'Gerard Piqué doet wanhoopspoging en bezoekt Matthijs de Ligt op Bahama's'

Dinsdag, 25 juni 2019 om

Gerard Piqué ondernam volgens Mundo Deportivo een laatste poging om Matthijs de Ligt te overtuigen voor Barcelona te kiezen. De verdediger van Ajax is volgens de laatste berichten hard op weg naar Juventus, waar de Oranje-international een megasalaris kan opstrijken. Naar verluidt probeerde Piqué De Ligt alsnog op andere gedachten te brengen.

Volgens de Spaanse sportkrant heeft de verdediger van Barcelona een bezoekje gebracht aan De Ligt op de Bahama's, waar de negentienjarige stopper momenteel vakantie viert met zijn vriendin. Barcelona zou De Ligt minder salaris bieden dan Juventus en Paris Saint-Germain en de Catalaanse grootmacht is niet bereid de aanbieding te verhogen.

Piqué, die ook vakantie viert op de Bahama's, heeft een ontmoeting gehad met De Ligt op de Bahama's. Waar Mundo Deportivo eerder louter melding maakte van de ontmoeting tussen de twee spelers, meldt journalist Francesc Aguilar dinsdag dat Piqué de jongeling probeerde te overtuigen te opteren voor Barcelona.

De routinier van Barcelona wilde met het gesprek ook een verhaal uit de wereld helpen dat hij De Ligt zogenaamd niet bij de Catalaanse topclub wil hebben, een gerucht dat werd gesuggereerd in de Spaanse media. Volgens de journalist van Mundo Deportivo kan de ontmoeting cruciaal blijken in de transfersoap inzake De Ligt.

Ook Frenkie de Jong wil graag zien dat De Ligt zich aansluit bij Barcelona. De middenvelder ruilt Ajax deze zomer in voor Barcelona, dat maximaal 86 miljoen euro betaalt voor De Jong. Volgens diverse media was De Ligt nu juist hard op weg naar Juventus, dat bereid was aan de eisen van de verdediger en zaakwaarnemer Mino Raiola te voldoen.

Transferprofiel - Matthijs de Ligt
Meer video's


Gerelateerd

92 reacties (laatste reactie door livinglegend)

Merk je wel hoe graag ze hem willen, pique(de grootste concurrent van de ligt) weet hoe belangrijk hij kan zijn voor de toekomst is.

25 juni 2019 om 13:31

Ik denk niet dat Pique de grootste concurrent van de Ligt zou zijn. Eerder Langlet en/of Umtiti. Ik kan me juist voorstellen dat de Ligt samen met Pique het centrale duo zouden vormen.

25 juni 2019 om 14:06

Barca speelt over het algemeen met een rechts en een linkspoot. Lenglet/umtiti zijn links, Pique en de Ligt zijn rechts.

25 juni 2019 om 15:43

Volgens mij speelde Pique als linker centrale toen Puyol naast hem stond?
Dus ik zie hier in principe geen probleem in.

De Ligt speelde ook links centraal naast Davinson Sanchez .

25 juni 2019 om 13:46

vind ook wel tercht dat ze m graag willen hebben..de opvolger van puyol hebben ze in Barcelona nooit gevonden....

25 juni 2019 om 15:29

Natuurlijk begrijpelijk dat ze hem willen want wie is na Pique de rechtsbenige vervanger?
Maar de Ligt moet dit natuurlijk niet willen en frenkie had er ook beter aan gedaan om bijvoorbeeld naar city te gaan en Fernandinho te vervangen.

Barca teert puur nog op aantrekkingskracht van het frivole spel uit het verleden.
Het is heel vaak niet meer om aan te gluren letterlijk alles moet van Messi komen anders is het een groot zooitje daar.

Ik snap niet waarom de spelers dit spelbeeld eigenlijk accepteren, je zou verwachten dat ze hun onvrede wat vaker in de media zouden uiten maar dat gebeurd eigenlijk niet.

Daardoor is het lastig om een schuldige aan te wijzen, zijn veel spelers over the hill? of is Valverde een koekenbakker?

25 juni 2019 om 20:43

Als Barcelona slim is halen ze Sanchez van Tottenham en De Ligt van Ajax. Dan ben je klaar voor de komende 8 jaar.

Wat zou het toch een heerlijke zomer zijn als Barça zowel F de Jong, Neymar en M de Ligt weten te strikken.

25 juni 2019 om 13:47

Ik zou het juist heerlijk vinden als die transfers stuklopen na de manier waarop Barcelona afgelopen heeft gehandeld. Het zou toch mooi zijn als ze spelers als Coutinho en Suarez niet kwijt zouden raken, nadat ze die gasten op een walgelijke manier hebben binnen gehengeld?

25 juni 2019 om 14:01

Wat dacht je van Fabregas..

25 juni 2019 om 14:07

Hebben ze Suarez op een walgelijke manier binnengehengeld?

25 juni 2019 om 14:47

@Aadmaat

Inderdaad Barca wordt ieder jaar minder aantrekkelijk.
Maar Liverpool heeft hun toch al een beetje karma gegeven in de cl haha. 😉

25 juni 2019 om 15:42

@aadmaat

Hoezo op een walgelijke manier hebben binnengehengeld? Verklaar je nader. Is Liverpool benadeeld met de transfers van Suarez en Coutinho? Ik vind juist dat De Ligt (of zijn zaakwaarnemer) niet zo nejes heeft gehandeld nadat er al zo goed als sprake was van een deal met Barcelona.

25 juni 2019 om 16:09

Dat vind ik een bijzondere benadering. Volgens mij was er nooit sprake van akkoord, ik zou ook zeker niet aannemen dat iemand gaat tekenen. De Ligt verlangt iets anders dan Barcelona hem nu biedt, dan is het toch niet vreemd dat er geen akkoord is?

Uiteraard wil ik mij nader verklaren: het flirten met spelers die niet mogen vertrekken van hun club vind ik walgelijk. Dit spel beheerst Barcelona erg goed. Dat Coutinho, Suarez en ook een Dembele zich gingen misdragen ligt uiteraard voor een groot deel bij hen. Toch bespeur ik een patroon bij Barcelona als het gaat om spelers aantrekken die niet mogen vertrekken bij hun huidige werkgever.

25 juni 2019 om 16:34

Ja, want dat doet enkel Barcelona natuurlijk. Niet iedereen kan een fan van Barcelona zijn maar daarom hoef je nog niet afgunstig te zijn.

25 juni 2019 om 17:21

Tom, dat doen ongetwijfeld meer clubs, maar dat maakt het niet plots goed. Ik hoef zeker niet afgunstig te zijn en het liefst zou ik daar ook niet aan toegeven, maar ik kan het niet onderdrukken in deze situatie.

25 juni 2019 om 13:47

Dan hebben ze toch in elke linie echt goed versterkt en staat er een heel mooi elftal. Ik zou dan alles Alves weer terughalen heb je ook nog een top rechtsback. En dan is Barca toch klaar om de CL te gaan winnen.

25 juni 2019 om 14:17

Vergeet niet dat ook Griezmann hard onderweg naar Camp Nou is. De officiële bevestiging van Griezmann en Barcelona moet nog komen, maar de CEO van Atleti heeft al laten weten dat Griezmann naar Barcelona vertrekt en ook Griezmann zelf heeft er zo vaak naar gehint dat het haast niet anders meer kan.

25 juni 2019 om 15:39

Dat lijkt er inderdaad op, even wachten tot 1 juli, als zijn clausule van 120 miljoen euro in gaat.

Gaat hij hem dan overtuigen om een documentaire over zich te laten maken? Man man man, spelers moeten zich gewoon alleen met, jawel, voetballen bezighouden. Laat dit nou maar aan het bestuur over.

25 juni 2019 om 13:35

Pique is een betere zakenman dan het bestuur dat er nu zit 🤪. Maar media verdraaid een hoop dingen, dus Piqué zal daar gewoon op vakantie zijn en kwam de ligt tegen en hield even een praatje.

25 juni 2019 om 13:38

Als er 1 man is in de selectie bij Barca aan wie je dit wel zou kunnen toevertrouwen is het Pique wel. Die zie ik later wel een bestuursfunctie bij Barca bekleden en die snapt ook wel dat hij perfect kan verwoorden welke rol De Ligt bij Barca kan spelen, wat er verwacht wordt en wat spelen voor Barca voor hem kan betekenen.

25 juni 2019 om 13:38

Ik vindt van niet, als spelers kunnen helpen hiermee moet dat kunnen. Ik denk dat het zelfs veel meer impact heeft dan als er een bestuurder komt praten. Piquet kan nu laten weten dat de ook de Barça spelers hem er heel graag bij hebben, kan toch als iets zeer positiefs gezien worden

25 juni 2019 om 13:39

Niet mee eens. Doorgaans wel maar Piqué (ondanks dat ik hem vaak een idioot vind, laatste tijd een stuk minder overigens) is gewoon echt een clubman. Als hij de club kan helpen op eender welke manier dan doet hij het zonder twijfel. Vind ik ergens ook wel mooi. Deze vent wil bovenal zijn club zien presteren, daar draagt hij aan bij op het veld zn ook steeds meer en meer ernaast. Over enkele jaren doet hij waarschijnlijk dat laatste fulltime

25 juni 2019 om 13:45

Na die actie met Griezzman en zijn documentaire weet ik niet of hij wel zo een clubman is...

25 juni 2019 om 15:05

Je bedrijf doet soms wel eens dingen die je zelf als eigenaar niet bewust meemaakt of perse achter staat. Zo gaat het nu eenmaal. Zou me verbazen als Piqué daar daadwerkelijk de beslissingen neemt

25 juni 2019 om 13:43

@Bella wellicht is dit in overleg met het bestuur. Duhhuh... natuurlijk is dit in overleg met het bestuur

25 juni 2019 om 13:48

Ik snap dat je het irritant vindt, maar waarom? Het levert toch allemaal resultaat op?

Zou pique zou gek zijn als hij het niet probeert. Haal hij nu De Ligt over, dan heeft hij alvast een mooi fundament gelegd voor zijn presidents wensen.

Barcalona gaat nu echt vol gas om Matthijs binnen te hengelen. Veelzeggend ook dat mogelijk een van zijn grootste concurrenten op z'n positie hem komt opzoeken op de Bahama's tijdens zijn vakantie. Wel heel mooi dat Pique dit doet, die ambieert ook een technische functie bij Barca na z'n carriere. Kies gewoon voor Barcelona Matthijs, in mijn ogen een veel betere keuze dan PSG en ook een betere keuze dan Juventus.

25 juni 2019 om 13:33

Waarom een betere keuze? Financieel is Juventus zo te zien aantrekkelijk. Aan de koop toe is de kans op een basisplaats bij Juventus een stuk groter dan een basisplaats bij Barcelona. Waarom is Barcelona dan in hemelsnaam interessanter?

25 juni 2019 om 13:46

Het weer, de stad, de competitie, spelen met de beste speler vd wereld, het stadion.

25 juni 2019 om 13:59

Maar als hij naar Juve gaat, gaat hij toch juist met de beste speler vd wereld spelen?

25 juni 2019 om 13:59

@ el_dude el_dude

Financieel mag Juventus wel beter zijn, maar toch is en blijft Barcelona (hetzelfde geldt voor Real Madrid) toch van een ander niveau. Daar is de kans toch veel groter dat je de Champions League (meerderen keren) kunt winnen; dan laat ik het prestige om La Liga te winnen, en het prestige om überhaupt voor die clubs te spelen toch van een andere orde zijn.

Als je de keus hebt uit de absolute top van Engeland en Spanje zoals in zijn geval het geval was; dan kies je toch daarvoor. Tenzij hij Juventus als een soort tussenstop beschouwt (hoe gek dit wellicht ook klinkt) en zij hem min of meer speeltijd hebben toegezegd. Ik blijf het zo ie zo een frappant verhaal vinden omdat Barcelona zijn droomclub is, waar overigens ook nog twee ex Ajacieden zijn zoals de Jong en Suarez.

Nu weet ik wel dat hij niet met Suarez heeft samen gespeeld maar ik denk dat er op zich wel een band is vanwege een gezamenlijk club achtergrond. Wat met name in het begin bij een club denk ik wel prettig kan zijn als je daar nieuw binnen komt.

25 juni 2019 om 19:36

Bij juve is de kans op basisplek niet veel groter. Daar moet hij bonucci of chiellini op de bank zetten (

26 juni 2019 om 02:02

@ Juveitalia

Thanks voor de info, dan kan het artikel wat een paar dagen geleden op voetbalzone of VI de prullenbak in. Daarin werd gesteld dat buiten Chiellini men totaal niet tevreden is over de verdediging. Het zou wel een stunt zijn mocht jouw club erin slagen om hem te halen.

Wie hem ook weet binnen te halen, ze gaan een hoop plezier aan hem beleven. Al is het voor mij persoonlijk belangrijker wanneer een speler Ajax verlaat hoeveel hij Ajax oplevert.

25 juni 2019 om 16:11

Jij geloofd dit? Een multi miljonair, die op zelfde positie speelt als de ligt gaat zogenaamd een wanhoop poging wagen om hem bij Barça te krijgen. Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt dus waarom zou hij een 19 jarige smeken om te komen?

Het zou mij uiteindelijk niks verbazen als de Ligt nog een seizoen bij Ajax blijft.
Ajax doet hem echt alleen voor de absolute hoofdprijs weg, als daar ook nog een mega salaris bijkomt, wordt het een extreme investering. Ik kan me overigens niet voorstellen dat hij 15-20 miljoen per seizoen gaat verdienen bij Juve. Hij zou dan de enige zijn die enigszins bij Ronaldo in de buurt komt. En dat voor een 19-jarige.

25 juni 2019 om 13:46

Het salaris van juventus was volgens mij zwaar opgeklopt door alle gekken met een journalistieke achtergrond. Juve zou volgens een eerder bericht niet meer bieden dan 7,5 miljoen per jaar. Verre van alle bedragen die er geroepen worden. Daarom extra jammer dat een driessen en borst op basis van dat soort berichtgevingen allerlei onzin op papier gooien. Vroeger noemde men dat smaad, nu journalistiek. Zolang De Ligt niets zelf zegt, moeten ze gewoon bij de feiten blijven. Als wij nu hier schrijven dat hij bij everton kan tekenen voor 25 miljoen per jaar, dan staat dat morgen ook in hun teksten vermeld. Ik verwacht nog steeds dat die gaat, maar wel voor andere bedragen en ander salaris dan genoemd de laatste weken.

25 juni 2019 om 14:13

@ Triss 1985

De kans dat hij nog een seizoen in Mokum te bewonderen is uitgesloten, hij kan letterlijk overal tekenen waar hij wilt. Lol, ik zou met mijn manke poot een gat in de lucht springen mocht hij blijven maar dat is echt "wishful thinking" van de aller hoogste orde.

Dit zal vast de laatste duw zijn voor De Ligt richting Juventus. Ik bedoel kom op, Pique is toch een van de grootste clowns buiten zijn werk als voetballer. Neymar en Griezmann behoren oook tot zijn succesverhalen.

25 juni 2019 om 13:45

Ik vind zijn vrouw anders niet slecht... ;-)

25 juni 2019 om 13:42

Lijkt me ook raar dat dit effect zou hebben. Ronaldo liet ook al aan de Ligt op het veld weten dat hij hem bij Juve wilde zien. Op dit moment weet hij echt wel wat zijn keuzes in houden en lijkt het me dat hij gewoon kijkt wie het beste contract zal aan bieden.

Zie hem liever naar Juve gaan, denk dat je daar als verdediger een stuk beter van gaat worden dan naar Barca. Moet echt stappen zetten in het verbeteren van zijn concentratie en denk dat Pique daarvoor een mindere tutor is dan een Chiellini.

25 juni 2019 om 17:13

Beter qua speler wordt hij bij beide topclubs, echter is denk ik de vraag beter gesteld waar hij meer kans maakt om de internationale prijzen te oogsten

25 juni 2019 om 17:42

Ja hij zal sowieso wel beter worden door het spelen in een betere competitie, maar verwacht gewoon dat hij bij Juve meer zou hebben aan de expertise van de routiniers die op dezelfde positie spelen dan bij Barca. Schat de kans op internationale prijzen bij beide clubs hetzelfde in, verwacht ook dat de twee clubs de komende jaren moeten doorpakken met het verjongen van het team.. Hebben heel wat spelers die in de 31+ zitten.

Dit is natuurlijk super slim. Er hoeft maar 1 foto van die twee op de Bahama's rond te gaan en je hebt de poppen aan het dansen (geen Echte Poppen Natuurlijk). Dit gaat de delegatie van PSG en Juventus natuurlijk niet leuk vinden tijdens de onderhandelingen en Barca kan hiermee de lachende 3e zijn. Vind het ook de club die het beste bij hem past. 19 jaar en nu al zo goed. Umtiti is alleen maar geblesseerd en vind Matthijs beter dan Lenglet.

25 juni 2019 om 15:24

Nou, als ze daar in Parijs of Turijn lucht van krijgen zijn de rapen gaar (geen echte rapen natuurlijk!)..

On, ik ben echt benieuwd waar hij uiteindelijk terecht komt na deze nu al weken durende soap. Ik werd een beetje moe van "Frankie-gate" maar deze soap mag er ook zijn hoor..

Persoonlijk blijf ik erbij dat het beter is om voor de absolute Engelse of Spaanse top te kiezen dan voor de Italiaanse top. Europese successen zijn daar makkelijker te boeken (en zelfs het herhalen daarvan). Ook het prestige om La Liga te winnen en om voor 1 van de drie clubs in de wereld te spelen met een status aparte lijkt mij toch van een andere orde. Zeker als de financiã«n alleen hetgeen is wat de doorslag gaf, Barcelona betaalt wellicht wel minder maar ik neem aan dat dit alles behalve een hongerloontje is.

Ook vind ik het opmerkelijk dat wanneer jouw absolute droomclub zich voor jouw meld dat je dan voor een andere club kiest. Nooit gedacht dat de Ligt zo eigenzinnig zou zijn, maar goed uiteindelijk is de keus aan hem. Voor zijn ontwikkeling zijn beide clubs natuurlijk geen slechte clubs, dus wat dat betreft hoeven ons voor Oranje over hem geen zorgen te maken.

25 juni 2019 om 15:13

Waar heeft De Ligt te kennen gegeven dat Barca zijn droomclub is? Ik hoor dit vaak voorbij komen en zie jou dat nu ook continu aanhalen in verschillende reacties in dit topic, maar zonder bron.
Sterker nog, volgens mij heeft De Ligt zelf uitgesproken geen droomclub te hebben (naast dat het zijn droom was om te spelen in het eerste van Ajax).

25 juni 2019 om 16:17

@ mick-94

Als mijn geheugen mij niet in de steek laat heb ik hem dat een aantal keer bij Ajax TV gezien, alleen vraag mij niet welke filmpjes dat waren.

25 juni 2019 om 16:29

Misschien bedoel je Frenkie de Jong, want als je even Googled op: "de Ligt zegt buiten Ajax geen droomclub te hebben", komt je bij veel artikelen die het tegendeel beweren.

26 juni 2019 om 01:54

@ mick-94

Het ging 100 procent om de Ligt, maar dit was nog voor zijn doorbraak toen Nederland hem nog niet kende in 1 van de vele reportages die Ajax maakt met talenten uit de opleiding.

Lijkt me echt een onzin bericht.. een speler die vanuit de club met een doel naar een speler wordt gestuurd om die te overtuigen?

Wat is er gebeurd met de stoere filosofie van Barcelona: "als een speler niet graag voor ons wil voetballen, hoeft hij niet te komen" Dit komt redelijk sneu over...

Het kan verkeren

25 juni 2019 om 14:17

@ Ajaxwestham

Ach dat soort stoere uitspraken voor de bühne stellen niets voor. Wat dat betreft is het net de politiek, zolang de nood hoog genoeg is alles buigbaar.

Zou het niet eens tijd worden dat de Ligt een vent met ballen wordt en tegen Raiola zegt ik ga daar naar toe wil dat verdienen en als jij er 10 miljoen voor jezelf extra uit wilt slepen is dat jou zaak. Ik ga waar ik heen wil en daar hebben jou vriendjes niks mee te maken. 19 jaar en miljoenen verdienen. Denk is na. Bij Barca verdien je minder maar ook een korter contract (4 jaar) na 4 jaar kun je gaan en staan waar je wil zonder transfersom. Die steek je in je eigen zak ipv die van die ego tripper van een pizzaboer die Barcelona een oor aan wil fietsen door accefietjes in het verleden. Wat heeft de Ligt te zoeken in Parijs waar hij enkel en alleen het speeltje wordt van een sjeik die Barcelona dwars wil zitten omdat hij frenkie niet kreeg.

25 juni 2019 om 15:02

Waarom zou hij? Raiola zorgt er met z'n spelletjes wel voor dat De Ligt straks een vetter gedrukter salarisstrookje krijgt.

Heel simpel, de ligt naar Barcelona en Raiola naar Juventus haha tegenwoordig bepaalt de zaakwaarnemer waar de speler gaat spelen en niet de speler........ Geld, geld en geld

Vind Barcelona tegenwoordig niet echt een club meer waar je heen wil. Beetje achterbakse arrogante houding gekregen in loop der jaren. Als je ziet hoeveel geld er in salarissen gaan daar dan snap je wel waarom spelers die kant op gaan. De stad blijft natuurlijk top maar voor het voetbal kun je ook prima naar alternatieven.

25 juni 2019 om 15:22

Spelers gaan naar Barcelona om dat het een absolute topclub is, Barcelona is samen met Real Madrid de top van de top. Daar verandert de winst van Liverpool in de Champions League niets aan.

25 juni 2019 om 15:41

Verschil is wel dat Real en Barca afgelopen jaren enkel met Bayern de absolute top waren. Nu is het verschil met ploegen als Liverpool, Juve en City toch een stuk kleiner.

25 juni 2019 om 15:46

Liverpool zeker, Juventus weet ik nog niet zo daar moeten ze toch echt de beker met de grote oren winnen City niet. Al blijven Barcelona en Real Madrid voor bijna iedere speler de ultieme droom om daar te spelen. Bepaalde aantrekkingskracht die andere clubs niet hebben.

25 juni 2019 om 15:59

Het gaat niet enkel om het wel of niet winnen van de CL, City wint wel 2 keer de PL (waar Liverpool ook in speelt). Juventus heeft ook al verscheidene keren laten zien niet onder te doen voor Bayern/real/barca. Ik bedoel meer dat het qua aantrekkingskracht en selectie veel dichter bij elkaar ligt dan vroeger. Tuurlijk hebben Barca en Real nog een streepje voor, maar de verschillen zijn nu echt een stuk kleiner. Een paar jaar geleden had een de Ligt zeker weten meteen voor Barca gekozen, om een voorbeeld te noemen. Barca en Real hadden ook een selectie waar niemand aan kon tippen. Nu komt een City bijvoorbeeld toch wel in de buurt.

Mathijs heeft herhaalde malen laten doorschemeren het liefst naar Barca te gaan, maar bepaalt de Ligt het of is Raiola degene die kijkt wie het meest betaalt en clubs tot het laatste moment tegen elkaar uitspelen?

25 juni 2019 om 17:53

Wanneer heeft de Ligt dat aangegeven dan?

Als Barca De Jong, De Ligt en Neymar binnenhaalt hebben ze de komende jaren weer het te kloppen team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4891 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga

161 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 juli
Christopher Nkunku gaat definitief overstappen naar RB Leipzig. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren