Voormalig Arsenal-aanvoerder krijgt trap na: ‘Je moet je schamen’

Woensdag, 7 augustus 2019 om 13:06Rian Rosendaal • Laatste update: 14:08

Laurent Koscielny heeft Arsenal ingeruild voor Girondins Bordeaux en de manier waarop de transfer tot stand is gekomen wekt de woede van Ian Wright. Volgens de oud-aanvaller van the Gunners moet Koscielny zich schamen voor zijn houding ten opzichte van de club die hem negen seizoenen lang in dienst had.

Wright doelt op een video waarin Koscielny zijn Arsenal-shirt demonstratief uittrekt, waarna het shirt van Bordeaux zichtbaar wordt. “De respectloze manier van doen doet echt pijn. Je moet je schamen voor de manier waarop je Arsenal na negen seizoenen verlaat. Je hebt je zin gekregen en vindt het desondanks nodig om nog even een steek onder water te geven. Ik hoop maar dat het allemaal de moeite waard is geweest op de lange termijn”, schrijft Wright op Twitter.

Koscielny gaf op Instagram tekst en uitleg over zijn beslissing om Arsenal na negen jaar te verlaten. “Mijn wens om te vertrekken was al langer bekend bij mijn ploeggenoten en de manager. Het is een weloverwogen beslissing geweest. Dit voelt voor mij als een nieuwe start als voetballer, maar ook zeker als familiemens. Ik hoop dat jullie dat begrijpen en ben ontzettend dankbaar voor de jaren bij Arsenal. De club en de supporters hebben altijd veel voor mij betekend.”

Koscielny wilde Arsenal ondanks een doorlopend contract verlaten en liet daardoor verstek gaan bij de tour door de Verenigde Staten in de voorbereiding. De clubleiding baalde van zijn houding en maakte dat ook kenbaar in een officieel statement. Desondanks tekende Koscielny dinsdag een tweejarig contract bij Bordeaux, dat volgens de BBC circa vijf miljoen euro heeft betaald voor de transfer.


Poll

Ben jij het eens met Ian Wright?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door stravven)

Helemaal mee eens. Koscielny had dit veel netter aan kunnen pakken.

7 augustus 2019 om 13:22

Het is niet handig met het oog op de manier hoe deze tranfer tot stand is gekomen, maar ik vind dat er wel tamelijk overdreven gereageerd wordt. Wat nu het echte verhaal is weten we simpelweg niet. Alleen wat er in de media verteld wordt. Ik denk dat dit filmpje gewoon een idee van Puma is (anders is het wel heel toevallig dat dit ook de sponsor van Bordeaux is en hij het nieuwe shirt niet aan heeft) en ik vind niet dat hij het shirt 'demonstratief' uittrekt zoals in de tekst staat.

7 augustus 2019 om 13:26

Dat pakte Lord anders aan

Dit komt wel respectloos over ja, maar daar hebben Fransen wel vaker een handje van. Vind ze vaak of heel ongeïnteresseerd overkomen, of simpelweg arrogant. En dat gedrag komt met name aan het voetlicht rondom een mogelijke transfer, dan komt de ware aard van het beestje vaak boven.

7 augustus 2019 om 13:29

Lekker een heel land stereotyperen.

7 augustus 2019 om 13:33

Ik heb het nu even over Franse voetballers, en heb het bovendien over vaak, niet altijd.

7 augustus 2019 om 13:46

Stereotyperen wordt meestal inderdaad vaker gedaan, dan dat het echt waar is.

Echter is het bij de Fransen in zakenwereld wel vaak zo. Waarbij zelf alleen maar denken aan het eigen belang en 'schijt' hebben aan de ander. Kijk bijvoorbeeld naar het hele KLM-Air France verhaal. Of Renault bij F1 (documentaire van Netflix, typisch Frans).

Ook is het algemeen bekend dat Fransen totaal Geen Engels kunnen en met elk witte wasje hun gele hesje aantrekken. Viva la revalution!

7 augustus 2019 om 13:49

Oef...begin alsjeblieft niet over het beheersen van een taal Oak

7 augustus 2019 om 14:03

Dat Fransen geen Engels kunnen is ook alweer een beetje achterhaald he. Op het platteland wellicht niet, maar dat is zo bij menigeen land (doen we het in Nederland ook gewoon erg goed).

7 augustus 2019 om 14:03

Ik ga jaarlijks naar Frankrijk. Veel Fransen spreken heel degelijk tot zelfs uitstekend Engels.

7 augustus 2019 om 14:18

De meeste Franse spreken wel Engels, maar ze zijn gewoon te arrogant om dat te doen. Heb zelf een vriend in Parijs wonen doe aangeeft dat het een soort "trots" is om geen andere taal in je eigen land te spreken als je da aar te gast bent. Ze denken daar echt je bent te gast bij bent ons, dus jij leert onze taal maar.

7 augustus 2019 om 14:22

'Met elke witte wasje een geel hesje aantrekken'. Ik ben het met je eens dat er af en toe (te) gretig naar een geel hesje wordt gegrepen, maar het afdoen als 'Met elk witte wasje' is echt te kort door de bocht. Het ligt wel wet genuanceerder

7 augustus 2019 om 14:26

Die indruk heb ik niet. Ik begin altijd in het Frans en regelmatig antwoorden ze meteen in het Engels omdat ze aan mijn accent horen dat ik een buitenlander ben. Overigens vind ik het ook wel fijn wanneer buitenlanders in Vlaanderen de moeite doen om Nederlands te leren.

7 augustus 2019 om 14:40

In de streek waar ik vandaan kom praten ze inderdaad wel redelijk Engels , maar veel Fransen weigeren het ook te spreken ondanks dat ze het wel kunnen

7 augustus 2019 om 13:32

Oh, de onbedoelde ironie in je reactie. Of vind je het zelf wel respectvol om een heel (divers) volk over één kam te scheren?

7 augustus 2019 om 13:38

Gaf aan dit gedrag vaker te bespeuren bij Franse voetballers, rustig maar PC principal.

7 augustus 2019 om 14:13

PC Principal, South Park, werelds

7 augustus 2019 om 13:46

Er zit wel een randje arrogantie vaak in ja, en dat is ook precies wat ze zulke heerlijke voetballers maakt vaak. Het is jammer dat het er dan ook op dit soort momenten uit komt.

Ik vind het niet zo slim dat hij dat shirt uittrekt op die video nadat de overstap naar Bordeaux op zijn zachtst gezegd toch niet echt soepel verlopen is. Maar om te zeggen dat hij dat op een respectloze manier doet vind ik ook weer nergens op slaan. Hij gooit het niet van zich af of kijkt er op enige wijze minachtend/boos bij of zo. Volgens mij is het gewoon bedacht als 'laten zien dat je blij ben bij Bordeaux te zijn' alleen is het hoogst onhandig dit dan te combineren met een tricot van Arsenal er bij. Dan krijg je dus dat fans/prominenten zich (weer) op hun tenen getrapt voelen.

De manier waarop is echt schandalig hoe hij ervan door gegaan is. Maar toch moet ik hem bedanken voor alles wat die ons heeft gegeven de afgelopen jaren. Bedankt Koscielny.

9 jaar van je leven gegeven voor een club en dan gaat de club nog moeilijk doen om je te laten gaan ook. Zegt veel over de club en de supporters van Arsenal die een clubheld zo behandelen.

7 augustus 2019 om 13:27

Weigeren om mee te gaan op trainingskamp omdat je een transfer wilt maken, terwijl je gewoon een contract hebt slaat natuurlijk helemaal nergens op. Maar gezien jouw user name verbaast het mij ook niks dat jij dit zegt.

7 augustus 2019 om 13:31

Als jij het houdt bij je eigen club dan komen er niet zoveel onzin comments. Hoe heeft Arsenal moeilijk gedaan? Kos weigerde mee te gaan op trainingskamo naar de VS. Vervolgens wordt Kos dus verkocht voor 5 miljoen. Het enige waar ze "moeilijk" over deden was het niet laten gaan van Kos transfervrij, wat gezien zijn contract, vrij logisch is. Als Alderweireld weg wilt gaan transfervrij, laat Spurs hem dan ook gaan?

7 augustus 2019 om 13:34

Als alderweireld een contract ondertekend bij een andere club omdat die transfervrij is kan Spurs weinig. Wat wil je ermee zeggen?

7 augustus 2019 om 13:40

Sander1410 Alderweireld heeft nu nog een contract voor 2 jaar denk ik. Stel hij zegt nu tegen Tottenham dat hij nu transfervrij weg wilt, dat zou je toch niet accepteren als club. Dit is precies wat Koscielnys situatie was.

7 augustus 2019 om 13:48

Oke dan heb ik het verkeerd begrepen sorry. Ja dan moet je hem denk ik voor een lagere prijs verkopen als de ene club het hoge bedrag niet wilt betaleb.

7 augustus 2019 om 20:28

Was Kos transfervrij? Dat wil ik ermee zeggen.

7 augustus 2019 om 20:30

Ik zie nu pas je tweede comment. Dat is dus wat Arsenal gwdaan heeft. Ze vroegen 9M, en verkopen hem voor 5. Alleen de manier waarop, dat hij weigerde mee te gaan op trainingskamp omdat hij wou dat Arsenal hem transfervrij liet gaan, is natuurlijk belachelijk.

7 augustus 2019 om 13:39

Wat een onzin zeg. Dus als Messi transfervrij naar Real of Juve wil gaan dan moet Barca niet moeilijk doen omdat hij zo belangrijk is geweest? Zo werkt het natuurlijk niet. Arsenal vond hem nog steeds een belangrijke speler en wilde hem er graag nog bij houden. Uiteindelijk heeft hij toch zijn zin gekregen. Hij is degene die vervelend ging doen door niet op te komen dagen. Arsenal heeft echt niks verkeerd gedaan in mijn ogen.

7 augustus 2019 om 13:47

Kijk eens naar de gebruikersnaam, onthou die en je komt er vanzelf achter dat 10 vd 10 berichten van hem in Arsenal topics negatief zijn over de club en/of supporters.

7 augustus 2019 om 13:54

9 jaar vorstelijk betaald door Arsenal ja en als een koning kunnen leven in londen.. 9 jaar van je leven gegeven hou toch op joh.

7 augustus 2019 om 20:01

Je kan het ook andersom bekijken: Arsenal heeft hem nadat hij slechts 1 jaar in de Ligue 1 gespeeld heeft de kans gegeven in de top van de PL. En zijn eerste seizoen was niet echt een goed seizoen, maar we hebben vertrouwen gehouden, net zoals na al zijn blessures. Om dan nu op zo'n manier een transfer te forceren is op zijn minst niet netjes te noemen

Wright heeft weinig recht van spreken. Heeft vaak genoeg vernietigend uitgehaald naar de club als hij daar genoeg betaald voor kreeg. Komt daardoor hypocriet over.

Dat gezegd hebbende, ik kan wel begrijpen dat men pissig is over de actie. Zelf boeit het me niet en ik ga ervan uit dat er beloftes zijn gedaan waar Arsenal zich niet aan hield als verklaring voor de bijna onkarakteristieke houding van Koscielny. Hij zou vandaag meer uitleg geven, dus we zien wel.

7 augustus 2019 om 13:27

Ja, ik denk waarschijnlijk dat ze beloftes niet zijn nagekomen en dat Kos daarom zo reageerde. Nog steeds kinderachtig want hij had zijn transfer ook kunnen forceren door een statement te maken dat hij weg wilt. Deze filmpje boeit mij ook vrij weinig. Ik snap al die ophef niet zo.

7 augustus 2019 om 13:45

Er zitten nu andere mensen, die beloftes zijn dan niks waard. Koscielny is een egoïst, want hij kent de situatie van de club en hij wist dat ze hem niet voor niets kunnen laten gaan. Bovendien was hij een jaar later vogelvrij geweest.

Opbokken met deze kneus.

7 augustus 2019 om 13:43

Onderbouwde kritiek leveren en daarbij vernietigend uithalen om een punt duidelijk te maken als pundit, wat dus neerkomt op zijn werk, is wat anders dan werkweigering als captain van de club, dat snap je zelf hopelijk ook wel.

7 augustus 2019 om 15:00

Goed onderbouwd was het zelden, maar goed.

Het is wat anders, maar dan moet je ook niet zeiken over respect naar de club. Als dat zo belangrijk is, dan neem je dat geld niet aan. Niemand die een pistool tegen zijn kop houdt om tekeer te gaan om zoveel mogelijk consternatie te veroorzaken, wat aandacht oplevert, wat views oplevert. Want dat is wat punditry is namelijk. Het is een high-class versie van wat die gasten van AFTV doen en velen van jullie vinden dat een schande voor de club trouwens.

Overigens heb je verschillende soorten pundits. Je hebt de analytici die met tactiek komen (zoals Gary Neville voordat hij naar Valencia ging en door de mand zakte, Carragher), je hebt de presentatoren die het gesprek leiden met de vragen die ze stellen (Lineker, Humphrey) en je hebt de kleurrijke persoonlijkheden die met de one-liners komen en daarbij vaak "zeggen waar het op staat", ten koste van anderen. Dat laatste valt Wright onder en vroeger ging dat hard. Onredelijk hard. Op zich niks mis mee, zolang je niet stoer doet over loyaliteit.

We hebben het over dezelfde man die tegen Oxlade-Chamberlain zei dat hij moest vertrekken bij Arsenal en dikke knuffels gaf aan Pogba en Lukaku toen ze zojuist Arsenal uit de beker hadden geknikkerd. Waar ik zelf ook geen probleem mee heb, maar dan moet je niet stoer doen over loyaliteit.

Genoeg Arsenal-pundits die kritiek kunnen leveren op een constructieve ipv een destructieve manier.

Het uittrekken van het Arsenal shirt om het Bordeaux shirt te tonen, vind ik niet meer dan een ludieke presentatie. De transfer mag dan niet soepel zijn verlopen, maar het gaat me wat ver om over de presentatie zelf zo afkeurend te praten

7 augustus 2019 om 13:53

Helemaal mee eens. Ik snap ook niet wat er zo shockerend aan is. Hij doet enkel een Arsenal-shirt uit waaronder het shirt van zijn nieuwe werkgever zit.

Deze speler is het beste van af en wilde gaan afbouwen in eigen land, bij Arsenal direct grote chaos en gepikeerde reacties want hij zou niet mogen vertrekken. Ik denk dat dit ook wel de paniek dan benadrukt bij een club als je krampachtig wil vasthouden aan een 33-jarige verdediger die over zijn top is. Gun zo'n jongen gewoon een transfer. Uiteindelijk hebben ze er nog een paar miljoen voor gekregen ook schijnt het.

7 augustus 2019 om 14:17

Gun zo'n jongen gewoon een transfer? Want de manier waarop hij dit heeft aangepakt is de normale gang van zaken? Hij speelde hier negen jaar, was aanvoerder en een favoriet onder velen, vervolgens weigert hij uit het niets mee te gaan op trainingskamp en meent recht te hebben op een transfervrije status met een eenjarig contract.

Er is geen fan die hem geen transfer gunde deze zomer, want het beste is er al een hele tijd van af, maar dan wel op een normale manier. Nu heeft hij alles kapot gemaakt wat hij hier heeft opgebouwd.

Over de paniek. Voor dit gedoe lag de prioriteit ook centraal achterin, Koscielny kon zelf dan ook wel bedenken dat Arsenal niet aan liefdadigheid kan doen.

De manier waarop is natuurlijk niet netjes maar het was al meer dan een jaar duidelijk dat hij terug naar Frankrijk wilde alleen de erge blessure tegen Chelsea gooide roet in het eten en bleef hij dus nog één seizoen

Het is misschien niet al te netjes aangepakt door Kosc, maar om hier nou zo hele heisa van te maken slaat ook nergens op.

Waarom moest het arsenal shirt er nog bij betrokken worden? Iedereen snapt dat je van arsenal komt.

Wat een kul. Die jongen wilde gewoon terug naar Frankrijk. 9 jaar trouwe dienst om vervolgens door Arsenal te worden gedwarsboomd (doorlopen contract). Het enige wat die jongen heeft gedaan is zijn arsenal shirt uitgetrokken om vervolgens zijn Bordeaux shirt aan te hebben. Ik mag Ian Wright erg graag maar hij is veel te emotioneel supporter van Arsenal

7 augustus 2019 om 16:00

Gedwarsboomd door Arsenal???? Hij had een doorlopend contract en was zo "correct" als aanvoerder om werk te weigeren (niet meegaan op de buitenlandse trip) bah bah. Valt me zwaar tegen van die gast: houdoe en nooit meer terugkomen.

Volledig terecht dat mensen niet blij zijn met zijn gedrag. Wel lekker je salaris innen als je om de haverklap geblesseerd bent, maar als je eindelijk fit bent je niet melden voor de voorbereiding. Prima als je wil vertrekken, maar meld je minstens bij de club. Arsenal had hem natuurlijk ook kunnen bedanken voor bewezen diensten en hem te transfer kunnen gunnen. Al met al verdient deze transfer niet de schoonheidsprijs.

Prima. Mij persoonlijk doet dit filmpje niet zo veel als fan.
Hij wilt zich gewoon geliefd maken bij de Bordeaux fans en wilde graag terug naar Frankrijk.

Wij hebben nu nog een transfersom voor hem gekregen en zijn salaris valt weg bij ons.

Enige jammere is dat hij een beetje zijn ''legacy'' weg heeft gegooid door als aanvoerder niet meer te gaan op de pre-season tour, omdat hij ''gratis'' wilde vertrekken.

Prima oplossing voor beiden. Zijn achilles houdt het (denk ik) ook niet heel lang meer vol. Zeker niet in een overvol schema als die van alle PL teams (zeker die Europees spelen)

Succes bij Bordeaux!

Och, gaan we nu doen alsof er nog een soort van clubliefde is. Alle voetballers zijn bv’s op zichzelf met slechts één doel; zoveel mogelijk geld verdienen. Als morgen een miljardair bij Telstar neerstrijkt die 10 mio salaris per jaar betaalt dan komen deze broodspelers hier als vliegen op stront op af en roepen ze doodleuk dat ze zo geïnteresseerd zijn in het project.

Wow, ik schrok al, ik dacht dat ze hem echt geschopt hadden

''wright doelt op een video waarin Koscielny zijn Arsenal-shirt demonstratief uittrekt''
Beetje overdreven, hij doet gewoon zijn shirt uit als gebaar dat hij overstapt van Arsenal naar Bordeaux.

Het is overigens echt niet netjes hoe het gegaan is maar ach... soms moet je nu eenmaal het een en ander forceren.

7 augustus 2019 om 16:58

Wat een treurige reacties... Gewoon ludieke actie van Koscielny. In plaatsvan een passende reactie na 9 jaar dienstverband krijg je dit...typisch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Liverpool5416
8.Everton523
9.Arsenal499
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller2813
N. PépéAanvaller265
B. LenoKeeper310
E. NketiahAanvaller172
MartinelliAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

118 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Arsenal heeft een bod van 9 miljoen euro uitgebracht op Thilo Kehrer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren