Diaby-Fadiga komt met opmerkelijke verklaring voor bestelen Kasper Dolberg

Dinsdag, 1 oktober 2019 om

Lamine Diaby-Fadiga heeft een officiële verklaring gegeven over het bestelen van zijn ploeggenoot Kasper Dolberg bij OGC Nice. De jonge aanvaller betuigt op Twitter spijt voor het stelen van het peperdure horloge van Dolberg en geeft een opmerkelijke reden voor zijn daad.

Diaby-Fadiga werd dinsdag ontslagen door Nice vanwege de affaire. "Na een aantal dagen van een ongekende mediastorm die ik over mij heen heb gekregen, heb ik besloten mezelf een stem te geven via een statement", schrijft de achttienjarige Fransman. "Ik wil allereerst mijn excuses aanbieden aan de fans en degenen die van Le Gym houden. Velen van hen steunden me sinds ik op mijn veertiende bij deze club ben gekomen. Ik ben ze een verklaring verschuldigd."

"Vorig seizoen speelde ik met trots voor Nice in de Ligue 1. Ik raakte helaas enkele maanden geblesseerd en mijn terugkeer werd verder vertraagd na een rode kaart die ik kreeg bij Onder-19. Dat beïnvloedde mij mentaal en mijn moeilijke situatie stond in schril contrast met het succes en de uitstraling van Kasper, mijn teamgenoot. Ik heb het zonder reden op hem afgereageerd, misschien een beetje vanwege jaloezie. In plaats van te proberen op het veld te vechten voor mijn plek, reageerde ik dom."

Volgens Diaby-Fadiga stal hij het horloge niet om er zelf beter van te worden. "Het pas puur uit teleurstelling en frustratie. Ik ben natuurlijk pas achttien, maar mijn leeftijd rechtvaardigt niets. Ik heb Kasper, de voorzitter van de club, Patrick (Vieira, de trainer, red.) en mijn aanvoerder Dante mijn excuses aangeboden. Nu vertrek ik bij de club waar ik altijd succesvol had willen zijn, wat voor mij de zwaarst mogelijke straf is."Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Wat een verhaal, als ie er zelf maar in geloofd. Die dolberg is ook een slome, gelegenheid maakt de dief. Gewoon met je klauwen van andermans spullen afblijven.

1 oktober 2019 om 21:14

Wat een lulkoek geloofd toch niemand

1 oktober 2019 om 21:50

Ik wil alleen graag weten waar dat horloge nu dan is....? Ik las dat hij het volledige bedrag heeft aangeboden maar dus geen klokje. Wanneer je dit horloge steelt puur uit jaloezie waarom heb je het dan niet meer......? Of mis ik iets?

1 oktober 2019 om 21:56

Haha dat is gewoon door een voorlichter geschreven. Waarschijnlijk heeft hij dat horloge al verkocht.

1 oktober 2019 om 22:14

Patel Phillipe Nautilus

1 oktober 2019 om 22:15

Patek

1 oktober 2019 om 23:15

@ Brigadiernigel Als het echt om een Patek ging is het toch geen probleem; immers ben je nooit de eigenaar van een Patek, maar pas je er enkel op.

1 oktober 2019 om 21:55

Hou toch op, je kan je teamgenoten toch wel vertrouwen neem ik aan. Het is niet zo dat hij het horloge ergens op de tribune had neergelegd, het was in de kleedkamer... Goed dat hij ontslagen is, zijn 'excuus' is natuurlijk ook belachelijk.

Hahaha. Gelooft hij zelf in deze onzin?

Als mens gun ik deze jongen geen carrière meer maar als voetbalfan zou het toch ook weer mooi zijn als hij en Dolberg over 5 jaar allebei topspelers zijn en elkaar dan weer voor het eerst in een CL of WK pot tegenkomen. Sensatie

1 oktober 2019 om 21:19

Als mens gun ik die jongen een 2e kans. Tuurlijk was het super dom en moet hij gestraft worden. Maar mensen maken fouten. En deze vind ik nou niet erg genoeg om hem maar gelijk helemaal geen carrière meer te gunnen

1 oktober 2019 om 22:32

Er zijn mensen die een paar maanden de cel in gaan bij het stelen van 70.000e. Ik vind persoonlijk dat hij er nog mild vanaf komt, aangezien hij meteen weer een nieuwe baan heeft en alle aanklachten zijn ingetrokken.

1 oktober 2019 om 23:19

@ Nl_modric Welke mensen zijn dat dan, want over het algemeen worden witte boord criminelen zelden bestraft.

1 oktober 2019 om 23:24

Nieuwe baan? Nieuwe club? Waar dan?

1 oktober 2019 om 23:33

Fc Paris uit de Ligue 2 had ik ergens gelezen.

1 oktober 2019 om 23:57

Alleen in de voetbalwereld al de volgende mensen: Spelers, zaakwaarnemers, scheidsrechters (omkopingen), directieleden. Daarbuiten kun je zelf ook wel verzinnen denk ik, aangezien zo'n beetje alles tegenwoordig op social media terug te vinden is.

2 oktober 2019 om 01:50

Dat klinkt als her verhaal van the journey in fifa 😅😂

Als ik teleurgesteld ben ga ik ook stelen, heel normaal toch?

1 oktober 2019 om 21:30

Tuurlijk, niks geks. De overheid doet niet anders.

1 oktober 2019 om 22:27

Logisch, die zijn ook teleurgesteld.

Hij moet niet als eerste sorry zeggen tegen de fans maar tegen Kasper,wel grappig dat hij wel onder de indruk was van de stoïcijnse uitstraling van Dolberg.....

1 oktober 2019 om 22:09

Heeft hij ook gedaan.....

Als je mentaal zo’n dwerg bent dan moet je jezelf ten zeerste afvragen of je wel geschikt bent voor het vak profvoetballer.

Bedankt voor de grootste onzin die ik vandaag heb gelezen. De uitstraling van Dolberg, die heeft hij alvast niet. Gelukkig ziet hij in dat zijn leeftijd niets goed maakt, maar het blijft natuurlijk oliedom. Vrij respectloos.

Ik geloof hem wel. Voor sommigen is jaloezie een hele krachtige emotie. Tja en als je je dan door emotie laat leiden. Het is puberaal. Maar laten we niet vergeten dat in hun rare, perverse voetballerswereldje 70k niet zoveel voorstelt. Dat zet het ook meer in perspectief. Deze jongen heeft in ieder geval nog heel, echt heel veel te leren. Vind het wel raar dat mensen denken dat hij liegt. Sommigen moorden uit jaloezie he? Je mag er van vinden wat je wil, en persoonlijk vind ik het vrij kansloos. Maar dat betekent niet dat het niet waar is wat hij zegt.

2 oktober 2019 om 00:04

Lijkt me ook dat hij niet liegt. Hij is betrapt, ontslagen, en zijn excuses aangeboden. Geen enkele reden om nog een lulverhaal op te hangen. Waarschijnlijk is er niet eens een overduidelijke reden en heeft ie het in een opwelling gedaan. Neemt niet weg dat hij de gevolgen aanvaard en moet aanvaarden, hopelijk leert hij ervan.

Ik keur dit totaal af en ik vind dit op geen manier goed te keuren en al zijn straffen zijn terecht, maar ik heb ergens wel medelijden met deze jongen. Is pas 18 en werkt zijn hele leven voor dit. Nu wordt hij nooit meer ergens serieus genomen en krijgt de hele voetbalwereld over zich heen. Toch wel zielig voor hem ergens, maar wel terecht.

1 oktober 2019 om 23:28

@ feye-nec Op een gegeven moment zijn de mensen dit alweer vergeten, en over het algemeen boeit het clubs weinig wat spelers op hun kerfstok hebben staan. Hij heeft het geluk dat hij nog jong is zodat het afgeschreven kan worden als een jeugdzonde.

Ik wil het opzich wel geloven. Je hoort te vaak mensen reageren met dingen zoals “wat een bullshit” maar wie zegt dat hij deze woorden niet echt meent?

1 oktober 2019 om 22:12

Ik denk ook dat hij het echt meent. Dit betekent wel dat hij mentaal zeer zwak is.

1 oktober 2019 om 22:16

Nou, waar is het horloge dan? Verkocht? Dan ging het om het geld toch, en niet om Dolberg te irriteren.

1 oktober 2019 om 22:24

Pro hoe weet jij dat het horloge is verkocht?

In plaats van dit lulkoekverhaal kan hij beter een hele lange poos zijn mond dicht houden. Gewoon stil blijven.

Natuurlijk is het niet goed wat die jongen deed, maar als Dolberg het hem vergeven heeft is voor mij de kous er af. De meeste van ons hebben on jonge leeftijd wel domme dingen gedaan, de mensen die pleiten voor het einde van zijn carrière overdrijven naar mijn mening met hun symbool politiek.

Haha dit is wel het slechtste excuus wat je kunt bedenken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OGC Nice

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC1811
3.Rennes156
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
A. SotonaAanvaller
F. GioriaUnknown
A. GouiriAanvaller83
W. BenítezKeeper80
Rony LopesAanvaller70
D. NdoyeAanvaller70
Voor de complete selectie: Clubpagina OGC Nice.

115 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren