Feyenoord-talent deelt mening De Wolf: ‘De Kuip is wel echt mijn doel’

Maandag, 28 oktober 2019 om 13:43Rian Rosendaal • Laatste update: 13:47

Crysensio Summerville scoorde zaterdag namens ADO Den Haag tegen Vitesse (0-2) en de van Feyenoord gehuurde aanvaller groeide daarmee uit tot de jongste doelpuntenmaker van de Haagse club ooit in de Eredivisie. De pas zeventienjarige Summerville wil dit seizoen een goede indruk achterlaten bij ADO, zodat hij volgend jaar met enige status terugkeert bij Feyenoord.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Crysensio Summerville slagen bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Ik was de eerste wedstrijden dit seizoen niet zo onder de indruk. Tot ik hoorde dat hij pas 17 jaar oud was. Hij is nog enorm druisdig maar als hij deze ontwikkeling kan vasthouden kan het een leuke speler worden voor Feyenoord. Samen met Sinisterra heb je over 2 jaar twee leuke vleugelspelers staan!

28 oktober 2019 om 14:35

Sinisterra is imo te blind nog en daarnaast lopen er ook talenten als Toure (geblesseerd dacht ik) en Azarkan rond. Gisteren werd het eens te meer pijnlijk duidelijk dat Sinisterra ook gewoon tekort komt. Hij heeft leuke dribbels, maar gisteren moest hij Narsingh een op een zetten, maar doordat hij zo bezig is met z’n dribbel, geeft hij die bal niet en is je kans verkeken.

28 oktober 2019 om 14:46

Blind dat werd een tijd geleden ook over sterling gezegt

28 oktober 2019 om 14:56

Sinisterra zijn rendement is veels te laag. De mogelijkheden dat hij een assists of een doelpunt maakt, laat hij onbenut. Dribbelvaardigheid, durf en snelheid heeft hij wel, maar zijn beslissingen in zijn kansen creaties als zijn afrondingen moet echt hoger.

28 oktober 2019 om 15:10

Azarkan is net als Bannis toch weer precies hetzelfde verhaal als jongens als Nieuwkoop, Vente en El Hankouri?toure heeft wel echt fysieke kracht en een leuke dribbel. Die zie ik nog wel ooit de basis halen. Maar die andere jongens die nu weer worden opgehyped... de jeugd van Feyenoord is echt al jaren drama

28 oktober 2019 om 16:01

@zinedane Nee. van de lichting Vente en El Hankouri was bekend dat het een slechte lichting was. Van de Lichting Bannis en Azarkan word veel verwacht omdat ze meer hebben laten zien.

28 oktober 2019 om 16:02

Laat ik dan maar ff advocaat van de duivel zijn, vergeet niet dat Sinisterra nog maar net 20 jaar is en meedraait in een slechtlopend elftal dat geen enkele zelfvertrouwen uitstraalt. Van hem in tegenstelling tot Berghuis, Karsdorp, Narsinh en Fer mag je niet verwachten dat hij een elftal op sleeptouw neemt. Ik zie als Ajacied echt wel potentie in die jongen maar gun hem nog wat tijd door hem niet meteen af te schrijven.

28 oktober 2019 om 16:49

@Zinedane, de namen die je noemt die zogenaamd opgehyped worden, worden met de vertegenwoordigende elftallen kampioen, dus hoe precies worden ze gehyped? Ze stagneren omdat ze direct de stap naar het eerste moeten maken en niet de tussenstap kunnen maken in de KKD wat Feyenoord niet heeft... welke jeugdspelers bij anders clubs worden direct toegepast vanaf de o19 naar de basis? Als het jaren een drama is, is het best knap dat ze vaak vertegenwoordig worden in oranje elftallen en er mee kampioen worden.

28 oktober 2019 om 17:10

Zinedane.
Ik weet niet of je de jeugd de afgelopen jaren hebt gevolgd, maar Bannis, Summerville en Azarkan zijn Touré juist voorbij gegaan in hun ontwikkeling.

Vorig seizoen als 17-jarige paste hij zich vrij snel aan aan voetbal tegen volwassenen en deed hij het goed bij Dordrecht. Ik had hem daar nog een jaar verwacht, maar toen kwam ADO. Ik vroeg me af of hij wel zou gaan spelen, maar weer lijkt hij zich moeiteloos aan te passen. Dat het een goed talent is was al bekend, maar met zijn geringe leeftijd en fysiek doet hij het ook gewoon al prima in de Eredivisie. Goed bezig

Ik ben vooral benieuwd wat supporters van ADO van hem vinden, ik volg hem namelijk niet heel intensief.

28 oktober 2019 om 19:00

Zeer leuke speler. Heeft niet alleen de snelheid die Becker had. Maar is ook heel handig aan de bal en heeft een uitstekende dribbel. En dat voor iemand van 17. Van mij mag hij de rest van het seizoen blijven staan. Zie hem zo eindigen op een goal of 8 a 10

Moet je even voorstellen dat je spelers als Azarkan, Bannis en Summerville in jong Feyenoord hebt spelen in de KKD. Wat lopen veel Feyenoord talenten een belangrijke ontwikkeling mist. Het is ook niet gek dat AZ Feyenoord heeft ingehaald. Die begrepen wel dat je, je talenten vlieguren moet geven. En zo lopen er nog veel meer talenten rond die nu achter gaan lopen op talenten van andere clubs die hun vlieguren maken. Dat heeft Martin van Geel heel goed gezien....

28 oktober 2019 om 14:20

Ik begrijp ook niet waarom Feyenoord het niet gedaan heeft. Het kostte misschien op de korte termijn meer, maar op de lange termijn levert dit veel veer op voor een club.

28 oktober 2019 om 14:26

Ik weet niet wat de instroom tot de KKD voor Jong elftallen kost, maar ik weet wel dat wat je niet hebt je ook niet kan uitgeven. We hoeven er ook geen doekjes om te winden dat Feyenoord niet de meest creatieve mensen heeft voor nieuwe sponsoren o.i.d.

28 oktober 2019 om 14:26

Als je geen geld hebt, dan kun je het ook niet uitgeven. En Feyenoord had geen geld. Begrijp ook niet zo goed waarom dit item iedere keer weer terug komt, net als dat over Ziyech, die beslissing is jaren terug genomen, er is niets meer aan te veranderen.

28 oktober 2019 om 14:40

Maar wie zegt nou dat er geen geld was? Geloof je dat omdat Van Geel dat riep? Want dit was namelijk in het jaar dat Feyenoord Bilal voor bijna 4 miljoen overnam van Heerenveen. Het geld was er wel, maar Van Geel wilde liever apart zijn en zijn eigen visie doorvoeren (lees: spelers halen die niets tot weinig toevoegen). De mensen die zeggen dat er geen geld was, snappen er de ballen niet van.

28 oktober 2019 om 14:49

Feyenoord heeft in dat jaar Bilal gekocht, net als Toornstra en Vermeer, en ook El Ahmadi, Boularouz en Wilkshire zijn toen aangetrokken. Het geld was er dus wel, maar is verkeerd besteed. Tel daar nog bij op dat in dat seizoen Janmaat, Pelle, De Vrij en BMI verkocht zijn voor meer dan 30 miljoen, en dan moet je tot de conclusie komen dat er wel degelijk geld was.

28 oktober 2019 om 15:02

De allereerste keer was er geen geld, maar daarna (toen er dus wel wat geld was) wilde Feyenoord niet. Dat laatste kan je het bestuur wel kwalijk nemen.

28 oktober 2019 om 16:03

Was dat in seizoen 14/15? Op dat moment hadden wij net spelers als Pelle, de vrij, Indi en Janmaat verkocht.

28 oktober 2019 om 15:41

Dat is inderdaad de allergrootste fout die Martin van Geel gemaakt heeft bij Feyenoord. Als ik nu aangesteld zou worden als TD bij Feyenoord zou dat ook mijn hoogste prioriteit hebben om op te lossen. Jong Feyenoord zsm in de Kkd, kosten wat het kost.

28 oktober 2019 om 16:03

laten we deze discussie nog maar eens opzwellen. Ja, we weten dat Feyenoord een fout heeft gemaakt Nee we weten niet wat er gebeurd zou zijn als Feyenoord wel een team er had en Nee, het heeft geen zin meer om dit bij elk Feyenoord-jeugd topic te herhalen

28 oktober 2019 om 16:55

Zeker heeft het wel zin, want hierdoor zie je duidelijk waarom Feyenoord achterop raakt... waarom zou je dat willen vergeten. Het is tijd dat er een hele nieuwe wind gaat waaien binnen de club en geconfronteerd worden met het feit dat Feyenoord veel grotere stappen had gezet wanneer ze wel naar de jeugd keken. Deze discussie mag desnoods elke dag gevoerd worden! Feyenoord was een topclub en AZ is inmiddels al verder en niet omdat ze meer geld hebben en betere aankopen, maar omdat ze voor een groot gedeelde goed presteren met jongens die eerst hun stappen in de KKD maakte. Spelers die de hele jeugd onder de jeugd van Feyenoord presteerde of nooit in aanmerking kwamen bij vertegenwoordigde elftallen halen de jeugd van Feyenoord in door even vlieguren te maken in de KKD! En dat mag Feyenoord zich aanrekenen.

Vind Summerville echt wel een goede speler. Nadelen bij hem zijn misschien dat hij klein is en dat hij fysiek niet heel sterk is en qua lengte zal hij denk ik niet heel veel meer groeien, maar op het gebied van fysieke gesteldheid kan hij natuurlijk best wel iets gaan creëren (of in ieder geval wat meer body). Maar Summerville is snel, behendig aan de bal, heeft een goede actie, een goede techniek, scoort hier en daar wat goals en werkt ook hard. Ik weet dat hij onder contract staat bij Feyenoord en bij Feyenoord komen dit soort spelers creatieve spelers meestal niet helemaal tot hun recht op de een of andere manier (zie bijvoorbeeld Kokcu momenteel), maar mocht Feyenoord besluiten om hem te kopen dan zou ik als Ajax-zijnde toch stiekem een poging wagen en dan misschien eerst laten 'rijpen' in Jong Ajax (hij is ook pas 17-jaar) en dan kan hij hopelijk doorgroeien naar Ajax 1. Maar ik ga er niet vanuit dat dat zal gebeuren, maar als Ajacied zou ik hem wel graag bij Ajax willen zien.

28 oktober 2019 om 14:20

Ik volg je niet helemaal; je snapt dat hij onder contract staat bij Feyenoord maar je hebt het over een scenario waarin Feyenoord hem gaat kopen?

28 oktober 2019 om 14:24

Misschien bedoelde hij verkopen.

28 oktober 2019 om 14:35

Ja feyenoord gaat een groot talent wat klaargestoomd wordt voor het 1e verkopen aan ajax? Koekoek

28 oktober 2019 om 14:36

Inderdaad, zoals Joddit aangeeft; ik bedoel verkopen maar kan mij reactie via mijn telefoon helaas niet aanpassen (wanneer doet Voetbalzone daar eindelijk eens een keer iets aan?!).

Summerville doet mij denken aan de zeer matige Ajax talenten van begin dit decennium. Menig, Acolatse, etc. allemaal met de bal op de brommer, maar verder kunnen ze weinig tot niets. Ze hebben in de jeugdopleiding zo hard geleund op deze kwaliteiten dat ze nu eigenlijk heel weinig kunnen met een bal en eigenlijk helemaal niets zonder een bal. Summerville hoort wat mij betreft in dezelfde categorie. Normaal gesproken zou ik zeggen dit is geen speler die bij de top 3 hoort. Maar goed, of Feyenoord nu bij de top 3 hoort is nu ook een dikke vraagteken en ik weet ook niet zeker of Feyenoord betere talenten in de jeugd heeft. Dus misschien is deze jongen wel een versterking.

28 oktober 2019 om 14:49

Enige wat summerville wel heeft is dat hij op 17 jarige leeftijd al door heeft dat hij bij elke tegen aanval moet meeverdedignr

28 oktober 2019 om 15:10

Ook bij Feyenoord zie je weleens spelers als Menig, Becker, Lukoki, Acolatse. Ik vind Cheick Toure bijvoorbeeld zo'n speler. Summerville hoort echter niet in dat rijtje en ik vraag me af of je hem meer hebt gezien dan in twee samenvattingen. Summerville is snel, maar hij is vooral heel behendig en niet geheel onbelangrijk: hij behoudt het overzicht. Maakt doorgaans ook goede goals. Een vergelijking met spelers als Menig gaat echt mank. Summerville doet het bovendien al op zijn zeventiende in de Eredivisie en kan echt wat met de bal

Mooi voor Feyenoord dat ze hem verder ontwikkeld terugkrijgen van de zomer. Hij heeft wel iets, al ontbreekt het nog voorlopig aan rendement voor een club als Feyenoord. Eens kijken of dat ook nog gaat bij trekken.

Cabral, Achahbar, Manu. Biseswar. Hoop voor hem dat hij niet in dit rijtje komt

28 oktober 2019 om 15:12

Biseswar doet het nog prima de laatste jaren.

Als deze jongen bij AZ zou spelen, zou AZ makkelijk een gooi kunnen doen naar het kampioenschap. Idrissi Boadu Summerville, en Stengs daar achter is echt een probleem voor alle verdedigingen in de Eredivisie. Ben wel een fan van Sugawara/Svensson op deze plek hoor, maar met Crysensio heb je nog meer dreiging met een Svensson die er overheen kan komen. Verder mag het centrale duo daar ook nog beter maar daar gaan we bij dit bericht nog maar even niet over praten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
0 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren