‘Dit is het bewijs dat Cristiano Ronaldo de beste speler ter wereld is’

Woensdag, 11 september 2019 om 08:42Rian Rosendaal • Laatste update: 09:52

Cristiano Ronaldo is naar eigen zeggen niet bezig met het winnen van de Ballon d'Or, de individuele prijs die de Portugese aanvaller al vijf keer eerder in de wacht sleepte. Ook de The Best Award van de FIFA is geen absolute must voor Ronaldo, die dinsdagavond viermaal scoorde in de EK-kwalificatiewedstrijd van Portugal tegen Litouwen (1-5).

“Zoals ik al eerder heb gezegd: ik leef niet puur voor individuele prijzen”, wordt Ronaldo geciteerd door onder meer Goal. “De nominaties zijn een gevolg van wat we als collectief doen. Het streelt mijn ego natuurlijk wel, daar ga ik niet om liegen. Ik heb het goed gedaan, maar vlak de rest van het elftal niet uit. Ik geniet van de successen, maar niet alleen vanwege de doelpunten. De constante vorm die we met Portugal al enige tijd laten zien doet mij deugd.”

Ronaldo staat door zijn vierklapper tegen Litouwen op 25 doelpunten in EK-kwalificatiewedstrijden en de aanvaller van Juventus neemt hiermee het record over van voormalig Ierland-spits Robbie Keane. Daarnaast staat zijn totaal namens de regerend Europees kampioen op 93 treffers. Ronaldo moest onlangs Virgil van Dijk voor zich laten bij de verkiezing van Europees Speler van het Jaar van de UEFA en de verdediger is ook een concurrent bij de The Best Award van de FIFA (23 september) en de Ballon d’Or (december). Barcelona-aanvaller Lionel Messi is als vanouds een geduchte concurrent.

Volgens Fernando Santos, bondscoach van Portugal, is Ronaldo zonder twijfel de beste speler ter wereld. “Dit is het bewijs dat hij de allerbeste is”, verwijst Santos in de Portugese media naar de vier doelpunten van Ronaldo op Litouwse bodem. “Er is geen stadion in de wereld waar Ronaldo geen applaus ontvangt. Het voelt vreemd als hij een keer niet scoort. Er wordt gezegd dat er ooit een einde aan komt, maar dat geloof ik niet. We moeten voorzichtig zijn, want het stopt volgens mij nooit.”


Poll

Is Cristiano Ronaldo momenteel de beste speler ter wereld?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Christiano Ronald is een fenomeen, net als Messi. We mogen ons in onze handen wrijven dat deze spelers zoveel moois voortbrengen op de voetbalvelden. Tegen Litouwen heeft Ronaldo weliswaar zijn ploeggenoten nodig maar Portugal is gebaat bij het kwalitatief goede spel van Ronaldo en zijn scorend vermogen. De Gouden Bal is hem wat mij betreft gegund.

11 september 2019 om 09:18

Omdat hij 4 goals maakt tegen Litouwen? De Ballon d'Or word over een heel seizoen vergeven. In hetzelfde seizoen behoorde hij niet tot diegene die m moet verdienen. CR is geweldig, maar er zijn anderen die meer recht hebben op de gouden bal.

11 september 2019 om 09:57

Fr_jcjouw reactie is wat er mis is met de verkiezing en het vergeven van de punten van de Ballon d'or.. Het gaat namelijk niet over een seizoen, maar over een kalenderjaar. Men begint al te stoppen met voetbal kijken lijkt het zodra het seizoen is geã«indigd, terwijl er dan nog zo'n 5 a 6 maanden te voetballen zijn. Wat betreft Ronaldo en de Ballon d'or.. Puuki heeft 11 goals meer gemaakt en 1 assist meer gegeven dan Ronaldo. Ook heeft hij 11 'wedstrijdwinnende' goals gemaakt tov 8 van Ronaldo. Puuki heeft 3 hattricks en Ronaldo 2. Puuki heeft 8 dubbels en Ronaldo 6. Dus wat betreft de Ballon d'or, heeft Ronaldo natuurlijk geen kans. Het zal tussen van Dijk en Messi gaan waar Messi nu de achterstand heeft omdat hij nog geblesseerd is en van Dijk dit jaar nog de CL won. De winnaar van de CL wordt 9 vd 10 keer ook de winnaar van de gouden bal. Edit: @vz/ Als ik een reactie plaats, met punten, hoofdletters en opbouw wordt alles achter elkaar geplakt met kleine letters achter de punten. Ik heb hier van de week ook al melding van gemaakt.

11 september 2019 om 10:20

Isco, Een kalenderjaar inderdaad, een foutje in mijn reactie maar de context ervan klopt in geheel. Want zoals ook jij zelf aangeeft zijn er meerdere die meer recht hebben op de Ballon d'or dan Ronaldo. Puuki heeft inderdaad verschrikkelijk goede statistieken, zelfs beter als CR, en dat is enkel in scorend opzicht al zo, blijft vreemd waarom hij nergens een vermelding krijgt. Omdat ik de CL niet specifiek vermelde is dat natuurlijk 1 vd de graadmeesters voor het winnen van de gouden bal. Zodoende en over een heel jaar gezien acht ik de kans vele malen groter dat Ronaldo m niet zal winnen. Het zal gaan tussen Messi die 16 goals heeft gemaakt in de CL, 48 goals in La liga (incl beker en cup)en met Argentinie 16 (?) en Virgil van Dijk die de CL won, speler van Europa en gewoon een geweldige speler is. Alles in overweging genomen hebbende zal CR m niet kunnen winnen, zo wel, ja...... Een ieder zijn gedachte dan maar zal ik maar zeggen. (er zijn wel meer dingen die sinds een aantal dagen niet meer kloppen op site en app, ook melding van gemaakt)

11 september 2019 om 10:25

@fr_jc Lithouwen is idd niet de graadmeter maar dat hij waarschijnlijk de belangrijkste speler was bij een Real Madrid dat 3 keer op rij de CL won is dat natuurlijk wel bv. Ronaldo is een fenomenale speler die al jaren samen met Messi op eenzame hoogte staat. nu hij op leeftijd is zal dat allemaal minder worden maar Ronaldo zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de beste spelers allertijden. gebaseerd op wat hij tot nu toe bij Juve heeft laten zien vind ik idd niet dat hij daarvoor in aanmerking komt voor de Ballon D'or omdat ik afgelopen jaar Messi veel indrukwekkender vond. Van Dijk ook maar ik vind dat moeilijk te vergelijken omdat die op een hele andere positie speelt

11 september 2019 om 10:27

@isco24 ik heb hetzelfde probleem als ik mijn reacties typ. een regel overslaan lukt ook niet

11 september 2019 om 10:38

Japie, Precies, Lithouwen is geen graadmeter, die laat ook ik er helemaal buiten, knap dat hij er 4 x tegen scoort maar.... Ronaldo is een fenomenale speler, de geschiedenis boeken zullen uitpuilen met pure lof over hem, en verdiend! Maar dit jaar is hij gewoon geen kanshebber buiten zijn naam. Daar hoeven mensen niet moeilijk over te doen, anderen verdienen of hebben er meer kans op, en verdiend. ik laat de discussie omtrent aanvaller, middenvelder of verdediger die meer kans op de prijs zouden moeten hebben achterwege, het is als appels en peren.

11 september 2019 om 11:05

@fr_jcmee eens. afgelopen seizoen was hij niet bepalend genoeg om een Ballon D'or te winnen imo. aankomend seizoen zal hij meer moeten laten zien om voor die prijs in aanmerking te komen

11 september 2019 om 09:21

Op dit moment is Messi natuurlijk ook niet fit maar afgelopen jaar vind ik Ronaldo beter dan Messi en inderdaad de beste speler van de laatste 10 jaar. Is veel bepalender geweest tegen topclubs dan Messi. Ook een geweldige speler maar laat het met name afweten op momenten dat het echt moet (copa ZA, WK, CL etc...) als het echt moet kun je altijd op Ronaldo rekenen. Vorig jaar uitgeschakeld door Ajax maar dat lag niet aan hem liet hij duidelijk zien over twee wedstrijden.

11 september 2019 om 09:36

Ronaldo bepalender tegen top clubs? Landen is het in ieder geval anders. Messi heeft 80% van zijn interland goals gemaakt tegen ploegen uit de top 50 van de wereld. Ronaldo maar 30%. En als juve wordt uitgeschakeld ligt het niet aan Ronaldo. Als Messi op het wk en in de copa niet te missen kansen geeft aan higuain, ligt het wel aan Messi dat ze niet winnen. Das raar.

11 september 2019 om 09:40

Mooi verhaal maar als je de statistieken er op na kijkt, en daar zijn er genoeg van. Dan kan je zien dat juist Messi meer scoort tegen de grote ploegen en de grote landen. Die vlieger gaat helaas niet op. Ook afgelopen seizoen was Messi gewoon beter dan Ronaldo. Al met al is het gewoon geweldig wat ze beiden laten zien! Het is gewoon een kwestie van smaak ook. De een houdt van de goals van Ronaldo en een ander houdt van al het creatieve en de goals van Messi.

11 september 2019 om 10:31

@nederland79 uiteindelijk draait het om de concrete en meest prestigieuze prijzen die je binnen haalt met je goals. ik denk dat we Messi en Ronaldo uiteindelijk daar op moeten beoordelen. goals die deze twee maken in oefenwedstrijden bv die vind ik niet relevant want daarin staat niet veel op het spel

11 september 2019 om 13:42

Kan jij die statistieken voor mij erbij halen? Messi speelt in de Copa dan wel tegen sterkere landen maar hij scoort daar ook veel minder, dus ik vraag het me af.

Vier goals tegen Litouwen is voor mij geen enkel bewijs. Ik heb enorm veel respect voor de professionaliteit van Ronaldo, en ben daar stikjaloers op. Maar we hoeven niet na iedere wedstrijd die discussie opnieuw te voeren, het levert toch niets op.

11 september 2019 om 10:23

Het levert inderdaad niets op, niets tastbaars in ieder geval. De verkiezing van de beste speler is zo subjectief als het maar kan, omdat de discussie daarover via de onderbuik gevoerd wordt. Er wordt een aantal mensen uit de sportwereld gevraagd om daar over te oordelen zonder dat men dat behoeft te beargumenteren. Voor een objectieve beoordeling zou je die op basis van tevoren opgestelde criteria moeten laten plaatsvinden en alle spelers die er voor in aanmerking komen langs de zelfde meet lat moeten leggen. En dan nog blijft die beoordeling subjectief omdat het maar net is welke criteria je hanteert. Daarom is en blijft mijn persoonlijke standpunt dat Messi en Ronaldo beiden van de buitencategorie zijn en dat het enige verschil is dat Messi puur op zijn talent teert en Ronaldo er veel meer voor heeft moeten doen om de status die hij nu heeft, te bereiken. De prestatie van Ronaldo is dan ook veel groter, maar dat wil niet zeggen dat hij daarom een betere speler is. Dat is gewoon een kwestie van voorkeur.

Hij heeft geweldig gespeeld, maar als dit de reden is dat Ronaldo de gouden bal moet winnen zijn we wel echt van ‘t padje af hoor. Kijk naar die 2-1, die keeper zat er grandioos naast. Leek wel een amateur goal. Waan van de dag dit. Als je het over een heel kalenderjaar of seizoen bekijkt waren Messi en van Dijk beter dan Ronaldo in mijn optiek.

11 september 2019 om 10:25

Waan van de dag? Hahah!! Waar ben jij afgelopen 14 jaar geweest?

11 september 2019 om 11:09

Afgelopen 14 jaar is niet een graadmeter voor de Ballon d'Or van dit kalenderjaar.

Nu Messi geblesseerd is zeker, als hij fit is dan toch zeker Messi. Zie afgelopen seizoen, hoe vreselijk goed hij weer was (en gewoon aantoonbaar betere cijfers haalde dan Ronaldo).

11 september 2019 om 09:27

Tel even zijn goals tegen het linkerrijtje van de competitie, de Champions League en internationale landen wedstrijden en je komt tot een totaal andere conclusie. Messi tegen mindere tegenstanders is subliem maar tegen betere clubs zijn de statistieken van Ronaldo veel beter

11 september 2019 om 09:37

Ronaldo heeft 30% van zijn interland goals tegen landen uit de top 50 gemaakt. Messi 80% van zijn goals tegen de top 50...

11 september 2019 om 09:38

Messi in CL: 4 vs PSV, 2 vs Tottenham (alle goals in groepsfase) 2 vs Lyon (1/16 finale) 2 vs United (kwartfinale) en 2 vs Liverpool. (halve finale) 12 goals in de CL. Topscorer dus, waarbij 6 in de groepsfase en 6 in knockout. Tegen elke knockout 2 goals gemaakt. Ik snap je punt niet? Zal zo even een overzichtje uitdraaien van de La Liga.

11 september 2019 om 09:42

Zou het toch nog eens even goed nakijken want wat je zegt klopt niet helemaal.

11 september 2019 om 09:53

Ok gecheckt. CL: goals tegen Liverpool, Manchester United, Lyon, Tottenham en Psv, m.a.w. goals tegen Alle clubs waar hij in de CL tegen heeft gespeeld. Competitie: tegen iedere club gescoord, behalve Atletcio Bilbao, Real Sociadad en Real Madrid (maar 1 wedstrijd tegen gespeeld). Maar inderdaad hij scoort alleen tegen het linkerrijtje...

11 september 2019 om 10:53

Voor het gemak alleen afgelopen jaar gepakt. Je maakt jezelf wel een beetje belachelijk, hij heeft tegen 3 ploegen niet gescoord. Weet je wel hoe ziek dat is? Man man man. En hoe zit het met Ronaldo, die noem je bewust ook niet op zeker? Aangezien hij vooral tegen de kleinere ploegen heeft gescoord....

Cristiano Ronaldo is en blijft een ongelofelijke killer. Vooral zijn fysiek is daarnaast indrukwekkend. In alles wat hij doet is hij zó explosief, mede dankzij zijn mindset en alle effort die hij buiten het veld levert. Het is echt een voorrecht om al jarenlang van Ronaldo en Messi te mogen genieten. Hopelijk blijven ze beide nog minimaal 3 jaar actief op het hoogste niveau en weten ze nog steeds zo te presteren!

Hahaa tegen Litouwen Pff ga toch weg man. Ik heb de wedstrijd gekeken en nee sorry niet de beste speler ter wereld. Wat een onzin weer

Ze zijn allebei over hun absolute piek heen en op hun piek was Messi de beste, dus wat nu gebeurt, maakt niet uit. Ik geniet van Ronaldo hoor, daar niet van. En ik snap heus waarom WC-eend zegt dat WC-eend de beste is. Maar het moest even eruit.

Het bizarre is dat Ronaldo maar 17 doelpunten in vriendschappelijke wedstrijden heeft gemaakt. De rest waren doelpunten op toernooien en kwalificaties. Ali Deai maakte er veel tegen landen zos Laos en libanon.. Vriendschappelijke doelpunten totaal:27. Messi vriendschappelijke doelpuntentotaal 32 . Bijna de helft van zijn doelpunten zijn in vriendschappelijke westrijden gemaakt.

Wat kunnen mij al die goals nou schelen! Als ik naar beide kijk dan zie ik in Messi een betere voetballer punt. Wordt zo moe van dat men de kwaliteit van Messi probeert te vangen in goals. Dan heb je er weinig van begrepen!

Ik zit voor mijn werk momenteel in Litouwen.wat ik je kan vertellen is dat er minder als 3miljoen inwoners zijn en er maar 1 sport telt: basket. Er zijn nergens pleintjes om te voetballen of enige structuur voor de jeugd om te trainen. De spelers zijn amateurs. In het nationaal voetbalstadion kan er 5000 man binnen........dat Ronaldo er 4 scoort is niet eens een prestatie tegen dit soort tegenstander, kan je evengoed van Salah, Ibra, Messi, Lukakuof om het even welke doelpuntenmaker verwachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Portugal

FIFA ranking: 5
185 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Rui SilvaKeeper
Rúben SemedoVerdediger
Nélson SemedoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Portugal.

3863 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 19 18 1 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo bewijst specialisme andermaal en helpt Juventus omhoog

Juventus heeft maandagavond een eenvoudige zege geboekt in de Serie A. In eigen huis kende la Vecchia Signora weinig problemen met Crotone, dat met 3-0 verslagen werd. Cristiano Ronaldo was met...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
West Ham United heeft een gigantisch prijskaartje om de nek van Declan Rice gehangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren