Reina triomfeert in bizarre twist met Schöne tijdens Genoa - AC Milan

AC Milan heeft zaterdagavond een sensationele en zwaarbevochten overwinning geboekt op Genoa. Het werd 1-2 in een wedstrijd waarin vier rode kaart vielen, waarvan twee voor bankzitters. Lasse Schöne en José Reina speelden een hoofdrol. De Deen opende de score na een blunder van Reina, maar Milan boog de 1-0 achterstand om. In de blessuretijd pareerde Reina vervolgens een penalty van Schöne. Milan boekte na drie opeenvolgende nederlagen weer een overwinning.

Reina zou eigenlijk op de bank zitten, maar tijdens de warming-up bleek Gianluigi Donnarumma maagklachten te hebben. De eerste keus van Milan kon niet onder de lat verschijnen en dus nam Reina de honneurs waar. Reina moest, met wat hulp van een druk zettende Theo Hernández, al gauw redding brengen op een inzet van Lukas Lerager. Collega Ionut Radu keerde tot tweemaal toe een afstandsschot van Suso, waaronder een vrije trap, terwijl Reina aan het langste eind trok bij mogelijkheden voor Paolo Ghiglione en Marko Pajac.

De keeper van Milan leek dus goed in de wedstrijd te zitten, totdat Schöne mocht aanleggen voor een vrije trap. Vanaf ruim dertig meter vuurde de ex-Ajacied in de linkerhoek. Reina schatte de bal volledig verkeerd in en tastte mis: 1-0. Na het einde van de eerste helft ontstond wat beroering op de bank en werd wisselspeler Riccardo Saponara van Genoa naar de tribune gestuurd door arbiter Maurizio Mariani. Milan begon met twee nieuwelingen aan de tweede helft en wist de wedstrijd binnen elf minuten volledig te kantelen.

De gelijkmaker kwam op naam van Hernández: na een overtreding op Giacomo Bonaventura nam Lucas Paquetá de vrije trap razendsnel en vond hij de linksback, die richting de achterlijn sprintte en vanuit een lastige hoek raak schoot in het dak van het doel. Even daarna moest Genoa door met tien man, toen Davide Biraschi in een duel met Rafael Leão in het strafschopgebied. De daaropvolgende penalty werd benut door Franck Kessié: 1-2.

Ook Milan kreeg echter rood, toen Davide Calabria zijn tweede prent kreeg voor een overtreding op Christian Kouamé, en met tien tegen tien kon Genoa in de blessuretijd langszij komen. De thuisploeg kreeg een penalty, nadat Reina zich volgens de arbitrage vergreep aan Kouamé, maar Reina maakte zijn eerdere blunder goed door de penalty van Schöne te pareren. Bankzitter Samu Castillejo van Milan kreeg nog rood voor onsportief gedrag.

1
2

Mooie kerel die Schöne. Een vrije trap is een grotere kans om te scoren dan een penalty. Al was dit wel een blunder van Reina.

5 oktober 2019 om 23:00

Volgens mij zat er weer die bekende zwabber aan de bal toen hij hem schoot. Desalniettemin moet Reina die bal gewoon pakken. De penalty was wat blind ingeschoten, toch raar dat hij wel een vrije trappen specialist is maar geen penalty specialist. Heeft er bij Ajax toch een aantal gemist.

6 oktober 2019 om 01:22

Inmiddels vind ik dat je het geen blunder meer kan noemen.
Schöne heeft het vrije trappen nemen gewoon tot een kunst gemaakt.
Hij doet het op een manier hoe heel weinig of zelfs niemand het kan.
Meerdere (top)keepers hebben zich inmiddels 'verkeken'.
Je kan het een blunder noemen, ik vind dit onderhand, als je het zo vaak doet, gewoon een klasse apart.

Zo lag dat nou aan mij of was dat een ongelovelijke schwalbe bij die Penalty?

5 oktober 2019 om 23:12

Zo zie ik het ook maar de VAR in Italië zijn net zo slecht als de scheidsrechters op het veld.

5 oktober 2019 om 23:49

De scheidsrechters in italie zijn om te wenen !! Altijd dat compenserend gedrag na een beslissing.. calabria hoort nu echt te banken komende weken, wat een kutspeler.. leao is onze goudhaantje, topper in wording

6 oktober 2019 om 01:23

Volgens mij raakt Reina hem wel gewoon.
Je ziet wel contact.
Hij gaat wel gewillig liggen.

6 oktober 2019 om 06:27

@voetballr gewillig liggen? Die gast neemt toch gewoon een snoekduik?

6 oktober 2019 om 13:02

Reina of Kouame?
Je ziet wel dat hij al valt voor dat Reina hem echt raak, of in ieder geval zn lichaam in onbalans heeft, daarna zie je z'n voet gewoon een onnatuurlijke beweging maken door dat Reina hem aantikt.
Zo zie ik het.
Als jij een andere mening hebt is dat prima natuurlijk.

Wat n wedstrijd, 4 rode kaarten, 7 gele kaarten, 2 penalties.

Toen Reina vs Schone moest dacht ik nog:"deze man heeft Balotelli penaltyreeks verbroken, als hij deze niet stopt, is het echt een lul. Wel vs Milan penalties stoppen, niet MET milan" Balotelli behoort tot de beste penaltynemers op aarde, hij heeft 1 vd beste ratio goal/no goal qua penalties.
Dus dan moet hij schone ook aankunnen, en zo geschiedde.

Wellicht denken mensen dat hier dat schöne goed speelde omdat hij scoorde,maar niks is minder waar; vrije trap ging er alleen in omdat Reina de bal loslaatte, 2e vrije trap ging richting de Johan Cruiff Arena, en dat is n heel eind vanaf Genoa, als Kessie,Paqueta beetje druk zette werd hij overlopen+gemiste penal.

Milan speelde ook matig, vooral Calabria. Maar het was gelukkig weer wat creatiever, aanvallender, meer beweging bij de spelers. Leao en Paqueta zijn onze spelers invorm die we moeten koesteren.

5 oktober 2019 om 23:06

En daarom snap ik niet dat Paqeuta nooit speelt. Daarvoor ga je juist een wedstrijd kijken om zulke spelers te zien. En mooi dat giacomo er weer bij is.

Volgende week spelen met Jack paqeuta op het middenveld met daar als blok achter kessie. Dan heb je echt zoveel voetbal.

5 oktober 2019 om 23:07

Dat klopt, echter kiest Giampaolo steeds voor slechtere basisspelers, zal niet verbaasd zijn als, met alle respect want het is echt een topkerel, Borini volgende wedstrijd basis krijgt.

Ongelooflijk dat we hier weer verliezen. Alles lijkt tegen te zitten. Ik had het al voorspeld, teams in nood helpen we graag. Dus bij deze; alsjeblieft AC Milan.eerste helft hebben we alles onder controle en had het eigenlijk al 2-0 moeten staan. Dan geef je het in de tweede helft in tien minuten compleet uit handen door een paar domme fouten en sta je ook nog eens met tien man. En dan ook nog eens die gemiste penalty (was in mijn ogen ook geen penalty trouwens) van Schone. Criscito is natuurlijk net in deze wedstrijd geblesseerd van het veld gegaan; hij heeft nog geen penalty gemist in zijn jaren bij ons. Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren. Hopelijk krijgt Andreazzoli nog het vertrouwen. De eerste helft werd er vrij prima gevoetbald. Daarnaast ben ik ook niet overtuigd van een Gattuso of Nicola als nieuwe trainer.ik zou als AC Milan fan ook totaal niet blij zijn met deze overwinning; wat een armoedige bedoeling zeg. De tweede helft (nadat Paqueta en Leao erin kwamen) was wel wat beter, maar verder gaat dat team niks klaarspelen dit seizoen. Nu uit naar Parma zonder drie centrale verdedigers.. Dat gaan weer nul punten worden.

5 oktober 2019 om 23:02

Hoe doet Schöne het daar tot nu toe? Is hij net zo geliefd als in Amsterdam of valt hij toch wat tegen?

5 oktober 2019 om 23:09

Hij was in het begin erg geliefd, maar dat begint nu toch wat minder te worden. Hij is als grote aankoop gepresenteerd, maar stelt tot nu toe toch flink teleur. Hij wordt soms een beetje overlopen (wat je in de CL-wedstrijden van Ajax ook weleens zag gebeuren). Al heeft dat denk ik ook wel te maken met de slechte prestaties van mijn club en het feit dat hij na al die jaren Eredivisie/nederland nu in een compleet andere competitie en ander land speelt/woont.

5 oktober 2019 om 23:13

Schone's handelingssnelheid is te traag. Werd soms overlopen

Alleen Leao heeft deze wedstrijd nog dragelijk gemaakt om te kijken. Wat een wanhopig team zeg. Suso hoe kan hij er nog instaan? Waar is Rebic?? Verder was de scheids net zo slecht als Milan. Rood voor Genua vond ik te zwaar en die penal van Genoa was een schwalbe eerste klas, hoe kan de VAR dat door laten gaan? En je ziet aan alles dat Milan niet het Milan is wat het hoort te zijn. Nu al 5 rode kaarten in 7 wedstrijden waarvan er 2 voor bankspelers die er langs de kant uit worden gestuurd. Er mist discipline en een speelplan, en vooral dat eerste had Gattuso tenminste nog, hij had respect van het team en zorgde voor een echt team. Hoop dat Giampaolo alsnog ontslagen wordt. Milan moet naar 2 spitsen (als Piatek zich kan herpakken) en Suso moet er echt uit. Calabria is een pannenkoek eerste klas daar mag Conti zich gaan bewijzen. Ik denk met een fatsoenlijke coach dat er met deze opstelling best leuk voetbal gespeeld kan worden:

6 oktober 2019 om 07:03

Helemaal mee eens. Suso wordt gezien als belangrijke en dragende speler maar hij heeft zoveel en ook stom bal verlies. De trainer heeft het over zijn ideeen, maar ik kan geen systeem of tactiek ontdekken. Er zit echt niks in, al helemaal geen discipline. Tijd voor een nieuwe trainer - ja alweer. Ben groot voorstander van twee spitsen, echter wel met de juiste tactiek, maar weet alleen niet of Piatek dat kan. Zeven wedstrijden gehad en het seizoen is alweer voorbij. Dit was een 100% degradatie wedstrijd....

Hoe kan de VAR niet zien dat dit een schwalbe was!