Ten Hag verwelkomt acht Ajacieden en wacht nog op zes internationals

Maandag, 8 juli 2019 om

Waar het grootste deel van de Ajax-selectie al enige tijd in voorbereiding is op het nieuwe seizoen, sluiten meerdere internationals maandag aan. Door interlandverplichtingen in juni kregen zij langer vakantie. Voor André Onana, Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui (Afrika Cup), David Neres en Nicolás Tagliafico (Copa América) start de voorbereiding pas eind juli, weet het Algemeen Dagblad.

Daley Blind, Donny van de Beek, Quincy Promes, Kasper Dolberg, Lasse Schöne, Dusan Tadic en Razvan Marin melden zich maandag weer op De Toekomst. Ook aanvoerder Matthijs de Ligt sluit weer aan bij de selectie van Erik ten Hag, al is het de vraag voor hoe lang hij nog bij Ajax speelt. De verdediger heeft naar verluidt een persoonlijk akkoord met Juventus en wacht op een akkoord tussen beide clubs.

Ajax speelde de afgelopen weken drie oefenwedstrijden. Na een oefenzege op Quick '20 (2-11) volgde een 1-1 gelijkspel tegen Aalborg BK. Afgelopen zaterdag was het team van Ten Hag met 5-2 te sterk voor RSC Anderlecht. Komend weekend reist Ajax voor een trainingskamp af naar het Oostenrijkse Bramberg. Daarna is het wachten op de overige zes internationals.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Rasmus Kristensen, die met Jong Denemarken aan het EK deelnam, zich volgende week weer in Amsterdam zal melden. Onana, Mazraoui, Ziyech, Tagliafico en Neres stromen vanaf 21 juli gefaseerd in. Op zaterdag 27 juli staat voor Ajax het eerste officiële duel op het programma. In eigen huis strijden de Amsterdammers tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Een week later gaat de competitie van start met een uitwedstrijd tegen Vitesse.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door pietverdriet)

Het is nog vroeg maar heb goede hoop dat de schade beperkt blijft. Voor De Ligt moeten ze de poor gewoon stijf houden en vanaf vandaag aan alle geïnteresseerde aankondigen dat hij net als De Jong 75 miljoen kost, maar per omgaande elke week die verstrijkt er 2,5 miljoen bovenop gooien. Niet bereid te betalen? Dan hou je hem aan zijn contract. Neres en VD Beek gewoon houden, en volgend jaar medewerking toezeggen bij een bod van 50 miljoen - schriftelijk vastleggen dan maar. Alleen Ziyech zie ik helaas vertrekken, maar hopen op een wonder.

8 juli 2019 om 08:48

Ik vind het wel heel bijzonder dat er gewoon geen clubs blijken te zijn die direct richting de 80 miljoen neer willen leggen voor de Ligt. Als ik een Juventus/PSG/Barcelona was had ik dat met m'n ogen dicht direct betaald voor de Ligt. Zeker in deze tijden.

8 juli 2019 om 09:05

Ajax had toch al een akkoord met united en psg. Dus die hebben wel een bod van 70 miljoen of meer gedaan.

8 juli 2019 om 09:12

@skede, jij hebt het niet goed begrepen. Mino wil alleen zaken doen met Juventus, omdat Juventus hem 11 miljoen en bonussen wil betalen met daarbovenop een doorverkoop percentage van de maximale afkoopsom van 150 miljoen. Er is geen andere club die Mino, wat mij betreft terecht, zo rijkelijk wil belonen.

Nu gaat Mino zielig doen, dat Ajax Mathijs beloofd zou hebben dat hij voor 50 weg zou kunnen, terwijl hij zelf een groot deel van de transfersom in zijn zak wil steken.

8 juli 2019 om 09:20

Het lijkt me sterk dat de Ligt niet naar andere clubs kan omdat Raiola zelf meer geld wil. De Ligt heeft ook een mond. Raiolas eisen zullen ongetwijfeld hoog zijn maar ik kan me niet voorstellen dat de Ligt accepteert dat daardoor andere clubs afhaken.

8 juli 2019 om 09:57

Tja zelf zegt ie steeds stellig dat hij dat gedeelte aan Raiola laat en zich er zelf niet mee bemoeit. Intussen moeten wij het doen met wat we lezen en dat wijst er toch wel op dat het zo een beetje werkt. Denk ook dat je sterk in je schoenen moet staan om als 19 jarige Raiola te gaan uitleggen dat het wel een tandje minder mag. Wat De Ligt kan en moet doen is 1. beslissen waar hij het liefst heen wil 2. helder krijgen wat Ajax voor hem verlangt en waar ze recht op hebben en wat hij ze zou moeten gunnen 3. een zaakwaarnemer kiezen die zorgt dat het in kannen en kruiken komt voordat zijn hele reputatie naar de knoppen is. Want vast staat dat iedere club hem wil hebben en hem een salaris gaat uitkeren dat hij met de beste wil van de wereld nooit op zal kunnen maken.

8 juli 2019 om 10:46

@skede, Barcelona, United en PSG willen Mathijs allemaal inlijven en van PSG is bekend dat het Ajax 85 miljoen zou willen betalen.

Het is toch niet zo heel moeilijk om te zien wat hier precies aan de hand is?

Overigens wens ik Mino heel veel succes met een eventuele arbitragezaak die hij zou willen aanspannen; laat hem aan Suarez vragen hoe dat in zijn werk gaat.

8 juli 2019 om 11:01

In dat geval kan Ajax het spelletje ook spelen en zeggen dat ze akkoord zijn met PSG en nu wachten op de Ligt.

8 juli 2019 om 08:49

Ik zie Ziyech niet vertrekken, en daar ben ik blij mee. Helemaal eens betreft de Ligt; gewoon hard spelen. Kijk naar Leicester, die leggen een bod van 80m op Maguire gewoon naast zich neer. Doei!

8 juli 2019 om 08:58

Nou hebben Engelse clubs iets makkelijker praten. Die kunnen werkelijk alles verkloten en dan nog krijgen ze vrolijk 130 (?) miljoen aan televisierechten bijgeschreven, zo’n 4x de salarishuishouding van Ajax. Maar als het om zulke knikkers gaat moet je je echt niet lief zijn. @skede volgens berichten kwam PSG in die buurt maar haakten ze af op ontsnappingsclausules van Raiola/De Ligt. Verder eens dat je je met die speler geen buil kunt vallen, lijkt het. Daar kan je sportief jaren mee vooruit op wereld topniveau en het moet heel vreemd lopen wil die zijn waarde niet behouden. Met wat mazzel heb je zelfs zijn salaris terugverdient bij verkoop na een jaar of 3.

8 juli 2019 om 09:04

Klopt, maar de Ligt heeft nog een contract voor 2 jaar, dus dan maar volgend seizoen voor 50 miljoen verkopen. Ben helemaal klaar met die Raiola; niet uitkomen met clubs die het gewenste transferbedrag willen betalen, maar er wel uitkomen met een club die een fooi wilt betalen zodat Mino meer in zijn zak kan stoppen. Hoe kun je trouwens onderhandelen met een speler als de clubs nog geen overeenstemming over de transfersom hebben? Het is allemaal te bizar voor woorden wat er speelt.

8 juli 2019 om 10:21

Vanuit Juve is het natuurlijk 100% logisch. De Ligt heeft ze hoogstpersoonlijk de Champions League uitgeknikt en 20 miljoen gekost, die willen ze nu graag terugpakken. Maar haal ze bij hem en zijn entourage zou ik zeggen, Ajax hoeft daar niet op in te leveren. Ben er net als jij groot voorstander van om de boel gewoon op een laag pitje te zetten. Interesse pas serieus nemen als ze serieus geld bieden. Verder gewoon uit gaan van dat De Ligt blijft en voorbereiden op het nieuwe seizoen. Ook geen straf, voor niemand, en als De Ligt in de winter of volgende zomer weer ergens met idiote eisen wil aankloppen, dan zal hij het tot die tijd toch weer in een Ajax shirt moeten bewijzen.

8 juli 2019 om 09:40

Ik denk dat je na volgend seizoen geen 50 miljoen meer gaat vangen voor Neres en Donny. Zo'n seizoen als vorig seizoen ga je niet meer meemaken. Spelers zullen ook niet meer zoveel waard zijn als dit jaar.

8 juli 2019 om 10:28

En misschien komen ze in volle bloei en worden ze nog wel meer waard. Wat ik bedoel is ze aan hun contract houden onder voorwaarden dat ze volgend jar wegmogen tegen de juiste prijs - en niet weer wan hun contract gehouden worden. Zoals dit voorjaar met Onana en Tagliafico is afgesproken.

8 juli 2019 om 10:54

Als Donny en David je dit jaar door de voorrondes helpen en ons dit seizoen naar de titel schieten dan kan Ajax al zo 100 miljoen CL geld bijschrijven dankzij hun en dat heeft Ajax denk ik liever.

8 juli 2019 om 09:40

Helemaal mee eens zo moet je het nu spelen met Juventus en Raiola. Je weet de prijs die Ajax wil dus betalen en anders niets. Ben heel benieuwd hoe dit gaat want je ziet maar eens te meer dat je Raiola haast moet weren als club.

8 juli 2019 om 10:33

Wat dus juridisch niet mogelijk is en ook practisch niet. Ajax zou bij interesse in een speler kunnen afhaken als ze horen dat hij vertegenwoordigt wordt door Raiola. Maar. Als de transfermarkt sluit in september en hij met vakantie is geweest dan komt die gewoon weer een zaterdagmiddagje 17 jarigen shoppen op de toekomst. En zo heb je altijd spelers in dienst die Raiola in dienst hebben en kun je niet om hem heen. Ajax kan beter investeren in voorlichting. Op de toekomst een enorme foto ophangen van Ouasim Bouy en een instructievideo over hoe je carrière kan lopen als je op je 16 al voor de centen kiest, zoals Mino graag adviseert.

21 juli pas en een week later JC schaal dat is kort dag. Hoop dat ze dat uitgerust maar wel weer fit aan de start verschijnen. Welke datum speelt Ajax zijn 1ste voorronde CL wedstrijd??

8 juli 2019 om 08:59

6 of 7 augustus. Die groep van zes is pas enigzins fit na die eerste cl-matches. Zou roofbouw zijn om ze slechts twee weken vakantie te geven overigens, vooral als het gaat om nico die dit al het tweede jaar zou hebben. Gelukkig hebben we dit seizoen wel adequate vervanging voor die groep van zes

8 juli 2019 om 09:01

Thanks

8 juli 2019 om 09:00

J.C. Schaal is een oefenwedstrijd dat geeft helemaal niks. Wat rust voor de tagliafico’s en Neresjes is vele malen belangrijker. Types als Onana en Tagliafico die zullen er altijd staan, ook als ze nog maar kort in de voorbereiding zitten.

8 juli 2019 om 09:02

Nou tegen PSV wil ik toch graag winnen hoor

8 juli 2019 om 09:15

Mooi om ze van de mat te vegen terwijl je 6 internationals rust geeft.

8 juli 2019 om 09:16

Ja haha dat zou mooi zijn

8 juli 2019 om 09:28

Het zal mij worst wezen of we gaan winnen als we de CL maar halen.
Onana en Tagliafico mogen wat mij betreft ook rust, we hebben Varela en Martinez geef ze dan ook maar de kans in deze wedstrijd.

8 juli 2019 om 10:56

De JC schaal gaan gewoon reservers tegen reservers worden. Zowel Ajax als psv zou dom zijn om de CL op het spel te zetten voor zo'n poedelprijs.

Na 27 juli niemand meer verkopen, zo simpel is het. De ligt zie ik nog wel vertrekken maar verder eigenlijk weinig als ik eerlijk ben. Sowieso word na 27 juli iedere speler een stuk duurder dan de huidige waarde omdat dan het seizoen is begonnen. En ik zie geen clubs 80 miljoen neerleggen voor een Neres of Donny. Ziyech ga ik sowieso vanuit dat hij blijft. Gaat weer een mooi jaar worden voor Ajax verwacht ik.

8 juli 2019 om 10:04

Dat kan niet, daar duurt de transferperiode nog te lang voor. Laatste week gaat er nog heel veel gebeuren, omdat clubs gewoon in paniek raken(als de comp al begonnen is) de kans is niet heel groot dat je weer zo'n jaar hebt als vorig jaar. Je schakelt nirt voor een 2e x Juve of een Madrid uit, onmogelijk. Kampioen wordt je sws, zelfs zonder de Ligt, vd Beek, Neres en Zyech. Nu kan je heel veel geld pakken, en de aankomende jaren veilig zitten. PSV komt daar echt niet meer bij. Volgens jaar zijn ze niet meer waard wat ze nu waard zijn, ik zou als ik Ajax was gewoon verkopen. Met Promes, Marin, Blind, Tadic, Schone, Tagliafico , Onana, Huntelaar, noem ze maar op, heb je nog steeds echt heel veel kwaliteit. Jeugd komt er weer aan, zit echt wel goed met Ajax. Voor het Nederlands elftal is het cruciaal dat jongens als vd Beek, de Ligt, de Jong, elke week uitgedaagd gaan worden. Nu speel je alsnog tegen Emmen, Sparta enz.

8 juli 2019 om 10:25

Alleen nog een rechter CV en winger erbij en dan is het klaar. Selectie is zo goed als klaar.

8 juli 2019 om 12:23

Zo simpel is het juist niet, omdat de transfermarkt veel langer open is.

34! Vandaag 2 jaar geleden alweer 😪

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax78
2.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

272 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 30 5 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 6 0
2016/2017 Ajax 27 7 3 0
2015/2016 Ajax 24 4 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Schalke 04 lijkt de beste papieren te hebben om Juan Miranda op tijdelijke basis over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren