NEC krijgt ‘geen cent’ uit Spanje: ‘Dat is natuurlijk een teleurstelling’

Dinsdag, 25 juni 2019 om

De aanstaande transfer van Jasper Cillessen naar Valencia levert NEC niets op. De Gelderlander meldt dinsdag dat de Nijmegenaren normaal gesproken een 'solidariteitsheffing' zouden ontvangen, maar dat heeft geen betrekking op een binnenlandse transfer, zo blijkt uit de Spaanse reglementen. Hierdoor heeft NEC geen recht op een opleidingsvergoeding van een miljoen euro of meer voor de bij Barcelona vertrekkende sluitpost.

Cillessen doorliep de jeugdopleiding van NEC en tekende in 2008 zijn eerste profcontract aldaar. Ajax pikte de sluitpost in 2011 op. Vijf jaar later volgde een verhuizing richting Barcelona. “Dat is natuurlijk een teleurstelling”, citeert de regionale krant algemeen directeur Wilco van Schaik, die al rekening hield met een dergelijk scenario. “Omdat de geluiden dat Jasper naar Valencia zou gaan er al langer waren. Wij waren op de hoogte van de bepaling dat we dan geen cent zouden krijgen. Neemt niet weg dat je toch blijft hopen op een buitenlandse transfer. Bij een bedrag van twintig miljoen, hadden we rond de een miljoen euro ontvangen. Dat had voor onze financiële positie een enorme meevaller betekend.”

Van Schaik doelt op de vermeende belangstelling van Benfica, dat door Record meermaals in verband is gebracht met de doelman van het Nederlands elftal. Daarnaast doken in de Engelse media verhalen op over interesse van Manchester United, omdat David de Gea naar verluidt twijfelt over een langer verblijf en de Spaanse doelman al is genoemd bij Real Madrid en Paris Saint-Germain. Ook Everton en West Ham United zouden in de markt zijn geweest voor Cillessen, die in Barcelona niet langer als stand-in van Marc-André ter Stegen wil fungeren.

Cillessen werd door Cadena COPE gespot bij een kliniek, waar hij dinsdag arriveerde voor de medische keuring van Valencia. Het ondertekenen van de contracten lijkt derhalve een kwestie van tijd. De voormalig NEC-speler neemt in het Mestalla de plaats in van Neto, die de omgekeerde weg bewandelt en zijn loopbaan vervolgt bij Barcelona. Er is in de Spaanse media reeds melding gemaakt van een 'acuerdo total', wat betekent dat zowel Barcelona als Valencia dertig miljoen euro neerlegt voor de binnenlandse ruildeal.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.


Poll

Denk jij dat Jasper Cillessen met Valencia voor de juiste club kiest?


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door constant kante)

Haha dat is wel erg zuur inderdaad dan. Voor een KKD ploeg kan dat veel uitmaken

Vraag me af of zulke reglementen eigenlijk überhaupt wel mogen..

25 juni 2019 om 18:24

Dat is in Engeland ook zo. Bij binnenlandse transfers krijgen de clubs geen opleidingsvergoeding.

25 juni 2019 om 18:45

De vergoeding waar deze man op aast, is een Fifa regel,die stelt dat de clubs waar een speler van zijn 12e tot 23e jaar opgeleid is, een opleidingsvergoeding bij buitenlandse transfers krijgen. Let wel, buitenlandse transfers, dus een transfer naar een competitie in een ander land. Deze solidareiteitsvergoeding is ingevoerd om te voorkomen dat een opleidingsclubs helemaal met lege handen staat als een speler een dikke transfer maakt van een 2e club naar een 3e club.

De Fifa heeft nog wel meer regelementen, waar jij je vanaf kan vragen of dat allemaal wel mag.

@troy010, Nederland, Duitsland, Italie, Frankrijk, Belgie en de lijst gaat maar door.

25 juni 2019 om 20:11

Maakt niet ui of het een solidariteitsvergoeding is of een opleidingsvergoeding in wezen. Gaat er meer om of doordat er verschil wordt gemaakt tussen een buitenlandse en binnenlandse transfer het niet in strijd is met het vrije verkeer van werknemers van de EU.

Geld dit in alle landen of enkel in Spanje? Zou me namelijk niets verbazen met die onduidelijke wetgeving daar. Enorm zuur voor NEC die dit geld goed kan gebruiken.

25 juni 2019 om 17:58

Overal als t goed is

25 juni 2019 om 18:22

Overal, regel van FIFA. Wat is er onduidelijk aan de spaanse wetgeving? Of bedoel je gewoon dat ie anders is dan in Nederland en jij verder niet op de hoogte bent van hun wetgeving?

25 juni 2019 om 18:47

Nogal een aanname van je. Ik doelde meer op hun wetgeving omtrent belasting. Aangezien we hier op een voetbalforum zitten en er jaarlijks tientallen voetballers in de problemen komen vanwege onduidelijke regels.

Of zou het toeval zijn dat zo'n beetje iedere voetballer die in de problemen komt met justitie in Spanje speelt..

25 juni 2019 om 19:18

Er komt geen enkele voetballer in de problemen, omdat de regels onduidelijk zijn. Ze zoeken puur de grenzen op, om zoveel mogelijk geld te verdienen. Bijna alle spelers zijn ook veroordeeld.

25 juni 2019 om 20:21

origineel

"aangezien we hier op een voetbalforum zitten en er jaarlijks tientallen voetballers in de problemen komen vanwege onduidelijke regels. "

En komen helemaal geen 'jaarlijks tientallen voetballers in de problemen' vanwege onduidelijke regels, die voetballers hebben, op advies van zich slim geachte juristen en belastingadviseurs, allerlei constructies opgetuigd waarbij portretrechten van hunzelf zijn ondergebracht in schimmige constructies op de bahama's, kaaimaneilanden en andere belastingparadijzen, om zo de belasting in Spanje te ontwijken. En zeg nou zelf, je speelt in Spanje maar jouw portretrechten staan zogenaamd geparkeerd bij een brievenbus firma op een Caraibisch eiland. Vind jij het dan raar dat de Spaanse rechter daar een stokje voor gestoken heeft? Heeft echt niets met vage wetgeving of onduidelijke wetgeving te maken. Maar met slecht advies van sluwe adviseurs. Dus daar moeten die voetballers zich op richten en niet op de Spaanse justitie of het rechtssysteem dat 'onduidelijk' zou zijn.

25 juni 2019 om 18:24

Ik weet in ieder geval wel dat het ook in Engeland is, andere landen durf ik niet te zeggen.

Ik vind het eigenlijk ook wel te ver gezocht. Ergens moet het toch gewoon stoppen

Tja daar is niks Spaans aan dat is bij ‘alle’ (er zak vast ergens een uitzondering te vinden zijn) bonden. Solidariteitsbijdrage is relevant in 2 gevallen: 1) Bij een internationale transfer (op basis van FIFA-regels) 2) Bij een binnenlandse transfer als de speler ook in dat land is opgeleid (op basis van de regels van die bond) Opleiden in landA en dan binnenlandse transfer in landB betekent gewoon geen vergoeding.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.NEC00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

284 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
2015/2016 Ajax 33 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Transfer Jasper Cillessen naar Valencia ‘een duur grapje’: ‘Ik was verbaasd’

Jasper Cillessen hoopt bij Valencia weer wekelijks in actie te komen. De dertigjarige doelman kon bij Barcelona alleen steevast op speelminuten rekenen in de Copa del Rey vanwege de aanwezigheid van...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Sporting Portugal houdt er serieus rekening mee dat Bruno Fernandes deze zomer geen transfer gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren