‘Dom’ Antwerp krijgt er van langs: ‘Hij is sowieso al zo zot als een achterdeur’

Vrijdag, 30 augustus 2019 om 08:23Chris Meijer

AZ bereikte donderdagavond ten koste van Royal Antwerp de groepsfase van de Europa League. De Alkmaarders kwamen vlak voor tijd op 1-1 en liepen in de verlenging uit naar een 1-4 overwinning op de Belgische club, die op dat moment al met negen man stond door rode kaarten voor Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Zé. De Nederlandse en Belgische kranten kijken terug op een ‘bizar duel’ in het Koning Boudewijnstadion.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heeft AZ terecht de groepsfase van de Europa League gehaald?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Helder en duidelijk verhaal. Wel een gekke poll trouwens, het is altijd terecht als je hebt gewonnen. Dan had Antwerp er maar meer moeten scoren in reguliere tijd.

30 augustus 2019 om 09:08

@4Ever4Ajax: Wat een gekke comment trouwens, het is altijd zinloos commentaar te leveren als je toch niets toe te voegen hebt.

Er kunnen in 90 minuten zoveel momenten en acties passeren die een uitslag kunnen beïnvloeden. Van scheidsrechter tot keeper. Was in jouw ogen Griekenland in 2004 echt de terechte Europees kampioen?

30 augustus 2019 om 09:13

@jappano: Zolang er geen scheidsrechterlijke dwalingen zijn, is een uitslag gewoon terecht. Dan kan een tegenstander nog zo goed zijn, dan hadden ze maar meer moeten scoren. Ik vind het ook altijd zo'n dom gezeur om te stellen dat in de Eredivisie een kampioen terecht is of niet. Je kan spreken van bepalende acties in wedstrijden enzo, maar een uitslag is een uitslag.

30 augustus 2019 om 11:46

Ben ik echt niet met je eens. Je kunt 10 ballen binnenkant paa eruit schieten en je tegenstander 1 schot in de hele wedstrijd en die valt binnenkant paal wel erin.. dan is het toch niet verdiend.. vind ik althans

30 augustus 2019 om 11:54

Ben het met je eens. Ik begrijp ook niet goed wat de argumenten zouden zijn om een resultaat altijd terecht te noemen. Misschien iemand die dit kan uitleggen?

30 augustus 2019 om 09:09

Mwa, oneens. Of je moet er van uitgaan dat wanneer je er meer maakt je terecht wint. Het gebeurt geregeld dat een ploeg wordt weggeblazen maar er toevallig een maakt en de andere partij de bal er simpelweg niet Inkrijgt. Dan kun je moeilijk van een terechte overwinning spreken.

30 augustus 2019 om 09:14

@dr.mario: Maar dan had de bovenliggende partij toch meer moeten scoren? Uiteindelijk gaat voetbal om goals maken, als je dat niet doet kan je niet winnen. Dat de uitslag ook anders had kunnen verlopen als ze beter hun kansen hadden afgemaakt (of vooral niet zo dom kaarten hadden gepakt), ben ik het helemaal met je eens.

30 augustus 2019 om 10:28

Dr.mario

"mwa, oneens. Of je moet er van uitgaan dat wanneer je er meer maakt je terecht wint. Het gebeurt geregeld dat een ploeg wordt weggeblazen maar er toevallig een maakt en de andere partij de bal er simpelweg niet Inkrijgt. Dan kun je moeilijk van een terechte overwinning spreken. "

De spelregels staan al heel lang vast en de hoofdregel is dat de club die de meeste doelpunten scoort, de winnaar is en dus ook de terechte winnaar. Of een ploeg wel of niet wordt weg geblazen, is volstrekt irrelevant omdat je al voor de eerste balomwenteling heeft plaats gevonden, weet dat je daar geen (doel)punten voor krijgt. ik ben het dan ook volledig met de stelling van @4ever4ajax dat er alleen sprake kan zijn van een onterechte overwinning als er sprake is van scheidsrechterlijke dwalingen. Ik kan me in dat kader nog een bekerfinale van Ajax tegen Utrecht herinneren waarin Wamberto een doelpunt maakte terwijl een blinde met zijn stok kon zien dat hij meters buienspel stond. Dat was dus een onterechte overwinning. Maar Ajax heeft de scheidsrechter ook wel eens tegen gehad.

Wat ik persoonlijk de grootste dooddoener vind is de opmerking dat een overwinning verdiend is "op basis van de tweede helft" of "op basis van het laatste half uur". Een wedstrijd duurt 90 minuten en een overwinning kan dan ook alleen maar verdiend zijn op basis van de hele wedstrijd en niet op basis van een gedeelte ervan. Dat is het zelfde als iemand zijn auto te koop heeft gezet en er een discussie plaats vind over de vraag of de auto de vraagprijs waard is en iemand zou zeggen "op basis van de achterwielen wel".

30 augustus 2019 om 10:42

@scepticus38: Ik ben de eerste om te erkennen dat die betreffende bekerfinale onterecht is verlopen uiteraard. Dat was een zeer bizarre buitenspel-goal. Maar los van scheidsrechterlijke dwalingen, heb je in mijn optiek geen onterechte overwinningen.

30 augustus 2019 om 09:09

Wat zeg jij nu?
Totaal niet mee eens! Hoe kan het nu altijd terecht zijn dat je gewonnen hebt? Als je gewonnen hebt, heb je gewonnen, maar dat wil nog niet zeggen dat het terecht was.
Gisteren geschiedde gerechtigheid door het feit dat twee Antwerp spelers zo dom konden zijn.

Sport kan soms onrechtvaardig zijn, maar het is en blijft sport. Dat maakt het zo anders.

30 augustus 2019 om 09:16

Maar wat is daar onrechtvaardig aan? Antwerp moet in de spiegel kijken (en dat zullen ze heus wel doen), want door domme acties hebben ze de wedstrijd verloren. Maar de overwinning van AZ is terecht, tenzij je vindt dat er scheidsrechterlijke dwalingen waren.

30 augustus 2019 om 10:04

Natuurlijk niet, wat een dom cliche is dit. Je kan bv verliezen door 2 onterecht afgekeurde doelpunten. Dan wint de tegenstander niet terecht.

30 augustus 2019 om 10:08

Als je hierboven naar mijn reactie kijkt, zeg ik ook dat het alleen door scheidsrechterlijke dwalingen kan zijn, anders niet. Anders is het gewoon terecht en had de tegenstander maar meer moeten scoren. Ongelooflijk dat je dat niet kan inzien, blijkbaar worden prijzen verdeeld obv mooi spel? Dat verwijt krijgen wij als Ajax zoveel, maar als het een ander betreft is het dan ineens anders.

30 augustus 2019 om 10:34

Hou op man, Ajax is vorige CL ook onterecht uitgeschakeld! Ik vond ze over de hele wedstrijd de betere partij, echter door de onervarenheid van de Ligt in de laatste seconden lagen ze eruit...

30 augustus 2019 om 10:43

Is toch niet onterecht? Was echt megapijnlijk de uitschakeling, maar wel terecht. Dan hadden we de goal maar moeten voorkomen.

30 augustus 2019 om 11:58

Leuk om die discussie hier te lezen, helemaal in lijn met mijn eigen stelling dat een overwinning terecht is, tenzij scheidsrechterlijke dwalingen (waar met de VAR minder kans op is).

Het is geen populair standpunt en er komen regelmatig reacties op met voorbeelden van 80% balbezit en 50 tegen 2 schoten op doel, en miraculeuze reddingen of volstrekte toevalstreffers, maar ik ben en blijf van mening dat alle statistieken en gebeurtenissen van en in een wedstrijd irrelevant zijn, op één na. Aantal doelpunten voor en aantal doelpunten tegen.

Ik vind het toch een knap elftal van AZ. Ook als het niet loopt blijven ze hun ding doen, met zelfvertrouwen spelen en dat met een behoorlijk jong elftal met voornamelijk eigen kweek. Geen idee hoe Antwerp aan de selectie komt, maar voor mijn gevoel kwamen ze uit zo'n beetje alle mogelijke windstreken en vond ik het allemaal erg opportunistisch. Knap georganiseerd, maar individueel viel er weinig van te genieten.

30 augustus 2019 om 09:40

Ben ik het niet mee eens, AZ had gisteren toch wel een stevige portie geluk. En zelfs tegen 9 man creëerden ze de laatste 10 minuten niet echt grote kansen. Ik was dan ook totaal niet onder de indruk van hen.

30 augustus 2019 om 10:11

Ik had het niet over het voetballende gedeelte, want beide ploegen waren zeer matig op dat vlak (wat heeft Antwerp nu daadwerkelijk laten zien op counters, dodespelmomenten en afstandsschoten na?).

Ik doelde meer op het mentale aspect en het geloof in hun speelwijze voor de rest van het seizoen. Ook al was de scherpte er helemaal niet, kwamen er veel passes niet aan, dan nog zochten ze de voetballende oplossing, bleven ze die drang naar voren hebben, etc. Het zal echter veel directer moeten en dat is ook mede de reden dat ze zo'n Dani de Wit van Ajax halen. Die is voor een middenvelder zeer doelgericht en wint doorgaans veel duels op de helft van de tegenstander.

30 augustus 2019 om 10:16

Tegen 9 man had AZ er echt 4 kunnen maken. Het is dat boadu niet scherp genoeg was en Bolat een dikke pot keept. Verder met je eens dat voor de rode kaart van Één AZ nergens recht op had

30 augustus 2019 om 10:16

Rode kaart van ZÉ.

30 augustus 2019 om 10:35

Het geloof in een bepaalde speelwijze kun je natuurlijk ook gewoon naïef noemen.
In Nederland hebben we die geloofsovertuiging in die speelwijze, maar zo lang je de spelers er niet voor hebt, is het gewoon naïef. Het is ook de reden waarom we het in europa vaak niet goed doen. Alsof we hier niet weten wat er nodig is om zulke wedstrijden te winnen.
Daarentegen zegeviert het goede voetbal in de eredivisie nog vaak genoeg, dus je kan het de clubs ook niet echt verwijten dat ze elk seizoen weer een ploeg bouwen om goed mee te voetballen.

Hahahaha, ik moest gisteren ook al zo lachen om die (geweldige!) Belgische commentator op Sporza. Volgens mij hebben ze daar niet zo'n hoge pet op van die Lamkal Zé hè?

Het was met de hakken over de sloot maar goed, heerlijk dat AZ het gehaald heeft zeg. Weer een heerlijk Europees seizoen met vier Nederlandse clubs kijken.

30 augustus 2019 om 09:25

Lamkel Ze is 10 x gekker dan Barton, Balotelli en Anelka samen. Ik kan me voorstellen dat jullie Nederlanders grote ogen trokken, maar wij zijn niet echt verwonderd, nee.

30 augustus 2019 om 09:31

Dan ben ik wel erg benieuwd wat deze man nog meer op zijn 'cv' heeft staan. Zijn actie was dom, dat geprovoceer naar AZ erna met zijn shirt was echt genant. Zeker als je weet wat je team het gigantisch moeilijk gaat krijgen erna

30 augustus 2019 om 09:48

Het gebruikelijke: veel te makkelijk rood pakken, niet komen opdagen op de eerste dag van de voorbereiding, niet komen opdagen voor de groepsfoto. Deelde vorig seizoen op training ondermeer een elleboog uit aan Jelle Van Damme ... talent in overvloed maar de mentaliteit van een hormonale puber.

30 augustus 2019 om 09:59

Begin dit seizoen kwam hij doodleuk niet trainen omdat hij opslag wou. Vorig jaar van Damme een blauw oog verkocht. Bij zijn vorige club had ie ook al een dergelijk opstootje - en hij is pas 22. Verzamelt gele en rode kaarten zoals een ander postzegels verzamelt. Verkoopt veel onnodige en inefficiënte show, maakt domme overtredingen...

Ik vroeg mij meerdere keren af: slaat de agressie van de spelers van Antwerpen nou over naar de tribunes of ging het andersom ?
Ik vond het in die zin zeker geen reclame voor Antwerpen gisterenavond.

Ik had altijd wel sympathie voor Antwerp. De wederopstanding, de promotie, het intimiderende stadion en de vechtlust. Dat is nu verdwenen. Een ordinaire schopploeg die niet wil voetballen en een verzameling criminelen op de tribunes. Familie en medewerkers van AZ die naar binnen moesten vluchten, sponsoren die een half uur voor tijd het stadion al moesten verlaten op gezag van de politie. En binnen de lijnen een psychopaat als Lamkel Ze die bij geen enkele serieuze club een contract zou krijgen.

AZ verdient hier gewoon een groot compliment. Natuurlijk was het voetbal niet best, en natuurlijk kwamen ze goed weg. Maar het is knap dat die jonge gasten in deze heksenketel het hoofd redelijk koel konden houden. Een club die voorlopig geen thuiswedstrijden meer kan spelen, een verkochte aanvoerder, en dan toch 11 zelf opgeleide spelers meenemen in een selectie van 21 man. Waarvan er 6 (!) in de basis stonden. Een defensie die misschien wankel oogt maar voorlopig slechts 2 tegendoelpunten heeft moeten incasseren dit seizoen.

Mede dankzij AZ gaan we dit jaar gewoon een karrenvracht aan punten sprokkelen voor Nederland. En ondertussen is Antwerp alle goodwill kwijt. Hulde.

Het is maar Antwerp hoor, ze doen in België of het grote fc Antwerp onterecht is uitgeschakeld door een provincie clubje uit nederland. De realiteit ligt toch anders hoor. AZ gewoon terecht door hoor. Wat een zooitje daar zeg. Gewoon 1-4 winnen en dat had eigenlijk nog wel meer moeten zijn.

30 augustus 2019 om 09:56

Toen het 11 tegen 11 was, was Antwerp echt wel beter hoor.

30 augustus 2019 om 10:07

Maar als je met een taktiek speelt die het bijna onmogelijk maakt om met elf man te eindigen, doet dat er niet toe.

30 augustus 2019 om 10:41

Beter waarin? Schoppen, counteren en fysieke duelkracht? Klopt. AZ kwam er niet doorheen en werd fysiek afgetroefd. Maar voetballend was AZ in beide wedstrijden beter en bij voetbal hoort ook een mentaal aspect.

Wat een drol van een club is dat Antwerp. Schoppers op het veld, idioten op de tribune. Wat fijn dat AZ het toch nog flikt. Retteketet!

30 augustus 2019 om 10:31

13 uur

Het leek wel Champions league. Niet kwa niveau, wel kwa spanning. Terwijl ik Feyenoord aan het kijken was zag ik dat AZ 1-0 achter stond en dacht ik gauw de bevestiging te krijgen dat ze uitgeschakeld waren. Tot mijn grote verbazing lieten ze even de highlights zien na de wedstrijd van Feyenoord en zag ik dat Stengs in de laatste minuut toch nog een goal had gescoord. In de verlenging zijn ze voor zo’n jonge groep echt cool en zakelijk gebleven en hebben ze zelfs nog 3 goals gemaakt. Echt grote klasse!!! De spelers en supporters van Antwerp waren een tikkeltje hoogmoedig, want ze dachten dat ze er al waren totdat Stengs hun feestje verpeste. Hoogmoed komt voor de val. Echt arrogant hoe die gozer met z’n shirt in z’n handen richting de kleedkamer liep. Hij dacht dat hij ondanks die rode kaart de held van de avond zou worden, maar hij werd de schlemiel van de avond. Daarna klagen dat de scheids partijdig is, maar ze hebben het aan hun eigen spelers te danken.

geweldige pot toch! Ik heb genoten, uiteraard speelt resultaat daar een grote rol in. Maar ondanks dat ik begrijp dat PSV en Feijenoord meer kijkers trekken dan AZ, heb ik me na de heenwedstrijd verbaast dat ze niet Antwerp - AZ op Nlse tv uitgezonden hebben.

Dit was echt 128 minuten vermaak, hoe genant soms ook.

Antwerp als tegenstander was de enige serieuze hobbel in deze ronde voor de Nlse clubs. Dus per definitie leuker dan hapoel beer sheva en tegenstander psv. Gemiste kans voor de Nlse televisieproducenten. Ik heb op Canvas gekeken.

- Antwerp fysiek sterker dan AZ. Was vorige week ook al zo. Trekken massaal terug 90 minuten en gaan dan agressief de duels aan om bal te veroveren en te counteren.
- Dat werkte en deden ze goed. Goeie countergoal.
- Je kan idd niet zeggen dat Antwerp 'beter' voetbalt dan AZ, wel tactiekkeuze die werkt en fysieke kracht.

Je kunt ook zeggen..ja tegen 9 man....en dat klopt. Maar zolang de muur niet beslecht is, is ook tegen 9 man voetballen gewoon lastig. Er zijn geen ruimtes meer in de 16 van de tegenstander, maar wel veel druk. Nadat de 1-2 was gevallen was het meteen klaar.

AL met al spreek ik mijn dankbaarheid uit naar de spelers van Antwerp. Zonder hun en met 11-11 had het waarschijnlijk voor AZ niet gelukt. Ook in Enschede en gister ook weer pakken ze enorme domme rode kaarten, die ze enkel en alleen zichzelf kunnen aanrekenen en Niemand anders.

Ik verwacht en hoop dat Arne Slot weer veel mogelijkheden uit deze potten heeft kunnen halen om het elftal te verbeteren, want leerzaam zijn deze potten voor een Jeugdig elftal als AZ destemeer.

Alles zat erin! Dank Antwerp, en succes met de Belgische competitie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. SugawaraVerdediger191
D. de WitMiddenvelder197
T. ReijndersMiddenvelder192
J. KarlssonAanvaller198
A. GuðmundssonMiddenvelder184
F. MidtsjøMiddenvelder180
V. PavlidisAanvaller187
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

36 jaar
13 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren