Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB sluit deal met DFB en tekent Memorandum of Understanding

Laatste update:

De KNVB heeft vrijdag een tweejarig samenwerkingsverband met de Duitse voetbalbond (DFB) gesloten, zo laat de voetbalbond weten via de officiële kanalen. In aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Oranje en de Duitse nationale ploeg hebben de bestuurders van beide bonden hun handtekening gezet onder de Memorandum of Understanding.

Michael van Praag (bondsvoorzitter), Gijs de Jong (secretaris-generaal) en Eric Gudde (directeur betaald voetbal) zetten namens de KNVB hun handtekening onder de overeenkomst. “Het partnership tussen de KNVB en de DFB staat vooral in het teken van kennisoverdracht op diverse vlakken”, zo meldt de KNVB. “Vertegenwoordigers van beide bonden zullen elkaar twee keer per jaar ontmoeten - in Duitsland en in Nederland - om kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en te leren van elkaars aanpak op het gebied van management, technische zaken en ontwikkeling en innovatie. Samenwerking op andere onderwerpen behoort desgewenst uiteraard ook tot de mogelijkheden.

"Op het veld zijn de DFB en de KNVB elkaars concurrenten, zoals vandaag in Hamburg", reageert Van Praag. “Daarbuiten werken we zeer nauw en constructief samen en onderhouden we vriendschappelijke banden. Die banden hebben we nu verstevigd in een Memorandum of Understanding. Daar heeft de KNVB er meer van in de wereld. Meestal zijn beide partners daar minder gelijkwaardig aan elkaar dan nu. In dit geval betreft het twee sterke bonden die samenwerken om ons voetbal verder te brengen, om van elkaar te leren, als signaal aan de rest van de voetbalwereld dat onderling verantwoordelijkheid nemen essentieel is. Wij zijn zeer blij met deze overeenkomst met ons buurland."

De KNVB sloot eerder al vergelijkbare overeenkomsten met de voetbalbonden van China, Iran, Kaapverdië en Qatar. “Met deze MoU versterken we niet alleen onze betrekkingen met onze buren, maar onderstrepen we ook het vriendschappelijke karakter ervan. We verheugen ons op een constructieve uitwisseling met de KNVB”, aldus Rainer Koch, vice-voorzitter van de DFB.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klinkt als een hoop onzin waar beide landen niet zobeel mee opschieten. Welke kennis m.b.t opleiden zal er zijn onder de duitse trainers die wij niet in Nederland hebben en andersom. Met een opkomend voetballand kan ik me er wat bij voorstellen, maar Nederland en Duitsland.........

6 september 2019 om 13:38

Het is maar 2x in het jaar, dus ze zijn er niet super veel tijd mee kwijt. En wie weet steken ze nog wat op van elkaar. Je zult er eigenlijk niks mee verliezen maar je kunt er wel winst mee behalen. Zo slecht vind ik het dus niet.

6 september 2019 om 13:57

Ook al is het maar 2x per jaar je kan er toch tijd en kosten mee verliezen. De bobo's zullen aardig wat verdienen en als ze een keer naar Duitsland moeten voor een overleg zullen daar flinke kosten voor gemaakt moeten worden. Ik neig dus meer naar "klinkt als een hoop onzin waar beide landen niet zobeel mee opschieten." zoals Elizabeth zei.

6 september 2019 om 14:13

Wat de bobo's ermee verdienen zal net zoveel zijn als ze nu op een normale werkdag verdienen. Enkel het ritje dragen kosten met zich mee. Waarom moet het altijd over geld gaan, zo'n zinloze gedachte alweer verwoord. Nutteloos.Kennis en delen van zaken in het belang van voetbal zullen er besproken worden. Dat is op veel meer gronden dan enkel tegen een balletje trappen.

6 september 2019 om 14:30

De kosten maken mij niet uit als je van te voren aantoonbaar vooruitgang kan boeken. Dit lijkt mij meer een leuk tripje voor de bobo's om een beetje contacten te onderhouden onder het mom van we gaan proberen van elkaar te leren. Ik vermoed dat er dan vluchten, hotels, luxe etentjes e.d. mee gemoeid zijn waardoor het toch wel in de kosten kan lopen. Nogmaals, dat maakt me niet uit, maar ik zie niet in wat wij moeten leren van Duitsland m.b.t. het opleiden van spelers. Laat daar dan ook maar beter over gediscussieerd dan over de kosten (om jou toch op een punt gelijk te geven )

6 september 2019 om 15:13

In de toekomst kijken kan niemand. Maar je kunt wel het eea van elkaar opsteken en leren in het algemeen belang van het voetbal. Hoe zij werken, wat hun visie en denkwijze is, waar hun naartoe willen. In het tegenovergestelde kunnen hun weer leren van ons. Het is net als in een bedrijf wat vestingen in andere landen heeft, bedrijfsmatig hetzelfde maar toch anders. Het delen van kennis brengt een ieder naar een hoger platform wat in mijn gedachtegang alleen maar voordeel oplevert. Opleiden in Duitsland 'de laptop trainers' is in een veel verder stadia dan dat wij zijn, daar zouden ze dan van kunnen leren. Maar als je denkt dat het enkel en alleen maar over opleiden zal gaan dan is jouw gedachtegang over 'samenwerking' niet geheel juist. Dat de hoge heren een vlucht zullen nemen, aan zullen schuiven aan een dure tafel doen ze gewoon hier in Nederland al, dat zal niet anders zijn dan wat ze daar zullen doen. zodoende beschreef ik het als nutteloos.

6 september 2019 om 17:28

Als er kosten aan verbonden zijn dan geven ze gewoon weer een paar gele en rode kaarten in de eredivisie. Dan kunnen de Bobo's weer lekker dineren

6 september 2019 om 13:39

Nou ik denk dat Nederland zeker wat van Duitsland kan leren op het gebied van opleiden. In Nederland richten we ons veel op techniek, waar de Duitsers aandacht hebben voor alle aspecten van het topvoetbal. Duitsland heeft nu ook al een aantal talentvollere lichtingen dan ons gehad vind ik.

6 september 2019 om 13:50

Duitsland is dan ook een veel groter land dan Nederland. Hoe dan ook zit er wel een kern van waarheid in jouw argument. Ik denk alleen dat het iets anders ligt. Doordat wij ons zoveel op techniek focussen in de jeugd denk ik dat wij exceptioneel spelers kunnen opleiden op technisch vlak, die daarin dan ook zullen excelleren. Fysiek en mentaliteit kunnen altijd nog worden aangebracht/geleerd. Techniek niet zomaar. Echter denk ik dat de ondergrens van de spelers die wij opleiden te laag ligt. Doordat we niet focussen op het fysieke aspect en de mentaliteit zullen heel veel spelers die de top niet halen en de stap naar het buitenland niet maken, altijd op een (jeugdige) manier bijven voetballen. Vandaar dat het er bij Nederlandse clubs altijd zo knullig uit ziet. Ajax leidt bijvoorbeeld goede spelers op, want ze focussen bij de beste spelers op techniek. Deze spelers kunnen dat aan. Spelers van de mindere clubs worden echter ook zo opgeleid, in plaats van zich te focussen op andere kwaliteiten van die spelers. Op techniek zullen ze het namelijk nooit van Ajax/psv/feyenoord winnen op de lange termijn. De beste voetballers spelen immers nou bij deze 3 clubs in de opleiding. De focus bij de 'mindere clubs' moet dus ergens anders op liggen, anders zal de kloof tussen die clubs en hun talenten alleen nog groter worden met die van de traditionele top 3.

6 september 2019 om 13:50

Caeser,ik denk juist eerder dat Nederland een beter land is in opleiden. Natuurlijk heeft Duitsland vaak goede spelers maar dat mag ook wel met 5 keer zoveel inwoners. Toch slaagt Nederland er al tientallen jaren in om Bij de wereldtop de horen. Met uitzondering van een aantal lichtingen natuurlijk.

6 september 2019 om 14:00

Mentaliteit kan echt niet aangeleerd worden hoor, eens een klotementaliteit altijd een klotementaliteit. Zie jongens als Balotelli, Ben Arfa, Cassano en dergelijke.

6 september 2019 om 14:07

Duitsland gold idd tot voor kort als een voorbeeld voor Nederland op het gebied van opleidingen. Veel jeugdtrainers in Nederland hebben een kijkje in de keuken in Duitsland mogen ervaren.maar op dit moment weet ik niet of de Nederland nu zoveel kan leren van de Duitse opleidingen. Een gevolg van de voetbalcrisis van de afgelopen jaren was namelijk dat de opleidingen hier ontzettend zijn gemoderniseerd en verbeterd. De Nederlandse jeugdopleidingen zitten op een zeer hoog niveau. In Duitsland vind men juist dat er een achterstand ligt op het gebied van de technische ontwikkeling van de spelers. Op tactisch en fysiek gebied wordt er uiteraard zeer goed en modern getraind daar. Maar er komen niet zoveel spelers door die een dribbel of passeerbeweging beheersen. De jonge spelers die op dit moment daar doorbreken en Die Manschaft nu bereiken zijn schijnbaar van dezelfde grootte als het team van 2014. Maar volgens enkele grote Duitse (voormalige) voetballers komt er in de jeugd daaronder niet zoveel aan.aan de andere kant, zelfs grote landen hebben af en toe te maken met een tegenvallende lichting. En de nabije toekomst van het Duitse elftal ziet er vrij goed uit.

6 september 2019 om 14:26

Dat heeft weinig met opleiden te maken. Duitsland is meer dan acht keer zo groot als Nederland en heeft vijf keer zoveel inwoners. Dan is het natuurlijk helemaal niet vreemd dat Duitsland een (veel) bredere selectie heeft met meer talenten. Dat neemt niet weg dat beide landen erg goed zijn in het opleiden van spelers en met name Duitsland heeft in de afgelopen 10 jaar grote stappen gezet. In verhouding doen we het gewoon beter, want met de geringe kwantiteit die we al sinds dag en jaar hebben, halen we er toch verdomd veel kwaliteit uit.

6 september 2019 om 13:43

Dit zijn toch dingen die we zelf ook kunnen bedenken. Het is niet alsof Duitsland een geheim recept heeft waar we geen toegang toe hebben.

6 september 2019 om 14:34

Waarom zou he dingen moeten 'bedenken' als er kennis met je gedeeld word. Duitsland loopt in sommige opzichten voor op Nederland en visa versa. Er over spreken op een hoger niveau kan zeker voordelen opleveren, zowel voor hen als voor ons. Kennis delen en leren brengt allen naar een hoger niveau.

6 september 2019 om 15:41

@ElizabethAls je het artikel gelezen hebt dan weet je ook, dat de samenwerking gaat over ‘kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en te leren van elkaars aanpak op het gebied van management, technische zaken en ontwikkeling en innovatie’. Het gaat dus over een breder spectrum dan alleen kennis uitwisselen m.b.v. opleiden, waarbij dat aspect overigens juist bij uitstek een onderdeel is om te leren van elkaars innovaties.

Ik ben altijd gecharmeerd geweest van de Duitse laptop trainers.. Misschien leren de Nederlandse trainers wel hoe ze een laptop moeten gebruiken?

Zo weer een 2tal leuke uitjes erbij voor de bobo's van de KNVB. Lekker op kosten van de baas een uurtje vergaderen en verder genieten van de mooie steden en het eten. Wat een baan hebben die gasten.

6 september 2019 om 18:46

ja al die mensen met fijne baantjes hebben dat natuurlijk in hun schoot geworpen gekregen en niet altijd hard hebben voor moeten werken. Mensen zoals jij zien alleen de leuke kant, maar als dit soort mensen savonds na t eten nog eens hun laptop open slaan om te gaan werken ofzo dan hoor je niemand zeggen dat ze hard werken.of heb jij niet de kans gehad om je best te doen op school en te studeren en een knappe baan te vinden? niet alle maar de meeste nederlanders gewoon wel

Knvb heeft al zo'n samenwerking met china, quatar en iran? Stuk voor stuk prima landen om mee samen te werken. Benieuwd wat ze er voor betaald hebben en wie er een dikke portemonnee door gekregen heeft.

Klinkt allemaal enorm vaag. Zo staat men vrij om er in de invulling aan te geven zoals men wil, en vervolgens te pochen dat ze hun ''doelstelling'' als bestuurslid vervult hebben.. Waar ik me eerder aan stoor is waarom dit allemaal weer in het Engels moet. Memorandum of Understanding? Duits en Nederlands delen taalwijs enorm veel. Noem het Verstandsmemorandum o.i.d. Of stel het in het Duits op. Tenzij dit natuurlijk weer een modelvorm is die ze ergens hebben rondliggen voor dit soort zaken. Dat zou misschien uitleggen waarom het zo enorm algemeen en vaag aanhoort...

Ik hoop vooral dat de KNVB wat leert over promotie vanuit amateurs naar profs. Zodat we eindelijk weer nieuwe prof clubs krijgen in Nederland.

Ik kan op een ding na niet snel bedenken wat ze echt van elkaar kunnen leren, maar petje af voor Duitsland die spelers met andere roots veel beter weten te strikken. Nu dat de afgelopen weken toch zo’n hype is geweest. 🤷🏼‍♀️

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren