‘Koeman maakte één fout: staven kon hij het niet, waarom zei hij dat dan?’

Dinsdag, 5 november 2019 om

Ronald Koeman maakt een sterke indruk op Henk Spaan. De bondscoach van het Nederlands elftal was zondagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports en volgens de columnist hield de trainer zich goed staande. In Het Parool geeft Spaan de oefenmeester dan ook een acht voor zijn optreden.

'Naast de ergernissen van het weekend: de recidivist Bazoer die op de dag dat hij weer mocht meedoen bij Vitesse een camera van FOX wegduwde, de halve Nederlandse voetbalpers die opeens Mo zegt tegen Ihattaren plus de achterlijke Zandvoortlobby door hielenlikkers van Prins Pandjesbaas, stond Ronald Koeman op zondagochtend soeverein Milan van Dongen te woord', begint Spaan.

Verheugde Koeman reageert op keuze Ihatarren voor Oranje

De columnist stelt in de krant dat Koeman zijn zaken op orde had tijdens het gesprek met de presentator en de andere gasten. 'De Roon vulde Frenkie aan, De Ligt zou hij blijven opstellen, Van Dijk blijven wijzen op nonchalance, Berghuis in de gaten houden, ‘al moet hij meeverdedigen en geen achterlijke overtredingen maken’ en Dumfries benaderde hij niet met het cynisme dat Virgil wel kon hebben.'

Afgelopen zondag kwam ook de keuze van Mohamed Ihattaren voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal ter sprake. Spaan zag dat Koeman wel een keer een slippertje maakte. "Eén fout maakte Koeman: hij zei dat Marokko de begrafenis van Ihattarens vader had betaald. Nee, staven kon hij dat niet. Waarom zei hij het dan?"Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Wat ik niet begrijp is dat het hebben van een dubbel paspoort er schijnbaar voor zorgt dat spelers een voorkeurs behandeling krijgen en in een versneld process terecht komen. Nu is het al zover dat Ihattaren zelf aan mag geven wanneer hij wil aansluiten bij de groep. Laat hem eerst even een heel seizoen op een constant niveau presteren, als dat inhoudt dat hij voor Marokko kiest is het jammer en niet meer dan dat. Kwaliteit moet altijd leidend zijn.

5 november 2019 om 10:47

Ik denk dat het meer met het uitzonderlijke talent van Ihattaren heette maken, dan met het dubbele paspoort. Dest zat in dezelfde situatie, maar heeft geen soortgelijke voorkeursbehandeling gekregen.

5 november 2019 om 10:52

Waarschijnlijk heeft het ziektebed van zijn vader er een grote rol in mee gespeeld en had hij dan al eerder voor het Nederlands elftal gekozen.

5 november 2019 om 11:32

Dest speelde ook in de jeugdteams van de VS als ik me niet vergis

5 november 2019 om 13:12

Ik zie ook dat hij in potentie prima kan voetballen , maar ik zie ook dat hij er nog lang niet is.

5 november 2019 om 10:52

Volledig met je eens , moet wel zeggen dat het misschien idd meer met het talent te maken kan hebben (hij lijkt uitzonderlijk goed te gaan worden) dat ze er als de kippen bij willen zijn. Maar mee eens , dit moet je niet met iedere dubbele paspoort speler gaan doen.

5 november 2019 om 11:36

@rinkschippers dat zl ook niet gebeuren hoor maar Koeman zal ook balen dat hij Ziyech niet kan selecteren door amateuristisch handelen van zijn voorgangers en zal zo een scenario met Ihatarran willen voorkomen. volkomen logisch ook imo want Ihatarran heeft meer voetbal in zijn kleine teen dan een hoop middelmaat wat nu bij de Oranje selectie zit in hun hele lichaam hebben

5 november 2019 om 12:50

Sorry hoor, als je deze opmerking 2 jaar geleden had gemaakt, had ik je begrepen. Ondertussen is de NL selectie niet “een hoop middelmaat” meer.

5 november 2019 om 10:53

Hoezo zou je eerst moeten wachten? Gaat toch om wie nu de beste spelers zijn en die roep je op? Mo valt onder de beste Nederlandse spelers dus die moet je gewoon oproepen

5 november 2019 om 11:05

Klopt, maar het lijkt er op dat Ihataren nu opgeroepen wordt omdat hij dan niet meer terug kan. Dus niet omdat hij nu al de beste speler op zijn positie is. Goed van de KNVB, maar eigenlijk bijzonder want dat betekent dat je voordeel hebt uit een dubbel paspoort.

5 november 2019 om 11:00

Het gaat hier om een uitzonderlijk talent, die wil je voor het Nederlands voetbal behouden. De Ligt werd toch ookal opgeroepen toen hij 17/18 was.. Het ligt eraan hoeveel talent iemand heeft en het heeft weinig met een dubbel paspoort te maken anders waren Ziyech of Mazraoui ook wel eerder opgeroepen.

5 november 2019 om 11:03

Mazraoui is een fout voorbeeld, die had waarschijnlijk sowieso de keuze voor Marokko gemaakt aangezien hij daar de jeugdelftallen heeft doorlopen.

5 november 2019 om 11:02

Zelfde reden dat je meer salaris kan vragen als je 2 banen kan kiezen. Sterkere onderhandelingspositie omdat hij weet dat je concurrentie hebt.

5 november 2019 om 11:20

Maar dacht Yildirim dat ook niet

5 november 2019 om 11:23

Tja, als je stevig onderhandelt en het niet waar maakt, donderen ze je er na dat eerste jaarcontractje ook gewoon uit

5 november 2019 om 11:10

Dit is meer een reactie op gevoel en niet zo zeer op ratio in mijn ogen. Wat is het probleem om een talent met een dubbel paspoort ff op te roepen en een keer in te laten vallen tijdens een wedstrijd op een moment dat het er niet meer toe doet. Dan heb je daarmee de zekerheid dat deze speler in de toekomst voor NL kan spelen. Tuurlijk, je doet het niet voor iedere speler met een dubbel paspoort, maar toch wel voor de jongens die redelijkerwijs een kans zouden maken om in het NL elftal te spelen als ze zich op dezelfde voet door blijven ontwikkelen. Dit zijn jongens als Ihattaren, Dest, Mazraoui (beide te laat). Als ze het uiteindelijk niet halen dan is dat jammer, maar voor het NL elftal geen ramp. Is het oneerlijk tegenover de jongens die alleen een NL paspoort hebben, denk het niet. Als zij goed genoeg zijn dan komen ze ook gewoon in het NL elftal. Wat is uiteindelijk het verschil als 2 spelers het niet halen, dat de jongen met dubbel paspoort wel een keer 10 minuten in het NL elftal heeft gespeeld en de ander niet.... meer dan dat is het in mijn ogen niet. Als je dat dan afweegt tegen de mogelijke voordelen, namelijk het hebben van een goede speler voor het NL elftal die je anders mogelijk niet zou hebben, dan lijkt me de keuze niet zo moeilijk.

5 november 2019 om 11:52

@baradona in de casus S. Kalou kwam zelfs de minister er aan te pas om zsm een Nederlands paspoort te regelen. Uiteindelijk niet gelukt en is hij alsnog voor Ivoorkust gaan voetballen.

5 november 2019 om 13:12

Dit is natuurlijk wel even wat anders. Ik denk dat elke speler zo'n voorkeursbehandeling krijgt als de ouder komt te overlijden en daar valt ook absoluut iets voor te zeggen. Dat is namelijk de reden waarom hij aan mag geven wanneer hij er klaar voor is, niet vanwege de keuze.

Koeman riep eerder ook al, zonder enige vorm van onderbouwing of bewijs, dat Marokko spelers wellicht zou betalen om voor Marokko te kiezen. Nu komt hij blijkbaar weer met dat verhaal dat de Marokkaanse bond de begrafenis zou hebben betaald, wat wss ook onzin is, gezien (bijna) alle Marokkanen in Nederland daarvoor verzekerd zijn bij een Marokkaanse bank. Toch opvallend dat Koeman zich zo laat gaan als het om Marokko gaat.

5 november 2019 om 11:19

@marocberkane jij roept nu ook iets zonder enige vorm van bewijs, hoe weet je dat fam. Ihhataren daarvoor verzekerd waren? Wellicht waren ze dat ook maar heeft de Marokkaanse extra bijgelegd. Ik ga ervan uit dat Koeman dit niet roept zonder enige bewijs, tuurlijk gaat hij zijn bewijs niet showen om mensen zwart te maken. Waarom moet hij uberhaupt bewijzen dat het daadwerkelijk zo is? Bedoel dit verhaal komt niet zomaar uit de lucht vallen. Misschien heeft Ihhataren zelf of iemand uit zijn omgeving bevestigd dat de Marokkaanse bond meegeholpen heeft met een mooie uitvaart, tuurlijk gaat Koeman dan niet zeggen ja dat heeft Ihhataren mezelf verteld.

5 november 2019 om 11:42

Dat weet ik niet, en daarom breng ik het ook niet als feit. Feit is echter wel dat veruit het grootste gedeelte van de Marokkanen in Nederland zo een verzekering hebben. Maar of het waar is of niet doet er ook niet per se toe. Het gaat er meer om dat Koeman (in zijn positie) niet zulke dingen moet roepen. Dat doet de bondscoach van Marokko ook niet. Dat verhaal eerder van Koeman dat Marokko spelers zou betalen om voor ze te kiezen werd ook meteen ontkracht door Ziyech. Dat zegt toch wel iets over de geloofwaardigheid van Koeman.

5 november 2019 om 13:35

Dat Ziyech niet betaald is om voor Marokko te kiezen wilt nog niet zeggen dat het niet gebeurd. Wellicht is dit in het verleden wel bij andere spelers gebeurd, nogmaals het zal geen broodje aap verhaal zijn wat Koeman zo uit zijn duim gezogen heeft.

5 november 2019 om 14:02

Het gebeurt niet. Naast Ziyech werd er namelijk ook meteen geschrokken op gereageerd vanuit de Marokkaanse bond. Verder is er geen enkel verhaal bekend van een speler die is betaald en geen enkele aanwijzing dat het ooit gebeurd is. Het is gewoon simpelweg niet waar. Koeman nuanceerde het ook meteen op de persconferentie daaropvolgend, maar misschien dat hij volgende keer beter kan nadenken voordat hij wat zegt.

5 november 2019 om 12:11

Maar ja , als je Koeman hoort zeggen dat je best een leugentje om eigen best wil mag vertellen , dan weet je misschien wel waarom hij dit zei ;-)

5 november 2019 om 12:12

Ten eerste: volledig met je eens dat Koeman in zijn rol dit soort dingen alleen mag zeggen met harde feiten (en de juiste nuances). Maar het is natuurlijk ook weer niet waar dat dit ‘gerucht’ van Koeman nergens op gebaseerd is. Voor de begrafenis maakt diverse Nederlandse en Marokkaanse media hier al melding van. Na de begrafenis is ook het NRC hierin gedoken en was de conclusie dat oud-internationals (op kosten van de bond?) naar Utrecht zijn gevlogen voor de ceremonie, dat vervoer van het lichaam naar Marokko is ‘geregeld’, dat het vervoer binnen Marokko is geregeld en dat de catering tijdens de begrafenis is ‘geregeld’ Maar nogmaals, Koeman zou hier inderdaad niet aan mee moeten doen en zich limiteren tot wat Oranje heeft gedaan.

5 november 2019 om 13:09

Dat zei hij niet als een vaststaand feit en ook niet specifiek over Marokko. Hij gaf aan dat andere landen spelers weleens betalen om voor hen te kiezen en stelde dat dat bij Marokko ook zo kon zijn. Nergens zei hij dat het ook daadwerkelijk zo was. Nu zeg ik overigens niet dat je zomaar onwaarheden de wereld in moet slingeren, maar ik zie liever een bondscoach die duidelijk een houding inneemt betreft jongens met buitenlandse roots dan zo'n bondscoach die een Ziyech zomaar laat gaan. Overigens hebben meerdere bronnen melding gemaakt dat de Marokkaanse bond de begrafenis van de vader hebben geregeld, waaronder het Nrc, het AD en nog een aantal toonaangevende kranten. Om dus te stellen dat het onzin is, is dus ook hoogstwaarschijnlijk onjuist.

Wacht heel even. Of het wordt verkeerd geciteerd of Spaan heeft het verkeerd opgeschreven. Of Spaan zit weer ouderwets uit zijn nek te lullen. Ik heb het hele programma gekeken en Koeman heeft namelijk helemaal niet gezegd dat de Marokkaanse bond de begrafenis zou hebben betaald.

Wat eek onzin. Koeman kan vanaf dit interview nooit meer tegen iemand beginnen over liegen. Als een speler nu geen zin heeft kan hij gewoon afbellen met een slap excuus en iets anders gaan doen. Mocht koeman daar iets van vinden kun je gewoon zeggen: leugentje voor bestwil.

Pardon? De grootste supporter-in-disguise Henk Spaan, de man die kwijlend over ‘appie’ Nouri begint stoort zich eraan dat de voetbalpers de tongtwister Ihattaren vermijdt met ‘mo?’ Het moet niet gekker worden. Hadden we trouwens niet met zijn allen afgesproken dat we Henk Spaan, Aad de Mos, Sjaak Swart en de gebroeders Van der Kerkhof geen podium meer zouden geven voor hun achterhaalde supportersgelul? Wat is dit, VZ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

In de wandelgangen

Zaterdag 16 november
Clubs die Zlatan Ibrahimovic willen vastleggen, moeten voldoen aan stevige salariseisen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren