Wesley Sneijder bracht transfer van ‘Kuifje in Amerika’ tot stand

Zaterdag, 5 oktober 2019 om

Alexander Büttner gaat op korte termijn aan de slag bij het Amerikaanse New England Revolution. De dertigjarige vleugelverdediger was transfervrij nadat zijn contract bij Vitesse was afgelopen. Büttner vertelt in gesprek met de Gelderlander dat de transfer naar de Major League Soccer (MLS) mede tot stand kwam dankzij Wesley Sneijder.

“Ik ken hem uit mijn jeugdtijd bij Ajax. Zijn vader en Sjaak Swart waren mijn zaakwaarnemers”, vertelt Büttner aan het regionale dagblad. De vleugelverdediger, die in het verleden verder speelde voor Manchester United, Dinamo Moskou en Anderlecht, hing onlangs aan de telefoon met Sneijder. “Heel joviaal. ‘Hey gozer’, zei hij. ‘Ik heb een mooie club voor je’. Er was geen woord van gelogen.”

Er waren de nodige clubs die afgelopen tijd een poging ondernamen om Büttner binnen te hengelen. “Besiktas was concreet, maar haakte op het laatste moment af. Er was een rits clubs met belangstelling. Fenerbahçe, PAOK Saloniki, Apoel Nicosia, SPAL, Celtic. Deze week meldden Rangers zich en Stoke City. Maar de beslissing was al genomen. Revolution it is”, vertelt de verdediger, die vorig seizoen 38 wedstrijden voor Vitesse speelde.

Door het overlijden van zijn opa heeft Büttner voorlopig nog niet zijn contract getekend bij New England Revolution. Het nieuwe seizoen in de MLS begint sowieso pas na de jaarwisseling. “Ergens in januari begint dan de voorbereiding. Die is in Miami en Los Angeles. Werelds, natuurlijk. Dit is als Kuifje in Amerika. Dit is een hoofdstuk uit mijn leven dat ik tot het einde toe wil meemaken.”


Poll

Snap jij de keuze van Alexander Büttner?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door robert41)

Weer zo een die te makkelijk voor het geld koos ipv carriereopbouw

5 oktober 2019 om 12:49

Weer zo een die daar zo makkelijk over oordeelt. Wij van buitenaf kijken alleen maar voor ons zelf: we willen een voetballer zien op een wedstrijddag die goed is en zich zo optimaal ontwikkelt. Alles daaromheen kennen we niet en boeit ons niet. Belachelijk veel geld verdienen en voor United kunnen spelen, wijs je dat echt zo maar af voor een ontwikkeling?

5 oktober 2019 om 12:57

Zo kijk jij er naar misschien, hij ging van Vitesse naar Man United toen Fergie daar nog zat. Heeft genoeg wedstrijden gespeeld in Engeland als 2e keus. Ik denk juist dat buttner het maximale uit zijn carriere heeft gehaald. Alleen bij Vitesse had hij meer inzet kunnen tonen afgelopen 2 jaar.

5 oktober 2019 om 13:36

Ja @real gunner je hebt helemaal gelijk, bij Vitesse leek hij zichzelf iets te veel als een absolute vedette te zien, maar allemaal vanzelf ging het natuurlijk niet

5 oktober 2019 om 19:17

Weer zo een die gewoon niet goed genoeg was voor de top en miljoenen heeft verdiend.

5 oktober 2019 om 19:19

Carriereopbouw bestaat niet. Denk je nou echt dat het feit dat Vitesse zijn contract niet wilde verlengen iets te maken heeft met het feit dat hij tussen zijn 18e en 21e teveel op de bank gezeten heeft. Laat me niet lachen. Hij is gewoon niet goed genoeg en heeft geluk dat hij vroeger een ongelofelijk goed contract heeft kunne tekenen in Manchester.

6 oktober 2019 om 02:28

Iedereen die bij Vitesse speelt zal naar Man U gaan dat de salarissen daar hogere liggen is dan meegenomen. Geldwolven naar China en de zandbank maar daar is hij niet geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

70 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren