Engeland smult van analyse José Mourinho over ‘gefrustreerde’ Jürgen Klopp

Zondag, 20 oktober 2019 om

Liverpool liet zondag op bezoek bij Manchester United voor het eerst dit seizoen punten liggen in de Premier League (1-1). The Reds speelden een matige wedstrijd op Old Trafford en hadden overduidelijk moeite met het verdedigende spel van de thuisploeg. Manager Jürgen Klopp is na afloop niet ontevreden met het punt en sneert tussen de regels door naar de defensieve spelopvatting van Manchester United, zo wordt algeheel aangenomen in Engeland.

"Sinds ik in Engeland ben, heeft Manchester United zich vrijwel iedere keer zo opgesteld. Deze wedstrijd werd door veel mensen groot gemaakt, maar er heeft maar één ploeg geprobeerd er een echte wedstrijd van te maken. De andere ploeg heeft alleen maar willen verdedigen. We hebben de wedstrijd niet verloren, het is gewoon een punt", wordt Klopp na afloop geciteerd door diverse Engelse media. Klopp is sinds oktober 2015 actief als trainer van Liverpool en wist sindsdien nog nooit te winnen op bezoek bij Manchester United.

José Mourinho analyseerde de wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool namens Sky Sports en toonde zich niet onder de indruk van de reactie van Klopp. "Hij heeft niet genoten van het menu dat hem werd op geserveerd. Hij houdt van vlees en kreeg vis: natuurlijk is hij niet blij", vertelde de trainer in ruste, die zelf tussen 2016 en 2018 de scepter zwaaide bij Manchester United.

Volgens Mourinho had zijn voormalige werkgever een uitstekend strijdplan tegen Liverpool. "Met al zijn beperkingen speelde United een ander soort wedstrijd. Ze stonden altijd compact", vervolgde de Portugees. "Wat er vandaag aan schortte bij Liverpool? De kwaliteit van het elftal tegen een ploeg die zich ingraaft. Daar hebben ze soms problemen mee. Klopp is overduidelijk een beetje gefrustreerd. Liverpool is een fantastische ploeg, maar op Old Trafford, voor Liverpool een speciale plek, hebben ze onder Klopp nog nooit gewonnen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door lfc11)

Vond dat utd anders verassend leuk voetbalde vandaag.

Klopp kan goed sneren. Analyse van Mourinho klopt. Liverpool heeft het vaker lastig tegen teams die heel compact spelen, terwijl ze teams als Arsenal zonder moeite naar de slachtbank leiden.

Wat kan ik genieten van Mourinho als analist. Zo duidelijk hoe hij het zegt, je leert gewoon zo veel als je alleen al naar zijn analyses kijkt, prachtig.

20 oktober 2019 om 23:45

Vind ik nou ook. Echt een van mijn favoriete analisten en hij heeft hier ook 100% gelijk met die vlees-vis vergelijking haha. Je kunt het United in deze staat niet kwalijk nemen dat er zo gespeeld wordt en Klopp kan wel zeuren, maar als United ver naar voren gaat voetballen speelt Liverpool zo door die ruimtes heen. Hij zou het compacte spel in deze moeten roemen, niet afbranden. Old Trafford blijft een onneembare veste voor hem

21 oktober 2019 om 00:01

Hoezo zeurt Klopp? Hij analyseert net zoals Mourinho de wedstrijd. Manu kwam niet om te voetballen. Of dat nou te begrijpen is of niet doet daar niks aan af. Lekker makkelijk om Klopp dan als een zeikerd weg te zetten maar hij geeft gevraagd een analyse. En net na de wedstrijd zal daar logischerwijs vast wat emotie bij gezeten hebben. Iets wat Mourinho bijvoorbeeld ook absoluut niet vreemd is en was. En dat Mourinho die anti-voetbal strategie van Manu kan waarderen lijkt me nogal logisch.

21 oktober 2019 om 00:15

Hij zegt toch duidelijk dat er maar een ploeg is die er een wedstrijd van heeft willen maken, en dat de andere alleen maar verdedigt. Ik snap dat constante gezeur op verdedigende tactieken hoe dan ook niet (dat is mijn punt hierboven): moeten teams dan maar vrijwillig ver van het doel spelen zodat Salah en Mané die ruimtes erachter optimaal kunnen benutten? Met Maguire achterin, die de draaicirkel van een tank heeft? Klopp zou het zo moeten zien: United heeft naar vermogen gespeeld, net als Liverpool. Dat daar andere strategieën uitrollen is logisch. Kijk, als Arsenal met deze selectie verdedigend staat tegen Burnley, dán heb je wat te zeiken, want een aanvallendere tactiek is dan objectief beter. In dit geval was de verdedigende tactiek van United de beste manier om de wedstrijden te benaderen en ik kan daar in dat geval wel van genieten. En Klopp zou dat, ondanks de emotie die ik heus begrijp, ook moeten doen

21 oktober 2019 om 00:21

Manchester United, dat zich ingraaft. In the Theater of Dreams. Schaam je kapot.

21 oktober 2019 om 00:23

Ik vind het ook heel jammer, maar dat is de staat van United nu helaas. Dit is het beste wat er nu in zit tegen teams als Liverpool. Dat dat heel jammer is ben ik met je eens

21 oktober 2019 om 00:45

Klopp constateert dat United vaak defensief speelt tegen Liverpool. Het gezeur vinden, is enkel jouw interpretatie. Klopp geeft namelijk nergens een waarde-oordeel over deze defensieve speelstijl. Of toch wel, dat het prima is: "that's how it is. It is OK. It is no criticism. It is just a fact." Dat is wat Klopp zei.

21 oktober 2019 om 00:48

Als dat inderdaad zo is, had VZ dat wel op mogen nemen in dit artikel, vind ik. Dat verandert de lading namelijk wel behoorlijk, haha.

21 oktober 2019 om 00:54

Voetbalzone is op dat vlak niks beter dan Engelse roddelblaadjes die met sensationele koppen en quotes proberen te verkopen. Het beste is om bij buitenlandse artikelen altijd even de originele bron/het gehele interview te checken. Alles wordt maar uit de context getrokken (geldt voor alle clubs, dus niet omdat het nu toevallig Klopp/liverpool betreft).

21 oktober 2019 om 10:15

Overdrijven is een kunst. Countervoetbal tegen Liverpool is gewoon logisch op dit moment als je een resultaat wil halen.

Klopp zegt toch geen onwaarheden over de defensieve speelstijl die United de laatste paar jaar hanteert tegen Liverpool? Dat United zo speelt, is hun goed recht en vandaag had het ze bijna drie punten opgeleverd. Al viel de defensieve speelstijl in de eerste helft wel mee vandaag. Maar de media zou de media niet zijn om van alles 'tussen de regels' te zien die Klopp zou bedoelen. Dat Mourinho (die ook niks geks zegt eigenlijk) daar dan ook nog even op ingaat, maakt het helemaal af voor ze natuurlijk. Wel een fraaie metafoor van Mourinho.

21 oktober 2019 om 00:13

Als je uit speelt kun je verdedigend spelen maar toch niet thuis voor eigen publiek kom op.

21 oktober 2019 om 00:50

Nee, ze hadden liever aanvallend gespeeld en 1-4 op de broek gekregen (al is dat maar de vraag met hoe matig Liverpool altijd speelt op OT, ook gisteren). Het enige merkwaardige is dat United na zoveel investeringen en trainers moet leunen op een defensieve tactiek.

Liverpool speelde zeker niet goed maar wou er wel om voetballen, man united wou dat duidelijk niet en kon het ook niet. Door een duidelijke fout van de scheidsrechter /en de var verspeeld liverpool 2 punten. Aan het doelpunt van man united ging een duidelijke overtreding vooraf. Onbegrijpelijk dat hier niet voor gefloten werd. Het afgekeurd doelpunt van liverpool werd terecht afgekeurd omdat mane hands had gemaakt. En de analise van mourihno die man kun je toch niet serieus nemen wat een verschrikkelijke vent is dat. Hij heeft heel veel prijzen gewonnen maar zijn truckjes werken al jaren niet meer.

21 oktober 2019 om 08:07

Het was geen duidelijke fout van de scheids. Het was een discutabel moment en er zijn mensen te vinden die het goed vinden dat er niet gefloten werd en er zijn mensen die vinden dat er wel gefloten had moeten worden. Ik heb zelf totaal geen moeite dat er niet werd gefloten omdat Origi een slechte aanname had en simpelweg veel te gewillig naar de grond ging. Zijn been bleef af hangen voordat er überhaupt noemenswaardig contact was, dus wat mij betreft goed gezien van de scheids. De var momenten waren verder totaal terecht. Daarnaast kwam United prima voetballend aan de start. Ze speelden beter dan de meesten hadden gedacht en kwamen op voorsprong. Het is daarna toch volkomen logisch dat ze een tactiek hanteren die het spel van Liverpool lam probeert te leggen en hun zelf de kans geeft de snelheid voorin in counters te benutten. De tactiek werkte fantastisch en ze hadden ook prima de 2-0 kunnen scoren. Echter was het de 1-1 die viel uit een ongelukkig moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

848 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
Laatste voetbalnieuws

Mourinho wil in Londense derby einde maken aan dramatische serie Spurs

José Mourinho zit dit weekend voor het eerst op de bank als manager van Tottenham Hotspur. De Portugese trainer heeft het stokje overgenomen van de ontslagen Mauricio Pochettino en maakt zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren