‘Real Madrid verlegt aandacht richting Ajax door vraagprijs van 200 miljoen’

Donderdag, 18 juli 2019 om

Het wordt steeds onwaarschijnlijker dat Paul Pogba komend seizoen in het shirt van Real Madrid speelt. Marca schrijft dat Manchester United geenszins van plan is om de Franse middenvelder van de hand te doen, waardoor de Koninklijke zich aan het oriënteren is op een alternatief. Daardoor komt Ajacied Donny van de Beek weer in beeld bij de Spaanse topclub.

Manchester United wenst momenteel een bedrag van tweehonderd miljoen euro voor Pogba te ontvangen en die vraagprijs vindt Real Madrid veel te gortig. De 26-jarige middenvelder is ‘gewoon’ met the Red Devils begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en is niet van plan om een vertrek te forceren, temeer omdat hij weet dat dit geen gunstige invloed heeft op een eventuele transfer. Pogba zint zelf op een nieuwe uitdaging, maar de clubleiding van Manchester United is simpelweg niet bereid om te onderhandelen.

Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid, heeft door de starre houding van Manchester United een vergadering gepland met trainer Zinédine Zidane en algemeen directeur José Ángel Sánchez. De Koninklijke wil graag nog zijn middenveld versterken en met Pogba blijkt de eerste naam op het verlanglijstje onhaalbaar. De sportieve leiding van Real Madrid ziet voor Dani Ceballos nog toekomst in het Santiago Bernabéu, al lijkt zowel Zidane als de middenvelder zelf daar nog niet helemaal van overtuigd. De Spaans jeugdinternational wordt begeerd door verschillende Europese clubs, waaronder Arsenal.

Als alternatieven voor Pogba heeft Real Madrid de namen van Christian Eriksen en Van de Beek op het lijstje staan. Tottenham Hotspur laat de Deense middenvelder alleen voor de hoofdprijs gaan, terwijl de vraagprijs van Ajax voor Van de Beek ook gortig zal zijn. Voorlopig richt Real Madrid zich eerst op het verkopen van spelers. Op korte termijn moeten er zes spelers verkocht worden en volgens Marca is James Rodríguez de eerste. De Colombiaanse middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Atlético Madrid en Napoli.


Poll

Zie jij Donny van de Beek naar Real Madrid verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door jermainejenas)

Van de beek is niet van het niveau van real Madrid. Zou wel een miskoop worden als dit doorgaat.

18 juli 2019 om 08:46

Ik denk dat hij wel eens een missink link kan zijn, juist bij zo'n grote club als Real. Naast dat ik het idee heb dat je Van de Beek onderschat (al sinds jaar en dag één van de grootste talenten binnen onze opleiding en club), denk ik dat Zidane en zijn scouts er toch wel wat beter zicht op hebben. Een team - zelfs Real Madrid - heeft meer nodig dan 11 geweldige individuele spelers.

18 juli 2019 om 08:51

Oh en haha, let niet op mijn naam. Die vond ik lekker bekken, maar ik heb niet per se een liefde voor de speler Van de Beek. Wel denk ik dat hij op het allerhoogste niveau kan doen wat hij ook bij Ajax doet. Fundamentele dingen beheerst hij gewoon van nature. Hij ziet het positiespel en is een verbinding naar de aanval. Z'n afronding is soms nog wat druistig, maar het is dan ook geen spits. Z'n aannames zijn geweldig functioneel. Echt heel hoog niveau. In één keer wegdraaien, opendraaien, altijd de goede kant op. Hoger niveau dan Frenkie op dat gebied, die dan weer een meester is om meer ruimte voor zichzelf te creëeren voor of met een dribbel. Z'n passing is zeer sterk en hij is onwijs belangrijk in de combinatie. Combinaties die van een team een team maken in plaats van (geweldige) eilandjes.

18 juli 2019 om 08:57

Tuurlijk kan die wel voetballen maar we hebben het over het beste team van de wereld. Daar is hij niet goed genoeg voor. Rustig voor de doel klopt af en toe. Tegen Juventus en spurs wel maar tegen Bayern en Engeland niet.

18 juli 2019 om 09:50

Sjonnie/ Zo een middenvelder als Vdbeek hebben we simpelweg idd niet bij Real Madrid, hij zou een welkome versterking zijn. Men doet hier op VZ alsof Donny de grote aankoop van Real Madrid moet worden die 60 wedstrijden per jaar gaat spelen, maar Zidane is juist van het rouleren. Er is voor iedereen plek en je wordt een deel van het geheel. Ik zie Vdbeek graag komen ipv Pogba. Het is tijd dat er weer een Nederlander in het Madrileense shirt gaat rondlopen! Donny vs Frenkie in El Clasico wordt awesome!

18 juli 2019 om 10:27

Helemaal mee eens! Er zijn voldoende spelers met techniek, een prima pass, ritmebepaling en spelverdeling. Echter missen ze echte lopers die ook hun goaltjes meepikken op het middenveld. Denk dat Donny een prima aanvulling kan zijn wat dat betreft.

18 juli 2019 om 12:25

Ach hou aub op en zet je roze bril af, vd Beek met Real Madrid mee tussen jongens als Modric en Kroos.

18 juli 2019 om 12:26

Voor de bekerwedstrijden en af en toe competitie wedstrijden tegen de laagvliegers zou die in de breedte wel een prima aankoop zijn maar dat zijn er genoeg.

18 juli 2019 om 13:34

Van jou weten we het inmiddels wel. Het is duidelijk dat jij niet zoveel met spelers van Ajax hebt, Mo. Welke club zou jij toch aanhangen?

18 juli 2019 om 09:13

Ik heb ook lang m'n twijfels gehad bij hem. Maar heeft wel gewoon hele specifieke kwaliteiten die extreem zijn bij hem. Hij komt altijd precies op het moment dat het er toe doet waar hij moet zijn en hij is altijd onderweg. Technisch is hij gewoon goed, niet bijzonder. Het is wel een type waar altijd behoefte aan is en zeker een type waar Madrid behoefte aan heeft

18 juli 2019 om 11:44

Ik denk ook dat vd Beek goed bij Real zou kunnen passen. Heeft belangrijke kwaliteiten, loopt veel en is een scorende middenvelder. Modric, James en Isco gaan waarschijnlijk weg of komen niet in de plannen van Zidane voor (james). Kroos heeft afgelopen seizoen niet gescoord en Casemiro 3 keer. Met Kroos, Casemiro en vd Beek op het middenveld komt er wel ineens veel scorend vermogen bij.

Pogba heeft net als van de Beek veel scorend en lopend vermogen, maar uiteraard meer body en is een stuk verder dan vd Beek. vd Beek daarentegen kan zich nog ontwikkelen dus dan zou ik als Madrid zijnde eerder 60m betalen voor vd Beek dan 200m voor Pogba

18 juli 2019 om 09:51

Kunnen ze beter voor Ziyech gaan dan voor vd Beek

18 juli 2019 om 12:06

@arsenal Van de Beek wordt onderschat doordat Frenkie al wereldtop was. Hij was vorig jaar in de CL gewoon steengoed, super complete middenvelder met veel scorend vermogen. Ik zie hem in de absolute top terecht komen. Denk wel dat het nu nog aan de vroege kant is, beter over een jaartje, en dan misschien via een tussenstap, Dortmund of Napoli oid, en zie hem sowieso graag bij Ajax blijven natuurlijk!

Ondanks dat ik van de Beek een goede speler vindt, denk ik dat hij (op dit moment!) heel ver achterloopt qua kwaliteit met Pogba en Eriksen. Dit ook vooral omdat het een totaal ander type speler is. Lijkt me sterk dat van de Beek dezelfde rol als een van hen zou kunnen vervullen.

18 juli 2019 om 08:53

@jajaja007

Ligt eraan naar welke kwaliteit je kijkt. Eriksen is een veel betere aanvallende middenvelder dan Donny en Pogba is een veel betere verdedigende middenvelder dan Donny. Donny is echter de enige van die twee, die doorbrak in het vlaggenschip als verdedigende middenvelder (dat gebeurde onder Bosz, donny moest telkens de rol van schone overnemen), om vervolgens de lopende man te woorden (de Klaassen rol) en te eindigen als de nummer 10. Elke positie heeft echt hele andere voorwaarden en eisen en er worden compleet andere dingen van je verwacht.

Hij kan beide rollen invullen, maar hij zal het nooit zo goed doen als de heren zelf. Net zo als hij nooit net zo een goede verdedigende middenvelder gaat worden als Frenkie bv of net zo een goede nummer 10 als Ziyech.

Het is niet voor niets dat Donny de rol als 10 in het begin verre van goed invulde. Er werden echt hele andere dingen verwacht. Maar het feit dat hij all round is, is zijn grootse kracht maar tegelijkertijd ook zijn grootste gebrek. Hij kan zich immers op de rol richten die het team nodig heeft, maar is ook de eerste die verdwijnt uit het elftal als er een specialist voor die positie wordt aangetrokken omdat die 9 van de 10 keer beter is.

Bij een absolute topclub moet hij zich vooral richten op de positie van 12e man. Daar spelen waar de coach en het elftal je nodig hebben. Valt een verdedigende middenvelder uit, hoppa Donny. Valt een aanvallende middenvelder uit, hoppa Donny. CM geblesseerd, hoppa Donny.

Wil hij de absolute nummer 1 op het middenveld zijn, dan moet hij het echt een niveautje lager zoeken.

18 juli 2019 om 08:56

Daar sluit ik me bij aan. Het is een goede speler maar hij is een totaal ander type als Pogba en Eriksen, daarom lijkt het mij sterk dat hij in die rol kan spelen. Van de Beek heeft juist zon speler als Pogba of Eriksen naast hem nodig en dan pas kan van de Beek laten zien wat hij in huis heeft. Ben het met je eens dus

18 juli 2019 om 11:44

Eriksen, Pogba en vd Beek zijn alledrie toch totaal andere spelers. Spelen allemaal op andere manieren en eigenlijk andere posities op het middenveld. Ik snap daarom de link tussen deze drie spelers niet. De ene met de andere vervangen, vervang je direct het totaalplaatje.

snap het echt niet: je hebt james en ceballos, maar je wilt ze verkopen om pogba te halen. en dan als alternatief met alle respect van der beek? terwijl je betere middenvelders heb. k vind dit wel heel apart van zidane, alsof pogba of eriksen of van der beek veel beter zijn dan james en ceballos dat ze real beter gaan maken

18 juli 2019 om 09:19

Het is gewoon dat Zidane een diepgaande middenvelder zoekt. Dit zijn Pogba en Vd beek. Real heeft veel spelers die in de bal komen. Benzema zakt veel uit als spits waardoor Pogba of Vd Beek in het gat kan duiken. James en Ceballos zijn ook spelers die in de bal komen. Soms moet je kijken wat je team nodig heeft en niet naar de spelers zelf.

18 juli 2019 om 09:31

Ik denk dat het ook met relatie te maken heeft. Stel dat Zidane die James een ontzettende oelewapper vindt, dan wil hij niet met hem spelen. Zie Bale.

Liefste hou ik Donny nog. Maar als Real dan toch zo nodig wil kunnen ze misschien wel enkele spelers in een ruildeal betrekken. 😉

van de Beek mag van mij weg voor 60 miljoen, volgend jaar!

Ik als real fan zie liever van de beek dan pogba. Bij pogba weet je niet wat je krijgt. Bij Donny 100% inzet en miljoenen minder.

18 juli 2019 om 09:07

En tja ik snap het wel. Misschien is van de beek ook 100 miljoen over 2 jaar. Dan kun je hem beter nu kopen

Tot nu toe reageren de meeste met het feit dat Donny van de Beek het niet gaat redden. Zelf denk ik dat Donny prima past bij Real. Dit komt doordat de voorhoede en controlerende spelers van Real de bal in de voeten willen. Donny maakt/zoekt juist ruimte, heeft een betere drive dan de meeste en wil altijd scoren. In de laatste CL wedstrijden heeft hij laten zien dit ook te kunnen tegen topploegen. Hij is juist een hele moderne voetballer waar er niet zoveel van zijn!

18 juli 2019 om 08:55

Ik denk wel dat van de Beek het kan redden bij Real maar niet in dezelfde rol als Pogba en Eriksen. Dat zijn echt de sterren op het middenveld die het tempo van het spel bepalen en het spel verdelen.

Als derde keus moet je nooit naar Real gaan.. Dat wordt een bank en tribune avontuur!

18 juli 2019 om 12:37

Afhankelijk van je ambities haha.
Als ik weet dat ik nooit een grote ster ga worden in het voetbal dan zou ik het juist wel doen.
Lekker banken, lekker geld pompen op de rekening.
Heerlijk elke dag op valdebas trainen en gebruik maken van de ultra moderne faciliteiten van real madrid.

Maar goed. Hangt af van de ambities en potentie van een speler.

18 juli 2019 om 13:00

Na een kwart jaar bank was het al duidelijk dat dat niet de ambities van Donny zijn. Die jongen is veel te gretig om op de bank te gaan zitten.

Ik geloof dit soort berichten nooit zo. Als je Pogba graag wil hebben en dat lukt niet dan schakel je niet over naar Van de Beek. Dat zijn twee totaal verschillende type middenvelders. Ik neem aan dat Zidane i.o.m. de technisch directeur een profiel schetst van een type middenvelder die hij nodig heeft. Dan kun je niet en geïnteresseerd zijn in Pogba en in Van de Beek. Dat zou echt amateuristisch zijn en ik geloof niet dat het zo werkt bij een van de grootste clubs ter wereld.

18 juli 2019 om 09:24

Ik ben groot fan van de Don maar deze transfer komt mij net even te vroeg. De interesse van Zidane is natuurlijk hartstikke vleiend maar het blijft Real Madrid. Als het dit seizoen weer niet loopt met het elfal wordt Zidane misschien zo weer ontslagen en dan is Donny ook de sjaak. Ook vind ik Donny sowieso een beetje een mismatch met Real. Toch de club van de sierlijke Galacticos. De fans zijn daar zijn, naast prijzen, piruetjes en pasjes buitenkansje voet gewend. En Donny is niet bepaald een circusartiest. Wat mij betreft gaat hij nog lekker een jaartje knallen met Ajax en daarna naar een club als Bayern of Liverpool. Waar ze hardwerkende spelers waarderen i.p.v vedettes. Daar kan hij dan lekker zijn prijzenkast vullen de komende 10 jaar zonder al te veel drama en randzaken.

Ik zie Donny graag naar RM verkassen, misschien niet basis materiaal direct, maar ik denk dat hij het eerste jaar met training en een paar wedstrijden samen met Kroos, Modric, Isco etc veel zal leren.

Kwaliteit en inzet ligt het niet aan bij Donny, ik zie hem wel slagen

Van Pogba naar Donny van der Beek.... dat is toch een flinke stap terug en bovendien zijn ze qua spel ook behoorlijk verschillend. Pogba heeft verdedigend ook nog kwaliteiten die ik bij van der Beek nog moet ontdekken... dit bericht lijkt me onzin.

Is de transfersoap van De Ligt eindelijk ten einde, begint de volgende transfersoap met Donny vd Beek.

Persoonlijk hoop ik dat Donny nog minimaal 1 jaartje in Amsterdam wilt blijven!

Toen ik een aantal weken geleden voor het eerst de naam Donny van de Beek voorbij zag komen dacht ik echt dat het een grap was. Maar als je er steeds langer over nadenkt zou het best een logische aankoop zijn. Die jongen is onwijs sterk aan de bal, zijn positionering is van een hoog niveau én hij kan scoren. Vooral dat laatste is een probleem bij de Real middenvelders op dit moment.
Van de Beek is ook nog eens jong en heeft ruimte om te groeien, hij komt mentaal ook best sterk over, iets wat je zeker nodig hebt om te kunnen slagen bij Real en werkt ook nog eens hard, iets wat de supporters waarderen.

Wel zou ik hem in combinatie kopen met nog een middenvelder (mocht Ceballos verhuurd worden). Eriksen voor 70 miljoen en Van de Beek voor 50 miljoen zou ideaal zijn. Kom je nog goedkoper uit dan dat je Pogba koopt.

18 juli 2019 om 12:58

Ik zag v/d Beek afgelopen week tegen Basasekhir in de oefenwedstrijd en het was echt opvallend hoe ver hij boven de rest uitstak. Hij heerste lachend op het middenveld, was all-round veruit de beste op het veld, dit is een van de redenen dat hij in een dienende rol prima zou passen bij Real, daarnaast is het een hele intelligente speler. Het is duidelijk dat ten Hag het team voor een groot deel om hem heen wil bouwen, dat zou echt een reden moeten zijn om hem niet te verkopen.

Ik zou het een rare actie vinden als Madrid hem koopt, met Diaz en ceballos isco heb je al een potentieel goed middenveld. Vd beek speelt kroos modric en casimero er echt niet uit. Ja Madrid had een ramp seizoen en Ajax een wereld seizoen, maar ik als fan van real ben echt de laatste paar jaren niet vergeten . Daar was het middenveld van real echt het beste. Natuurlijk het vertrek van de legendarische Ronaldo vang je nooit zomaar op , en werden we slachtoffers van het eigen succes. Nu doorselecteren modric zijn opvolger hebben we al in huis met ceballos, en Diaz. Vinicius ontwikkeld zichzelf hopelijk nog meer , ik kan niet wachten hoe rodrygo zich ontwikkeld en als het team zde spelers hun eigen niveau halen ,dan is de toekomst maagdelijk wit met een goud randje . Hala madrid

Ajax moet geen basisspelers meer verkopen. Ajax heeft al 260 miljoen aan inkomsten binnen gehaald deze zomer. Nu is het wel even mooi geweest. Of Real moet met een absurd bod komen van bijvoorbeeld 70 miljoen. Dat is misschien nog het overwegen waard maar anders niet.

Overmars gaat (hopelijk) als altijd hoog in de boom zitten. Als United 200 miljoen vraagt voor Pogba kan er makkelijk 80 miljoen gevraagd worden voor v/d Beek. Het wordt tijd om spierballen te tonen en te laten zien dat als clubs spelers van Ajax (op Ziyech na) nu nog willen overnemen met de CL-voorronde voor de deur, ze daar de ábsolute hoofdprijs voor mogen betalen; het geld klotst toch al tegen de plinten.

Nou mooi zeggen 100 miljoen. Dat is hij bij lange na niet waard maar je wilt deze jongen niet nu ook nog verliezen. Real kan of flink betalen of gaan maar voor de derde keus.

Als James al blijft ben ik tevreden is Pogba ook niet nodig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4243 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4327
4.Sevilla355
5.Getafe339
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller1912
L. JovićAanvaller131
Vinícius JúniorAanvaller131
T. CourtoisKeeper170
CarvajalVerdediger171
G. BaleAanvaller122
RodrygoAanvaller112
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

70 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 17 7 2 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Donny van de Beek weigert keuze te maken: ‘Het zijn allemaal mooie clubs’

De afgelopen tijd wordt er veelvuldig gespeculeerd over de toekomst van Donny van de Beek. Real Madrid zou concreet in de markt zijn voor de 22-jarige middenvelder, die tevens begeerd wordt...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 januari
Paris Saint-Germain heeft contact gelegd met de entourage van Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren