Stam gaat confrontatie aan bij FOX Sports: ‘Heb jij ooit op niveau gevoetbald?’

Donderdag, 19 september 2019 om

Feyenoord begon donderdagavond teleurstellend aan het nieuwe Europa League-seizoen. De Rotterdammers verloren op Ibrox met 1-0 van Rangers FC en met name de eerste helft van de Rotterdammers was ronduit zwak te noemen. Trainer Jaap Stam was na afloop tamelijk mild voor zijn spelers en ging voor de camera van FOX Sports de confrontatie aan met verslaggever Milan van Dongen.

Van Dongen wees Stam op het balverlies dat Feyenoord donderdagavond 'soms' en 'onder druk' leed. "Dat hoort bij het voetbal. Ik weet niet of jij ooit gevoetbald hebt op hoog niveau? Nee, daarom. Dan maak je dat ook niet mee, maar ik wel", repliceerde de oefenmeester van Feyenoord venijnig. "Als je onder druk gezet wordt door een ploeg die goede fysieke kwaliteiten heeft en een bepaalde agressiviteit, dan weet je dat je snel moet handelen en snel je posities in moet nemen."

"Je moet adequaat handelen aan de bal. Als je dat op bepaalde momenten niet doet, dan lijd je balverlies. Maar dat was niet alleen bij ons zo; dat was bij hen ook zo", vervolgde Stam. "We kunnen altijd zoeken naar oorzaken, maar dit is internationaal voetbal. Sommige spelers moeten daaraan wennen. Soms moet je ook gewoon scherper zijn en sneller de juiste posities innemen."

Stam vond Feyenoord nog wel aardig beginnen aan de wedstrijd, maar zag zijn ploeg gaandeweg de controle verliezen. Sheyi Ojo groeide in minuut 23 uiteindelijk uit tot matchwinner. Stam zag dat zijn ploeg het vooral in de duels aflegde. "Uiteindelijk weet je dat je de duels met overtuiging in moet gaan in zulke wedstrijden. Dat zie je bij hen ook: ze schoppen je lachend doormidden als je er doorheen bent. Uiteindelijk is dat iets wat we moeten leren. Dat zit niet in onze aard, maar in het internationale voetbal heb je dat soms nodig."Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Die gast praat echt als speedy gonzalez. Snap er nooit wat van. Hij doet alsof t allemaal logisch is maar je kan toch zeggen dat t slecht was

Belachelijk makkelijk scoren van Stam. Wat laat hij zich hier kennen.

19 september 2019 om 23:50

Ja en zo zonde, wie herinnert hem bij harry vermeegen? Zo zou hij zich weer moeten opstellen, kalm en rustig pratend met vleugje droge humor. Veel beter als dit, ontspan eens een beetje Jaap!

20 september 2019 om 03:16

SiskeJari, je weet dat dat geacteerd was? Stam heeft nog genoeg te leren in ieder geval.

20 september 2019 om 08:12

Stam heeft heel veel te leren. Ik kan nog geen enkele lijn in het spel zien. Wat is de invloed van Stam tot nu toe nog helemaal niks, maar bij Bosz wist dat duurt even maar bij Stam heb ik geen idee. Grote jongen klein gedrag staat inderdaad als een bevend hondje de pers compleet onsamenhangend te woord. Benieuwd of hij de kerst haalt.

20 september 2019 om 06:33

Altijd makkelijk inderdaad om zo iets te zeggen, maar geef gewoon antwoord zonder verwijten en zeg gewoon dat het zeker de 1e helft heel slecht was en dat de beleving onvoldoende was. Dit rangers is echt geen sterk team, maar ze gingen er wel helemaal voor. Winnen daarom de duels, de 2e ballen en de wedstrijd.

Als Stam zich gaat verlagen tot dit niveau vrees ik dat zijn einde nabij is. Een dokter zegt toch ook niet als je met klachten langskomt: maar jij hebt zeker nooit geneeskunde gestudeerd?Wat een slappe hap deze man.

20 september 2019 om 04:10

Dat niet alleen denk ik."we kunnen altijd zoeken naar oorzaken, maar dit is internationaal voetbal. Sommige spelers moeten daaraan wennen"alsof Rangers daar niet aan hoeven te wennen. Ik vond Stam als voetballer een gouden pik maar als ik zijn praatjes hoor na de wedstrijd een slappe lul.

20 september 2019 om 07:31

Dat is toch met elke trainer zo. Wat moet hij dan. Zeggers jet kut was en dat ze er niks van kunnen. Dan zullen de Spelers het volgende keer echt beter van doen. PSV en Ajax hebben ook van dit soort wedstrijden gespeeld waar niks lukte. Heb je van Bommel en en Hag gezien bij die interviews. Zeggen precies hetzelfde.

Ik mag hopen dat stam een andere toon aanslaat in de kleedkamer. Dit is nou juist dat pappen en nathouden waar we van af willen.

20 september 2019 om 08:56

Hij hoeft zich van mij ook tegen de pers niet in te houden trouwens. Zou een verademing zijn; eindelijk een coach die gewoon benoemd dat zijn team waardeloos speelde. Maar goed, prima dat hij tegen de pers de schijn ophoudt zolang hij het in de kleedkamer maar wel laat knetteren.

Van Gaal Mourinho heben ook niet op niveau gevoetbalt een schande dat deze mannen nog een analyses geven. De vraag was heel neutraal gestelt en je kan gewoon normaal antwoord geven. Wat ben ik de trainers zat zeg. Stam Mark Erik als je verliest praat als een man zoals Fraser. De journalisten zijn het kwaad zeker.

19 september 2019 om 23:52

Ten Hag kan je i.m.o. niet vergelijken met Stam en van Bommel. Ten Hag blijft wel gewoon netjes(van wat ik heb gezien) terwijl veel journalisten hem duidelijk in een hoekje willen duwen. Stam en van Bommel daarentegen barsten van arrogantie, doen tijdens interviews alsof ze tegen een of andere hersendode staan te praten. Twee hele onsympathieke mannetjes en als er eentje dan komt met 'jij hebt nooit op niveau gespeeld' zie je meteen hoe zwak ze eigenlijk zijn.

20 september 2019 om 04:14

Van Gaal heeft met Sparta uefa cup voetbal gespeeld. Dat lijkt me best wel een aardig niveau. Je doet nou net of Van Gaal nauwelijks tegen een bal aan kon trappen maar hij was technisch een van de betere voetballers in Nederland en natuurlijk een enorm spelinzicht. Zijn probleem was echter dat hij vreselijk traag was anders had hij gewoon in oranje gevoetbald.

20 september 2019 om 09:39

Ik geloof je direct ik ben maar 22 jaren jong zoveel heb ik njet meegemaakt.

Ja dat is wel een rare reactie. Als trainer moet je om kunnen gaan met kritiek en deze kritiek is allesbehalve onterecht. Er stond namelijk een Feyenoord om van te janken. Spelers liepen gewoon niet vrij, als je dan de lange bal speelt en alle duels worden ook verloren dan gebeurt dit.

Ik weet niet wat ik lees zeg. Een veertiger die zich gedraagt als een kleuter. Man, wat mis ik Gio bij Feyenoord.

20 september 2019 om 00:54

@hijniet! Gio vond ik echt een meer dan uitstekende coach voor Feyenoord. hij werd vaak imo onterecht bekritiseerd maar ik denk dat hij het met dit materiaal echt niet slechter had gedaan dan Stam. Stam zou het allemaal wel even mooier doen als Gio met Feyenoord, aantrekkelijk spel, inzet en al dat clichematige trainersjargon dat elke nieuwe coach spuit maar vooralsnog zie ik daar allemaal heel weinig van terug

20 september 2019 om 07:03

Je bent zo goed als je materiaal toch? Dit is het niveau van feyenoord. Laten we hopen dat het ook een paar keer de goede kant op valt, dan kan je gewoon de tweede ronde halen. Alleen feyenoord is niet stabiel en kan er dus ook in de eerste ronde uit vliegen. Het is geen ajax of psv waarbij je er een beetje op rekent dat het goed komt.

Met andere woorden Stam kan niet tegen kritiek. Feyenoord was bedroevend slecht.

Met verbazing naar dit interview lopen kijken. Had het over een goede eerste helft, dan heb je toch een complete boomstam voor je kop. 5 minuten hebben ze in het begin gevoetbald, daarna ben je totaal overlopen en heb je een beschamende vertoning op de mat gelegd. Ik mag toch hopen dat hij intern tegen zijn spelers een ander verhaal ophangt dan deze lulkoek, want dan staat duidelijk de juiste man niet voor de groep. Na een lachwekkende vertoning van de spelers doet ook de trainer nog gezellig even mee. Ongekend.

Haha Jaap toch, heb jij wel eens op hoog niveau naar Feijenoord onder je hoede op tv gekeken? Nee, ik ook niet!

Stam heeft op het hoogste niveau gevoetbalt maar blijkbaar kan hij dat als coach niet overbrengen naar de groep. Niet erg hoor, v. Basten en Gullit konden dat ook niet.

Wat is dat toch met die snel gepikeerde trainers van de laatste tijd zeg. van Bommel, Ten Hag, Stam, Mike Snoei, van den Brom en Groenendijk. Jij bent maar een trainer en je moet jezelf niet overschatten als trainer, en je bent zo goed als je materiaal.

20 september 2019 om 03:20

Ten Hag had echt wel reden om gepikeerd te zijn na ruim een jaar volle bakken met shit over je heen te krijgen van voornamelijk Driessen, Derksen en Gijp. Verbaas me erover dat hij zolang rustig is gebleven.

20 september 2019 om 04:19

Hij mag best gepikeerd zijn maar een trainer van Ajax moet daar gewoon boven kunnen staan. Overigens kreeg hij niet volle bakken met shit van alleen Driessen, Derksen en Gijp over zich heen maar ook van de eigen aanhang. Dezelfde aanhang die nu, bij wijze van spreken, een standbeeld voor hem willen plaatsen

20 september 2019 om 07:59

Uhu nee hoor.. wanneer is die kritiek geweest dan afgelopen jaar van het eigen publiek? We stonden in de halve finale we zijn kampioen geworden we hebben de beker gepakt. Ik heb weinig mensen horen klagen

20 september 2019 om 09:39

Ik heb ze wel gehoord hoor, de Ajacieden die vorig jaar toch vrij lang vol hielden dat de prestaties van Ten Hag niet bijzonder waren. Dat de goede prestatie puur kwam door de kwalitatief goede selectie en evt Alfred Schreuder en zo ongeveer ondanks Ten Hag. Maar die hoor je momenteel even niet meer idd, want op een gegeven moment was dat toch ook niet meer fatsoenlijk vol te houden.

20 september 2019 om 09:42

Als er iemand totaal niet snel gepikeerd is, is het Ten Hag wel. Integendeel, het is bizar hoe rustig hij blijft in zijn situatie

Typische reactie van een gefrustreerde trainer.. die zal zich wel een paar keer achter de oren krabben en denken waar ben ik in beland.. reactie slaat natuurlijk nergens op.. die Milan stelt gewoon een normale vraag.. We zullen Stam nog wel vaker zo gaan zien dit seizoen na een wedstrijd van dit armoedig Feyenoord.. ze zouden al die selectie spelers eigelijk het salaris gelijkwaardig met de selectie van Willem 2 moeten betalen.. want meer dan dat verdienen ze niet..

Ik zou als stam toch wat nederiger deze verslaggever te woord staan! Ik heb zitten kijken en mij echt verbaasd hoe je kan verliezen van een team zoals dit rangers! En de manier waarop was werkelijk afgrijselijk! Vond het gewoon een goede gefundeerde vraag van Milan reageer dan gewoon inhoudelijk!

Er zijn slechte presterende spelers bij het team en ook zeer onzekere en spelers die geen inzet tonen of te traag handelen. Een goed aanspeelbare spits ontbreekt en dan een buitenspeler, durf zijn naam niet eens meer te noemen die beter als conervlag kan gaan fungeren. wat moeten we daar toch mee. En de beste Stam blijft hem maar opstellen Er zit totaal geen combinatie in en alles is onzeker ofdat de spelers bang zijn op hun donder te krijgen van een nietszeggende trainer. Dat is dan nog wel de erfenis van meneer van Geel die hem heeft aangesteld. Stam past totaal niet bij dit Feyenoord. Nu kun je zien wat onze Stam voor een trainer is. Men heeft altijd lelijk over Gio gedaan maar Stam kan er totaal geen ballen van en dan het commentraar na afloop is een schande voor Feyenoord. Hij maakt het team alleen maar slechter met verkeerde opstellingen, het late wisselen en het verdoezelen van feiten. Troost zal eerst toch ook met spoed een spits erbij moeten halen waar die ook vandaan wordt geplukt. Vele zeggen we moeten het met de jeugd doen maar helaas mensen die zijn er nog niet rijp voor. Die moet je nu niet voor de leeuwen gooien. Feyenoord heeft heel Nederland weer te kijk gezet wat ons punten kost en snap niet dat ze dat daar niet begrijpen. Inzet en passie vertonen kan iedereen maar dit team opereerde als een stel minipullien zo slecht en zonder enkele inzet en dan Stam durven zeggen van zo slecht was het niet maar tja wat verwacht je van een pupillentrainer. Hopelijk wordt het tij nog snel gekeerd en dat het alsnog de goede kant op gaat. vertrouwen moeten we erin houden ondanks de super slechte prestatie van heden avond tegen een team wat alleen maar fysiek sterker was maar er ook verder voetballend niets van bakte. Hou moed supporters.

20 september 2019 om 01:33

@fvddb Gio was gewoon een topgozer. een prima uithangbord voor de club en altijd beschaaft en correct, zelfs als hij veel kritiek te verduren kreeg. hij werd vaak bekritiseerd maar mensen vergaten dan wel even dat hij een heel matig elftal had. nu zien we bij Stam dat zelfs beter materiaal heeft dat het allemaal niet zo makkelijk is om aanvallend, aantrekkelijk voetbal te spelen als je de echte extra klasse mist in je selectie. Feyenoord heeft best een leuk elftal maar te weinig individuele klasse. er loopt teveel middelmaat nog in de selectie rond

Dit is volgens mij gewoon de echte Stam. Een persoon van bijzonder laag niveau. Dat vond ik van hem bij Ajax al als trainer en dat hoorden ik ook van anderen later ook. Hoe hij met anderen omgaat is echt zillig. HIj is ja natuurlijk niet de enige. Zijn hele generatie (nu als volwassen mannen) gedragen zich veel te vaak als kleine kinderen.

Alhoewel ik Stam het zeker gun, denk ik dat hij gewoon niet geschikt is als trainer/manager. Man van de oude stempel, niet lullen maar poetsen mentaliteit. Daarnaast beschikt hij ook niet over veel technische capaciteiten. Spelers op verkeerde plekken en zie niemand beter worden vooralsnog. Ik snap wel waarom Ajax hem nooit doorgeschoven heeft

Lelijke uitspraak van Stam. Als Feyenoorder schaam ik me hiervoor. Hij moet beter weten. Het is zeer makkelijk om zo te gaan praten. I.p.v. praten moet hij zijn team wakker schudden voor deze schandalige vertoning. Triest dit gewoon. Had hem veel hoger ingeschat.

Zal vast frustratie zijn bij Stam, maar hij moet hier wel mee leren omgaan. Dat hoort eenmaal bij het coachen van een topclub in Nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

198 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2019-2019 Feyenoord
2018-2019 PEC Zwolle
2016-2018 Reading
2006-2007 Ajax
2004-2006 AC Milan

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Manchester City gaat met een bedrag van 115 miljoen euro de transfermarkt op in januari. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren