Schlemiel van Antwerp: ‘Ik had gevraagd of ik met een masker kon vieren’

Zaterdag, 31 augustus 2019 om 11:45Chris Meijer • Laatste update: 12:41

AZ plaatste zich donderdagavond voor de groepsfase van de Europa League ten koste van Royal Antwerp. De Belgische club kwam in de tweede helft nog via Didier Lamkel Zé op voorsprong, maar hij groeide razendsnel uit tot schlemiel door over de boarding te springen en daarvoor zijn tweede gele kaart te krijgen. In gesprek met Het Nieuwsblad zegt Lamkel Zé dat hij eigenlijk een ander plan had.

“Ik had vooraf aan de scheidsrechter gevraagd of ik met een masker kon vieren, maar hij zei me dat ik dan geel zou krijgen. En ik wist: als ik mijn shirt uittrek, krijg ik óók geel. Maar ik had geen idee dat je ook voor het vieren op de hekken bestraft zou worden. Echt stom”, zegt Lamkel Zé schuldbewust. Nadat de aanvaller uit Kameroen zijn tweede gele kaart had gekregen, toonde hij provocerend zijn shirt aan de bank van AZ.

Ondanks dat trainer Laszlo Bölöni teleurgesteld is in de actie van Lamkel Zé, heeft hij besloten hem geen straf op te leggen. “Hij blijft een van onze beste spelers, we kunnen het ons niet permitteren”, stelt de oefenmeester van Antwerp. Overigens was Lamkel Zé niet de enige speler die in de ontmoeting met AZ een rode kaart kreeg voorgehouden. Dieumerci Mbokani werd in de eerste helft al weggestuurd met zijn tweede gele kaart.

“We geven Didier nog niet op. Hij is en blijft een fantastische speler, die als hij zichzelf onder controle houdt, een mooie carrière zou kunnen uitbouwen. Hij is zeker niet van slechte wil, hij snapt gewoon niet altijd wat kan en wat niet”, aldus Sven Jacques, sportief adviseur bij Antwerp. In de spelersgroep kan de actie van Lamkel Zé ook op weinig sympathie rekenen, daar er met het mislopen van de groepsfase van de Europa League een collectieve winstpremie van een miljoen euro in rook is opgegaan.


Poll

Snap jij dat Antwerp Didier Lamkel Zé niet heeft gestraft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door geniale)

Dommerik is het. Gelukkig maar, want zonder hem had AZ dit denk ik niet gewonnen haha.

31 augustus 2019 om 12:17

Misschien nog wel dommer dat de AZ spelers massaal de sintelbaan oprende bij de 1-2 nadat deze jongen daarvoor met rood het veld is afgestuurd. Hoe dom kan je dan zijn, als ik de coach was had ik na de wedstrijd daar nog een donderpreek over gegeven.

31 augustus 2019 om 12:21

Ik verbaasde me er ook al over dat de gozer die die goal maakte geen gele kaart kreeg.

31 augustus 2019 om 12:26

Lamkel kreeg geen rode kaart voor zijn actie. Nee, hij kreeg een gele kaart en aangezien hij al een gele kaart had werd het dus een rode kaart

Je provocerende opmerking is dus kansloos.

31 augustus 2019 om 12:28

Ehm, Boris19, Ferdy Druif kreeg daar toch echt gewoon een gele kaart voor hoor.

31 augustus 2019 om 12:29

Ja, daar kregen er ook nog 2 geel voor volgens mij. Idioten allemaal, deze gast ook. Valt me ook vaak op hoe Slecht die gasten de spelregels kennen. Als je miljoenen verdient, zou je dan niet een keer dat spelregelboekje een keer doorlezen?

31 augustus 2019 om 12:49

@ Ikea
Oh, vreemd. Ik had alleen de samenvatting gezien en keek daarna op de fotmob app. Daar staat alleen een gele kaart voor Stengs en Wijndal. Mss

31 augustus 2019 om 13:45

De AZ spelers waren zeker dommer. Dat ws echt ongelofelijk, je heb net gezien hoe iemand met rood van het werd gestuurd en dan ga je precies hetzelfde doen. observatie, vervolgens analyseren en anticiperen. Simpele vaardigheden die leert als een klein kind. Iemand zou een onderzoek moeten doen naar de intellectuele capaciteiten van voetballers. Iets zegt mij dat er bij een deel van deze jongens van alles fout gaat.

31 augustus 2019 om 14:23

De spelers van AZ wisten wel wat ze deden en wisten dat ze geel zouden krijgen. Iedereen begint met een schone lei in de poule fase.

31 augustus 2019 om 15:00

Maar waarom dommer? Druijff had nog geen geel en kon het zich dus permiteren. Bovendien worden alle kaarten nu weggepoetst worden. Kortom; gewoon lekker provoceren...en geef ze eens ongelijk. Als je zag hoe die mafkees rood kreeg bij Antwerp en daarna Fuck you naar de bank van AZ begon te roepen met zijn shirt in zijn hand....ik kon het allemaal erg waarderen wat AZ deed.

31 augustus 2019 om 13:36

Isco1 ik denk dat je bedoeld met hem had Az niet gewonnen.😉

Het is natuurlijk een belachelijke regel, maar als speler hoor je wel alle regels te kennen.
Snap alleen niet de toegevoegde waarde van deze regel, emotie hoort bij het spelletje.

31 augustus 2019 om 12:18

Het idee is dat er behoorlijk veel tijd mee gerekt wordt en dat het tot onveilige toestanden kan leiden op de tribune.

31 augustus 2019 om 12:20

Je kunt je alleen wel afvragen hoeveel het nog met emotie te maken heeft als iemand van te voren al volop bezig is met hoe hij een eventueel doelpunt gaat vieren. Dan wordt het meer een showtje. Ik begrijp de scheidsrechter wel. Zolang er niet met zuivere speeltijd wordt gewerkt, is dit gewoon onnodig en spelbederf/tijdrekken.

31 augustus 2019 om 12:22

Het is een prima regel in mijn ogen. Nu heb je nog een paar minuten te spelen en dan maak je een doelpunt. Dan spring je even de hekken over om het een kwartier te vieren met je fans? Als je een goal maakt blijf je gewoon op het veld. Ik snap niet wat het is met al die fratsen van tegenwoordig maar dat zal dan wel aan mij liggen. Als je wint vier je na de wedstrijd het feestje met je supporters.

Al met al vind ik het in een woord ''heerlijk'' voor deze voetballers van Antwerp. wat een zelfdestructie..

31 augustus 2019 om 13:22

Ach vroeger sprongen ze ook in de hekken, sommige reageren ook wel overdreven.

31 augustus 2019 om 14:10

Ach vroeger had je ook geen internet. Wat wil je nou zeggen met je reactie? Dat omdat het ‘vroeger ook werd gedaan’ het prima is om het te doen?

31 augustus 2019 om 12:27

Ik vind het wel een prima regel. In de hekken hangen slaat nergens op. Vier gewoon het doelpunt met je ploeggenoten op het veld, in plaats jezelf te laten fêteren door het publiek. En passant fok je ook nog eens nodeloos het volk op de tribunes ermee op.

Daarnaast had Lamkel Zé dit al van tevoren uitgedacht; het onstond dus blijkbaar niet uit emotie, maar het was een opgevoerd toneelstukje uit egocentrisch, aandachtsgeil gedrag

31 augustus 2019 om 13:21

Kreeg die speler van az hier ook geel voor?

31 augustus 2019 om 14:04

" In de hekken hangen slaat nergens op. "

Ik moet eerlijk bekennen dat wij -als tieners- bij FC Haarlem op de tribune het prachtig vonden als Haarlem had gescoord en zo'n speler in het hek ging hangen. Wij met zn allen van die tribune af, over het grindpad heen en ook in het hek hangen. Is in al die jaren niets mee aan de hand geweest. Dan heb ik het natuurlijk wel over de Noord-tribune van Haarlem waar niet zo heel veel mensen stonden over het algemeen

31 augustus 2019 om 14:11

@Riciotto: ja Druijff kreeg ook geel

31 augustus 2019 om 15:05

@gilau

Voor de gewone supporter is het natuurlijk ook prachtig, zo’n ‘meet and greet’ na een doelpunt aan de afgrastering. Ik kan me echter wel voorstellen, dat je bij sommige tokkies op de tribune bij bijvoorbeeld Antwerp er ‘gek’ mee maakt. Of bij andere clubs waar de harde kern nogal onberekenbaar kan zijn. Ook al liep Lamkel Zé naar een beschaafd deel van de tribune, moet je toch als bond toch ergens een lijn trekken.

31 augustus 2019 om 12:43

Gespeelde emotie want hij had allemaal scenario’s al in zn hoofd. Niets puurs aan en dus goed afgestraft

31 augustus 2019 om 12:58

Eens, dat van dat masker was al uitgedacht. Vreemd dat hij daarom wel geel zou krijgen. In de PL (Arsenal(?) Auba lees ik) deed dit vorig seizoen meermaals en nooit geel voor gekregen.

31 augustus 2019 om 13:07

Pierre-Emerick Aubameyang

31 augustus 2019 om 13:20

Dank je, inderdaad, las het verderop en al aangepast.

31 augustus 2019 om 14:13

@FR_JC: vergeet niet dat er verschil kan zitten tussen de nationale competitieregels en de regels van de Europese toernooien. Ken de regels van de Engelse FA niet uit het hoofd maar het zou kunnen dat een dergelijke uiting daar niet wordt bestraft. Daarbij is het ook aan de scheids: de een trekt wel een kaart, de ander niet

31 augustus 2019 om 15:01

Dat klopt maar hij deed er 3 minuten en 43 seconden over....het houd natuurlijk ergens op. Zelfde al s een speler niet gaat ingooien of omdat de doelman gaat treuzelen. Het valt allemaal onder spelbederf en daar staat geel voor.

Of je viert gewoon met de assistgever de goal. Wat een showmannetje. Maar dit was prima, anders had ik de 2 affiches van AZ tegen man united niet zien gebeuren.

31 augustus 2019 om 13:11

En die andere 4 wedstrijden (minstens), en de Nederlandse punten

Wat een gast. Ook nog het lef om van te voren alvast te vragen hoe je een doelpunt kan vieren. Zulke voetballers mogen wat mij betreft snel verdwijnen. Omdat iemand zo nodig een doelpunt moet 'vieren', kan de club dus gewoon fluiten naar het Europese toernooi.

31 augustus 2019 om 12:28

Het lef om van te voren vragen hoe je een doelpunt kan vieren? Dat is toch juist goed van 'm dat hij even navraagt of zulke dingen als een masker mogen (volgen mij had Aumabeyang? Daar een tijdje een sport van gemaakt), zodat de scheidsrechter rustig kan aangeven of hij dat accepteert of niet. Niks mis mee. Minder slim is het om vervolgens alsnog heel uitgebreid te gaan juichen als je bij die vraag al hebt gemerkt dat de scheids daar niet echt van gediend is.

31 augustus 2019 om 12:45

Voetbal is een teamsport, van te voren vragen aan de scheids hoe je een doelpunt mag vieren met atributen is niet eens de discussie waard lijkt me.

Zie je het voor je dat Tadic dat doet? Zulke types horen niet in het voetbal thuis. Whats next? Het gezin het veld op tillen na een doelpunt ?

31 augustus 2019 om 13:14

Lol voetballers mogen toch creatief zijn in hun vieren, dat zegt toch niks over hun ingesteldheid tegenover het team? Moeten we allemaal op dezelfde wijze vieren dan en mogen we niks zelf meer bedenken? Sorry, maar wat een zure kijk heb je erop.

Dat gezegd zijnde, zoals Inkemontana al zei, het blijft wel oerdom van Lamkel om zo te gaan vieren als je weet dat de scheidsrechter er strikt op toeziet.

31 augustus 2019 om 13:15

Enige positieve wat je inderdaad uit kan halen is dat hij het van te voren vraagt. Maar het feit dat hij zoiets uberhaupt gaat vragen betekent dat hij zich niet bezig houdt met het teambelang. Bijna alle voetballers hebben tegenwoordig wel een eigen manier van vieren, maar wanneer je speelt voor plaatsing van de EL, je al met 10 man speelt en je nog ruim 20 minuten te spelen hebt, ben je gewoon achterlijk door nog dit risico te nemen, naast het feit dat je de regels al blijkbaar niet weet.

Meest tenenkrommende is nog de reactie van zijn club. 'ja maar hij is zo goed dat we het niet kunnen permitteren om hem te straffen'. Die gozer heeft zijn teamgenoten zojuist een miljoen euro door de neus geboord. En na zijn rode kaart nog even provoceren naar de AZ-fans.

31 augustus 2019 om 14:30

@ buffalo ik ben misschien ouderwets (34) vroeger werd er gescoord en rende de doelpuntemaker naar de assistmaker , en was het team blij.

Dat is niet zuur maar misschien nostalgie, dat ik walg van ego's die willen juichen omdat ze dan op instagram een betere foto kunnen neerzetten. Ik houd van een daley blind of een tadic die de hele nacht huilde toen het mis ging 8 mei, of een kuyt die emotioneel werd toen feyenoord kampioen werd. Perez die met het kampioenschap van twente in tranen uitbarste. Roberto baggio in 94 die ontroostbaar was omdat door "hem" italie de cup niet pake (hij trok het zich aan) en ik mis 1000en voorbeelden.Niet van deze malloten zoals donderdag

31 augustus 2019 om 20:38

Zoek op eens op hoe een IJslands team hun doelpunten viert. Daar wordt je blij van. Net zoals de haka bij rugby

Heerlijk dat hij na z'n provocatie met z'n shirt de deksel op z'n neus krijgt. AZ had het niet verdiend om door te gaan op basis van het vertoonde spel, zeker in de eerste helft. Maar anderzijds mag Antwerp blij zijn dat er niet meer spelers afvlogen.

Het woord : Randdebiel komt in mij op.


Voor de wedstrijd bezig zijn met je eigen ego, en door je eigen toedoen je ploeg eigenhandig europa uit laten kegelen dan nog even provoceren

Die trainer die dan zegt : we kunnen ons het niet permiteren


Wat een tokkiebende daar en we moeten het allemaal zo leuk vinden voor antwerp en we moeten er gecharmeerd van zijn, terwijl er criminelen op de tribune zitten.

Schandalig

31 augustus 2019 om 14:09

"terwijl er criminelen op de tribune zitten"

Dat heeft er nou niet heel veel mee te maken lijkt mij. Kijk anders even hoeveel criminelen er bij je eigen club in bepaalde vakken zitten. En dit kun je natuurlijk nog voor tal van Nederlandse -waarschijnlijk zelfs alle- clubs zeggen.

31 augustus 2019 om 14:27

Je kan nu wel weer alles recht strijken maar wil je nu serieus de tribune van afgelopen donderdag bagataliseren? Er zaten toch ook criminelen

31 augustus 2019 om 14:37

Ja die zaten er. Maar wat wil je daar nou eigenlijk mee zeggen? Ik geef alleen aan dat die er bij elke club zitten, kijk naar je eigen club voor voorbeelden, zijn zelfs bij de jeugdwedstrijden te vinden. Dus nogmaals, wat wil je er mee zeggen, of welke conclusie moet ik eraan verbinden?

"hij blijft een van onze beste spelers, we kunnen het ons niet permiteren"

Beetje vreemde uitspraak, mag dus doen wat ie wil dan? Zorg maar dat ie dit niet te horen krijgt.

Overigens enorm enorm domme actie, je bent Messi niet, niemand kent je, doe normaal.

31 augustus 2019 om 14:04

Niemand kent je? Ik denk dat mensen eerder een profvoetballer die in de Europa League speelt kennen dan 'Tuskii' van Voetbalzone...

Het is trouwens wel een statement wat de trainer maakt. Hij is te goed, dus weer kunnen hem niet straffen. Andere spelers hadden dus wel een straf gekregen?

Het toont maar wel aan dat veel gasten alleen maar brood voetballers zijn en niet eens de spelregels kennen van het spel waar ze hun beroep van maken....
Wel mooi voor deze jongen dat het afgestraft is geworden met een nederlaag en dom van dr Az spelers dat ze dan precies hetzelfde gaan vieren bij de 1-2.

Ook stom dat de trainer hem niet wilt straffen omdat hij je beste speler is. Deze jongen heeft je de EL kwalificatie gekost die had je echt moeten straffen.

Mafklapper, als je profvoetballer bent is het misschien wel eens handig om alle regels door te nemen zodat je niet voor dit soort verrassingen komt te staan.

Echt dom van die speler.Anders had AZ een kansloze wedstrijd gespeeld zelf met 9 man van Antwerpen was het behelpen bij Az

31 augustus 2019 om 14:11

zeker dom van die speler, eens. Maar tegen 9 man was AZ juist superieur en was het niet behelpen. Wel was het nog steeds lastig tegen 10 man, maar tegen 9 hadden we inmiddels al 3/4 200% kansen gecreert en was het wachten op dat de goal ging vallen. Dat zag je ook in de verlenging, was geen houden meer aan

31 augustus 2019 om 15:04

Nou met 10 tegen 11 was het alle hens aan dek voor Antwerp, 4 opgelegde kansen en een bal op de lat na 20 minuten in de 2de helft. Het was wachten op 0-1 maar het werd zomaar 1-0 uit een counter....na de eerste helft 11 tegen 11 was Antwerp beter de eerste 25 minuten, daarna zeker niet meer, wedstrijd kwam in evenwicht...ik denk dat AZ sowieso had gewonnen nadat ze die minuten doorkwamen....maar ja...we zullen het nooit weten.

Wat een complete idioot is dit, misschien volgende keer begin van de wedstrijd met een parachute op de middenstip landen en de wedstrijd met een cape om spelen en na een doelpunt naakt door het stadion rennen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FreyAanvaller2318
B. ManuelAanvaller235
J. ButezKeeper230
V. FischerAanvaller183
M. SamattaAanvaller173
K. MiyoshiAanvaller111
J. BatailleVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

36 jaar
13 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Zaterdag 29 januari
Brentford hoopt Christian Eriksen dit weekeinde nog te presenteren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren