Wenger: ‘Ik denk dat Bayern op een manipulatieve manier bezig was’

Woensdag, 9 oktober 2019 om

Serge Gnabry kwam op jonge leeftijd bij Arsenal terecht, al bleef een definitieve doorbraak in de hoofdmacht uit. De jonge aanvaller is enkele jaren later wel uitgegroeid tot een vaste waarde bij Bayern München. Arsène Wenger, voormalig manager van Arsenal, denkt dat het een uitgemaakte zaak was dat Gnabry bij de Duitse grootmacht zou belanden, zelfs toen Gnabry nog voor Werder Bremen uitkwam.

"We hebben bij Arsenal heel lang geprobeerd om het contract van Gnabry te verlengen, maar ik denk dat Bayern München achter de schermen al op een manipulatieve manier met hem bezig was. Dat hij na zijn periode bij Werder Bremen sowieso bij Bayern terecht zou komen", vertelt Wenger in een interview met beIN Sports. Gnabry tekende medio 2017 een meerjarig contract bij der Rekordmeister.

Arsène Wenger: 'Arsenal is nog lang niet zover als Liverpool'

Wenger kijkt desondanks met tevredenheid terug op zijn samenwerking met Gnabry bij Arsenal. "Het was destijds een erg getalenteerde speler, die alleen soms het vertrouwen miste. Maar ik had altijd wel in het oog dat hij zou uitgroeien tot een erg goede speler. Zijn vertrouwen was verdwenen na de verhuurperiode bij West Bromwich Albion, dus dat moest ik weer opbouwen", aldus de clubloze oefenmeester, die Gnabry viermaal zag scoren tegen Tottenham Hotspur in de Champions League. "Dat was een avond waarop alles meezat bij Gnabry en Tottenham geen greintje geluk had."

Volgens Wenger moet Gnabry nog een paar stappen zetten om echt een glansrijke loopbaan tegemoet te gaan. "Consistent zijn is cruciaal voor een lange carrière aan de top. De spelers die in het voetbal succes zijn geweest hebben dat allemaal voor langere tijd aan de dag gelegd. De grote vraag is: Kan Gnabry het niveau van de wedstrijd tegen Tottenham blijven vasthouden?" Gnabry bereidt zich met Duitsland voor op de vriendschappelijke interland tegen Argentinië van woensdagavond.


Poll

Had Serge Gnabry meer kansen verdiend bij Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door almogaver)

Wat lult Wenger nou, kreeg bij Arsenal nauwelijks kansen (liet ook niet veel zien overigens) en nu gaat die net doen of die altijd al zag dat het een goede speler werd. voor zijn periode bij Werder had die nog niks laten zien en denk dat iedereen verbaast is dat die het nu goed doet bij Bayern

9 oktober 2019 om 12:12

Valt mee, deze jongen was een van de grotere talenten uit de Arsenal opleiding. Dat hij op zn 20ste niet veel speelt zegt natuurlijk niet veel. Arsenal wilde wel degelijk verlengen maar Gnabry wilde zelf graag terug naar Duitsland (o.a.) door heimwee. Toen hij naar Bremen ging had Bayern hem al gepolst. Hij speelde altijd al in de Duitse jeugdelftallen en debuteerde in 2016 ook al voor Duitsland. Bremen betaalde ook 5 miljoen in 2016 wat best een fors bedrag was voor een speler die pas 10 wedstrijden bij Arsenal had gespeeld en uit zijn contract liep. Het was dus allang duidelijk dat dit een heel groot talent was maar hij wilde zelf niet verlengen. Ook niet vergeten dat hij eerst nog verhuurd is aan Hoffenheim en daarna pas bij Bayern ging spelen. Hij had dus op jonge leeftijd bij Arsenal het niveau nog niet om uit te blinken maar die potentie had hij al..

9 oktober 2019 om 12:15

Ik denk dat arsenal fans rond die tijd wel beter weten? Gnarby brak door en iedereen zag dat het een GEM was. Seizoen daarop raakte hij zwaar geblesseerd en toen wou arsenal dat hij ging spelen, maar WBA was slechct voor hem en arsenal. Toen wou arsenal zijn contract verlengen. Maar hij wou weg bij arsenal. Geloof me dat als hij niet zijn knieblessure had gehad dat hij bij arsenal was doorgebroken dat seizoen (2014-15 volgens mij)

9 oktober 2019 om 13:22

Iwobi, Chamberlain en Walcott hadden inderdaad een veel hoger potentieel ...

Tja, beetje hypocriet...ze zitten/zaten zelfs ook achter bijna 16 jarigen aan. Opeens willen deze spelers niet meer bijtekenen bij hun club..uhh manipulatief, uhh nee zeker???

Deze man geilt meer op jonge talenten groot brengen dan om resultaten halen.wenger is een uitstekende trainer. Maar qua coach loopt hij al jaren achter.

Natuurlijk was Bayern manipulatief bezig met Grnaby. Zoals Arsenal dat zelf ook was enkele jaren eerder. Want hoe komt een Duits talent anders bij Arsenal terecht ? Met een bakkie koffie en een koekje ?

Inderdaad, Gnabry heeft nooit kansen gehad terwijl er genoeg mogelijkheden waren. Gnabry was bij Arsenal geposteerd als middenvelder net als Zelalem. Over Zelalem horen wij na vvv helemaal niks meer. Wenger moet inde spiegel kijken en zichzelf verantwoordelijk houden.

9 oktober 2019 om 13:12

Onzin, Gnabry speelde altijd gewoon op de flanken.

9 oktober 2019 om 13:21

Middenveld, RCM niet RAM

Haha! Hoeveel talenten van Barça zijn er destijds ook alweer naar Arsenal gegaan? En dat was in de periode dat talenten nog wél veel kans kregen bij Barça.

Wat een idioot die Wenger. Zelfs na zijn ontslag loopt ie alleen maar onzin te praten. Ja ik wist in 1985 al dat Messi de beste voetballer zal worden en dat Apple het meest waardevolle bedrijf gaat worden. Niemand geloofde mij...

Natuurlijk was Bayern ruim van tevoren bezig. Wist iedereen. Eigen schuld, want Gnabry werd uitgeleend aan West Brom en je had heel makkelijk kunnen raden dat het verkeerd af zou lopen. Tony Pulis was de manager en de omgeving was een mega cultuurshock. Gewoon een domme beslissing geweest, vlak na een zware knieblessure. Dat jaar heeft hem weinig goed gedaan en bij Arsenal was de behandeling ook amateuristisch. Logisch dat Gnabry denkt dat hij zich niet kon verbeteren bij Arsenal, iets wat door de jaren heen genoeg is bewezen. En dan komt Bayern met een plan waar hij ook echt wat aan had en dan neem je dat aan, want Bayern weet wel wat ze doen. Wenger weer op zoek naar excuses, blij dat die man weg is. Zijn mentaliteit hangt echter nog een beetje rond bij de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

38 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren