Update: Daishawn Redan verlaat Chelsea voor dienstverband in Bundesliga

Donderdag, 18 juli 2019 om

Daishawn Redan gaat Chelsea deze zomer verlaten, zo verzekert Kicker woensdag. Volgens de Duitse sportkrant gaat de achttienjarige Nederlandse spits zijn loopbaan voortzetten bij Hertha BSC. Redan kan voor vijf seizoenen tekenen bij de Bundesliga-club en gaat ongeveer tweeënhalf miljoen euro kosten.

Redan maakte in 2017 de overstap van Ajax naar the Blues, dat onder meer Paris Saint-Germain, Manchester United en Manchester City wist af te troeven in de strijd om de handtekening van de aanvaller. Het contract van de Nederlandse aanvaller, die afgelopen seizoen vijf doelpunten maakte in acht duels in de UEFA Youth League, liep op Stamford Bridge nog twee seizoenen door. Hij speelde nooit een officiële wedstrijd in het eerste van Chelsea.

De jeugdinternational van Oranje Onder-19 werd de afgelopen maanden door meer clubs intensief gevolgd. In maart verschenen berichten in de Engelse media dat Everton, met Marcel Brands als director of football, naar verluidt tien miljoen euro wilde neerleggen voor Redan. Ook Leicester City volgde hem naar verluidt met bovenmatige interesse. BILD wist destijds te melden dat Borussia Mönchengladbach een huurdeal met Chelsea in overweging nam, al kwam dit nimmer van de grond.

Mocht Redan daadwerkelijk naar Duitsland verhuizen, dan krijgt hij te maken met landgenoten Karim Rekik en Javairô Dilrosun. Dilrosun heeft eveneens een verleden in de jeugdopleiding van Ajax. Rekik maakte in 2017 de overstap van PSV richting Berlijn en is doorgaans een vaste waarde in het hart van de defensie.

Update 18 juli 16.37 uur - Daishawn Redan verlaat Chelsea voor dienstverband in Bundesliga
Daishawn Redan heeft donderdagmiddag een meerjarig contract bij Hertha BSC gesigneerd, zo melden de Duitsers via de officiële kanalen. De achttienjarige aanvaller komt over van Chelsea, waar hij de afgelopen twee seizoenen actief was. Redan, die voor zijn periode in Londen zijn opleiding genoot bij Ajax, zal zich in eerste instantie aansluiten bij het tweede elftal van de Berlijners.


Poll

Een verstandige stap voor Daishawn Redan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door london calling)

Voor dat bedrag hebben andere (nl) clubs toch gewoon liggen slapen?

17 juli 2019 om 13:51

Zo, dat kan je wel stellen zeg. Dit klinkt echt als een spotprijs voor zo'n toptalent.

17 juli 2019 om 13:58

Hoeveel clubs denk je dat zijn salaris kunnen betalen? Ik gok hooguit Ajax en Psv. Bij PSV zou Redan direct één van de best betaalde spelers zijn, zonder dat hij iets bewezen heeft. Ofwel; ik denk niet dat clubs hebben liggen slapen.

17 juli 2019 om 14:13

Ik heb niet kunnen vinden wat hij verdient bij chelsea, dus zal niet weten of hij direct bij PSV 1 van de best betaalde spelers zou zijn? Wat verdient die momenteel?

17 juli 2019 om 14:24

Een speler bij Hertha BSC verdient gemiddeld 1,1 miljoen per jaar. Ik gok dat Redan rondom dit gemiddelde zit. Daarmee is hij direct één van de beter betaalde spelers bij Psv.

17 juli 2019 om 14:29

Alsof Hertha BSC zo'n snotneus wel in een keer de volle mep gaat geven. Dit lijkt me duidelijk een keuze om voor speeltijd en ontwikkeling te gaan. Maar omdat nu bij HBC te gaan doen, in het rechterrijtje van de Bundesliga... Begrijp niet waarom hij niet gewoon naar Nederland komt. Zag hem liever bij PSV dan Berghuis straks en denk dat hij bij Feyenoord zelfs direct een basisspeler kan worden.

17 juli 2019 om 14:34

@kleinegeneraal, Meestal verdienen de beste jeugdspelers zo'n 5000/6000 pond per week. Als ze verlengen op hun 18e gaat dat naar 20000 pond per week. Jongens als Ake, Baker, Christensen en Palmer kregen dit. Uitzonderingen daargelaten. Loftus Cheek kreeg zo beetje het dubbele en Hudson Odoi gaat nu nog meer krijgen.

Redan heeft nog geen langdurig contract getekend dus wss 2.5 / 3.5 ton pakt ie nu

17 juli 2019 om 19:08

Het ad had het net over 10 miljoen. Als het 10 miljoen is kunnen alleen Ajax en psv dat betalen. Maar beiden hebben geen behoefte aan een spits nu denk ik.

Dit is toch een enorm talent? Dan is 2.5 miljoen wel enorm weinig voor zo’n spits.

17 juli 2019 om 13:46

Ik neem aan dat er een terugkoopclausule is anders is het echt een geweldige deal van Hertha.

Nu chelsea een transferban heeft moeten ze juist hun grote talenten koesteren. Voor Redan is dit uiteraard beter die had wss nooit een kan gekregen bij chelsea want daarvoor moeten er 5 spelers een gebroken been hebben wil je als jeugdspeler doorbreken.

Chelsea doet 'm voor 2,5 weg? Dacht toch meermaals gelezen te hebben dat Redan wel eens de nieuwe spits van Oranje zou kunnen worden, of blijkt hij nu toch iets minder goed dan eerder aangenomen?

17 juli 2019 om 14:06

Waarschijnlijk met terugkoopclausule verkocht of een behoorlijk doorverkooppercentage. Ik denk dat ze bij Chelsea ook wel weten wat ze doen.

17 juli 2019 om 14:07

Buiten dat je niet goed of slecht bent op waarde van een transferwaarde, vind ik dit inderdaad een opmerkelijke transfer van Chelsea. Weinig geld voor een talent die het geweldig doet in de jeugd. En dat op een moment dat je geen spelers kunt halen en misschien wel dat soort jongens een kans zou moeten geven. Redan kan geweldig voetballen, dus het zou me niet verbazen als hij prima aan spelen toekomt in Duitsland.

17 juli 2019 om 14:21

@martijnr12, Tammy Abraham is een groot talent met meer ervaring en een postuur wat meer bij een typische Chelsea spits past. Beest van 1.90 m, vorig seizoen 25 goals in de championship. Dus als er jeugd op die positie doorbreekt dan zal er eerder voor Tammy dan Redan worden gekozen.

Redan is sws klein voor Chelsea begrippen.

18 juli 2019 om 19:47

Redan 1m73, Tammy 1m90, das idd een verschil En de Championship is zeker geen slechte competitie om als jeugdspeler je meters te maken.

De Bundesliga lijkt me perfect voor Redan, het is een competitie waar talenten een kans krijgen, veel meer dan in de BPL

17 juli 2019 om 14:13

Hij wil zelf vertrekken. Denkt niet dat jij de kans zal krijgen bij Chelsea en daar kan ik hem geen ongelijk in geven. Voor een speler die nog geen wedstrijd op niveau heeft gespeeld kan je ook niet meer vragen.

17 juli 2019 om 14:16

Kan natuurlijk ook zijn dat hij zelf aangegeven heeft dat die weg wilt en chelsea geen zin had in gezeur. Dus maar hun verlies hebben genomen en iets van een doorverkooppercentage hebben afgedwongen? Bij Chelsea loopt er een heel peloton aan talenten rond en soms springt er een kikker uit de emmer. Zal geen goed signaal zijn naar andere (potentiële) jeugdspelers dat chelsea niet wilt meewerken bij een vertrekverzoek. Maar dit is natuurlijk puur gissen.

Reken er maar op dat Chelsea een terugkoop-clausule erin bedwongen heeft, als dat niet het geval is dan is het echt een hele slechte deal van Chelsea.

17 juli 2019 om 14:10

Chelsea heeft nog nooit iemand verkocht met een terugkoop clausule, dus waarom zou je er nu wel op rekenen?

17 juli 2019 om 15:09

Omdat dit wel een hele lage transfersom is voor op papier een grote belofte. Die jongen hoeft er niet zo heel veel in te schieten om z'n waarde al vrij snel drie keer zoveel waard te worden. Dan hadden ze hem namelijk net zo goed zelf kunnen houden of kunnen verhuren.

17 juli 2019 om 18:35

Ake, Bruma en Van Aanholt werden allen verkocht met een terugkoopclausule. Ook Thorgan Hazard werd verkocht met een terugkoopclausule dus Chelsea doet dat wel degelijk.

17 juli 2019 om 18:36

Ake, Bruma en Van Aanholt werden allen verkocht met een terugkoopclausule. Ook Thorgan Hazard werd verkocht met een terugkoopclausule dus Chelsea doet dat wel degelijk.

17 juli 2019 om 18:37

Ake, Bruma en Van Aanholt werden allen verkocht met een terugkoopclausule. Thorgan Hazard werd ook verkocht met een terugkoopclausule dus Chelsea doet dat wel degelijk.

17 juli 2019 om 18:37

Ake, Bruma en Van Aanholt werden allen verkocht met een terugkoopclausule. Thorgan Hazard werd ook verkocht met een terugkoopclausule dus Chelsea doet dat wel degelijk.

18 juli 2019 om 16:49

Vedetterut dankjewel voor de voorbeelden. Alhoewel het bij Ake om een gentlemensagreement gaat en niet zwart op wit staat heb ik begrepen. De rest klopt idd!

18 juli 2019 om 18:04

Laten we Nathaniel Chalobah en Bertrand Traore ook niet vergeten. Die zijn ook verkocht met een terugkoop-clausule.

17 juli 2019 om 15:46

Zou er niet teveel op rekenen, na oktober zou de Brexit een feit moeten zijn en betwijfel of hij dan een werkvergunning gaat krijgen.

Goed nieuws, enorm talent alleen is Chelsea niet de plek waar je veel kansen krijgt. Die zal die komend jaar meer gaan krijgen.

Chelsea Haha wat een beleid..ma k mag hopen dat Chelsea een terugkoopclausule hebben?? Anders zijn ze gek! Dit wordt sowieso minimaal subtopper en zijn waarde zal alleen maar stijgen

Die mag over een paar jaar heel dankbaar zijn dat deze club 'm uit de blauwe klauwen heeft gered van anonimiteit. Niet om kwaad te spreken over Chelsea, want het is voor hun gewoon business en een verdienmodel en hun keuze, maar hoeveel absolute toptalenten zouden ze inmiddels niet hebben verkwanseld in al die jaren?

Misschien dan toch niet zo groot talent dan we allemaal hoopten aangezien Chelsea hem voor zo weinig verkoopt.

17 juli 2019 om 15:06

utrecht19

" Misschien dan toch niet zo groot talent dan we allemaal hoopten aangezien Chelsea hem voor zo weinig verkoopt. "

Dan heb je hem duidelijk niet zien spelen in Oranje, het is nl. een ontzettend groot talent, men ziet hem als de spits van de toekomst van Oranje. Het is dat Ajax al zoveel spitsen onder contract heeft anders had ik hem graag zien terugkeren op het oude nest. Het wel weer de zoveelste speler die te jong naar Engeland is vertrokken en niet aan spelen toekomt. Zijn vertrek kan ook te maken hebben met op handen zijnde regelgeving inzake de beperking van het aantal huurspelers. Ook kan het te maken hebben met de op handen zijnde Brexit die naar verwachting paal en perk zal gaan stellen aan het aantal werkvergunningen. Een terugkoopoptie zou niet zoveel zin hebben omdat hij na de Brexit hoogstwaarschijnlijk geen werkvergunning meer gaat krijgen.

17 juli 2019 om 15:51

Als het de spits van de toekomst is voor het Nederlands elftal en maar 2,5 miljoen kost dan zou ik ongeacht het aantal spitsen wat Ajax heeft hem altijd kopen. Maar dat doen ze niet dus tja hoe goed is hij nou echt. Geen idee. Chelsea zou het beter weten dan wij normaal gesproken aangezien zij hem dagelijks zien

17 juli 2019 om 16:34

'' Zijn vertrek kan ook te maken hebben met op handen zijnde regelgeving inzake de beperking van het aantal huurspelers.''

Nee dit sowieso niet. Redan zou volgens de regels niet meetellen bij het aantal huurspelers omdat hij clubtrained is tegen de tijd dat het waarschijnlijk wordt ingevoerd 2020-2021. Het zijn spelers zoals Bakayoko, Batshuayi, Omeruo, Angban, Rahman die meetellen

2,5 miljoen???? Feyenoord had deze jongen zo kunnen halen, dan hoef je ook niet zorgen te maken om Berghuis. Nou hij staat er misschien niet meteen, maar Redan is een groot talent en ik denk dat hjij het gaat halen. Lekker voor Chelsea, lelijke club.

17 juli 2019 om 14:28

Ja, verkoop een speler die zich in de eredivisie ruimschoots heeft bewezen als een van de beste buitenspelers en koop er een jongen van 19 voor terug met 0 ervaring op het hoogste niveau. Garantie voor succes. Los van dat deze jongen waarschijnlijk evenveel wilt verdienen, aangezien hij gewend is geraakt aan zijn Chelsea salaris.

17 juli 2019 om 20:54

Berghuis zal ook gewend geraakt zijn aan zijn Engelse salaris. Denk je dat ze in Berlijn miljoenen per jaar aan hem zullen geven?
Die jongen wilt gewoon voetballen, had dat ook kunnen doen als hij niet daar die club was gegaan.

17 juli 2019 om 22:07

Als die jongen gewoon wil voetballen dan had hij wel terug naar Ajax gegaan bijvoorbeeld. Qua salaris zal hij geen miljoenen verdienen, maar zeker wel een ton of 6/7. Dat zou hem grootverdiener maken bij Feyenoord, terwijl hij nog niks gepresteerd heeft.

17 juli 2019 om 15:06

Gezien het bedrag zit Chelsea er niet zo mee dat ze 'm verkopen. Nu denk ik overigens wel dat er een relatief lage terugkoopclausule aan vastzit, maar het is nog maar afwachten of deze jongen het waar gaat maken. Tot nog toe heeft hij nog niets op een relevant niveau gespeeld en dan is het voor clubs als Feyenoord die het geld niet op de rug hebben groeien een te groot risico.

Dilrosun heeft wel laten zien dat Hertha kansen biedt. Denk dat dit een goede stap is, want ondanks het transferembargo gaat Chelsea hem niet opstellen. Hij is simpelweg echt nog te jong. Bij Hertha is de kans een stuk groter dat je op jonge leeftijd vlieguren maakt

17 juli 2019 om 15:58

Bij Ajax was de kans nog groter geweest. Ik blijf toch mijn bedenkingen hebben bij dit carrierepad.
Zo'n Dilrosun is nu 21, die had er gewoon al twee volle seizoenen bij Ajax op hebben kunnen zitten, met een wedstrijd of 50-60. Kijk naar Kluivert, die stond er gewoon op zijn 18e in hoor. Het is dat hij toen ook weer te snel wegging, maar dat lijkt me toch nog steeds de beste manier om het op te bouwen. Malen moet terug naar PSV uiteindelijk, wat wel een hele goede keus lijkt want daar zal hij komend seizoen veel gaan spelen denk ik. Fosu-Mensah is er ook niet door gekomen bij United. Nu gaat een Sepp van den Berg weer naar Liverpool. Hoogewerf naar United.
Ik kan geen enkel voorbeeld bedenken van een speler die onder de 18 was toen hij van Nederland naar een Engelse topclub ging, en het daar gered heeft, behalve van Persie bij Arsenal (dat was toen nog een topclub). Maar Arsenal stond bekend om het werken met jonge spelers onder Wenger en bovendien had van Persie daar Dennis Bergkamp als mentor. En er zijn zoveel voorbeelden van spelers met wie het vervolgens niks wordt terwijl ze als groot talent te boek stonden in de jeugd. Ook naar Italie en Spanje trouwens, Ouasim Bouy en Mink Peeters bijvoorbeeld.

17 juli 2019 om 18:04

Van Persie was ook ‘gewoon’ 21 toen die naar Arsenal ging, niet 16

17 juli 2019 om 18:28

Zeker? Ik dacht dat hij een stuk jonger was, nou dan kan ik dus helemaal geen voorbeeld bedenken!

18 juli 2019 om 20:24

Het probleem zit hem natuurlijk ook een beetje in de aantallen spelers die daar heen gaan. Dat is uiteindelijk redelijk beperkt in vergelijking met het totaal aantal jeugdspelers bij de nerderlandse prof clubs.
Helaas heeft er niemand cijfers of het nou wel of niet goed is.

Als je de jeugd van Ajax pakt dan is de doelstelling om elke twee jaar 3 jeugdspelers vast in het eerste te krijgen. Dat houd dan eigenlijk ook in dat er elke 2 jaar 20 of 30 spelers zijn die het niet redden (plus wat er onderweg al afgevallen was).
En die drie belanden vervolgens ook niet allemaal in een top competitie, laat staan bij een top club (fantastisch dat het de huidige generatie wel lukt, maar we hebben ook jarenlang naar spelers als Anita, Ebicillio, e.d. mogen kijken).
Het is zo wie zo lastig inschatten hoe goed talenten uiteindelijk zijn, hoe vaak hebben we niet zitten kijken naar een jonge speler waar we een potentiele topper in zagen die het uiteindelijk toch niet redden.

Een aantal van de spelers die vroeg weg gaan komen uiteindelijk toch bij aardige clubs terecht, dus het is het zeker niet direct een verkeerd pad.
De spelers die jonger dan 18 waren en het wel gered hebben, Ake lijkt me op dit moment een aardig voorbeeld, Patrick van Aanholt was nog net 17 en Krul was voor zijn blessure een prima keeper. Dilrosun heeft het misschien niet in Engeland gered, maar als je in de Bundesliga speelt en Oranje haalt heb je ook niet gefaald. Dat zijn toch 4 spelers die via die weg het Nederlands elftal hebben gehaald.
En als je bijvoorbeeld naar de bundesliga kijkt, daar speelden (zaten bij de A selectie van een bundesliga club) vorig jaar 13 nederlanders, waarvan er 1 uit het duitse jeugdvoetbal komt, en 3 een paar jaar in de jeugd bij een engelse club hebben gespeeld (zei het dat er 2 waren die via PSV in de bundesliga kwamen). Maar goed, als je dan bedenkt dat er jaarlijks 2-300 spelers uit de nederlandse eredivisie jeugdopleidingen komen is dat helemaal geen slechte score.

Het is jammer dat er niemand echt vergelijkende cijfers heeft. Eigenlijk zou je een paar jaar lang alle talenten moeten inschalen (zowel de spelers die blijven als de spelers die weg gaan) en dan over 10 of 15 jaar kijken hoe ze het gedaan hebben.

Overigens heb ik ook mijn bedenkingen. Mijn punt is meer dat we die allemaal hebben maar dat niemand vergelijkende cijfers heeft.

Wauw 2,5 miljoen? Was voor menig eredivisie club een prima aankoop geweest voor dat bedrag. Al neem ik aan dat chelsea wel een terug koop clausule in de deal heeft gerealiseerd, kan bijna niet anders.

Prima deal voor Hertha BSC (mooie club ook).
Hier gaan ze nog veel plezier aan beleven!!

Goed dat hij weg is bij Chelsea. Nu krijgt hij minuten op een hoog niveau, in plaats van FC Ball on the Roof in de kelder van het Engelse profvoetbal.

Wellicht dat we hier eindelijk een toekomstige spits hebben voor Oranje, althans een rasechte spits.

Hopelijk presteert Malen komend seizoen goed bij Psv, dan maakt hij ook wel kans op die positie. Kans is groot dat hij de eerste spits van PSV wordt dit seizoen. Maar dat terzijde, dat is een andere discussie

17 juli 2019 om 15:52

Valt nog maar te bezien of hij daar in de basis geraakt he. Dilrosun is na zijn blessure ook niet meer terug in het elftal gekomen. Iedereen heeft het over zijn geweldige ontwikkeling daar, maar hij heeft tot nu toe welgeteld 17 wedstrijden in het eerste elftal gespeeld, waarvan, naar ik vermoed, een hoop invalbeurten. Het valt mij op dat Chelsea hem wel erg makkelijk weg doet, waar ze meestal spelers verhuren.

17 juli 2019 om 16:21

Daar heb je gelijk in. Maar ik zie hem eerder minuten maken in de middenmoot van de Buli dan in het eerste van Chelsea of tijdens een verhuur aan de kelder van premier league.

17 juli 2019 om 16:27

Zeker. Ik zag hem nog eerder minuten maken bij Ajax, of bij een subtopper in de Eredivisie als Vitesse of AZ.

17 juli 2019 om 16:41

Dilrosun was even terug en is toen opnieuw geblesseerd geraakt. Eerst hamstring en toen was het weer zijn rug. Laatste maandje moest ie het met invalbeurten doen, wss ook om hem niet weer meteen de ziekenboeg in te krijgen

Heel verstandige keus. Goede spits met veel potentie en kracht. En volgt het voorbeeld van Dilrosun om naar Hertha BSC te verkassen.

Prima mogelijkheid om elders vlieguren te maken en voor Chelsea om te kijken of hij zich kan ontwikkelen tot een spits die voor hen aantrekkelijk is, zal waarschijnlijk een terugkoop-optie in zitten.

Bij Hertha moet hij dan gaan concurrenten met Selke en Ibisevic, de laatste gaat zijn laatste contractjaar in en daarnaast wordt hij in augustus 35 dus die zal niet lang meer mee gaan.
Selke zal dus komend seizoen ondanks zijn mindere seizoen wel de eerste spits gaan worden en dan kan Redan zich gaan ontwikkelen tot concurrent en veel leren van Ibisevic.

Dilrosun heeft zich daar ook goed kunnen ontwikkelen, hopelijk geld dat ook voor Redan en is het inderdaad dat mega talent voor de spits dat iedereen in hem ziet.

Dat is wel heel weinig geld voor zo'n belofte ja. Laten we hopen dat hij snel ergens minuten gaat maken in een eerste elftal. Aangezien Oranje natuurlijk nog steeds snakt naar een echte centrumspits.

Ajax weer moeten terug halen

17 juli 2019 om 15:48

Ben ik geen voorstander van, als die spelers op jonge leeftijd voor het geld in Engeland gaan moet je ze niet terug gaan nemen als ze 18 of 20 zijn en op zoek zijn naar speeltijd omdat ze daar weer weg mogen. Dan mis je precies de cruciale jaren waarin Ajax ze zelf had kunnen opleiden, en het geeft geen goed signaal naar de rest van de jeugd. Laat hem dan maar naar PSV gaan, zoals een Malen.

17 juli 2019 om 16:13

Wat naïef Hoogindeconcen. Net alsof ze bij Chelsea o.i.d. niet genoeg kunnen leren. Ajax zou nu heel blij zijn met Malen in de gelederen. Gigantisch talent. Zonder die 'cruciale' jaren bij Ajax kan je het makkelijk maken. Kijk maar naar Bergwijn. Dit is meer een ego kwestie.

Oh - jullie gaan op jonge leeftijd weg? Nou - dan willen wij jullie later niet meer!
Reality-check. Zo werkt voetbal niet, je baseert die dingen niet op emoties. Voetbal is gewoon business.

17 juli 2019 om 16:22

Reality-check: wat jij 'emoties' noemt speelt natuurlijk wel een rol. Kijk maar naar hoe problematisch transfers onder rivalen zijn, of hoe het bij Ajax zo belangrijk is dat er spelers uit Amsterdam en omstreken door komen. Dat soort dingen hou je gewoon rekening mee met je transferbeleid, net zoals dat Overmars recentelijk aangaf dat Ajax graag Nederlandse spelers haalt om wat identiteit te houden. Er zijn een hoop emoties die een rol spelen in alle business in de wereld.
Ik vind het niet zo raar om jonge spelers zoveel mogelijk te ontmoedigen op hun 16e naar een Engelse topclub te gaan, dat doet Ajax al, en een van de dingen die je daarbij kan doen is die spelers niet meer terughalen. Bergwijn is natuurlijk een ander verhaal, want die is vanwege een lullige ruzie naar PSV gegaan. Maar ken jij dan een voorbeeld van een speler die inderdaad voor zijn 18e naar een topclub in het buitenland is gegaan en daarna door Ajax is teruggehaald? Dat zou je punt wat sterker maken namelijk. Voor hetzelfde geld is het gewoon al officieus beleid binnen Ajax om het niet te doen, zou mij niet verbazen hoor.

Verder weet ik niet of Ajax Malen wel zou graag zou willen, ze hebben het ook niet bij hem geprobeerd toen hij eenmaal terug naar Nederland wilde, die jongen zit niet voor niets bij Psv. Hij heeft zich goed ontwikkeld, dat is alleen maar mooi, maar dat wil niet zeggen dat Ajax hem dan ook had willen hebben hoor.

Dat die jongen uiteindelijk zou gaan vertrekken had ik wel verwacht, maar voor zo'n klein bedrag had ik wel verwacht dat de Nederlandse clubs een poging zouden wagen.

Verder wacht ik het af met deze jongen. Al een paar seizoenen komt zijn naam veelvuldig voor met betrekking tot de toekomst van Oranje, maar uiteindelijk hebben we het nog steeds over een 18-jarige speler die nog nooit op het hoogste niveau heeft gespeeld in een 'relevante' competitie. Die kans zal hij nu bij Hertha BSC moeten gaan krijgen.

Ben benieuwd hoe hij het gaat doen, sommigen zijn al een tijd lang lyrisch over hem, maar dat waren er ook veel over een Fosu-Mensah bijvoorbeeld, die heeft weinig gepresteerd de laatste jaren maar sommigen zien in hem nog steeds een goede aankoop voor Ajax. Chelsea laat hem blijkbaar wel makkelijk gaan zonder hem te verhuren.

17 juli 2019 om 16:11

Fosu-Mensah wordt geteisterd door blessures, daardoor staat hij al een lange tijd stil in zijn ontwikkeling. Het talent is er namelijk zeker. Daarnaast hebben zijn verhuurperiodes ook niet echt meegeholpen. Lekker onderaan in de Premier League ballen schiet je ook weinig mee op.

17 juli 2019 om 18:06

Hij heeft het gewoon niet laten zien tijdens zijn verhuur periodes. Dat betekent normaal gesproken simpelweg dat je de kwaliteiten voor dat niveau nog niet hebt.

Dus wat was nu uiteindelijk het nut dat hij bij Ajax is weg gegaan?

17 juli 2019 om 16:25

Hij en zijn familie hebben meteen een hoop doekoes opgestreken in de afgelopen jaren bij Chelski.

17 juli 2019 om 18:10

Naar eigen zeggen wilde hij een beest worden en dat kon beter bij Chelsea waar het fysiek stuk zwaarder is. Maar op zelfde moment is het ook de speler die foto's van stapels geld plaatste toen club nog niet eens bekend (gaan best wat geruchten waarvoor dat geld was maar vrijwel alle geruchten zeiden dat hij dat geld via Chelsea kreeg) was en redelijk frequent video's post met flessen, ballonnen, meer exclusieve clubs en auto's. De keuze voor Hertha is wel echt een goede imo want is een hele getalenteerde spits, is met afstand de meest hongerige spits die ik bij Ajax heb gezien in de jeugd. Altijd aan het jagen en in zijn laatste periode bij Ajax was hij ook enige reden dat het team scoorde, was echt laatste 10 wedstrijden toen bij 75% van de goals betrokken ofz. Vorig jaar topscorer van UEFA competities (dus ook CL, EL etc meegeteld, hij speelde YL) en met 17 al spelende in de o23. Hij heeft van wat ik kan beoordelen echt wel profijt van die overstap gehad en nu vertrekken is helemaal geen slecht plan imo.

Samen met Diloruson mogen ze Hertha gaan dragen. Kan niet wachten tot Nederlanr weer een echte spits heeft.

Lees overigens op andere websites dat hij voor 10 miljoen verkocht is. Dat lijkt al wel wat realistischer

17 juli 2019 om 16:51

Zijn dat niet oude geruchten mbt Leicester en Everton? Voor hun is het wel interessant om een jonge talentvolle speler die al 2 jaar in Engeland zit te halen. Na een jaartje is ie dan Homegrown. Als ie het goed doet kunnen ze de hoofdprijs ervoor pakken

2.5 miljoen voor zo'n talent. Prima gedaan door Hertha. Verder zie ik niks m.b.t. een terugkoopclausule. Dat zou wel heel matig gehandeld zijn van Chelsea kant. Hopelijk kan hij spoedig aansluiten bij het eerste elftal en zich echt gaan ontwikkelen.

Ik heb t idee dat ie nog wel op te pikken is over paar jaar . BL wordt wat onderschat zeker door gasten die net beginnen op hoogste niveau. Zou maar beetje opletten als ik Ajax was. Leuke vervanger voor Dolberg over een jaartje

Chelsea moet ook slimmer gaan werken hoor. Met terugkoopclausules werken. Dan kan je makkelijk je talenten wegdoen waar ze verder kunnen ontwikkelen en de Bundesliga is een prima vesting voor hen. Maar je wil ze niet definitief kwijt zijn. Kijk naar Sancho, daar heeft City aardig spijt van.

Andere media (o.a. AD) hebben het over 10M, waar de Britten het weer hebben over 5M pond

Mooie ontwikkeling dit, jonge gasten die direct uit de jeugd van topclubs naar een Bundesliga club gaan. Het pakte goed uit voor Sancho, Nelson en Dilrosun.

Pff was dan gewoon bij Ajax gebleven. Maar misschien was hij toch niet zo goed en mag daarom weg van chelsea.

Come on Ajax. Doe een Watford-actie. Halen deze jongen. Er is geld genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hertha BSC

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Manchester United is Jadon Sancho niet vergeten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren