Boskamp: ‘Die heb ik eruit geflikkerd, toen had ik een groot probleem’

Dinsdag, 15 oktober 2019 om

Maurice Steijn begon deze zomer met veel ambitie aan het avontuur bij Al Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten, terwijl Jurgen Streppel werd aangesteld door Al Jazira. Beide Nederlandse trainers zijn echter enkele maanden later kort na elkaar ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. Ervaringsdeskundigen Henk ten Cate en Jan Boskamp weten hoe lastig het is om je draai te vinden als trainer in het Midden-Oosten. Het duo komt tevens met advies voor Marcel Keizer, de opvolger van Streppel bij Al Jazira.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Ik kan niet begrijpen dat je als voetbal liefhebber daar te werk gaat. Bizarre omstandigheden vaak. Het is echt puur geld binnen harken.Ik krijg het gevoel dat je daar heen gaat wanneer je elders in Europa niet meer aan de bak komt, ja het is een vooroordeel.

15 oktober 2019 om 08:17

Zoals Jantje altijd heeft gezegd, "Dikke wekelijkse envelop".

15 oktober 2019 om 08:26

Die verhalen van hem zijn ook geweldig. Als je op Youtube Jan Boskamp woestijn of iets dergelijks intypt komen er ook stuk voor stuk geweldige verhalen naar voren. Daar kan ik elke keer weer van genieten.

15 oktober 2019 om 08:25

En jij zou voor meerdere malen je normale salaris zonder nadenken nee zeggen? Ik zou zeker een paar keer nadenken voor ik er heen zou gaan, maar als ik in een jaar 10 normale jaarsalarissen kan ophalen, zou ik het waarschijnlijk ook doen.

15 oktober 2019 om 08:46

Ja ik zit me het ook weleens af te vragen. Stel je kan voor hetzelfde werk wat je nu doet, 10.000 euro per maand gaan verdienen maar je moet dat wel doen ergens in een dorpje in Oekraine waar niks te beleven valt en de winters echt beroerd koud zijn. Ook al worden het 2 verschikkelijke jaren, je moet het haast wel doen.

15 oktober 2019 om 08:56

Alleen dat is al 3-4 maal mijn huidige salaris. Dan ga je twee jaar heen, kom je terug met bijna 250k. Heb je in twee jaar een huis verdient. Het zijn twee zware jaren, maar daarna leef je ontzettend comfortabel.

15 oktober 2019 om 09:53

Dat is het ook natuurlijk... Bedenk je dan eens dat deze coaches niet 10.000 euro per maand krijgen, maar waarschijnlijk wel zo'n 50.000. Geen inkomstenbelasting, na 2 jaar zijn ze financieel zo goed als onafhankelijk.

15 oktober 2019 om 11:39

Maar in de Emiraten En Qatar is het juist heel erg goed vertoeven. Het is altijd lekker weer, je tijden zijn heerlijk en je kan er in principe alles doen. Dus dat maakt de keuze nog wel een stuk makkelijker

15 oktober 2019 om 09:04

Doe toch niet zo hypocriet joh. Iedere profvoetballer speelt voor zijn geld, die hebben maximaal 15jr om zich financieel onafhankelijk te spelen. Als je dan niet over het buitengewone talent beschikt zal dat op een andere manier moeten.en ten tweede, ben je er ooit eens geweest? Altijd maar dat napraten dat die werkomstandigheden zo slecht zijn... Die gastarbeiders die daar werken(voor een prima loon overigens) hebben het in hun thuisland nóg slechter, en kunnen door het salaris daar zichzelf en hun familie nog een beetje fatsoenlijk leven bieden.

15 oktober 2019 om 09:42

Welke bizarre omstandigheden heb je het over als ik vragen mag, het weer misschien? Ik denk niet dat voetballers/trainers daar veel te klagen hebben, je kan daar gewoon een pilsje drinken in het hotel (niet op straat uiteraard). Indische arbeiders is een ander verhaal, maar dat staat los in deze discussie

15 oktober 2019 om 09:48

Ga maar eens kijken wat je daar als expat netto/belastingvrij kunt verdienen.. Een vriend van me heeft 3 jaar in Oman gewerkt en verdiende daar 3x meer dan in NL. Kwam uiteindelijk terug en kocht even een huis van 4 of 5 ton.. Ja, het is er heet en er is niet super veel entertainment. Maar verder zijn de omstandigheden best wel prima. Dus als je zo lang van je familie en vrienden weg kunt zijn, why not?

15 oktober 2019 om 11:52

Zo veel baantjes zijn er niet als voetbal trainer. En beter een club uit het Midden-Oosten op je CV dan geen clubs!

15 oktober 2019 om 12:24

is natuurlijk een mooi excuus om tijdens de kerst niet bij je schoonfamilie langs te hoeven gaan. 1 omdat het best ver is, en 2 omdat ze daar toch geen kerst vieren.

15 oktober 2019 om 13:15

Bizarre omstandigheden? Benoem ze eens? Los van de brandende zon natuurlijk, zover komen we allemaal wel denk ik

Alle moraalridders die hier negatief op reageren zijn de eerste die het zouden doen. Je moet je voorstellen dat jij jezelf in 1 tot 3 jaar financieel onafhankelijk kan voetballen/trainen. Ik zou het wel weten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Al Wahda FC Abu Dhabi

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Al Wasl180
8.Al Wahda17-3
9.Kalba13-6
10.Ajman13-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Nawaf WaleedAanvaller
L. NijholtUnknown
Tahnoon AlzaabiMiddenvelder120
S. TagliabúeAanvaller129
Voor de complete selectie: Clubpagina Al Wahda FC Abu Dhabi.

8 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren