AZ meldt miljoenendeal en zwaait ‘kind van de club’ Guus Til uit

Maandag, 5 augustus 2019 om

Guus Til heeft AZ definitief achter zich gelaten. Spartak Moskou meldt via de officiële kanalen dat de middenvelder zich heeft aangesloten bij de club, waar hij voor vier jaar heeft getekend. Het is niet bekend hoeveel AZ exact toucheert met de verkoop van Til, maar volgens De Telegraaf gaat het om een bedrag van maximaal achttien miljoen euro.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede stap voor Guus Til?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door je weet het ni)

Uitstekend gehandeld van AZ en een mooie stap voor Til, tevens weer een prachtig succes voor de jeugdopleiding van AZ. Benieuwd hoe hij het daar gaat doen.

5 augustus 2019 om 20:21

Leuk verhaal ook weer , geweldige uitdaging en een sterke competitie. Waarschijnlijk droomde hij al vanaf zn 10e van deze club

5 augustus 2019 om 20:37

Nee, vast niet, maar als je van jezelf ook wel weet dat de Liverpools, Reals en Bayerns niet langs komen voor je, dan kan ik me nog voorstellen dat hij dit best ziet zitten. Toch een sterkere competitie over het algemeen dan de Eredivisie en hij gaat er ook prima verdienen. Dan zou ik het ook wel weten hoor. En hij is pas 21, een eventuele vervolgstap is nog niet uitgesloten.

5 augustus 2019 om 23:02

Een club vergelijkbaar met de top van Nederland. Tegen wen salaris 3 keer zo hoog. Hell yeah dat voor een Guus Til dit de droomclub is. Of had je verwacht dat Barca aan de deur zou kloppen .

6 augustus 2019 om 00:09

@tvap3402

De afgunst richting je eigen club is duidelijk af te lezen. Misschien je eigen TD aanspreken op het slechte verkoopbeleid, en een voorbeeld nemen aan AZ?

5 augustus 2019 om 23:22

Heel goed gehandeld van AZ. Wat ik niet snap is dat AZ Guus Til voor 18 mio kan verkopen, terwijl Feyenoord een international voor 9 mio naar Rusland laat gaan. De onderhamdelingskills in Rotterdam zijn niet van deze tijd. Ongeveer 15 mio voor Til is netjes. Had Feyenoord minstens 12 voor Vilhena moeten krijgen (en 16 vragen)

5 augustus 2019 om 23:54

Lekker makkelijke conclusie frankentime. Verwacht je niet dat het contract en gemaakte afspraken er ook toe doen? Vilhena wilde al langer weg en had een korter lopend contract. Weg onderhandelingspositie

18 miljoen, flinke som geld voor AZ! Logische transfer want zo'n bedrag kunnen ze gewoon niet weigeren.

Erg benieuwd naar hoe deze stap gaat uitpakken voor hem. In ieder geval een behoorlijke domper voor AZ!

5 augustus 2019 om 19:40

Ik bedoel uiteraard een sportieve domper, financieel is het wel lekker haha

5 augustus 2019 om 19:51

Meer domper voor Pereiro. die was al gestart met zn cursus Russisch.
waarom ging het niet door eigenlijk ?

5 augustus 2019 om 20:25

Paco Casal is de reden waarom het niet doorging.

Hoe kan het dat Az al 3x het transferrecord van feyenoord heeft gebroken afgelopen 3 jaar? Verder een prima stap voor Til hij zal om het kampioensschap spelen veel kans op CL (3plaatsen) en natuurlijk een goed salaris.

5 augustus 2019 om 19:40

Omdat Az wel hun spelers op tijd verkoopt en ook talent nog eens de kans geeft.

5 augustus 2019 om 19:44

Ik verbaasde me omdat die van Feyenoord al 13 jaar geleden is. Az doet het toch veel slimmer Koopmeinders en Boadu en Stengs zullen ook veel geld brengen.

5 augustus 2019 om 20:10

Let wel dat ze met al dat talent wel steeds onder Feyenoord eindigen. Al die jeugd maakt wel dat ze (nog) instabieler zijn dan Feyenoord.

5 augustus 2019 om 20:15

Maar financieel enorm gezond en als ze op een gegeven moment ervaring voor de sleutel posities hebben, dan denk ik dat ze Feyenoord wel eens voorbij kunnen gaan. Uiteraard heeft Feyenoord op de lange termijn het voordeel van een gigantische achterban en exposure waardoor ze op de lange termijn AZ altijd voor moeten kunnen blijven.

5 augustus 2019 om 20:16

Az speelt niet om de prijzen zols feyenoord afgelopen jaren heeft gedaan. Zodra ze dat gaan doen haal je niet zo snel een spits van heracles of uit de KKD of een vleugelspeler uit de KKD voor in de basis. Kunst voor az nu gaat worden om deze miljoenen te spenderen aan spelers die het niveau direct omhoog brengen.

5 augustus 2019 om 21:13

@as Roma laatste 20 jaar net zo vaak kampioen geworden als Feyenoord

5 augustus 2019 om 22:02

ijsmuts

Leg me dat eens uit dat AZ niet mee doet om de prijzen. In de afgelopen 7 haar heeft AZ 3 x de finale gehaald van de knvb beker en de 3 x de halve finale. Het kan natuurlijk aan mij liggen maar volgens mij doet AZ dan echt mee om de prijzen of behoor jij tot de groep die de beker een troostprijs vindt als een club hem wint die buiten de zogenaamde traditionele top 3 valt? In dat geval heb je helemaal gelijk.

6 augustus 2019 om 00:15

@ijsmuts

"kunst voor AZ nu gaat worden om deze miljoenen te spenderen aan spelers die het niveau direct omhoog brengen."

En dat is juist waar Feyenoord ten onder aan het gaan is. Zodra er centjes op de bank staan, meteen alles uitgeven. Ik ben zo blij dat we niet hetzelfde als Feyenoord aan het doen zijn. Succes daar in Rotterdam.

5 augustus 2019 om 19:47

1) geen rare schulden, 2) stadion teruggekocht, 3) sterk eigen vermogen en 4) de verkochte spelers hebben langlopende contracten van vaak nog 3 jaar zoals Til. Terwijl boadu/druijff nog 4 jaar vastliggen bijv en koopmeiners nog 3.

5 augustus 2019 om 19:57

Precies dat. Hulde aan Gerbrands en Eenhoorn (en ook wel aan Stewart en Huiberts, ondanks dat ze af en toe wel eens een miskoop hebben gedaan ), die van AZ een financieel en sportief gezonde en welvarende club hebben gemaakt. Ik heb daar echt grote bewondering en respect voor, dat was verre van eenvoudig namelijk, na de Scheringa tijd.

5 augustus 2019 om 19:53

Omdat AZ weet dat je geld genereert door op de jeugd in te zetten. Feyenoord heeft juist amper kapitaal op het veld staan. Daarnaast heeft AZ wél een beloftenteam dat hoog speelt waardoor talenten makkelijker doorstromen

5 augustus 2019 om 20:01

Feyenoord heeft ook te maken met de druk vanuit de achterban. Opbouwen kost tijd en geld. AZ heeft daar veel minder last van.

5 augustus 2019 om 20:11

En ze presteren ook elk jaar gewoon beter dan AZ, wat ook geld in het laatje brengt.

5 augustus 2019 om 21:16

Dat brengt wel heel weinig geld in het laatje hoor.

5 augustus 2019 om 20:28

Interessant idd. Az heeft het allemaal wel goed op orde wat dat betreft. Wat je je dan weer mag afvragen is waarom Feyenoord wel boven AZ eindigt? Daar zit wel een interessant vraagstuk denk ik. Az haalt veel geld voor spelers binnen, maar qua resultaten zien we dat niet echt terug. Er wordt weinig goeds aangekocht lijkt het wel. Of ben ik nu te kort door de bocht?

5 augustus 2019 om 23:09

@psvchamps : az raakt elk jaar zijn beste spelers kwijt en investeert dat weer in jeugd en heeft ondertussen een mooie spaarpot . Feyenoord koopt gearriveerde spelers. Op de korte termijn lukt het Feyenoord daarmee nog boven az te eindigen. Maar az heeft Feyenoord wel zo goed als bijgehaald en als het zo door blijft gaan, wordt het financieel verschil op een gegeven moment zo groot dat Feyenoord niet meer az kan bijbenen

6 augustus 2019 om 00:24

@psvchamps

Het is simpel, AZ wordt geen kampioen. Waarom al je spaarcenten inzetten op iets wat je toch niet wordt. 3rde of 4rde, boeiend? AZ is duidelijk de weg van Ajax aan het volgen, en naar mij idee, logisch. Kijk naar Feyenoord, die worden 3rde afgelopen seizoen, maar waar verkopen ze hun spelers voor? AZ is met iets moois bezig, en er zit een plan achter. De talenten stromen door, worden na een aantal jaar voor een AZ zijnde prima bedrag verkocht. AZ is kern gezond, heeft een prima jeugdopleiding. In Alkmaar heerst echt niet de stemming dat we volgend jaar kampioen zullen worden, wel dat er gewoon mooi voetbal gespeeld moet worden (en dat doet Az). Laat Max zijn gang maar gaan, die wordt net als Marc Netto gezien, en wat mij betreft is dat alleen maar een compliment naar Max (uiteindelijk).

5 augustus 2019 om 21:34

Misschien dat Feyenoord o.a daarom graag Eenhoorn als td wil halen?

5 augustus 2019 om 22:13

Omdat wij al sinds jaar en dag het talent hebben om een volledig incapabel bestuur + staf aan te stellen..

goede stap je kan je lekker financieel onafhankelijk spelen en je zit bij een topclub .

Wat een bedrag zeg. Uitstekend gedaan door AZ.

18 miljoen voor Guus Till, ik zou het ook wel weten als AZ zijnde. Succes Guus!

Ik dacht dat Alireza voor een slordige 25 miljoen vertrok. Buiten het feit dat het sowieso allemaal top transfers zijn die AZ wereldkundig heeft gemaakt. Die club is van een hachelijke situatie na het DSB debacle binnen mun van tijd financieel gezond geworden, met name door deze winsten op spelers. AZ is een voorbeeld voor veel clubs hoe je vanuit niets een aardig vermogen opbouwt.

5 augustus 2019 om 20:00

Kijk en zo kan het nou ook.....zonder azijn in je mik gewoon eerlijke waarheden vertellen....geen cynische ondertoon, maar gewoon oprecht blij zijn voor een andere club en met respect over een competitie genoot spreken. Dikke duim voor U.

Mooie transfer voor Az!

En dan moeten de echte klappers nog gaan komen met Stengs en Boadu. Zo zie je maar wat goed beleid je oplevert. Kunnen wij nog wat van leren.

5 augustus 2019 om 19:51

En dan hebben ze Koopmeiners en Wijndal ook nog. Daarachter loopt in de jeugd nog meer talent rond. Hebben ze goed voor elkaar daar.

5 augustus 2019 om 19:59

Feyenoord had Berghuis moeten verkopen en hiervoor 2 of 3 talenten moeten halen. Al het kapitaal wat Feyenoord heeft laten ze vaak verwaarlozen zoals met Vilhena en Jorgensen. Hierdoor profiteert Feyenoord totaal niet van de ontplofte transfermarkt.

5 augustus 2019 om 20:12

Ik denk ook dat je de miljoenen van Berghuis veel beter had kunnen gebruiken dan 1 Berghuis. Of hij moet einde dit seizoen alsnog voor miljoenen weggaan maar dat is koffiedik kijken.

5 augustus 2019 om 22:12

Alkmaar 54

Ik denk zomaar dat Feyenoord zwaar o Berghuis gaat leunen en echt van hem afhankelijk zijn. Zonder Berghuis is Feyenoord niet veel. Zie het somber in als hij door een schorsing of een blessure weg zou vallen. Volgens jaar zal hij wel voor een mooi prijsje weggaan en komen de 2/3 talenten waar je het over hebt.

Prima bedrag. Hopelijk komt er wel een betere speler dan Diemers, die gaat Til echt niet doen vergeten. Ben benieuwd of ze uberhaupt nog een nieuwe speler gaan halen.

Mooie stap voor Guus Til. Momenteel de beste aankoop die Spartak deze zomer heeft gedaan. Vind Til, ondanks zijn hoge prijs, met zijn loopvermogen veel beter in de Russische competitie passen dan Gaston Pereiro.

Top transfer voor AZ en hoop dat Guus het naar zijn zin heeft en succesvol is in Moskou. Het beleid van AZ is echt uitstekend. Focus op de jeugdopleiding (met vaak meer dan de helft van de basis die uit de eigen jeugd komt), maar gunt spelers ook een volgende stap, als ze die kunnen maken.

Ook al is Til best een belangrijke speler voor AZ geweest (en aanvoerder) er is geen moment van wrevel of onvrede geweest en AZ heeft zich constructief opgesteld (en Spartak betaalt een mooie som).

Nu zou ik hopen dat ze het geld investeren in directe versterkingen voor de defensie (een CV) en voor de vleugels en misschien nog een opvolger voor Til zelf (en ik denk niet dat dat Diemers moet worden). Oh ja en graag een beetje snel, dat ze voor donderdag binnen zijn, zodat ze kunnen worden ingeschreven voor de terugwedstrijd (tenminste, volgens mij is dat de deadline, maar dat weet ik niet zeker).

Jammer, ik ga zijn interviews heel erg missen. Wat een heerlijke, nuchtere en grappige gast is hij toch. Echt een verfrissende jongen, die geen standaard antwoorden gaf maar altijd met een knipoog en zelfreflecterend voor de camera verscheen. Wel wederom een toptransfer voor AZ, 18 miljoen is de absolute hoofdprijs voor een jongen als Til. Goed gedaan. Jammer dat hij nu van de radar zal verdwijnen, ik hoop hem binnen enkele jaren in de Duitse of Italiaanse competitie terug te zien. Het ga je goed Guus!

Meer dan prima van onze uitstekend verkopende TD Huiberts. Aankopen kan hij niet echt, al moet ik bekennen dat Clasie gister wel erg lekker inviel!

Erg lekker bedrag voor een hele nuchtere en verstandige jongen, die hiermee zichzelf op jonge leeftijd financieel onafhankelijk maakt. Ik had hem niet zo snel bij Spartak verwacht, maar hij geeft zelf aan dat het avontuur in hem zit.

Verder ben ik erg blij, want Guus was naast een hele harde werker vooral iemand die bepaalde wedstrijden wel kon pieken, maar veel meer kansen / momenten kon verprutsen met name door zijn zeer beperkte techniek. Omdat hij aanvoerder was werd ie nooit ter discussie gesteld, maar nu is het moment om andere spelers kansen te geven op 10, zoals Stengs of Reijnders. Dat maakt het vooral creatiever

5 augustus 2019 om 20:11

Huiberts heeft ook best wel een paar succesvolle aankopen gedaan hoor. Midtjo, Svensson, Bizot, Idrissi, Weghorst.(en Maher transfervrij) hebben het alles behalve slecht gedaan.

Maar er zaten zeker ook missers bij. Echter, dat heeft elke club wel. Alleen bij je eigen club vallen ze misschien wat beter op .

5 augustus 2019 om 21:43

dat klopt ook, het is met name de laatste 2 jaar dat Huiberts geen belangrijke versterkingen van buitenaf meer heeft gehaald en zonder misschien het echte verhaal te kennen, houd ik Huiberts ook verantwoordelijk voor het mislopen van de verlening van het contract van Maher. Alireza was redelijk gearriveerd en een top-aankoop. Johnson is wat raar (had eerder Sol gekocht bij Az). Maar ik verbaas me zo dat we gen nieuwe CV hebben nog steeds. Vlaar is echt opgestaan, maar iedereen weet hoe kwetsbaar hij is (zowel qua fysiek als qua wendbaarheid en snelheid op het veld).

Notabene Huiberts als echte AZ-man is, net als de meeste AZ-fans onder ons, zeer bekend met de kwaliteiten van Maher. niet achteraf bedoeld, maar ik riep meteen toen ie bij ons weer terugkwam op het trainingsveld, om hem een 3-jarig contract te geven.
In de wetenschap dat hij nooit geblesseerd is, heeft de AZ selecties doorlopen dus je weet wat hij kan (hij heeft ons de beker bezorgd), en het gebrek aan kwaliteit (creatieve en technische spelers) in onze selectie was dat m.i. een eenvoudige verlenging.
+ het feit dat hij nog steeds relatief jong is, maar wel ervaren.

Nu Til weg is had Maher ook prima op 10 gekund, of in de rol zoals hij vorig jaar fungeerde.

Ik baalde echt enorm dat hij wegging.en ik denk dat als Max een paar maanden eerder was, hij gewoon verlengd had.

5 augustus 2019 om 22:00

Ik ben het helemaal met je eens, met betrekking tot Maher, dat is een groot gemis, ik begreep dat hij juist met v/d Brom mee wilde, omdat hij daar een hele goede klik mee had, maar ik weet niet wat er gespeeld heeft.

En ook je andere punten kan ik me helemaal in vinden, ik wilde echter wel even een nuance aanbrengen. Maar er moet nu wel gereageerd worden.

Sol is overigens wel benaderd, wat ik begrepen heb, maar wilde niet.

6 augustus 2019 om 00:48

@shota1

Maher wilde niet, en dat kan je Max niet kwalijk nemen. Ik had Maher er ook liever nog bij gehad, maar hij heeft zijn toekomst aan v.d. Brom gehangen, niet aan AZ (al vanaf het begin).

Als je het niet gelooft, vraag het aan Maher zelf.

Succes Guus. Ik heb van je genoten. Dank je voor alles.

Als ik de reactie/voorspelling van Sparta Praag zo lees dan moet hij al vaak de toto hebben gewonnen hebben. Hij weet zo verschrikkelijk zeker hoe de toekomst er uit ziet....

Ga De positieve Guus wel missen, maar wat een bizar bedrag voor hem zeg, halleluja. Zeker belangrijk geweest voor het team maar 18 miljoen voor een speler die echt meer dan prima te vervangen is, chapeau Huiberts. Voor 5 miljoen een vervanger kopen die ook op de vleugels kan spelen+ een waardige cv en er staat echt een superselectie.

Meer dan prima gehandeld van AZ. Hoop dat hij daar gaat slagen. 18 mil. Is geen misselijk bedrag. AZ voert al jaren goed beleid.

Prima van AZ. Hun hele verkoop beleid is financieel gezien uitstekend. Alleen zijn ze al jaren niet boven plaats 4 geëindigd. Niks mis mee, maar als dat je doelstelling is kan je je dit beleid veroorloven.

PSV heeft ooit ook zo gedacht en in de winterstop hun beste speler voor veel geld verkocht. Ze stonden in de winterstop stijf bovenaan. Hierna was het kommer en kwel en was de titel ver uit het zicht.

En er kunnen altijd miskopen bijzitten, alleen lezen we hier over de ene club meer over dan over de andere. Dat regelen de vrienden van de media wel. Volgens Derks is een aankoop al mislukt voordat hij z'n handtekening heeft gezet.

5 augustus 2019 om 21:49

2014/2015 en 2017/2018 is AZ op plek 3 geëindigd. Dus wat je zegt klopt niet.

Effe ergens anders over waarom mag je niet meer reageren onder het bericht van Johan Derksen ???

Knap hoor az. Weten hun spelers altijd voor prima bedragen te verkopen . Hulde .

Het is toch erg wat hierboven allemaal getikt wordt door sommige mensen!!!! Wat een afgunst kan het niet anders noemen,az heeft zijn zaken goed op een rij schuldenvrij geld in kas geen dure investeringen maar goed beleid ,en nee kampioen zullen ze wel weer niet worden en dat mag ook niet want dan komen de mensen die zo een afgunst hebben met de opmerking kampioen van de armoede!!!wat is dat toch en wat is nu het probleem spelers die het wel en niet reden in het buitenland ik krijg steeds meer het idee als je geen Ajax brandmerk hebt, dan slaag je niet.en dan over Feijenoord die staat boven Az,wat is dit toch volgens mij ging de poll over Guus Til , ik kan nog maar 1 ding zeggen tegen die azijnzeikers,til (met de nadruk op Til) er niet te zwaar aan slecht voor jullie hart en wees nou eens positief dat de ontwikkeling niet alleen stopt bij een club als Ajax/psv wat verkopen van spelers betreft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller189
C. StengsAanvaller184
M. BizotKeeper180
R. de BoerKeeper10
L. BergsmaVerdediger00
P. HatzidiakosVerdediger111
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren