Jaap Stam: ‘Als je dat tegen dit soort ploegen niet doet heb je weinig kans’

Donderdag, 3 oktober 2019 om

Feyenoord boekte donderdagavond op eigen veld tegen FC Porto de eerste overwinning dit seizoen in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers wonnen met 2-0 door doelpunten van Jens Toornstra en Rick Karsdorp en brachten De Kuip daarmee in extase. Jaap Stam stelt na afloop dat Feyenoord is beloond voor de durf die het toonde.

De Feyenoord-trainer zag zijn ploeg de aanval kiezen waar mogelijk. "Daarvoor zijn we beloond. We wisten dat we kansen zouden krijgen als we het op de juiste manier zouden aanpakken. Met wat geluk soms maar vooral met goed spel zijn we daarin heel goed geslaagd", wordt Stam na afloop geciteerd door het Algemeen Dagblad. De oefenmeester erkent dat FC Porto vooraf favoriet leek. "Ze hadden acht wedstrijden op rij niet verloren."

"Maar met de juiste manier van 'pressen', goed verdedigen en aanvallen waar het kan wist ik dat we konden winnen. Dat is gelukt. Als je tegen dit soort ploegen geen risico’s neemt heb je weinig kans. Dat de tegenstander dan ook kansen krijgt is logisch. Soms was het goed vanavond, maar we willen er naar toe werken dat we altijd goed zijn", vervolgt Stam, die beseft dat de volgende ronde voorlopig nog ver weg is voor Feyenoord. "Daarvoor zijn nog stappen nodig. Natuurlijk willen we graag in deze poule bij de eerste twee eindigen, maar het is nog veel te vroeg om daarover te speculeren. Laten we eerst maar proberen dit niveau vast te houden."

Toornstra laat tegenover RTV Rijnmond weten dat de wedstrijd 'in het rijtje van de mooie wedstrijden komt'. "Mede door het resultaat en ook hoe we als team hebben geopereerd", vertelt de middenvelder, die Feyenoord aan het begin van de tweede helft fraai op voorsprong schoot. Toornstra erkent dat het uiteindelijk uitdraaide op een heuse vechtwedstrijd. "Je komt goed de kleedkamer uit en maakt een goal. Daarna kan je wat compacter spelen en hebben we voor iedere meter gestreden. Dit was een typische Europese avond in De Kuip."Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Zo knap van Feyenoord want dit had ik totaal niet verwacht.Az ook een goed resultaat en PSV gaat ook lekker dus al met al een mooie week voor het Nederlands voetbal en de punten op de coëfficiënt lijst.

Ik heb enorm genoten. Ié en Tapia hebben zichzelf overal voor gegooid, tekenend voor de passie en inzet. Zo zie je maar dat dit team echt kan pieken. Ben dan ook zeer benieuwd wat voor vervolg er zondag komt, maar dit geeft het seizoen in ieder geval alvast wat glans, hoe het ook loopt

3 oktober 2019 om 22:28

Wel echt zonde van die gele kaart voor Tapia, maar de scheids was sowieso een partij matig.

4 oktober 2019 om 08:08

Was een beetje dom van Tapia zelf, maar de scheids was idd zwaar matig, je hoorde iedereen erover. Maar goed, 2 gele kaarten per goal congrats mede Feyenoorders!

3 oktober 2019 om 22:47

Larsson vond ik ook hard werken, dit wil ik meer van hem zien dan kan hij echt zijn belofte inlossen

4 oktober 2019 om 07:34

Fer na zijn gele kaart ook. Gooide zich overal voor en zorgde zo dat we er uit kwamen richting de 2-0

4 oktober 2019 om 08:41

Dat is juist jullie probleem. Nu al praten over glans door de winst op een ontstellend zwak Porto. Zo denken de spelers waarschijnlijk zondag ook. Straks nog een keer top tegen Ajax zijn en seizoen is voor jullie weer klaar... topclub onwaardig!

4 oktober 2019 om 11:16

Volgens mij heb jij gisteren een dubbele portie azijn gedronken of een anti Feyenoord mannetje. Het is al de zoveelste zure reactie op Feyenoord-Porto.Porto is een grote club in Europa en heeft gewoon verloren van Feyenoord. Je had analist moeten worden bij een van de voetbalzenders, die zien ook nooit mooie dingen als het buiten de ring van Amsterdam is. Man, get a life. edit typefouten

4 oktober 2019 om 12:37

Nee, dat is niet ons probleem Steenwiek. Ons probleem is dat we realistisch moeten zijn, er zit geen titel in. Dan zijn mooie Europa League avonden een groot goed. Dat jij daar van maakt dat we daar al gelukkig en tevreden mee zijn, moet je helemaal zelf weten

Fijne overwinning met strijd, lef en passie maar ook wel geluk. Die bal wilde er voor Porto maar niet in, hoewel Feyenoord t al wel eerder had af kunnen/moeten maken. En hopelijk houden we een x dit niveau vast.Wel benieuwd of er vanuit VZ nog meer artikelen komen over Feyenoord en AZ. Wedstrijden zijn al tijdje afgelopen maar samen 3 schamele artikelen is droefenis tov hoeveelheid artikelen die je na CL avond om de oren vliegt.

3 oktober 2019 om 23:09

Dat is dan ook een stap hoger qua niveau, vrij logisch lijkt me. Geniet van je overwinning, dat dit soort randzaken je dan boeien zeg

3 oktober 2019 om 23:25

Randzaken? Wil graag de reacties lezen. Ongeacht om welk niveau het gaat. Zijn vanavond 3 Nlse topclubs in actie gekomen toch niet zo gek om daar normaal aandacht aan te besteden met wat meer artikelen.

4 oktober 2019 om 05:13

Lol, stap hoger? Is dat een argument om de hoge Ajax gehalte hier te camoufleren? Feyenoord, Az, psv hebben alle een mooie resultaat neergezet, voetbalzone presteert het om Meer artikelen over Ajax te plaatsen dan 3 Nederlandse clubs samen die iets moois neerzetten in Europa. Schandalig, en dan durf je te zeggen dat het en niveau hoger is.

4 oktober 2019 om 08:21

@snelsteja CL is hoger niveau. Er kijken miljoenen mensen meer naar de CL dan naar de EL. Daarnaast is Ajax natuurlijk een trekpleister voor bezoekers. Voetbalzone weet dat artikelen met Ajax meer gelezen worden door bezoekers dan andere clubs.neemt niet weg, dat er zeker meer aandacht mag komen en artikelen over Psv, Feyenoord en AZ. En minder Frenkie en de Ligt artikelen.de clubs in de EL hebben het goed gedaan, vooral Feyenoord complimenten. Vooraf had ik nooit verwacht dat Porto ff met 2-0 zou verliezen.

4 oktober 2019 om 11:22

Jammer dat je hier weer het "zogenaamde superioriteitsgevoel" van Amsterdam moet tentoon spreiden. Er zijn 3 Nlse club die een resultaat halen in de EL, daar moet je van genieten. En dan mogen er best wat meer artikelen op VZ verschijnen. Jammer dat dan een Ajax supporter hier moet schrijven dat zij een beter niveau aantikken. Ik ga niet beginnen over dat "daarom veel mensen Ajax arrogant vinden", en ik hoop dat jij niet met de term "calimero" komt

4 oktober 2019 om 08:42

Man je hebt het wel over de EL welke door vele (top) clubs niet serieus wordt genomen en een volledig ander aanzien heeft dan de CL. United speelde gewoon met een B team op het plastic.

4 oktober 2019 om 09:06

@steenwiekgast dit gaat om Porto. Een club die normaal gesproken CL speelt en vaak ook overwinter in de CL. Dat Feyenoord hiervan wint is gewoon erg knap en verdient veel respect.

4 oktober 2019 om 11:24

hebben we meneer steenwiek weer, alweer een zure reactie. Ga lekker in een topic over je club reageren, ipv in dit Feyenoord topic je voorliefde voor azijn tentoon te spreiden.on: Porto speelt jaar in jaar uit CL en wordt door Feyenoord met 2-0 verslagen. Heerlijk, en een heel mooi resultaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

197 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren