Van Veenendaal verdient met uitstekend WK droomtransfer naar Spanje

Zaterdag, 20 juli 2019 om

Sari van Veenendaal heeft aan het succesvolle WK een fraaie transfer overgehouden. De doelvrouw van de Oranje Leeuwinnen maakt via Instagram bekend dat ze de overstap naar Atlético Madrid maakt. Van Veenendaal liet Arsenal al eerder achter zich, waardoor ze transfervrij op zoek kon naar een nieuwe club.

De keuze van Van Veenendaal is dus gevallen op Atlético Madrid, de regerend kampioen van Spanje en een absolute topclub in het vrouwenvoetbal. “Ik heb met meerdere clubs gesproken en het verhaal van Atletico Madrid past het beste bij mij. De club heeft zichzelf al jaren bewezen in het vrouwenvoetbal en biedt mij alle voorwaarden om me als keepster verder te ontwikkelen. En daar gaat het uiteindelijk om. Ik heb heel veel zin om van start te gaan”, zo reageert Van Veenendaal in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van Veenendaal was een van de belangrijkste speelsters bij de Oranje Leeuwinnen tijdens het afgelopen WK, waarin Nederland in de finale verloor van de Verenigde Staten. De doelvrouw werd gekozen tot de beste keepster van het toernooi. “Ik had er bewust voor gekozen om voor het WK geen keuze te maken. Om mij volledig te focussen op het toernooi, het team en mijn eigen performance. Die keuze heeft goed uitgepakt en na het toernooi heb ik goed nagedacht over een volgende nieuwe stap in mijn carrière.”


Poll

Goede keuze van Sari van Veenendaal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Oprecht goede reflexen van haar gezien. Prima keepster. De beste die ik gezien heb op het WK. En daarom misschien wel de beste ter wereld op dit moment in deze vorm

20 juli 2019 om 12:25

Christiane Endler van PSG maakte op mij de meeste indruk, maar omdat ze Chileen is kwam ze helaas niet zo ver in het toernooi. Ze is ook goed aan de bal, iets waar van Veenendaal blijkbaar niet echt in uitblinkt als ik de commentatoren moet geloven " ze heeft het niet zo op terugspeelballen".

20 juli 2019 om 13:09

De meeste ballen kwamen ook op haar af of net een half metertje naast haar.

20 juli 2019 om 13:55

Dan kan je ook zeggen dat ze sterk is in positie kiezen. Grote keepers als Casillas en Buffon hebben ook vaker aangegeven dat ze eigenlijk al een fout gemaakt hebben als ze ver moeten duiken. Niet altijd natuurlijk.

20 juli 2019 om 14:55

Precies, bij mannelijke keepers worden de reddingen ook zwaar overdreven. Moet soms bij de simpelste reddingen aanhoren hoe geweldig het was terwijl een normale keeper in de 1e klasse de ballen ook houdt

21 juli 2019 om 19:06

Valt wel mee, de meeste schoten gingen niet naar een hoek toe.

20 juli 2019 om 16:06

Die Argentijnse keepster was ook heel goed

Ze moest weg bij Arsenal omdat haar contract niet werd verlengd en ze ook maar 2e keeper was.

Atletico wil ik nou niet als absolute top bestempelen. In de Champions League bijvoorbeeld in 2 wedstrijden met 10 - 0 van de mat gespeeld door Wolfsburg waar Dominique Bloodworth-Janssen voor gaat spelen die ook weg mocht bij Arsenal.

En Wolfsburg werd weer uitgeschakeld in 2 wedstrijden met 6 - 3 van Lyon.

De onderlinge verschillen in het vrouwenvoetbal zijn nog steeds heel groot.

20 juli 2019 om 12:50

Ze zijn wel 2* op rij kampioen geworden in La Liga! Voor Barça

20 juli 2019 om 13:13

Barça is toch in het vrouwenvoetbal ook niet wereldtop? Dat ze kampioen worden van een nationale competitie zegt niets over de internationale status. Leuk voor Van Veenendaal dat ze naar Madrid gaat.

20 juli 2019 om 18:35

Barcelona stond wel in de CL finale dusja

Mooi dat ze deze transfer heeft verdient door haar optreden op het WK. Ik had het ook mooi gevonden als ze naar Barca was gegaan waar Lieke Martens speelt. Ook een goeie club en een mooie omgeving. Maar gefeliciteerd meid.

20 juli 2019 om 15:10

Echt een heel mooie transfer!1! Hier gaat Atleti veel plezier aan beleven!!1!

Fijn voor Sari .door haar constante en nuchtere prestatie een mooie transfer verdiend. Ik had nog effe verwacht dat ze naar Amerika zou gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren