Valentijn Driessen voorziet problemen: ‘Jaap Stam wist nergens van’

Maandag, 12 augustus 2019 om

Achter de schermen speelt zich bij Feyenoord ‘een ware richtingenstrijd’ af, zo verzekert Valentijn Driessen. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf is de huidige basisplaats van Renato Tapia niet alleen ‘een dikke middelvinger’ van de Peruviaan naar Feyenoords interim technisch directeur Sjaak Troost, maar ook een signaal van trainer Jaap Stam naar Troost en Dirk Kuyt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door ruudos)

De invloed van Kuyt lijkt mij wat overdreven hierin... Alhoewel ik het ook apart vind dat tapia weer speelt. Plus dat hij speciaal door het team naar voren geschoven is voor applaus na de Europese pot? Zo van, haal je gram maar effe.

12 augustus 2019 om 06:42

Tsja... Dat interview van Troost is ook schaamteloos. Dat horen spelers ook. Ik ben feyenoord supporter, maar dit kon echt niet. Zo ga je niet met spelers om, en daarnaast is het meten met 2 maten. Troost gaf aan dat geen enkele speler meer transfervrij vertrekt bij Feyenoord. Maar waarom mag van der heijden dan niet weg met zn 1 jarig contract en bij tapia kostte wat kost. Snap wel dat tapia nog wat ka opleveren, maar graag wel met respect en wederzijds goedkeuring.

12 augustus 2019 om 14:04

Dan heb je niet goed geluisterd bij dat interview. Troost zei namelijk dat Feyenoord zich wel coulant opstelt bij een eventueel transfervrij vertrek van spelers, maar alleen bij spelers die veel voor de club hebben betekend (zoals El Ahmadi en Jones). Van der Heijden was ook basisspeler in het kampioensjaar dus hij zal ook in dit rijtje vallen. Daarbij is hij ook transfervrij naar Feyenoord gekomen. Totaal anders dan Tapia dus, die Feyenoord miljoenen heeft gekost en nog niets heeft laten zien.

12 augustus 2019 om 14:34

Als Van der Heijden transfervrij is gekomen zoals jij zegt, kan je hem toch ook laten gaan als dank?

12 augustus 2019 om 08:22

sikspek, Tapia kan geweldig voetballen zolang je hem maar niet in de verdediging zet. daarvoor is hij te nonchalant af en toe, geef hem het vertrouwen en hij word een van de betere in de selectie van Feyenoord.

maar nieuwe trainer halve bestuur weg en het rommelt blijkbaar aan alle kanten.

12 augustus 2019 om 11:35

Driessen is gewoon bezig met grote stemmingmakerij. Ook op de persconferentie na de wedstrijd gisteren stelde hij vragen aan Stam met een duidelijk neerbuigend ondertoontje over nieuw aangetrokken spelers. In de hoop dat Stam iets zou zeggen over deze spelers waarop Driessen dan weer verdere hetze kon maken. Het is en blijft een journalist die het blad van zn werkgever moet vullen.

Ach daar heb je Valentijntje weer met een primeur, een coach met een visie voor de kortere termijn gericht op resultaat, beleidsbepalers als Troost en Kuyt die graag inbreng willen van jeugd voor de lange termijn visie. Wat een nieuws weer van onze vriend van de krant.

12 augustus 2019 om 07:23

Dat die Valentijn niet een keer moe word van zichzelf. Zit er zo vaak naast en is inmiddels zo ongeloofwaardig. Deze man is er alleen op uit om onrust bij clubs te creëren, nou lekkere journalist ben je dan als je daar je voldoening uit moet halen

12 augustus 2019 om 09:03

Haha, deze man lult zoveel. Echt ongekend. Nu zijn Kuyt en Troost weer hard tegen Stam. Ik denk dat ze wel zien dat het materiaal te slecht is, en dat ze hard bezig zijn voor Stam. Echt ongelofelijk dat deze man een baan heeft in de voetballerij. Vorig jaar Ajax met de grond gelijk gemaakt, dit jaar is Feyenoord aan de beurt.

12 augustus 2019 om 09:41

Als het bij Feyenoord dan net zo goed gaat als bij Ajax afgelopen jaar mag Valentijn nog heel veel van dit soort artikelen uit zijn duim zuigen;-)

12 augustus 2019 om 09:51

Valentijn lult veel maar hier heeft hij wel een punt hoor. Tapia moest weg en speelt nu gewoon. Hoe denk je dat troost daar over denkt? Vooral na zijn uitspraken

12 augustus 2019 om 11:37

Het gaat erom of Stam daarover gesproken heeft met Troost en Kuyt of niet. En dat vertelt het verhaal niet omdat Driessen dat niet weet. Of hij weet het wel maar verzwijgt dat om stemming te kunnen maken.

Eigen jeugd is prima maar dan moet die er wel zijn. Stam heeft goed gezien dat de jeugd bij lange na niet het niveau heeft en dat Tapia je team wel degelijk significant sterker maakt.

Valentijn op oorlogspad. Gaat dus wel goed komen straks met Stam 😉

Vd Heijden pfffff. Die was gisteren met afstand de slechtste man op het veld. Hoe kan je zo afglijden?

12 augustus 2019 om 12:45

Dat is de grote vraag. Van der Heijden en Bottegin waren ook het centrale duo toen de titel werd gewonnen. maar als je ze nu ziet, dan vraag je je af hoe dat mogelijk is geweest. Je hebt Geertuida en van Beek uit de eigen jeugd maar of die beter zijn dan Jan-Arie?

St Juste had eventueel ook centraal gekund maar die is nu verkocht.

Het is inderdaad opmerkelijk dat enkele jaren geleden Feyenoord hele goede verdedigers opleidde terwijl de huidige aanwas behoorlijk tegenvalt.

12 augustus 2019 om 16:55

Vd Heijden had gisteren ruzie met de bal en ook verdedigend erg matig.
Zo slecht was hij echt niet in het kampioensjaar.
Hij is minder snel, minder wendbaar en ook zijn zelfvertrouwen lijkt aardig zoek.

Ach, dat het binnen Feyenoord rommelt is geen nieuws, daar is al jaren intern een richtingen strijd gaande. Dat is ook de reden dat van goed beleid al jaren geen sprake is, want hoe kan je goed beleid voeren als je de een de ander zijn succesjes niet gunt.

Maar goed wat Valentijn uitkraamt zal allemaal wel, ik begrijp ook wel dat dat zijn blaadje beter verkoopt met een sappig verhaal, dan met goede journalistiek, want daarvoor koop je wel een echte krant.

12 augustus 2019 om 07:54

Laten we hopen dat het verhaal van Valentijn deels klopt, het gedeelte waar in Troost+Kuyt volledig in gaan zetten op de jeugd i.p.v. breedte aankopen. Dat is namelijk de redding van de club op de lange termijn. Kijk naar PSV bijv met Lammers, Bergwijn, Gakpho, Hendrix, Rosario, Sadikek, Ihatarran etc etc. Allemaal spelers die nog geen miljoen per stuk gekost hebben qua opleiding maar wel allemaal een veelvoud daarvan op gaan leveren. Als je bedenkt dat Larsson in zijn eentje net zo duur is geweest...

12 augustus 2019 om 07:59

Die konden allemaal in de KKD wennen aan betaald voetbal. Niet voor niks dat de clubs die Jong teams in de KKD hebben spelen zich zo goed ontwikkelen. Zolang Troost en Dirk dit niet doorhebben zal hun beleid met eigen jeugd falen.

12 augustus 2019 om 08:28

Helemaal met je eens. Volgens mij is iedereen in NL dat met je eens behalve Martin van Geel. Die bleef maar volhouden dat het onzin was dat ze de boot gemist hebben en dat een Jong competitie veel beter is. Niet heel toevallig dat Ajax, Psv, AZ en Utrecht de vruchten van de jong teams plukken.

12 augustus 2019 om 08:41

Ja logisch toch dat hij dat zegt. Bij de oprichting had Feyenoord gewoon geen geld. Laat staan dat je een tweede elftal op best hoog niveau voor Nederlandse begrippen laat meedoen, zit een veel dikker salaris achter dan waar Jong Feyenoord nu speelt. Tuurlijk weet iedereen dat zoiets de ontwikkeling gaat bevorderen. Maar wat had van Geel dan moeten mededelen aan de pers? ‘Ja, ik wil wel want het is beter voor de ontwikkeling, maar wij hebben totaal geen geld om dat te financieren, dus we doen het niet.’?

12 augustus 2019 om 09:32

@marwanroom : wat was er verkeerd geweest om dat te zeggen? Beter dan gaan beweren dst KKD niet belangrijk is , dan zet ke jezelf voor schut . Als er geen geld is kunnen mensen dat begrijpen

12 augustus 2019 om 10:02

Dan moet die jeugd er wel zijn he. Als ajax nu op de jeugd zou moeten steunen dan zou Het heel karig zijn. Veel spelers zijn eerder door grote Europese clubs weggehaald. Wat overblijft is niet meer de top.

12 augustus 2019 om 10:39

@Rolo1984, Feyenoord moet accepteren dat budget technisch PSV en Ajax ver aan d ehorizon staan en de slag maken naar lange termijn beleid i.p.v. korte termijn. Steek 1 miljoen in een scoutingsnetwerk, zet samenwerkingsverbanden op, haal voor 1-2 miljoen diverse jeugd spelers om de concurrentie te verhogen. Dan zijn die miljoenen van st juiste veel beter besteed dan 1 a 2 aankopen

12 augustus 2019 om 10:47

Feyenoord heeft de eerste keer door geld inderdaad noodgewdongen de boot gemist. Daarna zijn er meerdere kansen geweest om ook bijv. In de tweede devisie in te stromen. Die zijn gemist en dat valt van Geel aan te rekenen. De voordelen waren toen al overduidelijk dat het absoluut geen gok meer was.

12 augustus 2019 om 11:51

@pprins dat heeft MvG ook helemaal niet gezegd. Het verhaal was duidelijk: investeren in de voetbalpiramide was financieel niet haalbaar. Feyenoord moest daardoor het aantal contractspelers verdubbelen en daarnaast was de kwaliteit van de eigen jeugd niet goed genoeg voor de KKD. Met het risico dat je degradeert naar de 2e divisie, vervolgens geen inkomsten uit TV gelden hebt etc. Daar komen nog allerlei kosten bij die je als club moet investeren in je accommodatie op Varkenoord (met jong Feyenoord in de kuip gaan spelen kost helemaal een vermogen dat je niet terugverdient in de KKD). Dus het was gewoon geen optie op dat moment.

12 augustus 2019 om 14:37

@FrDirk, juist! Toen Feyenoord later wel het geld had, weigerde Van Geel om alsnog naar de KKD te gaan. Als hij dat had gedaan, had Feyenoord nu gewoon een team in de KKD gehad.

Mocht dit zo zijn dan stopt astam gewoon. Zo is hij. Hij gaat de strijd niet aan. Heeft hij niet nodig. Dan zoeken ze het zelf maar uit. Stam heeft toch gelijk. Buiten Kokcu is er weinig talent. Ik vind Dirk altijd wel sympathiek. Maar zouden de verhalen die er altijd gaan dan toch waar zijn? Dat het een heel eng mannetje is. Mocht dat zo zijn krijgt hij wel de Oscar voor beste acteur. Stam is niet te benijden.

12 augustus 2019 om 10:50

Als je vind dat er weinig talent is, moet je misschien gewoon eens de club gaan volgen in plaats van roepen op internet. Talent in overvloed, maar het is nog jong. Allemaal 17 en net aan 18. Kocku is nog de oudste van allemaal. In die lichting zit ongelofelijk veel potentie op verschillende posities. Dat het er nu nog niet allemaal uitkomt is niet meer dan logisch want ze hebben tijd nodig om op niveau te komen. En dan zullen ze het vast niet allemaal halen. Maar van Geertruida, Burger, Azarkan, Summerville, Bannis, El Bouchataoi ( als ik het goed schrijf), Hendriks en misschien zelfs nog wel Hall, gaan er absoluut op termijn een aantal t eerste halen.

Is het zo dat Troost en Kuyt de mannen zijn die alles bepalen binnen Feyenoord? Ik hoop het niet voor Feyenoord, dit duo is wat dat betreft echt te licht. Grote veranderingen moeten daarnaast ook breed gedragen worden in een organisatie, anders is de kans op muiten groot.

Volledig inzetten op de jeugd is daarentegen wel de juiste beslissing in mijn ogen, maar je hebt 2 uitdagingen nu:
1) te weinig kwaliteit nu in de jeugd om direct in het 1e te staan en
2) je speelt niet met Jong Feyenoord in de Kkd.

Je moet ergens beginnen, maar mij lijkt de combi juist ok (vooral inzetten op je jeugd maar nog niet in het 1e) en nu kiezen voor de beste 11. Het scoutingsapparaat uitbreiden is ook een must in mijn ogen.

Troost is toch maar interim? Lekker dan voor de club. Kuijt is niet bepaald de slimste persoon op aarde, dus dan heb je een interim die denkt ik zal ff snel de toekomst naar mijn hand zetten zolang ik hier nog zit met als hulpje iemand die zelf niet kan nadenken. Komt wel goed met Feyenoord zo te horen

Zo’n grote krant gaat dat echt niet zomaar roepen zonder goede bron te hebben. Het is geen opinie, dit zijn vaststellingen. Ik zie dat ook nog wel clashen tussen jaap en die twee die net komen kijken in hun nieuwe vak. Als daar niet snel een ervaren directeur komt gaat het echt mis.

Troost had er met zijn geblaf beter aan gedaan Tapia gewoon een contractverlenging aan te bieden. Of je hebt gewoon een goede speler of hij wordt alleen maar meer waard . Neeee roepen dat ie weg moet , das lekker voor je onderhandelingspositie .

Ach Driessen en zijn kennis overvoetbal is na Lucas Moura wel gedevalueerd tot niets. Nu hij met Ajax al een paar x de plank heeft misgeslagen verlegd hij zich naar Rotterdam. Wat wel duidelijk is is dat Feyenoord een algemeen directeur nodig heeft die een nieuwe TD aanstelt. Verder roddelt en stookt Valentijntje erg graag. Hij zit niet voor niets bij de foutste roddelkrant van Nederland!

Er gaat vast niet alles goed bij mijn club, maar als Valentijn zo spreekt is het altijd hoopvol. Die heeft al zo vaak de plank misgeslagen in zijn leven.. Feyenoord moet ma alle plotselingen wijzigingen opnieuw koersbepalen. Dat zie je niet in 1 week terug. Dat er dan wat strubbelingen zijn zal normaal zijn. Verder proberen Troost en Kuyt het eerste een impuls te geven. Dus zo tegenstrijdig zal het niet zijn. Verder is de jeugd nog heel erg jong. Geef ze de tijd om aan te haken. De meeste zijn nog niet eens of net aan 18. Rustig brengen dan halen we het meeste eruit op de lange termijn. Verder ben ik ool blij met andere jonge spelers die doorbreken of gehaald worden. Sinnesterra doet t goed, Johnston is nog jong en Kelly ook. Met een beetje mazzel kun je aam die gasten nog een mooie transfersom overhouden. Het is een roerig begin, maar sta er niet van te kijken dat t nog wat lastig gaat. Komen ook nog spelers terug natuurlijk en dat zal een slok op de borrel schelen. Had gehoopt verder te zijn, maar het is nu niet anders. Vol goede moed verder en bouwen aan de toekomst.

Dirk Kuyt is altijd al een sneakie mannetje geweest en dat bewijst hij hier weer. Sjaak Troost is al zo lang binnen Feyenoord actief over verschillende periodes dat hij veel steun heeft. Met stam wisten ze toch wat ze binnen haalde of niet?

Vreemd verhaal. Stam moet meer jeugd inpassen maar tegelijkertijd huurt Troost een Karsdorp en straks nog een verdediger en, haalt hij Fer voor een jaartje. Wat bouw je daarmee op?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1911
L. SinisterraAanvaller194
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper20
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

9 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 14 0 0 0
2018/2019 Willem II 16 1 3 0
2018/2019 Feyenoord 4 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 15 1 1 0
2016/2017 Feyenoord 8 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Advocaat: ‘Hij heeft nog niet getekend, maar het ziet er goed uit, hoor ik’

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Feyenoord zijn gewenste spits binnen heeft. Dick Advocaat benadrukt vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met Heracles Almelo van zaterdagavond dat...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Barcelona lijkt te zijn afgehaakt voor Pierre-Emerick Aubameyang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren