‘Ajax onderhandelt in Kroatië over komst van Europees kampioen’

Woensdag, 14 augustus 2019 om

Dani Olmo werd de afgelopen weken gelinkt aan een overstap naar Manchester United, Everton en Wolverhampton Wanderers en Ajax lijkt zich eveneens bij het rijtje met geïnteresseerden gevoegd te hebben. Het Spaanse Sport bericht woensdag dat de Amsterdammers momenteel met Dinamo Zagreb in gesprek zijn over een eventuele transfer van de spelmaker.

Volgens de sportkrant is er een ‘belangrijk verschil’ tussen de aanbieding die Ajax heeft gedaan en de andere clubs die bezig waren met de komst van Olmo. In tegenstelling tot de eerdere toenaderingen, die door het kamp van de middenvelder werden doorgespeeld aan zijn werkgever, zou de regerend kampioen van Nederland de eerste club zijn die zich rechtstreeks bij Dinamo gemeld heeft.

De onorthodoxe weg van de ‘Spaanse De Bruyne’ naar de Europese top

Voetbalzone schreef in februari een achtergrondverhaal over de weg van Dani Olmo.Lees artikel

Ajax komt, net als de andere gegadigden, vooralsnog niet in de buurt van de vraagprijs van veertig miljoen euro die de Kroaten in gedachten hebben voor de 21-jarige aanvallende middenvelder. De Amsterdammers hebben echter wel een aanbieding neergelegd die via een aantal bonussen flink kan oplopen. Ajax zou eveneens bereid zijn Dinamo een doorverkooppercentage te gunnen, waardoor de onderhandelingen naar verluidt door die club worden beschouwd als ‘levensvatbaar’.

Sport voegt toe dat gesprekken tussen Ajax en de vertegenwoordigers van Olmo zelf nu de volgende stap in het proces zal zijn. De verwachting is dat deze ontmoeting later deze week plaats zal vinden. Dinamo doet tegelijkertijd overigens nog verwoede pogingen om het tot medio 2021 doorlopende contract van Olmo open te breken, maar de aanvaller heeft al laten weten hier geen brood in te zien.

De Spanjaard begon zijn loopbaan in de jeugd van Espanyol, waarna in 2007 een overstap naar Barcelona volgde. De Catalaanse grootmacht zag hem vijf jaar geleden naar Zagreb verkassen en in Kroatië groeide Olmo in de afgelopen seizoenen uit tot een belangrijke speler. De jongeling won afgelopen zomer met Jong Spanje nog het EK Onder-21 en wordt gezien als een toekomstige smaakmaker voor de Spaanse nationale ploeg.


Poll

Zou jij Dani Olmo een goede aanwinst vinden voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ben benieuwd. Een extra goede middenvelder is nu wel welkom bij Ajax.
Met Marin en Blind op het middenveld ga je niet veel potten breken dit seizoen. Ze zijn allebei verschrikkelijk traag.
Mocht deze speler niet komen zie ik graag dat Ajax nog gaat proberen om Propper te halen.
Ekkelenkamp, Eiting en Dani De Wit kan Ajax dan wel verhuren.

14 augustus 2019 om 18:36

Ja, dat is ook mijn gedachte.

Al geef ik Marin nog het voordeel van de twijfel, die is er maar net. Maar dat Ten Hag die Blind echt heel erg snel van het middenveld af moet halen, dat hebben we inmiddels na de tweeluik met Paok allemaal wel kunnen zien. De tactische wanorde bij Ajax komt echt voor een groot deel op het conto van Blind. Al stel ik ook een heleboel vraagtekens bij het besluit van Ten Hag om te blijven rommelen met Schuurs en Veltman centraal achterin, terwijl we allemaal wel weten dat Alvarez uiteindelijk op die plek de beoogde basisspeler is.

Maar ja, Ten Hag heeft nu eenmaal een groot probleem omdat hij persé vast wil houden aan zijn succesvolle concept van verleden seizoen terwijl hij de spelers daarvoor niet meer heeft (frenkie, De Ligt) en de vervangers (blind en Schuurs) niet goed genoeg zijn op die posities. Hij moet gewoon switchen naar een systeem met de punt naar achteren, maar daarvoor ontbeert hij een fatsoenlijke CVM om die cruciale plek in te vullen. Want Daley Blind is duidelijk niet het antwoord op die prangende vraag.

14 augustus 2019 om 18:42

Ik zie Daley graag van positie wisselen met Martinez. Die kan echt goed voetballen en lost op CV ook alles voetballend op. Heeft daarnaast meer snelheid en pit om gaten dicht te lopen die er nu veel ontstaan. On: Olmo zou ik echt heel erg toejuichen. Al vraag ik me af of hij niet enorm veel moet kosten.

14 augustus 2019 om 18:44

@constante: helemaal eens Blind moet snel weer centraal achterin om leiding te geven aan de verdediging. Daardoor liep de verdediging vorig seizoen zo goed omdat Blind daar leiding aan gaf. Hij zorgde voor het bijsluiten en vertelde wie waar moest staan. Ik zou Martinez wel op verdedigende middenvelder willen zien met Blind en Alvarez achterin.

14 augustus 2019 om 18:50

Ik ben geen fan van Mazraoui, Alvarez, Martinez of Blind naar het middenveld te halen. Ik denk dat ze allemaal gewoon het beste tot hun recht komen in de verdediging en dat ze teveel kwaliteiten missen voor op het middenveld. Ik zie liever dat Ajax een pure middenvelder als versterking gaat halen.

14 augustus 2019 om 19:17

Ik zou ook Daley en Martinez wisselen. Martinez voor meer gif op het middenveld en Daley kan dan zorgen voor meer rust achterin

14 augustus 2019 om 19:19

Zet gwn gravenberch ofzo neer voor een paar potjes. In de eredivisie win je vaak toch wel en kan je dingen ook makkelijk herstellen tegen de meeste ploegen als je ff aanzet mocht er iets fout gaan.

14 augustus 2019 om 20:02

@constant, lijkt heel erg op mijn betoog van eerder op de dag. Ik verwacht dat Ajax weer met de punt naar achteren gaat spelen en dat Martinez met Blind van positie gaat wisselen. Martinez heeft namelijk een belachelijk hoge handelingssnelheid voor een verdediger en een zeer behoorlijke voor een verdedigende middenvelder. Heeft behoorlijk wat overzicht, durft uit te stellen en een mannetje uit te spelen zodat hij een makkelijkere of betere pass kan geven en heeft de vereiste dynamiek en loopvermogen. Denk ook dat Martinez in de dubbele cijfers qua goals gaat lopen uiteindelijk (10 ). Hij staat al geregeld op de goede plek, heeft al een aantal keer het vijandelijke doel onder vuur genomen, maar het was allemaal nog houdbaar voor de keeper. Maar de frustratie die hij vervolgens uitstraalt omdat hij geen goal heeft gemaakt spreekt boekdelen. Hij vindt dat die horen te zitten.

14 augustus 2019 om 21:15

Eindelijk eens Schuurs ook laten staan Die jongen is goed En komt er wel

14 augustus 2019 om 18:38

Bijna elke topic over Ajax roep je dat Ajax Pröpper moet halen. Wanneer ga jij je realiseren dat Brighton hem niet zal laten gaan, aangezien hij een basisspeler is en ze geen vervanger meer kunnen halen?

14 augustus 2019 om 18:44

Dat ze geen vervanger meer kunnen halen betekent nog niet dat hij niet te koop is.

14 augustus 2019 om 18:44

Kyle

toevoeging:
En zou Propper uberhaipt wel een stapje terug willen doen van de PL naar de eredivisie? In ce top eredivisie heeft hij zich allang bewezen. Zijn focus is veel meer om de stap naar een topclub in de PL te maken dan terug te gaan in niveau.

14 augustus 2019 om 18:47

Dominique

Goed punt!

Maar dan is hij alleen voor de hoofdprijs, plus bonus en meer, te koop. Oftewel, een bedrag dat Ajax echt niet gaat betalen. Of dacht jij dat Brighton die hem voor 16 miljoen kocht, wat voor Brighton een record transfer betrof, hem voor 20 miljoen aan Ajax cadeau gaat doen?? Neem aan dat jij ook wel begrijpt dat het dan om tientallen miljoenen moet gaan. Daar krijgt Overmars geen groen licht voor bij de Rvc.

14 augustus 2019 om 18:54

Ik denk dat ze hem ook wel voor 20-25 miljoen kunnen binnen halen. Is toch ruime winst voor Brighton waar ze in de winterstop weer de transfermarkt mee op kunnen. Intern zullen ze vast wel mogelijkheden hebben om Propper te kunnen vervangen tot aan de winterstop.

14 augustus 2019 om 18:58

Dominque

Daar geloof ik dus niks van. Waarom zou Brighton doen wat Ajax zelf ook niet doet: Van de Beek voor 25 miljoen verkopen, denk jij? Op basis waarvan kom jij tot jouw inzichten eigenlijk? Wishful thinking?

Neh, Brighton speelt echt geen Sinterklaas. Zou absurd zijn trouwens. Net zoiets als dat PSV Bergwijn zou verkopen aan Ajax voor 25 miljoen. 'hoe dan'????

14 augustus 2019 om 19:06

Vreemde vergelijking. Propper speelt maar bij een laagvlieger in Engeland. 25 miljoen voor een cvm zou voor een club als Brighton een clubrecord zijn. Dat is dus geen sinterklaas spelen he.

14 augustus 2019 om 19:07

Propper is gewoon een 13 uit een dozijn speler. Hier wordt hij opgehemeld alsof het gaat om Wesley Sneijder in zijn hoogtij dagen.

14 augustus 2019 om 19:10

Alleen is hij wel veel beter dan Marin of Blind op het middenveld.

14 augustus 2019 om 19:16

Er zit ook wel een wat kwaliteitsverschil tussen vd Beek en Propper. Dat is iig 1 verklaring waarom Ajax meer vraagt. Bovendien is Donny ook een stukje jonger dan Propper, en zit er nog meer groei in hem. Ook Transfermarkt geeft een duidelijk verschil in waardering tussen deze spelers. Namelijk: 15 miljoen voor propper, en 40 miljoen voor vdbeek.. Dus hoe jij er in godsnaam bij komt dat propper veel meer waard is dan 25 miljoen is mij een raasel Constant.

14 augustus 2019 om 19:28

Dominique

Okay, prima. Als jij echt wilt denken dat ze bij Brighton op een dergelijke manier naar een overgang van Propper kijken, dan moet je dat maar doen. Ondertussen gaat Propper gewoon niet naar Ajax voor 25 miljoen.

14 augustus 2019 om 19:34

Blind bij Ajax gezien paar jaar geleden? Dat niveau heeft propper niet en nooit gehaald

14 augustus 2019 om 19:34

sport

Dat raadsel kan je zelf ontrafelen door gewoon te lezen wat ik schreef.

Los daarvan, als je gewoon niet alleen maar puur vanuit het belang van Ajax denkt en kijkt, dan is het niet heel raar om je in te denken dat Brighton echt geen charitatieve instelling is die hun spelers, in de huidige markt, voor een relatief klein prijsje weg te doen.

Maar goed, als je ervan uitgaat dat iedere Ajacied 50 miljoen waard is en de clubs waar Ajax de spelers wil weghalen echt vooral heel erg blij moeten zijn dat Ajax aan de poort ramelt, ja dan snap ik best dat jij niet kunt volgen dat clubs voor hun spelers ook gewoon goede prijzen verlangen.

Overigens, ik ben het wel eens met jou dat er een kwaliteitsverschil is tussen Donny en Propper. Propper heeft een veel beter pass dan Donny en zijn spelverdelende kwaliteiten zijn superieur vergeleken bij Donny. Ook het loopvermogen van Propper (zijn statistieken op dat vlak zijn echt abnormaal) is absurd goed. Donny heeft dan weer meer scorend vermogen en is iets sneller. Maar qua techniek ontlopen ze elkaar niet of nauwelijks.

14 augustus 2019 om 20:09

@Constant, ik ben ervan overtuigd dat het prijskaartje dat Brighton aan Pröpper zal hangen, minimaal 25 miljoen zal zijn. Ze willen hem nu niet meer kwijt (mede omdat ze geen vervanger voor hem kunnen halen) en ze zullen winst op hem willen maken. Overmars gaat dit niet kunnen en willen betalen. Maar ik heb wel vaker discussies met Dominique over dit onderwerp. Hij heeft wel eens gezegd dat Overmars gewoon 100 miljoen uit moet geven (bovenop de reeds gedane bestedingen), omdat 'Ajax dat geld toch wel terug zal verdienen'. Misschien denkt hij dat Overmars met Monopolygeld kan betalen.

14 augustus 2019 om 20:29

"hij heeft wel eens gezegd dat Overmars gewoon 100 miljoen uit moet geven (bovenop de reeds gedane bestedingen), omdat 'ajax dat geld toch wel terug zal verdienen'."

Ah, okay, juist. Daarin zou Dominique trouwens niet de enige zijn. Die mening zie ik opvallend vaak langskomen namelijk. Geld zat, 150 miljoen opgehaald net, dus Ajax kan makkelijk nu 100 miljoen uitgeven, etc. etc. is onzin.

Al denk ik wel dat Ajax binnen een jaar wél een speler van 20-25 miljoen gaat aantrekken. Gewoon omdat de markt nog even door gaat en er zich een dergelijke kans aandient. Dat soort investeringen vallen nog net binnen de mogelijkheden, naar mijn smaak.

14 augustus 2019 om 22:08

Waar blijven die Engelse topclubs voor deze geweldenaar? Want zoals jij hem omschrijft hebben we hier met een absolute topper te maken. Ze zien hem wekelijks spelen, maar pikken hem toch niet op. Hoe vooringenomen jij bent, is weer duidelijk dat ik/Ajacieden denken dat iedere speler van Ajax maar 50 miljoen waard is. Wat wel een feit is, dat spelers die uitblinken op het hoogste podium ( WK, EK of CL) over het algemeen een hogere marktwaarde hebben dan dan vergelijkbare spelers die internationaal nog nooit potten hebben kunnen breken ( Bergwijn bijv.). Maargoed, een ander berichten van een brilletje, terwijl jij die van jouw ook nooit onder stoelen of banken steekt.

14 augustus 2019 om 18:58

Die laatste 3 verhuren? Dan heb je dus totaal geen back-up met een eventuele Propper/Olma, Marin en van de Beek. Komen flink wat potjes aan. Eiting is veel geblesseerd, Dani de Wit vind ik persoonlijk alleen maar een harde werker en over ekkelenkamp heb ik nog geen oordeel. Maar je zult ze nodig hebben

14 augustus 2019 om 19:09

Gravenbergh, Taylor en Lang zijn er ook nog voor op het middenveld en eventueel kunnen verdedigers of aanvallers doorschuiven naar het middenveld.

Mocht dit lukken is de titel al zo goed als binnen. Wat zou t een klapper zijn als dit lukt

14 augustus 2019 om 18:37

We hebben gisteren kunnen lezen dat ie al voor 75% binnen is. Ik stel dan voor dat we Ajax de titel geven en ze daarmee de gelegenheid bieden om zich zo optimaal mogelijk te kunnen voorbereiden voor de CL campagne

14 augustus 2019 om 19:10

Goeie poging tot humor. Maar Ajax is momenteel de enige die Nederland smoel geeft. Ik zou willen dat het geven van dit soort privileges niet nodig was. Mja... als de rest het vooral laat afweten.

14 augustus 2019 om 20:25

Nou, wat een smoel kreeg Nederland door de wedstrijden tegen Paok.

14 augustus 2019 om 22:52

Ja een super smoel, niet goed spelen toch gewoon door tegen de ongeslagen Griekse kampioen van vorig seizoen. Dat was weer iets van de oude Nederlandse topclubs. Valt als C competitie niets tegen te halen, zelfs als ze een slechte dag hebben. Tot voor kort was dit anders en betekende dit 10 van de 10 keer uitschakeling, waardoor steeds meer c teams het idee kregen dat er wel wat te halen was tegen Nederlandse topploegen. Dat werd tegen Poak weer eens rechtgezet. Poak speelde heel behoorlijk (misschien wel op z'n best, geen idee daarvoor heb ik ze te weinig in aktie gezien). Ajax speelde armetierig. Toch is Ajax over 2 wedstrijden door. Dat is het enige dat telt. Fantastisch spel gaat pas tellen in de groepsfase, niet in de voorrondes...

Dit lijkt me dan weer minder prioriteit hebben, als ze voor een 21 jarige 40 miljoen in gedachte hebben. Nooit zien spelen dus kan er niets over zeggen maar dit heb je vast wel in de jeugd lopen toch?

14 augustus 2019 om 18:34

Hij word wel echt gezien als een gigantisch talent. "de Spaanse Kevin de Bruyne". Ik zie op dit moment niet een jongen bij jong ajax die gelijk een versterking is op het middenveld.

14 augustus 2019 om 19:38

Een speler als Olmo heeft Ajax echt niet in de jeugd rondlopen hoor, was het maar zo. Dit zou echt een topaankoop zijn, maar ik denk dat 'ie simpelweg te duur gaat worden.

Ik kan me niet voorstellen dat het lukt maar als het lukt krijgt Overmars een bloemetje van me. Giga talent dit, bizar dat Real of Barca hem nog niet hebben opgepikt.

14 augustus 2019 om 18:35

Hij is juist van Barcelona naar daar gegaan paar jaar geleden, volgensmij zelfs transfervrij. Tottenham zou 25+ hebben geboden op hem maar werd van tafel geveegd omdat ze Europees voetbal veilig moesten stellen nog, hebben ze gisteren gedaan mede door goal en assist van Olmo. Dit seizoen is hij echt on fire tot dusverre.

14 augustus 2019 om 19:08

Inderdaad transfervrij naar Dinamo gegaan.

Lijkt me sterk, waarom zou Ajax een speler halen voor heel veel geld op posities die dubbel en breed zijn bezet? De flanken sowieso, dan zou hij op 10 moeten komen ?

14 augustus 2019 om 18:33

Misschien gaat het toch gebeuren dat van de Beek nog naar Real verkast?

14 augustus 2019 om 18:39

Daar zou het dan inderdaad mee te maken kunnen hebben.

14 augustus 2019 om 19:11

Of ze laten hem eerst op Marin zijn plek spelen. Als Donny dan gaat na een jaar schuift hij door naar de 10.

14 augustus 2019 om 19:36

jornn

Waarom zou je een speler die vooral linksbuiten of aanvallende middenvelder speelt als controleur laten spelen eigenlijk? Waarom koop je dan niet gewoon een controleur??

Deze jongen heeft zich zeer sterk ontwikkeld de laatste jaren. Ik zou dit zeker toejuichen. Maar net als de interesse in Anthony (lees: vraagprijs) verwacht ik niet dat Ajax dit gaat doen.

Ook vraag ik me af waar hij zou moeten gaan spelen, daar de vleugels al erg goed bezet zijn. Toch als vervanger van Donny? Of is dit gewoon een wild gerucht.

14 augustus 2019 om 18:34

Kan ook zijn dat Ten Hag Donny naast blind wil zetten op het middenveld.

14 augustus 2019 om 18:39

Ajax1812

Ten Hag heeft het afgelopen seizoen tig keer heel hard gesteld (vooral in de periode dat Donny op de bank zat) dat hij Donny puur als 'nr. 10' ziet. Zou dus raar zijn hem nu alsnog als een rechtshalf of controleur te gaan gebruiken. Alhoewel, Ten Hag en 'raar' zijn geen vreemden van elkaar.

14 augustus 2019 om 18:49

Dat kan Constant Kante, maar je ziet dat het middenveld niet in balans is nu. Donny zou dat denk ik perfect kunnen herstellen als je Marin erlangs zet. Marin speelt veel te ver naar voren, maar Donny is naar mijn mening gewoon een 8. Dat is waar Marin nu speelt. Donny heeft 5 longen en is er niet vies van om verdedigend werk te verrichten, Marin vind ik slap in de duels. Het zou me echt niks verbazen als dit is wat er gaande is.

14 augustus 2019 om 19:03

Ben het ermee eens dat Donny een rechtshalf is. Dat zeg ik al jaren. Zelfs een ideale, in mijn ogen. Kan redelijk verdedigen maar heeft vooral een sterk loopvermogen en zijn techniek is uitstekend, naast zijn scorende vermogen.

Maar wat ik zei, jij en ik hebben onze meningen maar het gaat uiteindelijk om hoe Ten Hag dat ziet. En die is echt duidelijk over de kwaliteiten van Donny, in zijn ogen. Dus in dat verband zie ik het scenario dat jij schetst niet snel gebeuren. Ook gaat Ten Hag niet van zijn speelplan afwijken en met de punt naar achteren spelen. Wat wel zou moeten als je Donny weer rechtshalf wilt maken.

Zal een mooie transfer zijn maar zal dit dan de opvolger van vd Beek moeten worden ? Zal geweldig zijn als zo groot talent naar Nederland komt

"ajax komt, net als de andere gegadigden, vooralsnog niet in de buurt van de vraagprijs van veertig miljoen euro die de Kroaten in gedachten hebben voor de 21-jarige aanvallende middenvelder. De Amsterdammers hebben echter wel een aanbieding neergelegd die via een aantal bonussen flink kan oplopen."

Niet in de buurt van veertig maar het kan allemaal wel 'flink oplopen.....', ......???? Okay, dus dan neem ik maar eventjes aan, want je gaat niet 20 miljoen bieden als er 40 gevraagd zou worden ongeveer, dat er al 30 miljoen of meer geboden zou zijn. Althans, dat beweert Sport.

Nou, in dat geval kan dit bericht gewoon in de prullenmand. Ajax gaat geen 30 miljoen plus bieden, Overmars zal momenteel echt geen groen licht krijgen voor dergelijke krankzinnige bedragen van de Rvc. Dus het lijkt me dikke nonsens.

14 augustus 2019 om 18:36

Ik ben het met je eens hoor. Ik heb begrepen dat ze diverse biedingen van 25 miljoen direct hebben afgewezen. Er zal zeker meer dan 30 miljoen nodig zijn en de vraag is of Ajax dat gaat betalen. Ik zie het niet gebeuren.

14 augustus 2019 om 18:43

Dachten we dat ook niet over Lozano? Die moest ook 20 kosten en PSV kocht hem voor minder dan de helft. Een fiks doorverkooppercentage doet wonderen.

En laten de spelers bij Ajax nu voor dikke bedragen weg gaan. Als Zagreb redeneert van 20 nu + 25 procent (over winst) over de latere verkoopprijs van 60, dan tik je toch die 30 miljoen aan.

14 augustus 2019 om 18:50

En dat terwijl ze 40miljoen willen, verwacht meer dat het een 35m plus doorverkoop zal worden. Wanneer je bonussen gaat gebruiken zal de totaalsom natuurlijk hoger uitvallen dan wanneer je direct al het geld over boekt.

14 augustus 2019 om 18:51

"die moest ook 20 kosten en PSV kocht hem voor minder dan de helft. "

Zeiden Mexicaanse media. Heb jij een betrouwbare bron waar dat uit blijkt?? Oftewel, die bedragen waren uit de lucht gegrepen.

Daarbij, jij noemt al een bedrag van 30 miljoen. Dat is al een bedrag dat Overmars echt niet zomaar uit kan geven. Zo simpel is dat gewoon. Nog daargelaten of je dat moet willen en of dat het bedrag is waar die Kroaten genoegen mee zouden nemen.

Daarbij, jij stelt wel dat spelers bij Ajax 'voor dikke bedragen weggaan'. Dat gold inderdaad voor De Jong en De Ligt. Maar dat is natuurlijk geen enkele garantie voor wat dan ook. En ervan uitgaan dat er zeker een dergelijk bedrag gerealiseerd wordt in de toekomst, dat heet gewoon speculatie. En dergelijk casinobeleid is gewoon bijzonder onverstandig en heeft Ajax al een keer eerder in grote financiële problemen gebracht. Dus nee, gaat niet gebeuren.

14 augustus 2019 om 19:06

Je vergat Sanchez voor 40, een officieel bod van 50 op Neres afgewezen, waar Ajax overigens een soort zelfde constructie als bij Lozano (en wellicht straks Olmo?) heeft gebruikt, namelijk een aardig doorverkooppercentage om de prijs te drukken.

Ajax is bereid om geld neer te tellen voor mensen die er direct staan. Als je dan een Olmo voor 20 kan halen en eventueel 10 extra als je hem voor 60 verkoopt, en 2 jaar met hem de Eredivisie aan gort schiet met goede prestaties in de CL, dan doet Overmars dit zeker. Niet dat dit nu aan de orde is, omdat de RvC eerst wil verkopen (dus alleen als Donny weg zal gaan, vermoedelijk).

Ook vreemd dat jij om bronnen vraagt, maar wel direct zegt dat Overmars geen 30 miljoen gaat neertellen. Jij hebt hem op de app? Ik weet nog dat hij zei dat Ajax nooit meer dan X miljoen ging betalen voor een speler in de Eredivisie. De markt en tijden veranderen, dat heet anticiperen en geen casinobeleid.

14 augustus 2019 om 19:10

@Constant kante. Hoe kijk jij aan tegen de selectie en dan met name de basiself van gisteren? Wat mij opvalt is dat er ogenschijnlijk steeds minder waarde in de selectie zit. Ervaring is belangrijk, begrijp me niet verkeerd, maar voor spelers als Tagliafico, Ziyech (afspraak), Tadic, Blind, Veltman, Huntelaar en ik denk zelfs Martinez (toch ook al 27) ga je geen enorme bedragen meer krijgen (lees: meer dan 40 miljoen). De klappers moeten dan dus komen van Neres en van de Beek. Ik weet het, het kan snel veranderen! Maar ik heb het gevoel dat de selectie steeds ouder wordt, waarbij jeugd ook steeds minder snel de kans krijgt. Dat kan binnen een jaar of twee wel eens een serieus probleem worden voor Ajax.

14 augustus 2019 om 19:16

"je vergat Sanchez voor 40, een officieel bod van 50 op Neres afgewezen"

Ik vergat niks, maar wát is je punt precies?

Het punt dat ik maakte is dat uitgaan van toekomstige winst omdat je rekent op hoge toekomstige transfersommen precies hetzelfde is als speculeren op de beurs. je koopt een aandeel voor prijs x omdat je hoopt dat je dat aandeel ooit voor prijs Y (hoger dus) kunt verkopen en daarmee winst kunt maken. Doe je dat met voetballers, dan heet dat casinobeleid. Daar doet een transfer van 40 miljoen voor Sanchez niets aan af. Het principe blijft hetzelfde. Of kan jij soms wel garanties afgeven? Wat nu als de markt instort omdat er een nieuwe kredietcrisis komt? En dan?

En dan kun je wel iets roepen over markten die veranderen, maar speculeren blijft gewoon speculeren. En iedereen die iets van bedrijfsfinancieringen en jaarrekeningen weet, die weet ook dat de huidige hausse bij Ajax geen enkele garantie voor wat dan ook biedt.

Daarbij mag jij natuurlijk denken dat Overmars het 'gelijk doet' als hij voor 30 miljoen een potentiele topspeler kan halen, maar iedereen die Ajax en de financiële ontwikkelingen een beetje heeft gevolgd weet allang dat Overmars niet eindverantwoordelijk is voor de centen, maar dat de RvC voor dat soort transacties gewoon toestemming nodig heeft. Zo werkt dat bij beursgenoteerde bedrijven. En ik hoef geen App contact met Overmars te hebben om te weten dat hij voor 30 miljoen geen groen licht krijgt op dit moment. Simpel zat, dat heeft hij zelf namelijk allang in de media verteld. Dus waar heb jij het dan nog over eigenlijk? Over een hypothetisch scenario dat, in termen van realisme, naar de prullenbak kan.

Andere spelers die veel minder geld hoeven te kosten, die kunnen natuurlijk gewoon wél aangetrokken worden. Maar deze speler voor 30 miljoen plus, nope, gaat hem niet worden. Onder geen enkel beding.

14 augustus 2019 om 19:25

Diegelbe

Ajax heeft momenteel gewoon een selectie om je vingers bij af te likken! Die koppelt namelijk ervaring aan jeugdig talent. Het is voor mij dan echt geen toeval dat Ajax afgelopen seizoen zo ver reikte in Europa. Want het afgelopen decennium had Ajax altijd van die tienerbrigades met die eigen jeugdspelers, die altijd opp het beslissende moment door het ijs zakten. Pas toen Ajax geld is gaan uitgeven en ervaren spelers aantrok kwam direct het succes.

Wat jij stelt over de financiële waardes vind ik lastiger. Waardes in het voetbal zeggen niet zoveel. Dolberg was ruim twee jaar geleden, zeiden ze, 50 miljoen waard. Dacht jij dat er nu nog clubs zijn die dat bedrag gaan neerleggen? Dat zijn allemaal vluchtige dingen. Maar dat kan ook zomaar de andere kant op gaan. Dat Alvarez een gouden greep blijkt, die na twee seizoenen voor 65-75 miljoen naar de Europese top gaat of zoiets. Zoals je zelf ook zegt, het kan snel veranderen.

Het enige waar Ajax zich echt druk om moet maken is hoe het met de jeugdspelers omgaat. Momenteel stagneert de doorbraak van spelers volledig, omdat Ajax al drie seizoenen spelers koopt en koopt. Dat wordt vooralsnog afgedaan met de stelling dat dit komt omdat 'de huidige generatie niet goed genoeg is' maar de vraag is of dat werkelijk klopt. Enerzijds spelen de goede generaties kennelijk bij andere clubs dan (bergwijn en Malen) en anderzijds moet je je ook afvragen of de jeugd die vroeger doorbrak dan wél goed genoeg was (anita, Siem de Jong, Ebicilio, Ozbilliz, El Ghazi, Riedewald, etc.). Maar die kregen nu eenmaal wél kansen.

En okay, er is nu geld bij de vleet om spelers te kopen en die spelers worden nu ook gekocht. Maar hoe lang gaat het nog duren voordat er weer spelers echt doorbreken dan om de gehaalde spelers op de bank te houden? Dit gaat wel een dilemma worden straks, tenzij Ajax een nieuwe trainer krijgt die weer wel aandacht en speeltijd wil gunnen aan de jeugdspelers.14 augustus 2019 om 19:32

Mijn punt is dat jij zegt dat Ajax incidenteel voor hoge bedragen verkoopt, terwijl dat al eerder is ingezet, mede door de ontwikkeling van de markt.

Wat als de markt instort? Ja, zo lust ik er ook nog wel meer. Het doet me pijn om dit als voorbeeld te gebruiken, maar wat als iemand nooit meer kan voetballen? Er kleven altijd risico's aan een deal, zij het blessures of prestaties.

Ik zeg eerder al dat de RvC eerst wil verkopen, alvorens men wil gaan investeren. Dat was ook met een vervanger van Ziyech geweest. Jij zegt dat het nooit gaat gebeuren, maar wellicht zei je dat ook over het aantrekken van Tadic of de verlenging van Ziyech. Ik noem de verlenging van Ziyech ook een wonder. En de wonderen zijn de wereld nog niet uit, en tot dusver verricht Overmars wonderen!

Verder hoef je mij niet veel te vertellen over de financiële wereld, want daar zit ik al heel wat jaartjes zelf in, zonder hier verder op in te gaan.

Maar ik juich deze transfer toe. Ik wacht af en kom hier op terug mocht er een deal worden beklonken.

14 augustus 2019 om 19:46

Riddle

"mijn punt is dat jij zegt dat Ajax incidenteel voor hoge bedragen verkoopt, "

Dat zei ik helemaal niet! Ik zei dat er inderdaad een aantal spelers voor hoge bedragen zijn verkocht. Maar dat betekent, en dát is mijn punt, dus niet dat Ajax elk seizoen opnieuw elke speler voor mega bedragen verkoopt. En dát was wel de suggestie die jij wekte, gekoppeld aan het gegeven dat jij spelers wilt halen onder het motto 'je gaat ze straks toch voor veel meer verkopen'. En dát is nou exact de kern van casinobeleid.

"ja, zo lust ik er ook nog wel meer. Het doet me pijn om dit als voorbeeld te gebruiken, maar wat als iemand nooit meer kan voetballen? "

Nou, exáct ja! Dat is ook precies mijn punt, waarvan we recentelijk nog een heel triest en vreselijk voorbeeld van hebben moeten meemaken. Maar dat is toch precies wat ik bedoel, aan dergelijke mega investeringen zitten gewoon mega veel risico's en dus valt spelers halen onder het idee ze later voor veel meer te verkopen onder de noemer casinobeleid. Want dat er 'altijd risico's zitten aan een deal, dat is een waarheid als een koe. Maar dat is dus precies de reden dat Ajax echt niet ongebreideld het eigen vermogen kan opmaken aan het halen van spelers voor tientallen miljoenen euro. Nog daargelaten de ontoelaatbare druk die dit zou geven op het salarisgebouw dat met de lonen van Blind, Tadic, Ziyech en anderen al zwaar uit hun voegen barst.

"verder hoef je mij niet veel te vertellen over de financiële wereld, want daar zit ik al heel wat jaartjes zelf in, zonder hier verder op in te gaan."

Dat zal dan zo zijn als jij dat zegt dan, maar dat haal ik niet uit je redeneringen over hoe Overmars moet omgaan met transfers binnen een beursgenoteerde omgeving.

"en de wonderen zijn de wereld nog niet uit, en tot dusver verricht Overmars wonderen!"

Mooie insteek en levenswijze. Ik vind dat verder prima, maar als je ervan uitgaat dat er wonderen plaatsvinden, dan snap ik inderdaad wel dat jij casinobeleid toejuicht en werkelijk denkt dat Ajax er al aan toe is om bedragen van 30 miljoen te betalen, plus doorverkoop clausules en bonussen, voor spelers.

En ik juich niks toe, want ik denk dat dit bericht direct de prullenmand in kan als nonsens. Mocht ik dat totaal verkeerd hebben, dan ga ik er trouwens wel vanuit dat jij hier inderdaad dan nog wel op terug zult komen en mij eraan zult herinneren hoe sceptisch ik was en hoe snel ik dit bericht naar het 'rijk de Fabelen' verwees, haha. En dat ik niet meer serieus te nemen ben en zo, .... We gaan het zien.

14 augustus 2019 om 23:07

@constant kante, niet geheel mee eens. Je moet kijken waar er spelers worden gekocht. Rechtsback wordt bv duidelijk opengelaten voor Dest. Die mag zich nu van derde keus opwerken naar 1e keus. Gaat uitstekend, mocht gisteren weer invallen. Dan zie je bijvoorbeeld dat voor de vleugels massaal wordt ingekocht. Ook zwaar terecht. Vleugelspelers in jong waren niet goed genoeg en inmiddels ook allemaal vertrokken. Op het middenveld is het dan weer heel dun, komt ook door de jeugd die erachter zit. Ze gokken dat van de groep eiting, ekkelenkamp, de wit en lang er minimaal 1 het gaat halen. Daarnaast gokken ze erop dat de groep daarachter met Gravenberch en bv Taylor er ook een aantal zijn die het gaan maken. Dus wordt steeds afgewogen, hoeveel middenvelders halen bij vertrek. Ook is het niet waar dat jeugd niet doorbreekt, doen ze wel. Alleen anders. Vorig seizoen was het Mazraoui die doorbrak. Dit seizoen leek Eiting de gegadigde te worden (die vind ik niet goed genoeg) en ook Dest mag geregeld opdraven. Terwijl in principe Veltman en Mazraoui voor hem in de pikorde staan.

Heb er nog nooit over gehoord maar is wel een heel serieus prijskaartje. Kan iemand er wellicht wat zinnigs over zeggen?

14 augustus 2019 om 18:34

https://www.google.com/amp/s/m.voetbalzone.nl/amp/doc.asp%3fuid=346940 Mooi artikel van Voetbalzone! Eerlijk gezegd lijkt zijn komst me iets te hoog gegrepen.

14 augustus 2019 om 18:36

Heel groot talent heeft zich echt geweldig ontwikkeld na zijn vertrek bij Barca

Een baller van hoog niveau. Gaat Ajax veel plezier aan beleven als die komt. Ideale vervanger van Schone, is van een nog hoger niveau met een ziek plafond. Kan net zoals Schone op meerdere posities uit de voeten en is tweebenig.

Heerlijke speler, zou het echt knap vinden als hij word gehaald!

14 augustus 2019 om 20:33

Klinkt alleen wel heel erg utopisch... hoop het natuurlijk wel!

Haha, toevallig heb ik de afgelopen weken/maanden vaker hier op Voetbalzone geschreven dat Ajax moest proberen om Dani Olmo binnen te halen maar dat was indien Hakim Ziyech zou vertrekken, maar aangezien Ziyech zijn contract heeft verlengd blijft hij dus sowieso nog minimaal 1 seizoen.

Olmo is wel echt een goede speler. Hij maakte in 2014 eigenlijk best wel een aparte keus door de jeugdopleiding van FC Barcelona te verruilen voor die van Dinamo Zagreb terwijl hij ook voor clubs binnen Spanje had kunnen kiezen, maar inmiddels is hij de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een belangrijke basisspeler bij Zagreb en hij wordt ook wel als een van de grotere talenten op zijn positie gezien.

Als Ajax Olmo kan binnenhalen voor maximaal 20 miljoen, dan zou ik het doen. Ik zou hem dan op het middenveld laten spelen (zie opstelling). Overigens lees ik nu ook Overmars heeft aangegeven dat er wat speelt rondom Dolberg en dat er een kans bestaat dat hij deze transferperiode nog zal vertrekken.

Onana
Mazraoui
Álvarez
Blind
Tagliafico
van de Beek
Martinez
Olmo
Ziyech
Tadic
Neres
14 augustus 2019 om 18:43

En die zal nooit minder dan 30 -40 miljoen kosten, dus tot zover je argument.

14 augustus 2019 om 19:00

Maar Rochester, binnenhalen voor maximaal 20 miljoen dat gaat toch nooit lukken?

Ik dacht dat ajax ook nog zoiets had als eigen jeugd?! (Incl. Spelers die voor miljoenen worden gehaald en jaartje A1 laten spelen). We zien wel dat de jeugdopleiding weinig talenten levert. Tenzij jullie dani de wit, carl en co fantastisch vinden. Ajax is gwn ordinaire koopclub geworden die ordinaire salarissen uitdeelt aan spelers die niet vertrokken vanwege gebrek aan concrete belangstelling. Johan zou in zn graf omdraaien als ie ziet wat er nu gaande is daar. Gaat btw nooit gebeuren. Ajax kan geen spelers halen die de helft van hun begroting opeten. Dat hebben we al gezien bij bergwijn. Tenzij Doorverkooppercentage van 40% evt. Wel!

14 augustus 2019 om 18:41

Er komen wel wat jeugdspelers aan, maar die worden rustig gebracht. En nee dat zijn niet de wit, eiting en ekkelenkamp

14 augustus 2019 om 18:42

Oeioei Martina, ik denk dat je heel erg veel tegenwind kunt verwachten met deze mening, van Ajaxfans die gaan argumenteren dat Blind, Mazraoui, Schuurs, Van de Beek en Dolberg toch echt jeugdspelers zijn en dat de jeugd 'toch echt wel heel veel kansen' gaat krijgen dit seizoen en dat Lang, Gravenberch, Dest en Brobby eraan zitten te komen.

Maar ja, als je de feiten erbijn pakt dan heb jij voor een deel gelijk met je analyse. Ajax is een koopclub geworden/aan het worden. Maar ja, er is op dit moment succes he. En wie succes heeft, die heeft altijd gelijk!

14 augustus 2019 om 18:54

Men weet inmiddels wie Martinarody is en dat hij altijd over Ajax moet klagen. In meerdere discussies is hij al klemgepraat en daarna is hij in geen velden of wegen te bekennen. Een naar mannetje waar niet mee te discussiëren valt.

14 augustus 2019 om 18:54

@ martina, Je snapt er geen pepernoot van. Jeugdspelers die in je jeugd lopen moeten gebracht worden, en om je huidige (korte termijn) succes intact te houden moet je spelers kopen die dat brengen. Ajax zwemt in het geld (denken we) met 200 miljoen op de bank kom je ook niet verder, dan word het geinvesteerd in A-speler of die spelers krijgen een opwaardering om te blijven. Het is niet mogelijk om het met jeugd allemaal op te lossen (2013-2015 tijdperk) dan zak je weer naar EL niveau.

14 augustus 2019 om 18:59

Johan die bleef nogal in het verleden hangen. Alle respect voor die man maar wat hij wilde dat kan simpelweg niet meer in deze tijd. Vooral niet bij een club die contant leeggeroofd kan worden. Dan draait ie zich maar om in zn graf. Ajax staat Europees weer op de kaart en met zowat alleen jeugdspelers was dat niet het geval. Dat gaat gewoon niet meer.

14 augustus 2019 om 20:56

Jordy is anders lyrisch over Ajax. Cruijff had een enorme hekel aan het aankopen doen van breedtespelers, en dat klopt ook gewoon. Die moeten je ook zelf kunnen opleiden. We hebben nu eenmaal geen bataljon jeugdspelers die er allemaal direct kunnen staan in de CL, dus haal je die. Dat begreep Johan ook echt wel, maar Martina wil makkelijk scoren door Ajax te bashen wat voor hem een dagtaak is. Eigenlijk niet op reageren is beter. Genoeg andere leden hier met een andere mening (wat alleen maar fijn is), waar je wel normaal mee kan discussieren.

14 augustus 2019 om 20:04

Martina toch, wacht nou maar rustig af. Er komen genoeg leuke talenten aan bij Ajax de aankomende jaren, maak je maar niet druk. Ajax kan gewoon spelers voor deze bedragen kopen. Ze doen het echter niet, omdat het een te groot risico met zich meebrengt. Ik denk juist dat Johan dolgelukkig zou zijn met de resultaten van afgelopen seizoen en het feit dat de centen die binnenkomen ook in de selectie worden geïnvesteerd.

14 augustus 2019 om 20:42

Balenciaga

"er komen genoeg leuke talenten aan bij Ajax de aankomende jaren, maak je maar niet druk. Ajax kan gewoon spelers voor deze bedragen kopen. Ze doen het echter niet,"

Alvarez, Martinez, Marin, Promes, Scherpen, Pierie, Varela, Blind, Tadic, Magallan, Bandé Labyad, Wöber, Kristensen, Tagliafico, Orajuela, Schuurs, Van Leer, Huntelaar, Neres, Westermann, Ziyech, Cassiera, Sanchez, Traoré, Krul, allemaal aangekocht in de laatste drie seizoenen. Oftewel, bijna drie elftallen bij elkaar.

Oftewel, dat doen ze dus wél, spelers kopen! Veel spelers zelf. En kijk ook even naar de verhoudingen onder Frank de Boer in jeugdspelers versus gehaalde spelers en kijk even naar hoe dat onder Bosz en ten Hag is gewijzigd in een team van gehaalde spelers met een verdwaalde jeugdspeler.

Kun je wel beweren dat er 'genoeg leuke talenten' aankomen (en dat geloof ik ook nog best wel) maar onder het huidige beleid waarbij er spelers voor 10-20 miljoejn gehaald worden zal ook jij je moeten gaa afvragen waar de speeltijd voor die jeugdspelers vandaan gaat komen. Magallan, negen miljoen, die komt al niet meer aan de bak. Die zit al op de tribune en gaat daar niet meer vanaf komen natuurlijk. Hoe gaat Per Schuurs dat dan doen? En Kik Pierie? Laat staan de jeugdspelers.

Je suggestie dat Johan dolgelukkig zou zijn met de resultaten vind ik trouwens minder relevant. Tuurlijk zou Cruijff gelukkig zijn geweest daarmee. Maar al zijn wijsheden en zijn visies zijn door Ajax echt al drie seizoenen geleden verkwanseld, want van aankopen als Tagliafico (backs moet je gewoon zelf opleiden), Neres (kluivert heeft voor hem moeten wijken) Labyad en Magallan had hij echt gewalgd. Eerst de jeugd, dan pas de gehaalde spelers, als er geen jeugd voorhanden is én alleen als die gehaalde speler een directe versterking is. Nou, ziedaar Ajax.

14 augustus 2019 om 21:01

Natuurlijk maak je missers als club. Maar breedte aankopen doen we niet (daar had Johan een enorme hekel aan en terecht). Dat niet iedereen dat kan waarmaken, is een risico waarmee je hebt te dealen als club. Je noemt er ook mensen in die bewust in de jeugd of in jong Ajax moeten starten omdat ze er in geloven, maar niet direct. Die zitten dus ook niet op de bank. Denk je echt dat Ajax deze aankopen had gedaan als we jeugdspelers klaar hadden staan om in de basis te staan? Van EL wil Ajax naar structureel CL-niveau (daarmee zeg ik niet winnen oid, maar gemiddeld niveau), dan moet je simpelweg ook aankopen doen en het geld is er.

15 augustus 2019 om 08:50

Constant, ik zeg nergens dat Ajax GEEN spelers koopt. Van de spelers die jij opnoemt zijn er meerdere transfervrij gekomen of zelfs gehuurd en bijna allemaal voor 10 miljoen of minder aangekocht op een uitzondering na die de selectie ook echt beter maakt. Je moet gewoon beseffen dat Ajax een andere weg is ingeslagen. De top v.d. Europa begint langzaamaan weer in zicht te komen. De tijd dat je met 6 jeugdspelers in de basis kon spelen is voorbij. Dit zegt echter niet dat de talenten die eraan komen geen kansen meer krijgen, ze moeten alleen van een hoger niveau zijn. Heel leuk zo'n Pierie maar die wil je toch niet in de basis zien? Kom op. Kluivertje wilde zelf zo graag weg i.p.v. te luisteren naar zijn vaders advies, geen medelijden mee. Nu je het over zelfopgeleide backs hebt: Dest en Mazraoui vergeten? Nico was een buitenkansje die Argentijns international is, daar ga je toch geen mindere jeugdspeler voor laten spelen? Natuurlijk zijn er miskopen als Magallan en Labyad, maar daar leer je van en verkoop je weer voor een klein verlies.

16 augustus 2019 om 16:08

Balenciaga

"je moet gewoon beseffen dat Ajax een andere weg is ingeslagen. "

Ik???

Je bedoelt waarschijnlijk dat jij en andere Ajaxfans moeten beseffen dat Ajax een andere weg ingeslagen is, ...... Want volgens mij is dát exact het punt dat ik hier maak: Ajax is een andere weg ingeslagen. Van club die de jeugd voorop stelde en die jeugd ook veel kansengaf naar een club die vooral spelers koopt en waar die eigen jeugd momenteel dus stagneert en een stuk minder kansen krijgt. Dat is inderdaad een andere weg.

Overigens, wat ik vooral niet snap is die kramp bij die Ajaxfans zodra deze realiteit op tafel komt. Enorme kramp om maar te ontkrachten dat dingen zijn veranderd en dat een andere weg ingeslagen is. Terwijl je dit geowon ook kunt zien in termen van succes. Pas sinds het moment dat Ajax deze andere weg insloeg en aan het kopen is geslagen om niet meer met twijfelaars en tieners een team te vullen is er internationaal succes gekomen. Dus die andere weg levert nog succes op ook! Nou, ben dan blijn met die andere weg, zou ik zeggen. Maar, vooral, ontken het niet! Want dat is echt de standaard reactie steeds hier: welnee joh, jeugd krijgt heel veel kansen, staan 'we' bekend om, blablabla. Terwijl de feiten niet liegen.

14 augustus 2019 om 20:46

Houd eens op met je riedeltje over Cruijff. Jij weet helemaal niets van zijn filosofie en hebt dit klakkeloos overgenomen van Tom Knipping. Verder zal jeugd blijven doorstromen. Dit seizoen klopt Dest stevig op de deur en met het naderende vertrek van Dolberg schuiven Traore en Brobbey ook een plekje op. Met Blind, Mazraoui, van de Beek en Veltman heb je dan nog genoeg spelers uit de opleiding die regelmatig minuten maken. Het is dat Eiting geblesseerd is geraakt anders had hij ook tot deze groep behoord.

16 augustus 2019 om 16:19

chefvoetbal

" Dit seizoen klopt Dest stevig op de deur en met het naderende vertrek van Dolberg schuiven Traore en Brobbey ook een plekje op."

- 'ach, Riedewald, Tete, Cerny, Muric, Damian van Bruggen en Sam Hendriks staan klaar om hun plekjes in de basis selectie bij Ajax op te eisen'. 2016

- 'zeefuik, Eiting, Clement, allemaal jongens die klaar staan om door te breken', 2017

- 'sierhuis, Matusiwa, De Wit, Ekkelenkamp en Lang zijn de voorbeelden van de uitstekende jeugdopleiding die Ajax nog steeds is. 2018

Enfin, je snapt wat ik hier aantoon. Je kunt ieder jaar wel de naampjes veranderen en het zelfde verhaaltje opdissen, maar de realiteit is dat er in tegenstelling tot recentelijk er nog maar bizar weinig jeugdspelers kansen krijgen bij Ajax. Wat logisch is. Als je voor tientallen miljoenen per seizoen aan buitenlandse spelers haalt, dan blijft er nauwelijks nog speeltijd over voor de jeugd om zich te ontwikkelen. Simpel zat. Want jij weet ook wel dat bekerwedstrijden spelen en invallen in de 83e minuut bij een 5-0 stand iets anders is dan speeltijd krijgen om je te ontwikkelen. Want in de KKD bij jong Ajax wordt je enkel opgeleid om een goede speler te worden voor andere clubs in de eredivisie. En niet om basisspeler van Ajax te worden.

Dus je kunt wel afgeven op mensen die over Cruijff beginnen, maar als er een Marin wordt gehaald terwijl Eiting, De Wit en anderen binnenboord zijn, dan heb jij echt niet begrepen wat Cruijff bedoelde. Die zou deze aankoop gekraakt hebben. En terecht ook. Cruijff zou het snappen dat je Alvarez haalt, omdat die direct inzetbaar is en je geen CV in de jeugd hebt op dit moment. Maar veel aankopen zouden niet zijn goedkeuring hebben gehad. Weet jij zelf ook wel.

Bijzonder. Hoe is hij ooit uitgekomen bij Dinamo Zagreb? We zien wel of hij naar Ajax komt. Lijkt mij te mooi om waar te zijn. Kan hij op 6 spelen ala Frenkie de Jong?

14 augustus 2019 om 19:54

Officieel een linksbuiten maar zakt ook terug vanuit het middenveld op de 10 positie.

Onbetaalbaar, Bvb en Leverkusen hebben hem moeten laten lopen. Het is bovendien geen middenvelder maar linksbuiten. Die heeft Ajax genoeg.

Duidelijk....vd Beek gaat naar Real Madrid en Olmo is zijn opvolger.

Blind moet gewoon weer centraal achterin. Je gooit nu veel te veel de boel overhoop. De vastigheden achterin zijn weg. Blind terug en dan hoef je alleen de positie van de ligt opnieuw in te vullen. Nu staat er elke week weer een ander centrum. Martinez maar proberen op het middenveld. Is op zich geen middenvelder maar op deze manier werkt het ook niet en hij laat zien ook prima aan de bal te zijn. Veltman rechtsback en alvarez en schuurs voor de positie van de ligt houden.

Heeft Ajax geen jeugd meer lopen of doen ze nu echt hun best om de opgebouwde jeugdopleiding weer keihard af te breken.
Je hebt een De Wit lopen en toch ook die Enkelenkamp die staan te popelen om te spelen dacht ik zo.

14 augustus 2019 om 19:18

Aankomende lichting brobbey Taylor unuvar etc die word goed deze lichting ekkelenkamp de wit is slecht

Ook de aankomende jeugd word weggesneeuwd als ze gasten van 20, 21 blijven kopen.
Wel aardig om te zien wat er dan gebeurd, want die jongens die er aan komen zullen wel willen blijven spelen.
Zo'n De Wit zal toch echt niet vrolijk het hele jaar in Jong willen spelen en/of op de bank willen hangen omdat hij dan misschien om de 4 wedstrijden een keer een kwartier mag invallen terwijl hij om zich heen alleen maar aankopen ziet komen.

14 augustus 2019 om 19:49

tinus

De rollen van Ekkelenkamp, De Wit, Eiting en consorten is uitgespeeld bij Ajax. Die gaan gewoon de richting in die al door Matusiwa, Sierhuis en dergelijken is ingeslagen. Ajax wordt Koning opleider voor de rest van de eredivisie.

14 augustus 2019 om 19:57

En terecht ook, komen allemaal te kort voor het huidige niveau en zijn eigenlijk selectie opvulling.
Alleen Noa Lang zie ik nog wel wat in, speelde een hele goede voorbereiding en het verbaasd mij dat we hem nog niet hebben zien spelen.

14 augustus 2019 om 20:55

Komen behalve Eiting allemaal tekort voor Ajax. Dat is niks nieuws overigens als je de Ajax fora een beetje hebt gevolgd. Van deze jongens is nooit gezegd dat ze een vaste kracht in het 1e elftal zouden worden. Van de huidige o19/017 lichting verwacht men wel heel veel. Die jongens vormen ook de kern van de jeugdelftallen die het ek o17 twee keer op rij hebben gewonnen. De grote talenten van de generaties van de Wit en Sierhuis zijn al (vroegtijdig) vertrokken (Kluivert, De Ligt, Dilrosun, Fosuh Mensah, Nouri).

14 augustus 2019 om 21:00

Dus (eind) conclusie is....de jeugdopleiding van Ajax komt flink tekort.

14 augustus 2019 om 21:12

Chefvoetbal

Eiting komt ook tekort. Tijd voor Ajax om te bezinnen. Is de opleiding nog voor het eerste of vooral voor de rest van de eredivisie. Want je kunt niet drie jaar achter elkaar volhoduen dat de jeugd die op dat moment er staat 'niet voldoet'. Want eerder werden dat soort spelers wel voor de leeuwen gegooid en groeiden ze uit tot vaste waardes voor Ajax.

14 augustus 2019 om 21:15

Lees mijn reactie nog eens Tinus.

14 augustus 2019 om 21:21

Het is te voorbarig om te stellen dat Eiting tekort komt. En lees mijn reactie eens wil je. Daarmee ontkracht ik namelijk je hele argument dat de opleiding van Ajax niet meer voldoet. Om het nog maar eens te herhalen voor je. De grote talenten uit de generaties van Van de Beek tot aan Ekkelenkamp zijn allemaal vroegtijdig weggegaan bij Ajax. Dan houd je alleen de waterdragers over en die zijn natuurlijk niet goed genoeg. Dat ligt ook volledig in lijn met de filosofie van Ajax. Liever 3 toptalenten per generatie dan een heel elftal dat bestaat uit toekomstige eredivisie spelers. Overigens is de jeugdopleiding met Van de Beek, Dest, Mazraoui, Veltman en Blind nog altijd goed vertegenwoordigd. Ik zou ook nog Onana kunnen noemen, maar dat beschouwen de meesten niet als eigen jeugd.

14 augustus 2019 om 22:47

@Constant Kante, er is een reden waarom 16-17 jarige spelers als Brobbey, Taylor, Timber, Unuvar en Hansen al bij ploegen van 2-3 jaar ouder mee doen. Simpelweg omdat daar ruimte voor gemaakt word. Daarnaast zijn met Jensen, Kotarski, Traore ook grote talenten aangetrokken die zeker ene goede kans maken. Daar komt de 19 jarige Pierie en 19 jarige Scherpen bij.

16 augustus 2019 om 16:26

chefvoetbal

" Overigens is de jeugdopleiding met Van de Beek, Dest, Mazraoui, Veltman en Blind nog altijd goed vertegenwoordigd. "

Vijf spelers van de 30 uit de jeugdopeleiding. Nemen we Onana ook nog mee en ook nog Dolberg, Lang, Ekkelenkamp en De Wit, dan praten we dus over tien 'jeugdspelers'. Van de 30. Dus 2/3e is dan gehaald.

Geen idee hoe jij bij het idee komt dat een Ajax selectie met 1/3e uit de (eigen) jeugd 'goed vertegenwoordigd' durft te noemen, maar de feiten zijn dat normale Ajaxselecties exact het omgekeerde percentage kende. Dus 2/3e (eigen) jeugd en 1/3e gehaald. Dus ik weet echt niet waarom ook jij je zo krampachtig in bochten wringt om dingen aan te tonen die onaantoonbaar zijn, misschien moet ook jij nog wennen aan het idee dat de dingen bij Ajax veranderd zijn. En dat niet de (eigen) jeugd meer de basis is van de selectie maar dat gehaalde spelers nu die basis vormen en de jeugdspelers gewoon minder kansen krijgen. Het succes is navenant, dus waar maak jij je eigenlijk zo druk om? Omarm de feiten!

Enorm talent maar zie dit nooit gebeuren daarvoor is hij nu al te duur en eigenlijk te goed.

Ik dacht overigens dat Ajax zou kopen waar nodig zoals een extra CV want die hadden ze niet lopen maar volgens mij is er meer dan genoeg aankomend talent op het middenveld.

14 augustus 2019 om 20:44

"ik dacht overigens dat Ajax zou kopen waar nodig zoals een extra Cv."

Een extra CV? Je hebt dus Schuurs, Martinez, Blind, Alvarez, Pierie en eventueel ook nog Veltman en dan moet er nog een extra CV bij? Zouden Schuurs en Pierie al spijt hebben van hun overgang naar Amsterdam???

Goede voetballer maar lijkt mij ook sterk dat hij naar Ajax komt .

Mocht deze transfer plaatsvinden dan wordt deze man een absolute sensatie. Zou een directe versterking zijn! Dit is een ongelofelijk goede voetballer. Zijn techniek en passing zijn van wereldklasse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren