Ik vrees toch echt een combinatie van het gebrek aan kwaliteit en een coach die hiervoor niet geschikt is. Zou niet eens raar opkijken als hij het op een hoger niveau aardig zou doen als coach. Maar hij heeft hier met een spelersgroep te maken die zijn taal niet spreken. Viergever, Sadikek, Zoet, Rosario, Hendrickx, Baumgartl etcétera kom op man dat is toch ook pure middelmaat? Ik zou nog denken dat je ermee van een Oostenrijkse club waar nooit iemand van gehoord had moet kunnen winnen, maar op een slechte dag als gister gaat gewoon de broek op de enkels en krijg je er vier met de vlakke hand. Niks op af te dingen ook. Als Malen zijn dag niet heeft kan psv van iedereen verliezen en dan kan je Van Bommel eruit kieperen, maar het blijft een zwak zooitje.

8 november 2019 om 07:13

Ik denk dat je onderschat hoeveel effect de vorm van een team heeft op individuele prestaties. Baumgartl is een prima verdediger voor PSV, maar als je in zo'n elftal terecht komt dat voor geen meter loopt, ga je zelf ook fouten maken. Verder wel eens dat spelers als Hendrix en Sadilek te slecht zijn. Maar ook over Bruma en Doan wordt geroepen dat het pure middelmaat is. En dat terwijl die wel gewoon goed kunnen voetballen maar het er momenteel totaal niet uitkomt. En daar is van Bommel verantwoordelijk voor.

8 november 2019 om 08:01

Vertel jij mij dan maar eens waar Bruma heeft bewezen een goede voetballer te zijn? Heeft het nergens laten zien en niet voor niks bijna elk jaar een andere club. Ook in Eindhoven nog niks van gezien, gewoon een grote miskoop dus. Betreft Doan wil ik nog met je meegaan, maar ook hij was bij Groningen al zo wisselvallig als de pest.

8 november 2019 om 08:17

We zijn het er denk ik allemaal toch wel over eens dat de aanval van PSV prima is en Europese subtop is? Dan is je probleem dus op de andere 8 posities - en daar heeft, op Angelino na, toch gewoon dezelfde (en meer) spelers als vorig seizoen. Het is dus niet (alleen) kwaliteit maar vooral gebrek aan tactiek/plan, vertrouwen en verantwoordelijkheid/inzet.

8 november 2019 om 08:34

Maykel24 Ook vorig seizoen was het zowel Europees als in de Eredivisie na de winter vrij belabberd. Mensen kunnen wel blijven roepen dat ze het vorig jaar prima deden, maar schwaab kon deze zomer transfervrij geen contract afdwingen bij Freiburg, viergever werd doorgeselecteerd bij Ajax, sadilek is geen linksback, hendrix is al 5 jaar de slechtste bij psv en zoet en rosario raken al ook een tijdje geen knikker meer. Tegen Basel en de Oostenrijkers voorspelde iedereen al zo'n seizoen, maar doordat de eerste 8 wedstrijden in de Eredivisie resultaten werden gehaald is men gaan denken dat de selectie beter is dan dat ze zijn.

8 november 2019 om 09:16

@zytto34; Het hoeft niet perse slecht te zijn als een keeper geen bal raakt on: Voor de mensen die zeggen dat dit psv geen kwaliteit te kort heeft, moet denk ik toch eens hun voetbalvisie overzien.zoet: Ik maak er niet teveel woorden aan vuilsadilek; totaal geen linksback, komt verdedigend tekort en brengt aanvallend ook niets.baumgartl & Schwaab; Kan een prima centraal duo zijn, degelijk maar niets aparts. Wel allebei traag in de balbehandeling.dumfries; wat zien we in die man?! Rosario; is heel het seizoen nog niks !ihattaren; Wat een geweldige voetballer, gaat nog ver komenguti; Denk als Mo niet CAM had gestaan, dat deze man zeker wel tot zijn recht was gekomen.doan; kan me tot nu toe 0 % overtuigen, te wisselvallig & zwakgakpo; gewoon geen spitsbruma; Is snel, maar daar is alles mee gezegd. Denk dat ze met Usain Bolt verder waren gekomen, die kon ook nog enigszin voetballen.

8 november 2019 om 09:31

@benzema Doan was bij Groningen al pure middelmaat. Leuke speler voor een subtop club maar meer ook echt niet . Echt een onvoorstelbare aankoop voor dat Geld . Heb een beetje het idee dat PSVs expansieverlangen naar Azië hier het sportieve belang overtrof . En doe Bruma zat och niet voor niks op de bank hebben gezeten bij die Duitse middenmoter ? Baumgartl wil io nog wel het voordeel van de twijfel geven maar ziet er ook niet best uit .

8 november 2019 om 09:44

Doan kan mij nog wel bekoren, was gisteren de enige die zijn niveau haalde.

8 november 2019 om 10:18

Zyotto: dat het vorig jaar ook lang niet altijd best was dan ben ik met je eens, maar niet zo dramatisch als het nu gaat. Het echte probleem naar mijn bescheiden mening is dat spelen zonder De Jong een andere speelstijl nodig heeft - maar van Bommel lukt het niet om deze nieuwe speelstijl erin te slijpen en/of heeft er de verkeerde spelers voor.

8 november 2019 om 07:06

Nah een centrum dat op anderhalve meter een lange slungel dekt, tot twee keer aan toe.. dat zou ik toch van Bommel niet aanrekenen. Dat de zweep erover moet klopt natuurlijk wel.

8 november 2019 om 07:09

Dat heeft ook gewoon te maken met de teamflow. Dat heeft effect op individuele prestaties. Schwaab heeft vorig jaar in een heel seizoen 1 fout gemaakt, tegen Ajax. En gisteren was hij twee keer zijn man kwijt.

8 november 2019 om 08:30

Juist als een team niet goed draait komen individuele tekortkomingen pijnlijk bloot te liggen. In een goed draaiend team dat overal goed staat, daarbij kan iedereen lekker achterin voetballen.

8 november 2019 om 08:57

@Benzema. Je kun je best doen om uit alle macht te blijven verdedigen, dat er genoeg kwaliteit aanwezig is in deze selectie, maar sorry, deze groep ontbeert gewoon zichtbaar pure kwaliteit wanneer de grote twee in de frontlinie afwezig zijn. De kwalitatieve kracht van deze PSV-selectie zit normaliter voorin, de rest is nagenoeg kwantitatieve opvulling, die al twee seizoenen in dienst speelt van de aanvallers. Dat was vorig seizoen al zo met Luuk de Jong en Bergwijn, en deze jaargang met Malen en Bergwijn. De rest komt chronisch te kort om potten te kunnen breken, waarbij de twee overige grote talenten Gakpo en Ihatteren nog te jong en onervaren zijn om de kar te trekken. Viergever is de beste verdediger, die stond reserve bij Ajax, Sadilek staat er bij gebrek aan beter, Dumfries is vooralsnog een oncontroleerbare, briesende stier, Schwaab is een recht toe recht aan cv, die als lapmiddel op het laatste moment terug werd gehaald, Zoet keept op dit moment als een beginnende junior, Rosario, ook en huis tuin en keuken voetballer, is aanvoerder, Doan een leuke speler voor een subtopper, Bruma een overgewaardeerd ongeleid projectiel, Gutierrez een jongen die de lijnen moet verzorgen, maar over weinig tactisch vernuft beschikt. Zonder Malen en Bergwijn beschikt dit elftal over een verzameling doorsnee waterdragers en met Gakpo en Ihattaren over twee talenten nog nat achter de oren. Face it Benzema. Ook de technische staf straalt weinig vertrouwen uit en weet het allemaal niet meer tactisch om te zetten wanneer daarom gevraagd wordt. Vijf wedstrijden zonder winst zegt alles. Deze beroerde vorm is een gevolg van een chronisch gebrek aan kwaliteit en onkunde. Met de afwezigheid van Malen en Bergwijn is dit elftal als een puppy met melktandjes. Het zal uiteindelijk wel minimaal derde worden in de Eredivisie, maar dat is vooral omdat de concurrentie minder is c.q. niet beter is en PSV binnenkort weer beschikken kan over de cowboys voorin.

8 november 2019 om 09:22

Bizar om Schwaab zo te zien gisteren inderdaad, vorig jaar vond ik hem na De Ligt en Blind echt gewoon de beste CV in de Eredivisie, gisteren leek hij wel een jongen van het 4e bij onze amateurclub. Alles valt nu gewoon samen in negatieve zin bij PSV. Blessures, vrijwel iedereen uit vorm, geen motivatie (zo lijkt het). Echt elke serieuze doelpoging van de tegenstander vliegt binnen.. Doelsaldo van 3 voor en 13 (!) tegen in de laatste 5 duels, ongelooflijk en onherkenbaar voor PSV.

8 november 2019 om 09:31

@buitenspelval, Dat lijkt me nou juist net het punt van Benzema. Alles wat jij benoemd, was ooit beter. Het zal best dat de kwaliteit niet op orde is, maar de kwaliteit is hoger dan wat er momenteel wordt uitgehaald.zoet keept als een beginnende junior, terwijl hij ooit een slot op de deur was in de CL-campagne. Guti ontbreekt ieder inzicht, terwijl hij in zijn eerste wedstrijden met prachtige passes strooide. Rosario, de huis-tuin-en-keukenvoetballer is de aanvoerder, ofja, de tweede want de eerste heeft nog geen minuut gemaakt. Schwaab is een lapmiddel, terwijl hij lange tijd een enorm stabiele verdediger was. Het zal best dat er kwalitatief wat ontbreekt aan de selectie, maar de kwaliteit is niet minder dan die van Sparta of Lask, terwijl PSV tegen beide ploegen de veel mindere was. Dat mag Van Bommel zeker worden aangerekend. Geen kampioen worden kan, 4de worden en Europees niet overwinteren kan niet met deze kwaliteit.

8 november 2019 om 09:48

@Peerk. Benzema begint letterlijk zijn openingspost met: “ Er wordt te snel gezegd dat er geen kwaliteit in de ploeg zit. Maar dat is het probleem helemaal niet”. Zijn punt lijkt mij duidelijk. Ik denk wel degelijk dat het allemaal valt en staat met een gebrek aan kwaliteit bij deze selectie. Met de aanwezigheid van Luuk de Jong Bergwijn vorig seizoen en Malen en Bergwijn dit seizoen werd het gebrek aan kwaliteit nogal verbloemd. hoeveel wedstrijden besliste PSV niet in de absolute slotfase van veel wedstrijden door het opportunistische spel van deze aanvallers? Nu de kwaliteit in de voorhoede ontbreekt, wordt zichtbaar duidelijk dat de selectie kwaliteit tekort komt. De ontbrekende ‘teamflow’ is naar mijn mening welzeker een direct gevolg van ontbrekende kwaliteit om een dergelijke neerwaartse spiraal te tackelen. Een elftal met meer kwaliteit had in deze fase in ieder geval een gelijkspel uit het vuur kunnen peuren. Dat Benzema stelt, dat het probleem niet is, dat er geen kwaliteit is, deel ik niet zozeer. Het lijkt me een duidelijke kwestie van oorzaak en gevolg naar mijn idee. Dat de technische staf o.l.v. van Bommel daarnaast het één en ander mag worden aangerekend, benoemde daarnaast al als één van de verdere gebreken.

8 november 2019 om 10:12

@buitenspelval, Wat jij aangeeft, doet mij juist denken aan een gebrek aan idee i.p.v. een gebrek aan kwaliteit. Natuurlijk werd vorig jaar al geleund op de lange ballen naar De Jong en een individuele actie van een speler (zoals Bergwijn), en dit seizoen gebeurt exact hetzelfde. Er zit geen idee achter het spel, het is opportunistisch spelen en hopen dat je spelers goed genoeg zijn om de tegenstander te overtreffen. En tactisch brengt Van Bommel ook niet meer, staan we achter, aanvaller erbij, staan we voor, verdediger extra, dat niveau. Dat er op enkele spelers geleund wordt, kun je beschrijven als een gebrek aan kwaliteit in de rest van de ploeg. Maar als je ziet tegen wie er verloren wordt en op welke manier, dan is dat niet omdat er te weinig kwaliteit aanwezig is (sparta zou een moord doen voor de spelers van Psv), maar omdat er een idee achter het spel ontbreekt. Als er 3 gaan jagen en 3 anderen staan toe te kijken, dan kan zelfs een kwalitatief inferieure ploeg als Sparta of Lask er makkelijk doorheen ballen.ik vind dat PSV best mag worden aangerekend dat de ploeg kwaliteit ontbreekt, maar zelfs met de matige kwaliteit kun je veel meer dan er momenteel wordt laten zien.

8 november 2019 om 10:38

Problemen in het veld weten op te lossen en met ideeën komen, is ook een kwaliteit. Dat vergt de nodige creativiteit, technische- en tactische bagage, leiderschap en individuele kwaliteit in zijn algemeenheid. Deze selectie heeft niet het zelfregulerende vermogen om problemen op te lossen. Individueel niet en collectief niet. Een trainer/ technische staf kan handvatten aanreiken, maar de spelers in het veld moeten zélf met oplossingen komen in wedstrijdsituaties en in mindere fases tijdens de wedstrijd naar mijn idee. Op zich zat er wel degelijk een idee achter de tactiek van PSV, echter die is gebaseerd op, zoals ten Hag het plastisch, metaforisch omschreef al vier cowboys voorin. Met daarachter een in beton gegoten blok van faciliterende spelers. Nu de twee belangrijkste angels uit deze tactiek zijn verdwenen, blijkt er gewoon een net zo inferieure ploeg over te blijven als die van het niveau Lask. Maar goed, ik schreef ook al eerder, dat deze selectie er minimaal op wilskracht, gedrevenheid en collectiviteit in staat moet worden geacht om gelijk te spelen tegen tegenstanders als Lask. Vooraf althans. Dat dat niet lukte, doet toch vermoeden, dat er meer ontbreekt dan een duidelijk idee van tactiek.

8 november 2019 om 07:58

Er is wel degelijk een gebrek aan kwaliteit. Ten eerste maken ze dezelfde fout die Ajax gemaakt heeft door te veel jonge spelers op te stellen zonder de juiste ervaring ernaast. Vaak zijn de jonge spelers grote talenten, maar kunnen ze het nog niet waarmaken als een hele ploeg op hen rust. Ten tweede is de scouting dramatisch, want ook onder Brands werden matige spelers aangetrokken. Het verbaast mij in elk geval niet: de jonge spelers worden te veel kwaliteiten toegedicht; zelfs Malen wordt echt overschat. Aankopen die clubhoppers blijken van het niveau 12 clubs 13 ongelukken worden gehaald zoals Bruma en Mitroglu. Spelers uit de eerste divisie van Duitsland moeten worden aangetrokken, maar die spelen niet voor niets daar...ja, Ajax trok daar Milik aan die wel een succes was.ik heb heel erg het gevoel dat PSV Ajax nadoet omdat die met dat beleid succes hebben, maar het past niet bij Psv. PSV moet beleid hebben wat bij de ploeg past en met creativiteit proberen iets nieuws te bedenken waardoor Ajax weer in het zicht komt.

8 november 2019 om 09:29

@mayarood denk niet dat het zozeer Ajax nadoen is. Maar gebrek aan hetzelfde budget en met de huidige markt vis je inmiddels uit een andere vijver. En echte talenten zullen al opgepikt worden door de wereldklasse teams. En ja, inmiddels, mede dankzij geschiedenis, kan Ajax daar bijna bij aanhaken.

8 november 2019 om 08:08

@Benzema, ik denk echt niet dat het bestuur Van Bommel zal ontslaan. Hij heeft krediet en ze zullen achter hem blijven staan. Wel vraag ik me af wat ze denken van zijn opmerking gisteren om "alles hetzelfde te blijven doen". Dan zal het tij keren. Dat is een opmerking die ik totaal niet begrijp.

8 november 2019 om 08:09

De eerste stap lijkt me ook dat PSV afscheid moet nemen van Van Bommel. Als een andere (hopelijk meer ervaren en minder eigenwijze) coach met hetzelfde materiaal er ook niet meer van kan maken, dan wordt het tijd om een stap hoger te kijken om de schuldigen te zoeken. Vooralsnog denk ik ook dat PSV met deze selectie veel beter zou moeten kunnen spelen dan ze nu doen. Doan, Bruma, Boscagli, Baumgartl, het zijn allemaal geen koekenbakkers die er niks van kunnen, maar dat lijkt nu wel zo. Voordat ik hen als echte miskopen wil beschouwen zou ik ze graag onder een andere coach aan het werk zien. Verder wordt het tijd om spelers als Zoet, Rosario & Sadilek eens te passeren. Sadilek zou eventueel een kans kunnen krijgen op zijn positie op het middenveld om het daar te laten zien.

8 november 2019 om 10:03

De selectie van PSV is in onbalans omdat er te weinig ervaring in zit en bepaalde kwaliteiten ontbreken. Kwaliteit is iets heel anders dan talent. Kwaliteit heeft ook te maken met mentale weerbaarheid, fysiek, gogme en ervaring en dat is bij PSV in grote mate afwezig. Vorig jaar had het team in Luuk de Jong nog een echte leider die de jonkies bij de hand nam, maar na zijn vertrek is die rol door niemand over genomen omdat PSV niemand in de selectie heeft die daar de ervaring en persoonlijkheid voor heeft. Natuurlijk weten spelers wel exact wat ze moeten doen, maar iets ook daadwerkelijk kunnen doen is iets anders dan het willen. De spelers van PSV krijgen het volledige vertrouwen van de coach, die blijft ze stoicijns opstellen ondanks dat supporters en media druk p hem blijven uitoefenen om dat niet te doen. De spelers laten op geen enkele manier zien dat ze een gebrek aan zelfvertrouwen zouden hebben en het is mij dan ook een raadsel waar je dat op baseert. Zelfs ervaren spelers maken individuele fouten en bij jonge spelers geldt dat in het kwadraat en is dat zelfs functioneel omdat een talent natuurlijk nergens zoveel kan leren als van zijn fouten. Die fouten zullen er ook alleen maar uitgaan door een talent veel te laten spelen en ervaring op te laten doen. Die fouten zijn namelijk voor veruit het grootste deel het rechtstreekse gevolg van een gebrek aan ervaring. Als je een speler die fouten maakt, daarvoor naar de bank verwijst, zeg je daarmee impliciet dat hij die fouten niet mag maken en dat hij daarvoor gestraft zal worden. Daarmee maak je een talent pas echt onzeker, door hem te laten staan en hem de kans te geven om lering te trekken uit zijn fouten, bereik je juist het tegenovergestelde en zal hij meer zelfvertrouwen krijgen. Er is helemaal niets aan de hand bij PSV anders dan een natuurlijk proces zich aan het voltrekken is waarin talenten bezig zijn om volwassen te worden zonder dat ze daarbij de hulp krijgen van ervaringsdeskundigen. De talenten van PSV hebben geen Daley Blind, Hakem Zyech of Dusan Tadic die hen bij de hand nemen en hen in het veld de wetten van het topvoetbal bij brengt. Zij moeten alles zelf ondervinden en dat gaat nu eenmaal langzamer en met horten en stoten. Wat er bij PSV gebeurt heeft zich ook bij Ajax voltrokken en is volstrekt logisch en natuurlijk. Het is dan ook belachelijk om dat op het conto van een coach te schrijven die gewoon roeien moet met de riemen die hij heeft. PSV zou Van Bommel moeten koesteren en dankbaar moeten zijn ipv aan zijn stoelpoten te zagewn omdat hij precies doet wat PSV nodig heeft en dat is talenten gebruiken en vormen zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en uit kunnen groeien van toptalent tot topvoetballer. En bij PSV uiteindelijk veel geld in het laadje brengen. Wat er nu met Van Bommel gebeurd, is Frank de Boer ook overkomen, die kreeg van de pseudosupporters ook jkeer op keer de strontkar over zich uitgegoten, terwijl hij gewoon en zonder te morren deed waar hij voor was aangesteld en dat was het beleid van zijn club uitvoeren. Dat heeft hij zo goed gedaan dat zijn opvolgers daar nu profijt van trekken en selecties tot hun beschikking hebben waar hij alleen maar van heeft kunnen dromen. Van loyaliteit van mensen als Van Bommel en De Boer zouden supporters no9g heel wat kunnen leren al moet je natuurlijk niet de fout maken om hen allemaal over 1 kam te scheren. Supporters zijn net mensen, je hebt er goede, minder goede en ronduit slechte tussen. Het probleem bij PSV ligt niet bij de spelers en de trainingsstaf, maar bij het verwachtingspatroon bij de achterban en media, die is bij de huidige selectie onrealistisch hoog.

8 november 2019 om 10:47

(scepticus38)je kunt van mijn part reacties plaatsen van 10 a4 tjes maar bij PSV is er niet alleen gebrek aan ervaring maar nog meer aan kwaliteit , als ja alleen als kijkt wat er bij Ajax soms op de reservebank zit Neres, Mazroui, Alvares,marin ,huntelaar , Schuurs ,gravenberch, dan moet je constateren dat PSV gewoonweg mijlenver achterloopt op dit moment op Ajax en dat zal alleen maar meer worden , je zou zeker ook vraagtekens kunnen zetten bij de technisch directeur John de Jong , die toch wel mag worden aangesproken op zijn aankoopbeleid want dat laat in mijn ogen veel te wensen over ik weet bv niet wie die Baumgartner heeft gescout , die kan er niet echt veel van en hij is toch voor heel veel geld gehaald Gutti die Mexicaan hetzelfde verhaal nee je kunt niet zeggen dat de aankopen overlopen van kwaliteit en als dan ook nog Bergwijn en Malen er een tijdje uitzijn dan ziet het er maar droevig uit hoor. Voeg daar nog even bij dat er een keeper staat die geen bal tegenhoud ja dan is het best verklaarbaar dat PSV er nu zo voor staat .maar ook als alles fit is hebben ze veel minder kwaliteit in de selectie als Ajax en dat de supporters nu allemaal roepen dat v Bommel er uit moet dat zijn alleen maar succes supporters want geen enkele andere trainer zou het beter doen met PSV op dit moment

Wat moet een Ruiter of Unnerstall vbommel aangedaan hebben? Zoet presteert vaker ondermaats dan dat hij punten redt. Elk afstandsschot is gevaarlijk en gisteren was hij wederom een onbetrouwbare keeper. Ik hoop dat Van Bommel eindelijk de zak krijgt, hoewel aan het einde van het seizoen ook prima is

8 november 2019 om 06:57

Als PSV nog iets van het seizoen wil maken dan zullen ze nu moeten ingrijpen! Van Bommel en een paar spelers eruit!

8 november 2019 om 08:55

Net zo voor Pereiro. Overigens hoop ik dat Marc een poging waagt bij Unnerstal indien Onana vertrekt. Goede keeper, zie hem graag komen en wellicht ziet ie het zelf ook zitten als ie weer een heel seizoen achter een falende Zoet blijft zitten

Ik vrees toch dat de Telegraaf een punt heeft door de vraag aan te snijden of Van Bommel eigenlijk wel beter kan met dit materiaal. Als Malen en Bergeijk wegvallen is het ineens heel mager. Er is veel geld binnengekomen maar buitengewoon slecht geïnvesteerd. Meer dan 10 miljoen voor Bruma een speler die in 9 jaar 8 clubs versleet zonder ooit ergens te tonen dat hij een meerwaarde is... Schwaab terughalen en vasthouden aan een totaal uitgebluste Zoet die al twee jaar roept dat hij wel eens toe is aan iets nieuws... Om over de grijze muizenverdediging nog naar te zwijgen. Tuurlijk Van Bommel is ongeschikt en houdt vast aan vreemde keuzes zoals het benoemen van een el aanvoerder (en dus belangrijk maken) van een incapabele speler en het opstellen van veel te verdedigend ingestelde spelers. Neemt niet weg dat vooral De Jong een heel zwakke selectie bij elkaar heeft geschwaabt. In juli was de champions League al vergooid. Daarna werd nog het nog even gemaskeerd doordat Malen het op de heupen kreeg. Maar men vergat dat die het vorig jaar nog met invalbeurtjes moest doen en de kar nog niet een seizoen lang kan trekken. Het publiek keerde zich er gisteren ook tegen, het seizoen is voor hun al vergooid nu ze zichzelf tegen een Oostenrijkse club te schande maken. Gelukkig is Konstantinis Mitroglou gehaald. Alles is nog mogelijk 😆

8 november 2019 om 07:32

Je vraagt je dan ook af wat de scouts van PSV aan het doen zijn. Bruma wordt blijkbaar al 3 jaar in de gaten gehouden en het is niet opgemerkt dat deze jongen eigenlijk niet kan voetballen.

8 november 2019 om 07:52

Denk je? Of kan het misschien zijn dat Bruma wel kan voetballen maar hij het nu niet laat zien om dat bijvoorbeeld het hele team in dramatische vorm is en van Bommel geen goede tactiek heeft om hem en andere spelers te laten renderen. Bruma wordt echt niet 3 jaar in de gaten gehouden en voor dit bedrag gekocht als hij niet kan voetballen, kom op zeg.

8 november 2019 om 08:09

Bruma is een grillige voetballer met specifieke kwaliteiten. Het is vaak alles of niets maar ik denk dat het wel goed gaat komen met hem.

8 november 2019 om 08:27

Van iemand die al wat jaren mee draait en voor 15 miljoen gehaald is, mag je wel wat meer verwachten. Ook als het team niet in vorm is verwacht je nog wel wat lichtpuntjes van hem....

8 november 2019 om 10:16

Dan vraag je je toch ook of inderdaad waarom als hij zo gruwelijk goed kan, hij keer op keer op de bank belandde

8 november 2019 om 10:42

Je kunt hem er goed bij hebben voor de breedte, maar hij zal het verschil niet (snel) maken, daarvoor is zijn rendement te laag. En dus denk ik dat er uiteindelijk teveel betaald is voor hem. Toch zie ik hem soms geweldige dingen doen en dmv zijn snelheid en behendigheid een paar mannetjes passeren. De keerzijde is echter dat hij bij de volgende actie de bal een paar meter van zijn voet laat springen.

Die Schwaab was toch al afgetest eerste instantie, die man had nooit terug gehaald moeten worden! Viergever is achterin nog je meest betrouwbare kracht, en dat is toch wel klein tekentje aan de wand.

8 november 2019 om 07:36

Viergever is dan ook een prima verdediger. Haalt altijd wel een voldoende. Probleem bij PSV is de ervaring. Dragende spelers zijn veel te jong. Dit is een beetje het Ajax van jaren geleden. Hoop talent, maar geen ervaring, geen leiders. Je hebt gewoon ervaring nodig.

10 november 2019 om 13:49

Ervaring is sowieso nodig, ja Viergever is meer degelijk zou ik zeggen.

8 november 2019 om 07:43

Het is tekenend dat de beste verdediger van PSV gratis is de deur uit is gegaan bij Ajax. Dat zegt veel over het niveau van de Eindhovense achterhoede. Ik vraag me af wie momenteel de meest kwetsbare verdediging heeft, Feyenoord of PSV? Beide zijn van het niveau van een middenmoter en zorgt voor problemen zowel in Europa als in de competitie. Zonde voor de teams en het NL'se voetbal

8 november 2019 om 09:41

Ik snap waar je op doelt Sulejmanii, maar vergeet niet dat Schwaab en Viergever vorig seizoen de minste tegendoelpunten hadden van de Eredivisie. Waarom het nu zo lek als een mandje is? Geen idee. Na gister heb ik sterk het idee dat het aan onze coach ligt.

10 november 2019 om 13:52

Mateja is dat zo? Dat wist ik niet dat jullie de minste goals tegen hadden. Ook bij Ajax vond ik Viergever degelijk, maar een beetje dood vogeltje beetje slapjes met uitschieters. Jullie krijgen in ieder geval de keepers wissel wat jullie wilden.

wat voor mijn vast staat is dit: van bommel zei tegen de nos dat lask linz een hardwerkende ploeg is en opportunistisch voetbalt en dat is nou net waar psv het aan breekt, ik zie niemand voor de ploeg werken ook niet als bergwijn en malen mee spelen, ze teren volledig op die twee, hard werken voor de ploeg moet normaal zijn,spelers worden er schandalig veel voor betaalt om te voetballen bij psv, dan mag je ook hard werken voor je ploeg. opportunistisch Gedrag waar je het meeste voordeel uit haalt, Opportunisme is handelen zonder rekening te houden met principes, alleen met de omstandigheden.iemand die zonder principes handelt wordt wel een opportunist genoemd en dat is precies wat de trainer van lask linz op zijn ploeg heeft heeft afgestraalt en wat het gemis is bij Psv. van bommel zegt ook altijd dat hij van uit achteruit wil opbouwen, maar vandaag lukt het niet door dat de tegenstander druk zetten, ga dan niet uit je eigen principes wel van uit achter uit op bouwen als dat niet lukt ga dan gewoon lekker counter voetbal spelen het gaat om de punten.daarnaast zie ik geen vastigheden, lijnen of herkkenings punten waar spelers zich aan vast kunnen knopen, dit kan van bommel toch aan rekenen, het veldspel is slecht en de gekozen tactiek is verkeerd.

Iedereen had dit toch verwacht. Net als het gelijkspel tegen Sparta. PSV heeft gegokt en verloren. Aan het begin van het seizoen heeft PSV een investering in de selectie gedaan van ongeveer 48-50 miljoen euro. Wetend dat de kampioen zich dit jaar direct plaatst voor de CL. Geen van de investeringen blijkt echter vooralsnog een voltreffer. De achterstand op Ajax is na 12 speelronden al 8 punten. En PSV heeft zich niet geplaatst voor de CL. Ook overwintering in de EL staat nu op de tocht. MVB gaat steeds gekkere trekjes tonen. De spelers hebben geen vertrouwen en missen een leider. De aangewezen leider Afellay is nog steeds niet fit en de andere leider Rosario worstelt met zijn vorm. Daarbij zien we de goedlachse Toon ook niet nu het wat minder gaat. En maar boeken schrijven over topsport. Hopelijk worden er snel maatregelen genomen want het wordt van kwaad tot erger.

8 november 2019 om 07:22

8 punten is niets. Bij 17 punten rond de winterstop moet je gaan oppassen, dan wordt het een heel lastig verhaal.

8 november 2019 om 07:39

Inderdaad niets. Ajax hoeft maar drie keer te verliezen en PSV alles winnen tot aan mei volgend jaar. PSV is al bijna kampioen zou je zeggen..........

8 november 2019 om 07:42

8 punten is niets?! 8 punten achterstand op het huidige Ajax is redelijk fors hoor. Dit Ajax zal echt nog wel ergens punten verspelen, maar dit Psv nog veel meer.

8 november 2019 om 07:47

je weet niet wie de langste adem heeft !

8 november 2019 om 09:43

Heeft niets met een lange adem te maken, PSV moet een lange serie overwinningen neer gaan zetten en Ajax moet punten verliezen. Vooral dat eerste wordt een erg lastig verhaal, te beginnen met zondag bij Willem II uit, waar je zomaar weer eens tegen puntverlies aan kan lopen. Voor Ajax zie ik nog maar 1 echt lastige wedstrijd voor de winterstop: AZ-uit (en deze zondag Utrecht in de Arena maar dat is thuis meestal niet echt een probleem). PSV heeft met Feyenoord-uit en Willem II-uit zeker nog 2 lastige uitduels maar kan in deze vorm ook zomaar bij Emmen uit (net als vorig jaar) of tegen Heerenveen thuis punten laten liggen. Ik denk persoonlijk dat de voorsprong van Ajax op PSV in de winterstop al 10 punten of meer zal zijn.

8 november 2019 om 11:23

misschien zakt ajax ook wel in elkaar in de tweede seizoens helft, je weet niet we de langst adem heeft, ajax heeft ook mazzel gehad hoor.

Van bommel brandt in 1,5 seizoen af wat cocu heeft opgebouwd. Vorig jaar was het ook al niks, alle ballen op de jong, maar voetbal zat er niet in. Nu heeft hij prachtige voetballers tot zijn beschikking maar hij presteert het om een kneuze elftal neer te zetten. Als van bommel aanblijft zie ik az en utrecht psv nog achter zich laten

De prima start van vorig jaar heeft veel verdoezeld. 15x ofzo winnen, Rosario die een goal maakt tegen Inter, leuk meedoen in Camp Nou (maar 4-0 verliezen) en toen werd er te snel polonaise gelopen. Een aantal prima talenten, een matige keeper en achterhoede en dramatische aankopen: Psv staat altijd weer op, maar dit jaar wordt een erg chagrijnig jaar denk ik. En dan helpt het niet dat de grootste chagrijn langs de lijn staat. Succes psvers dit jaar, even overleven en uiteindelijk gewoon weer de nummer 2 van NL.

Ik ben benieuwd of Gullit PSV nog steeds het Liverpool van Nederland vind. Het is voor PSV te hopen dat de ziekenboeg snel leeg loopt. En dat de spelers mentaal niet een te grote klap krijgen deze periode. Hoe zit het trouwens met Affely is dit fit ? Blijf het vreemd vinden dat clubs als PSV en Feyenoord spelers binnen halen die niet fit zijn.

8 november 2019 om 09:01

Helemaal mee eens Bossie. Vergane glorie, niet fit. En dan ook nog aanvoerder.

8 november 2019 om 09:39

Wat betreft Afellay, dat begrijpt niemand. Hij zit iedere wedstrijd op de bank. Als een speler bij de selectie zit, dan is hij toch fit?? Geen enkele coach zet een geblesseerde speler in als wissel, zou je denken.

Zoet was werkelijk dramatisch. Alles wat hij deed was en leek onhandig. Hij loopt met x-benen, zijn houding is slecht, hij lijkt te struikelen altijd als hij loopt. Dat mensen hem echt boven Cillessen of zelfs in de buurt van Cillessen scharen is op zichzelf al belachelijk.

8 november 2019 om 09:34

ik vind dat hij zeker een periode heeft gehad dat het verschil tussen deze 2 keepers heel klein was, en het per wedstrijd verschilde wie een betere wedstrijd speelde, maar momenteel is Zoet echt dramatisch en klaar voor een wissel. Hij heeft de laatste wedstrijden echt veel ketsers gehad.

8 november 2019 om 09:38

Zoet heeft wel zijn goede periodes gekend hoor, hij leek er dit seizoen ook weer even bovenop te komen. Maar gisteren was hij wel echt weer dramatisch en dat is nogal een understatement. Snap ook echt niet waarom Unnerstal niet keept. Die gast kan gewoon goed keepen en is daarnaast een verschijning als ie op je afkomt. Echt een beer van een vent met uitstraling.

Natuurlijk was PSV erg slecht, maar er wordt ook wel snel geroepen dat het een modale tegenstander was. LASK Linz verdient wat mij betreft meer credits. Ze geven goed druk en hebben een positieve spelopvatting. De wedstrijd kantelde al voor rust. Feit blijft wel dat PSV nooit zo'n belabberde tweede helft mag afleveren.

8 november 2019 om 09:20

goed druk zetten en een positieve spelopvatting hoef je niet voor kunnen te voetballen.psv wordt helemaal weg getikt. Natuurlijk is Linz een modale tegenstander, kom op zeg

Januari emmen uit is het verval ingezet en daar is op een paar momenten ne geen verbetering in gekomen. enige lichtpuntjes zijn ihatarren en malen. bommel krijgtr het niet ad praat en zijn keuzes zijn niet uit te leggen. unerstall en pereiro op de tribune??????. lask is een camping elftal en niets beter dan willem 2 dus zondag krijgen we weer een pakkie en terecht. ben er klaar mee met Mvb.

Gisterenavond was voor mij de druppel. Ik heb heel lang volgehouden dat Van Bommel het gewoon kan, dat Zoet een prima keeper is en dat onze verdediging gewoon goed is. Immers, het is grotendeels hetzelfde team dat een zeer sterke eerste seizoenshelft kende en wat daarnaast het minste aantal tegendoelpunten van de competitie had. De directie inclusief moet is in beraad gaan wat er nou fout gaat. Ik heb na gisteren sterk het gevoel dat het door onze coach komt. Er zit totaal geen lijn in het spel en de opstellingen wisselbeleid raken kant nog wal. Wat bezielt het Van Bommel om met een valse 9 te spelen op papier? Dat hebben we nog nooit gedaan. En waarom zitten er 2 fitte linksbacks in je selectie die je niet gebruikt? Waarom zit er een echte spits op de bank die je niet gebruikt? Ik kan er met mn kop gewoon niet bij. Waarom breng je Catic? Verwacht je nou dat die jongen het verschil gaat maken? Hij kan echt wel voetballen, maar kan natuurlijk niet floreren in dit puddingteam. Van Bommel mag er nu wel uit. Ben het kitsbeu nu.

Linz heeft geen genade met nederland

Van Bommel moet zijn harde hand laten zien. Als spelers niet doen wat er gevraagd worden, dan op de bank neerzetten. Van Bommel heeft alleen ballen om dit te doen met o.a. Perreiro en Guti, Zijn lieveling Zoet en Rosario laat hij staan. Begin met deze 2 op de bank neer te zetten en Sadilek ipv Rosario neer te zetten, dan zal het anders lopen. Ook Bruma en Doan voegen niks toe en hebben ze zoveel ervoor betaald! John de Jong is een onervaren TD en mag ook hiervoor de boetekleed aandoen.

Ik snap het niet, waarom kun je een keeper niet wissel als die uit vorm is. Zoet moet gewoon even banken tot ie zijn vorm weer vindt. Zelfde geld voor Rosario, ook compleet uit vorm. En probeer eens een echte linksback ipv Sadilek, die Boscali kan niet veel minder zijn. Ik snap echt wel dat 2 van je 3 topspelers er niet bij zijn, maar dan hoef je toch niet zo veel terug te vallen?!

Unnerstall
Dumpfries
Baumgartl
Viergever
Boscagli
Guti
Ihattaren
Hendrikx
Gakpo
Malen
Bergwijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren