‘Woeste Kompany geeft donderspeech en wijst ook naar Vlap en Sandler’

Maandag, 16 september 2019 om

Anderlecht verloor zondagmiddag met 1-2 van Antwerp FC, waardoor Paars-Wit met slechts vijf punten uit zeven wedstrijden de slechtste seizoenstart in 92 jaar beleeft. Vincent Kompany, die geblesseerd vanaf de tribune lijdzaam toekeek, stormde na het laatste fluitsignaal meteen naar de kleedkamer van Anderlecht, zo meldt Het Nieuwsblad.

Kompany had eerder een stapje terug gezet in zijn trainerschap bij Anderlecht, waardoor Simon Davies nu officieel de hoofdcoach is. De ervaren verdediger heeft nog echter een grote invloed binnen de kleedkamer, zo klinkt het. 'Normaal hebben de Anderlecht-spelers na elke wedstrijd wel een korte debriefing, maar nu waren ze na een uur nog niet gedoucht.'

'Kompany sloeg op tafel. Daarbij viseerde de coach niet echt één iemand, maar kaartte hij het collectieve gebrek aan grinta aan. De oudere spelers - Nacer Chadli, Michel Vlap, Philippe Sandler - moeten de ploeg meer leiden en de jongeren moeten soms minder naïef voetballen. Net zoals in Kortrijk was Anderlecht mentaal niet weerbaar genoeg.'

'Ook tijdens de wedstrijd liet Vince The Prince zich trouwens gelden door via de walkietalkie van Craig Bellamy (officieel trainer van de Onder-21 van Anderlecht, red.) alle aanwijzingen naar de bank door te spelen', zo klinkt het. Volgende week zondag reist Anderlecht af naar Club Brugge, dat momenteel met veertien punten de tweede plek in de Jupiler Pro League bezet.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door sirius)

Michel Vlap en Phillipe Sandler de oudere spelers? Volgens mij is Vlap 22 jaar en Sandler nog jonger...

16 september 2019 om 12:12

De kern is ook gewoon veel te jong, oudere spelers zijn Chadli of een nasri maar deze zijn zelf nog maar een maand op de club. Daarnaast zit er enorm veel jeugd in de kern: Sardella, Dewaele, Kana, Doku, amuzu,sambi, Verschaeren, Saelemaekers. Heerlijk om zoveel eigen jeugd te hebben die veel speeltijd krijgt maar het is gewoon TE veel.

16 september 2019 om 12:50

Het is inderdaad top dat Anderlecht de jeugd kansen durft te geven. Ik stel me alleen de vraag of er voldoende begeleiding is van meer ervaren spelers want zo een Chadli of Nasri, dat zijn toch gewoon volgers? Naar mijn inzien geen spelers die de kar gaan trekken.

16 september 2019 om 12:53

Volgens mij is alleen de keeper ook nog iets van 26. Chadli is begin 30 en daarna komen van de basis elf van afgelopen weekend inderdaad Sandler en Vlap oudste spelers, als 22-jarigen. Check net even de gemiddelde leeftijd van de wedstrijd van afgelopen weekend en die was 21,9 jaar!!!!! ja, dan hoor je als 22-jarige inderdaad bij de ouderen. Bizar!

Sinds wanneer worden Sandler en Vlap met hun 22 jaar als ervaren spelers gezien?

16 september 2019 om 12:04

Het klinkt vreemd, maar de meeste spelers die zaterdag spelen zijn dus jonger dan die twee. Adzic, Saelemaekers en Dewaele zijn 20, Verschaeren is 18, Lokonga is 19, Sardella is 17 en Cobbaut is 21. Dan heb je Sandler en Vlap die 22 zijn, Van Crombrugge die 26 is en Chadli die 30 is. Dus dan zijn Vlap en Sandler wel degelijk de oudere spelers.

16 september 2019 om 12:23

Zeker als je 22 jaar bent, is dat geen graadmeter om te bepalen dat zij dragende spelers kunnen zijn. Sandler en Vlap hebben zelf nog nauwelijks ervaring en zijn helemaal niet geschikt om nu al dragend te zijn bij een club waar de druk er volop staat en waar momenteel erg veel chaos is. Ik snap dan ook niet waarom je zoveel jonge spelers opstelt. Verder zie ik ook niet echt een visie bij Kompany.

16 september 2019 om 12:31

Tsja, beide 22 jaar en krap twee jaar profvoetbal in de middenmoot van de Eredivisie en dan van Kompany te horen krijgen, dat je het roer zou moeten aan- en bijsturen op een zwalkend, ogenschijnlijk stuurloos schip vol met matroosjes, die hooguit drie lentes jonger zijn dan jijzelf. Het zegt naar mijn idee vooral veel over de huidige staat van de selectie en technische staf bij Anderlecht. Wat een wanbeleid daar in Brussel zeg.

16 september 2019 om 15:06

Verschaeren en Sardella zijn 4 en 5 lentes jonger

16 september 2019 om 15:52

Bij wijze van JeffPaeter, bij wijze van.

Hahaha, goede grap. In welk universum zijn Vlap en Sandler 'oudere spelers'? Zonde dat een club met zoveel historie op zo'n manier wordt geleid.

16 september 2019 om 15:08

Ze waren na Chadli (30) en Van Crombrugge (26) de jongsten. Gem. leeftijd gisteren was 21.9! jaar

16 september 2019 om 15:16

Oudsten 😉

Philippe Sandler op noemen lijkt me wel overdreven, hoe oud is die jongen? Michel Vlap hetzelfde geval. Waar is zijn vriendje Samir Nasri dan?

16 september 2019 om 12:20

Samir Nasri lijkt me nou niet bepaald een leider binnen een selectie. Ook zijn niveau is niet het voorbeeld van een leider. Nasri heeft z'n beste dagen allang achter zich en is gedegradeerd naar een speler die niet eens het verschil kan maken in een middelgrote competitie.

16 september 2019 om 15:11

Kon het niet in Turkije, dus ook niet in België. Verder is hij niet fit genoeg om mee te kunnen.

Het had ook moeten zijn: - De oudere spelers, Nacer Chadli, Michel Vlap EN Philippe Sandler moeten de ploeg meer leiden

Ik begrijp niet zo goed wat Kompany zijn rol is bij Anderlecht. Hij kwam binnen als speler / trainer, maar heeft het trainerschap nu voor 100 procent overgedragen aan Davies? Fungeert hij nu als speler / assistent of iets dergelijks? Heeft Anderlecht gewoonweg een slecht elftal of krijgt Kompany (en nu Davies) het elftal gewoon niet aan de praat?

16 september 2019 om 12:10

Op papier is Davis trainer, maar eigenlijk is dat nog steeds Kompany. Hij mag officieel geen trainer zijn omdat hij niet over het vereiste Pro Licence diploma beschikt maar gaf gisteren instructies aan de bank met een walkie talkie. Kompany, en niemand anders, is de baas.Enige wat echt veranderd is, is dat Kompany niet meer als trainer zal fungeren tijdens de wedstrijden die hij zelf speelt - maar ook dat moeten we eerst nog eens zien.

16 september 2019 om 12:13

Die combinatie was toch gedoemd om te mislukken vanaf dag 1? Philippe Clement had er ook zijn twijfels bij, niet geheel onterecht zo blijkt(l!

16 september 2019 om 12:22

Iedereen wist dat dit niks zou worden. Hij had gewoon nog 2 jaar als speler moeten doorgaan (en bijvoorbeeld al trainer bij de U19 worden als hij per se ervaring wou opdoen als trainer) om daarna trainer van de A ploeg te worden. Maar niet tegelijk trainer en speler bij de A ploeg, komop zeg, lijkt wel fc de kampioenen daar. Coucke en Verschueren kozen voor clubicoon Kompany om de supporters te sussen na het dramatische seizoen en de enorme kritiek. En kijk, hoewel de resultaten dit seizoen nog veel slechter zijn, komt er vanuit de eigen achterban nauwelijks kritiek want Kompany is onaantastbaar. In dat opzicht was het geen slechte zet. Maar deze situatie is niet houdbaar.

16 september 2019 om 12:38

Ik kan me ook geen enkel geval herinneren waarin de constructie van speler/trainer succesvol is geweest.

16 september 2019 om 12:51

Wat Gullit bij Chelsea geen speler-trainer? En hebben ze geen FA Cup gewonnen?

16 september 2019 om 13:42

Dalglish, de dubbel winnen als speler-manager vind ik toch redelijk succesvol te noemen. En ook Souness, met vier titels als speler-manager met Rangers is niet onsuccesvol te noemen. En Gullit heeft als speler-manager de FA cup gewonnen. Verder zijn er niet heel veel voorbeelden van speler-managers op het hoogste niveau volgens mij.

16 september 2019 om 13:43

Hebben ze in Belgie niet een soort Dick Advocaat? Gewoon een hele ervaren coach die je overal neer kunt zetten? Zodat je in ieder geval op dat vlak rust hebt in de tent.

16 september 2019 om 14:54

Niet echt. We hebben wel Michel Preud'Homme maar die zit bij Standard en zal niet naar Anderlecht gaan.

Pijnlijk om te zien, maar Kompany begint zelf toch ook wel behoorlijk ongeloofwaardig te worden zo langzamerhand. 'grinta' kun je hem dan wellicht niet verwijten, maar hij brengt zelf ook bijzonder weinig op het veld.

16 september 2019 om 12:18

Kompany is momenteel geblesseerd. Maar goed, je kunt nog zo'n geweldige verdediger zijn; als je in een ploeg speelt die helemaal niet goed draait, kun je als verdediger ook niet echt het verschil maken. Bovendien lijkt het me ook niet ideaal als je als coach ook nog in het veld staat als voetballer. Het is een grote puinhoop bij Anderlecht en het is wel duidelijk dat het bestuur z'n oren heeft laten hangen uit wanhoop, want anders stel je Kompany niet aan als speler/coach.

16 september 2019 om 12:34

Ik weet dat hij geblesseerd is, maar we kunnen toch ook wel stellen dat het niet veel beter is als hij wél meedoet toch? Je hoopte toch dat dit zou werken, Kompany is altijd een sympathieke jongen geweest in mijn ogen en ik vind het ook voor hem pleiten dat hij de uitdaging aan is gegaan. Het begint er nu echter op te lijken dat hij dit niet om kan draaien en dat vind ik jammer.

Aan alles is gewoon werk. Aanvallend veel te weinig beweging en lopende mensen. Verdedigend zien we er soms uit alsof we in 3 passen uitgespeeld gaan worden. Een spits moet dringend fit raken, meer doelgevaar vanuit andere posities... kortom moet gewoon alles scherper.

Trust the process, blijven ze maar herhalen bij Anderlecht... Trust the process. Volgende week naar Brugge en dan staan ze te blinken met 5 op 24(!!). Uiteindelijk moet elke trainer gewoon resultaten kunnen halen, Kompany is daar geen uitzondering op ( zelfs met zijn status binnen Anderlecht). Ze hebben geen ploeg om kampioen te spelen, dat is duidelijk maar ze moeten toch ook beter kunnen dan dat ze tot nu toe hebben laten zien?

16 september 2019 om 12:23

Trust the process zomaar overnemen zonder erbij te vermelden dat de Sixers hierdoor wel de dramatische seizoenen opeenstapelde en dat de NBA wel nog anders werkt... Wij zullen namelijk geen betere spelers draften als we straks bij de slechtere clubs van België zitten Ik geloof er wel in dat Kompany een enorm krediet en hij er dit seizoen hoe dan ook niet uitvliegt.

16 september 2019 om 12:42

Ik snap je link naar de Sixers helemaal niet. Daarenboven is in de NBA een aantal seizoen slechter presteren soms een bewuste strategie om betere drafts te kunnen kiezen... Anderlecht kan alleen maar verliezen als het voor langere periode in deee situatie blijft zitten ( en ze zijn al heel wat van hun ‘grandeur’ van weleer kwijt)

16 september 2019 om 12:53

"trust The Process" is de slogan die origineel bij de Sixers jarenlang is gebruikt terwijil ze bezig waren met hun team te herbouwen door te tanken en hoge draft picks te verzamelen...

Anderlecht had Kompany beter eerst 2 jaar als speler kunnen aantrekken ipv direct speler-trainer te maken. Moddert dit nog 2 maanden zo door dan moet je hem er gewoon uitgooien, maar dan is het haast onmogelijk om hem als speler te behouden, want dan zit de oude trainer die het slecht deed praktisch gezien nog in de kleedkamer.

16 september 2019 om 12:19

Door nu Davies op papier hoofdtrainer te maken kunnen ze dat in de toekomst nog wel verlijden denk ik. Maar het is zoals je zegt alles behalve ideaal dat de gefaalde coach wel een speler is en blijft.

Tja, je kunt de spelers wel de schuld geven, maar Kompany heeft nog veel te veel te leren om nu al coach te zijn bij een club als Anderlecht. Als je niet presteert naar de kwaliteiten van een ploeg, ben je als coach simpelweg hoofdverantwoordelijke en zul je in de spiegel moeten kijken. Aan de andere kant zegt het natuurlijk ook genoeg dat jongens als Vlap en Sandler belangrijk worden gemaakt. Dat soort spelers zitten bijvoorbeeld bij Feyenoord vaak op de bank.

16 september 2019 om 12:45

Inderdaad, uiteindelijk zal Kompany verantwoording moeten afleggen hoor. Op vandaag wordt hij nog beschermd door zijn status maar wat gaat hij doen als zijn status hem niet meer beschermd? Ontslag nemen en gewoon als speler verder gaan bij Anderlecht? Wat een situatie waarin Anderlecht zichzelf gebracht heeft en het zeg veel over hoe de club gerund wordt vandaag de dag...

Ben benieuwd wat het radicaal de kans geven van talent Anderlecht gaat opleveren. PSV heeft in 2014/2015 ongeveer hetzelfde geprobeerd en dat heeft PSV gebracht waar het nu is. Ik denk dat er wel iets vergelijkbaars kan gebeuren met Anderlecht. Dit seizoen moet de negatieve spiraal ooit eens omslaan en dan heb je best kans dat de ontwikkeling van alle jonge talenten opeens in een stroomversnelling schiet. Dit jaar moet gewoon gezien worden als tussenjaar en dan kunnen ze komend seizoen met wat gerichte versterkingen misschien weer meedoen aan de top.

16 september 2019 om 12:56

Iedereen had Kompany kunnen vertellen dat het in België zo niet werkt. Daarvoor is onze competitie te fysiek en word er teveel "mannenvoetbal" gespeeld waarin de spelers van Anderlecht niet mee willen en kunnen gaan.als daarnaast je leiders ofwel versleten (kompany, Nasri) of ook niet gewend of geschikt zijn voot dit type voetbal (sandler, Vlap) dan maak je het jezelf belachelijk moeilijk.zelfs bij KRC Genk hebben we altijd voor een tikkeltje meer ervaring gekozen juist omdat we wisten dat je niet gewoon alleen talenten kan dumpen in je ploeg en hopen op een resultaat.

16 september 2019 om 13:45

Het kan wel (ook in Belgie), maar dan moet er wel kwaliteit zijn. Ook dat is bij Anderlecht een probleem, want ook de (op papier) sterkhouders maken het verschil niet op dit moment.

Het laatste middel voor een trainer die het allemaal niet meer aankan. Overacting en met de vuist zogenaamd op tafel slaan. Een speler met karakter prikt daar zo doorheen. Zelfs Kompany wordt ontslagen als hij op een degradatieplaats blijft staan,zeker een club als Anderlecht zou daar nooit mogen staan.

16 september 2019 om 12:27

Zeker als je leest dat ook een Vlap en Sandler als leiders worden gezien. Dan heb je een erge jonge selectie. Dan is tekeer gaan tegen een jonge groep denk ik niet ideaal. Die druk zal al als enorm worden ervaren. Dit zal niet echt helpen.

16 september 2019 om 13:05

Sowieso denk je dan als speler dat ie zelf op het veld ook maar eens wat moet laten zien. Hij is toch ook speler?

16 september 2019 om 15:21

Is moeilijk als je geblesseerd bent...

Een dramatische start van Anderlecht dit seizoen! Het probeersel van trainer/coach/speler is natuurlijk compleet verkeerd uitgepakt en de huidige trainer (bij titel) bakt er ook niet veel van. Winnen van St. Luik en daarna thuis verliezen, moah het technisch hart moet dan even achter de oren krabben.

Vlap en Sandler hebben wat geld gekost. Daarmee zijn de verwachten ook groot. De logica is dan vaak dat ze ook moeten kunnen presteren. Kompany is vanuit het niets nu trainer /coach zonder ervaring . Als hij geduldig blijft dan komt het wel goed .

16 september 2019 om 13:02

Sandler wordt gehuurd... buiten het eventuele salaris, kan ik me niet voorstellen dat ie veel geld kost.

16 september 2019 om 13:43

Hij kan niet geduldig blijven, want het is nu na 7 wedstrijden maar 2-3 punten boven de degradatiestreep. Veel slechter presteren dan nu kan al bijna niet meer. De druk staat er volop bij Kompany en als hij de komende 2-3 weken niet presteert, zal hij heel waarschijnlijk ontslagen gaan worden en hoe ga je je dan opstellen richting de club als je nog wel als speler onder contract staat?

Kompany had zelf ook verstandiger moeten zijn of wellicht hadden mensen in zijn omgeving hem dat moeten vertellen. Je bent of speler of trainer. Combinatie werkt niet, tenzij je Messi bent en als speler wekelijks het verschil maakt. Maar zo'n topspeler is ie ook weer niet. Hij had gewoon een keuze moeten maken en als ie voor het trainerschap kiest, beginnen als assistent. Bij Anderlecht of wellicht beter nog ergens anders.

Wacht even, Vlap en Sandler zijn oudere spelers?? Wat er voor de rest in het elftal van Anderlecht dan. C- en B-junioren?

Jeetje wat is dat Anderlecht ver af gegleden zeg! Van toch dé topploeg van België, naar degradatiekandidaat, althans zoals ze er momenteel voor staan, zeker als er komende week bij Brugge verloren wordt. Zou Vlap toch een verkeerde keuze gemaakt hebben..?! Zonde voor die jongen ook, had bij bijv AZ ook niet misstaan.

16 september 2019 om 15:26

Ik denk dat hij van al dat heisa veel kan leren. Overigens treft hij ook schuld bij de nederlaag van gisteren, zeer slecht verdedigd tegen zijn directe tegenstander die de winning goal maakte. Door fouten leer je. En hij is nog maar 22.

16 september 2019 om 21:28

Ik vind het doodzonde dat die jongen daar terecht is gekomen.. Wat een ellende treft hij daar aan. Een Nasri die er niks meer van kan, een keeper die nooit een bal vast houdt en een Kompany die zichzelf enorm overschat.. tjongejonge.

Brugge 14 punten uit 6 wedstrijden weliswaar. Als Brugge volgende week thuis van Anderlecht wint, tellen ze al 12(!) punten verschil met 1 wedstrijd minder gespeeld, en dan nog zo vroeg in het seizoen

Anderlecht heeft kompanen binnen gehaald voor de ervaring op het veld, maar nu hij we is gevallen (wat je geheel kunt verwachten) heb je alleen chadli en nasri over. Het aanwijzen van vlap en sandler als ervaren spelers bewijst dat. Ongelofelijk dat een dergelijk beleid wordt gevoerd l, maar vooral erg zonde.

Wel heel matig als vlap en sandler je dragende spelers moeten zijn. Wat heeft Anderlecht een matig team zeg

16 september 2019 om 15:31

Vooral een jong team. Gem. leeftijd gisteren was 21.9 jaar!! Allemaal talentjes met de bal aan de voet. Maar een schouder aan schouder gevecht, wordt verloren. Een kopduel, wordt verloren. Fysiek zijn ze de laatste 30 min kapot (ook Vlap de 2de helft vanaf het begin uitgeput, met Sandler was het oké maar had zeer moeilijk met Mbokani, al is dat vrij normaal). Dus door jonge spelers in te brengen, verlies je op fitness vlak de strijd

De grootste crisis in de geschiedenis van de club. Hopelijk kunnen ze de link leggen en zien waar het fout is gelopen, want dit is echt Anderlecht onwaardig. Met dit beleid ga je een off season tegemoet. En ze moeten maar oppassen dat het niet erger wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. TauAanvaller94
L. NmechaAanvaller74
E. CobbautVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren