Van der Gijp verbijsterd door formatie Feyenoord: ‘Hoe haal je het in je hoofd?’

Donderdag, 22 augustus 2019 om

Feyenoord opereert donderdagavond tegen Hapoel Beer Sheva met Luciano Narsingh in de punt van de aanval. Narsingh, normaliter een basisspeler, speelde zondag tegen FC Utrecht (1-1) op dezelfde positie. Voorafgaand aan de wedstrijd geeft trainer Jaap Stam uitleg over zijn keuze, maar analist René van der Gijp begrijpt er niets van.

"Hoe kan je het in godsnaam in je hoofd halen om tegen een ploeg die zich gaat terugtrekken met Narsingh in de spits te spelen? Hoe kan je dat nou doen?", vraagt Van der Gijp zich af, vlak voordat Stam in een interview zijn keuze nader toelicht. "Omdat Luciano altijd een bepaalde dreiging heeft in de diepte, terwijl hij ook in een wisselwerking met Steven Berghuis kan spelen", reageert Stam op de vraag waarom Narsingh in de spits staat.

Na het gesprek met Stam laat Van der Gijp weten zich 'totaal niet' te kunnen vinden in de uitleg van Stam. "Hij heeft diepte, zegt hij, maar die is er vandaag niet. Daar heb je dus niks aan. Narsingh is een licht labiele jongen. Aan de buitenkant kan hij met zijn snelheid nog wel wat leuks doen, maar zijn voetballende vermogen is vrij beperkt. Als hij een behoorlijk voetballend vermogen had, zou hij bij Swansea City een basisplek hebben gehad."

Stam kiest er tevens voor om Luis Sinisterra op de bank te zetten. De vleugelaanvaller speelde negentig minuten tegen Utrecht. Zijn plek op de bank komt voort uit een analyse van Feyenoord van het spel van Hapoel Beer Sheva. "We hebben bekeken hoe ze de afgelopen wedstrijden hebben gespeeld. We gaan ervan uit dat zij zich zo opstellen dat wij spelers moeten hebben die tussen de linies kunnen staan", aldus Stam.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Ié, Botteghin, Haps; Fer, Kökcü, Tapia; Berghuis, Narsingh, Larsson


Poll

Ben je het eens met René van der Gijp?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door sloep01)

"narsingh is een licht labiele jongen..." zegt van der Gijp. ik neem aan dat hij in de war is met zichzelf. Wat een gekke opmerking.

22 augustus 2019 om 19:38

In plaats van op de man spelen kun je ook gewoon inhoudelijk reageren.

22 augustus 2019 om 19:40

Wat is er precies gek aan dan? Waarom beargumenteer je niet iets i.p.v. wat lukraak roeptoeteren? Naar mijn idee zegt hij taaltechnisch niets verkeerd. Er zijn betere woordkeuzes maar hij heeft wel gelijk

22 augustus 2019 om 21:54

@JK-Ajax Dat je een speler zonder hem als persoon goed te kennen publiekelijk als labiel wegzet en hem zo stigmatiseert vind ik heel kwalijk. Dat is een opmerking over iemands permanente geestelijke toestand die Van der Gijp naar buiten brengt als een feit. Helemaal stuitend vind ik het dat jij (@JK-Ajax) vindt dat Van der Gijp wel gelijk heeft en ik maar lukraak aan het roeptoeteren ben. Gelukkig ben ik anders opgevoed en begrijp ik dat het niet grappig of stoer is om mensen zomaar op die manier weg te zetten.

22 augustus 2019 om 22:06

Je vindt het kwalijk wat Gijp doet, maar je doet precies hetzelfde (al is het niet op landelijke tv). Vervolgens speel je nog een keer op de man door te zeggen dat jij 'gelukkig anders bent opgevoed' dan JK-Ajax. Sta er dan gewoon boven en houd je dan verre van dit soort oordelen. Overigens ben ik het met je eens dat Gijp dit niet moet zeggen. Zeer respectloos.

23 augustus 2019 om 08:39

(JK-Ajax)
Wie neemt nu deze neurotische lachzak nou serieus , iemand die zelf het hardste lacht om zijn eigen flauwe grappen , en die zegt dan een ander labiel is en die ga jij nu serieus nemen ? Kom op zeg

23 augustus 2019 om 13:49

Blijkbaar ben je dan niet opgevoed met het begrijpen van de Nederlandse taal en de meerder definities die hangen aan het woord labiel. Het gaat hier over voetbal niet over iemand zijn geestelijke toestand. Blijkbaar is dat lastig te begrijpen voor je

23 augustus 2019 om 14:07

Dat wist ik wel hoor wijsneus alleen zeg ik dat ik die van der Gijp niet echt serieus neem maar dit is voor jou schijnbaar niet echt te begrijpen , ik vind het nl een walgelijke vent die graag de wijsneus uithangt maar het moeilijk vind om iemand in zijn waarde te laten en graag mensen belachelijk maakt .

23 augustus 2019 om 14:32

Helemaal mee eens!! Iemand moet dat enge kliekje van Gijp en Derksen aanpakken op hun verantwoordelijkheid!! Ook de Mol en zijn zenders hebben een verantwoordelijkheid! Ze misbruiken hun positie en dat kan niet de bedoeling zijn...

22 augustus 2019 om 19:47

Ik denk dat van der Gijp als ervaringsdeskundige makkelijk kan beoordelen of iemand labiel is. Maar als iemand autistisch is mag diegene van jou niet over een ander zeggen dat er sprake is van autisme?

22 augustus 2019 om 20:35

Miss doelt rene op voetbal technisch gezien labiel "zeer wisselvallig met meer slechte dan goede wedstrijden"???

Bij iedereen die hier voor van de Gijp opkomt, zit een steekje los! Allemaal doorgeschoten onder het mom van 'ik kan en mag zeggen wat ik wil'. Dat is niet meer dan een non-argument!! Van valse en gemene mensen. Want Gijp weet toch niet of Narsingh labiel is...... Zelf lijdt Gijp aan grootheidswaanzin. Die man neemt niets serieus (ook niet in het voetbal) en is compleet in de war!!! Gijp en Derksen kunnen gewoon bij Veronica Inside de clown uithangen. Maar zouden nooit meer mogen aanschuiven bij CL en EL wedstrijden!!

Nou ik heb de wedstrijd niet gezien maar ongeacht wat de opstelling is, ik neem aan dat stam wilt winnen. Waar Stam Hapoel bestudeerd heeft weet van der Gijp niet eens 1 speler op hasselbaink na misschien. Soms verander je als trainer de formatie of opstelling door de tegenstander.

Juist als analist moet je nieuwsgierig zijn naar zijn redenen om zoiets te doen. Door te zeggen hoe haal je het in je hoofd of hij is een labiele jongen bewijs je de kijker leedvermaak voor die dit zo vinden. Volgens mij weet hij de betekenis niet eens maar dat wil niet zeggen dat het normaal moet zijn om zoiets te zeggen. Als kijker moet je iets kunnen leren op basis van analyse over het spel, hun bestuderen wij kijken mee. Dit is een groot verschil als je de analyse ziet bij MOTD BBC.

Stam bewees met reading al dat hij tot knap werk in staat is, geef de man tijd. Wordt juist nieuwsgierig, Berghuis of narsingh in de spits, ach laat gaan. Feyenoord wint wel in Europa dus daar draait het om.

Al die zogenaamde kenners. Heb zijn reactie na de wedstrijd gemist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

163 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 5 1 0 0
2018/2019 Swansea City U23 2 0 0 0
2018/2019 Swansea City 2 0 0 0
2017/2018 Swansea City U23 1 1 0 0
2017/2018 Swansea City 18 1 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren