‘Ik denk dat ze wel een beetje druk hebben uitgeoefend op Jaap Stam’

Zondag, 3 november 2019 om

Dick Advocaat debuteerde zondagmiddag met een 0-3 overwinning op VVV-Venlo als trainer van Feyenoord. De naam van Jan-Arie van der Heijden was de meest opvallende in de opstelling van de Rotterdammers, daar de verdediger de afgelopen maanden nauwelijks aan spelen toekwam. Ronald de Boer en Kenneth Perez snappen wel dat Advocaat weer een basisplaats heeft ingeruimd voor Van der Heijden.

“Aan de ene kant begrijp ik het, ik kan me er wat bij voorstellen. Het is ongelofelijk veel geld wat Feyenoord heeft neergeteld voor zo'n speler. Als Van der Heijden dan ertussen komt, zou ik denken: we hebben die Senesi met heel veel bombarie gehaald en dan staan wij voor lul met ons aankoopbeleid. Feyenoord heeft echt heel diep in de buidel moeten tasten”, verwijst De Boer bij FOX Sports naar Marcos Senesi, die door Feyenoord werd overgenomen van San Lorenzo en in de laatste wedstrijden een basisplaats had.

“Ik denk dat ze wel een beetje druk hebben uitgeoefend op Stam. Hé, we gaan wel met Senesi spelen, want hij is echt heel goed. Je moet hem een kans geven, dus is er even geen plaats voor Jan-Arie. Als Jan-Arie daar dan óók nog eens tussenzit, wordt het helemaal schrijnend”, stelt de analist. Perez noemt Van der Heijden een ‘prima centrale verdediger’. “Alleen hij moet iemand met snelheid naast zich hebben, die de ruimte in de rug kan belopen. Als Ié geen gekke dingen doet, is het best een goed duo.”

“Van der Heijden is iemand die de bal naar de goede kleur kan inspelen, die iemand kan overslaan of een bal richting de spits kan geven. Dat kan hij wel, hij is niet van origine een echte verdediger. Dat zal hij nooit worden, maar hij kan het oplossen met ervaring en inzicht”, concludeert de Deen. Hij krijgt bijval van De Boer. “Hij laat Feyenoord in principe, als hij goed in vorm is, beter van achteruit voetballen. Als je dan een speler hebt die redelijk snel is en de laatste linie kan belopen... Dat kan hij niet. Het wordt altijd lastig als Feyenoord niet in vorm is, dan ziet hij er slecht uit.”


Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Kan me voorstellen dat een TD die een speler voor zoveel geld naar Feyenoord haalt zulke opmerkingen maakt richting Stam, want die wil zijn dure aankoop natuurlijk zien slagen. Dat is echter wat anders dan Stam verbieden met Van der Heijden te spelen. Stam is hoofdtrainer en moet zijn eigen keuzes daarin maken. Ik denk ook dat hij dat wel heeft gedaan, want het is ook niet zo dat Senesi veel heeft gespeeld.

Het lijkt me toch logisch dat de voorkeur bij Senesi ligt boven Jan Arie, deze speler is uitgebreid gescout is Argentijns onder 23 international en staat in eigen land te boek als verdedigend talent, Jan Arie heeft daarentegen sinds het kampioensjaar toch wel laten zien over the hill te zijn, is erg traag en met Botteghin naast hem in het centrum is het dan genieten voor behendige spitsen lijkt me niet meer dan logisch dat het prettig werd gevonden dat ze dan liever Senesi zien. Ik geloof ook nog steeds dat het goed komt met hem, hij speelde tegen Young Boys als 1 van de weinigen een goede pot.

3 november 2019 om 20:57

Ik begrijp het omhelzen van Van der Heijden ook niet. Maandenlang heb ik gelezen dat de verdediging van Feyenoord slecht was en dat er een nieuwe verdediger moest komen. En nu is hij er en mag hij na twee wedstrijden weer op de bank zitten? Wat doet dat met zijn zelfvertrouwen?

3 november 2019 om 21:19

Tenzij ik het verkeerd begrepen heb vertelde Krabbendam vorige week dat hij dus nauwelijks gescout is. De scouts kregen alleen een video en hebben op basis daarvan een negatief advies gegeven. Hij is echter doorgedrukt door Troost omdat er zo een verhaal over hem was gemaakt, dat het gezichtsverlies zou zijn hem niet te halen.

3 november 2019 om 23:36

@moridinkrabbendam is alles behalve een graag geziene gast in de Kuip, al die “inside” info van deze man kun je met een paar korreltjes zout nemen. Sowieso zou Troost geen gezichtsverlies lijden als er wat dingen fout gaan aangezien hij er als interim zit en als bijvoorbeeld Arnesen komt hij weer een stapje terug doet.

4 november 2019 om 00:00

Senesi moet gewoon even de tijd krijgen en de klik vinden met zijn medespelers. Dat zal moeilijk gaan als hij alleen Spaans spreekt. Ik hoop (en denk) dat Dick daar ook een plan voor heeft. Die jongen nu voor de leeuwen blijven gooien, zo onzeker zoals tie nu al oogt, komt het denk ik niet goed. Geleidelijk aan brengen en die jongen een taal leren die iedereen verstaat, zodat hij normaal kan communiceren met zijn medespelers. Dan zie ik daar nog wel een topper in groeien. En ondertussen Scharie dan maar en Ié beter leren positioneren. Maar Scharie en Botta zou ik niet meer doen

Als dat zo is dan is dit dieptriest want het is zijn elftal maar geloof er wel wat van.

Ik snap het niet zo goed. Van der Heijden moest (en wilde) juist vertrekken maar Stam hield dat toch tegen? Verder vind ik Berghuis aanvoerder maken erg slim. Als hij met veel vertrouwen speelt is het de absolute sterspeler van Feyenoord. Ookal heeft hij wat minder ervaring dan Botteghin.

Ik zou toch met Senesi spelen die gast is echt niet slecht. jan-arie is een prima vent maar die gaat je financieel niks meer opleveren. Gewoon spelen met je potentieel en niet met je afschrijvingen. Dat is funest voor de club. Niks met huurspelers of mensen die uit contract gaan. Er moet geld verdiend worden zo blijf je spek en bonen!

Senesi heeft de eerste paar wedstrijden niet eens gespeeld, dus zoveel druk was er niet op Stam.

Ik geloof niet in de stelling van de Boer. Jan Arie wilde weg bij Feyenoord. En zo geweldig was hij niet! Helaas zijn vervangers ook niet. Vaak wordt gesteld dat Feyenoord met jonge talenten verder moet gaan. Maar o wee als er niet direct staan!

Stam heeft het echt niet makkelijk gehad bij Feyenoord. Een opgestapte directie. Nieuwe niet fitte spelers. En een van je key players Jorgensen geblesseerd. De grote aankoop Senesi die niet meteen speelklaar is en een vermogen heeft gekocht. En veel spelers uit vorm. Maar goed zijn ontslag was onafwendbaar. Nu met Advocaat een fris windje en Advocaat is zo ervaren die vaart zijn eigen koers. Punten sprokkelen zal zijn missie zijn. En dan langzaam naar plekje 6 kruipen. Nu even wat makkelijkere tegenstanders waar dat wel tegen moet lukken. Feit blijft wel dat deze selectie niet goed genoeg is voor plek 3 en dat is zo vroeg in het seizoen een trieste constatering. En de vooruitzichten zijn nou ook niet echt positief. Geen kapitaal op het veld en weinig tot geen aanstormend talent en een leeg portemonneetje.

Ik denk wel dat er achter de schermen bij Feijenoord het rommelt. Een paar groepjes die de.kans schoon zagen nu er geen echte leiding is om hun wil door.te drukken .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

2 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 4 1 2 0
2019/2020 San Lorenzo 4 0 1 0
2018/2019 San Lorenzo 23 0 5 0
2017/2018 San Lorenzo 13 1 4 0
2016/2017 San Lorenzo 11 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord-held scoorde met gebroken pols: ‘Kwam tegen reclamebord aan’

Marcos Senesi maakte zondag kort voor tijd het winnende doelpunt voor Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-2), maar de verdediger moest ook een domper incasseren. Senesi brak kort voor...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren