Liverpool troeft Ajax en PSV af en bezorgt Van den Berg toptransfer

Donderdag, 27 juni 2019 om

Sepp van den Berg zal zich per 1 juli aansluiten bij Liverpool, zo meldt de Engelse topclub donderdagochtend via de officiële kanalen. De zeventienjarige verdediger komt over van PEC Zwolle en heeft een meerjarig contract getekend bij the Reds, die naar verluidt twee miljoen euro betalen. De Champions League-winnaar troeft met de krabbel diverse geïnteresseerde clubs af, zoals PSV, Ajax en Bayern München.

Van den Berg lag nog tot volgend jaar zomer vast bij PEC Zwolle, maar Liverpool heeft dus besloten deze verbintenis af te kopen. De jeugdexponent van de Blauwvingers maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal in het met 2-0 verloren duel met FC Groningen. In totaal kwam Van den Berg tot 22 wedstrijden voor de Eredivisionist.

Van den Berg kwam in het afgelopen halfjaar onder trainer Jaap Stam nauwelijks aan spelen toe in de hoofdmacht. De kwaliteiten van de stopper waren diverse clubs opgevallen, zoals PSV en Ajax. Ook Bayern aasde naar verluidt op de diensten van de jongeling, die uiteindelijk dus toch opteert voor een langdurig verblijf bij Liverpool.

“Het is een geweldig gevoel”, stelt de kersverse aanwinst in een reactie op de website van zijn nieuwe werkgever. “Liverpool is in mijn optiek de grootste club ter wereld, het is dus echt een droom die uitkomt. Ik kijk er echt ontzettend naar uit. Veel spelers uit de jeugdopleiding groeien uit tot spelers van de A-selectie. Dat is ongelooflijk, zeker bij een club van deze grootte. Jürgen Klopp is een geweldig persoon en zijn aanwezigheid is een van de redenen waarom Liverpool zo goed presteert. Mede daarom heb ik ook voor deze club gekozen. Ik denk dat ik mij hier het beste kan ontwikkelen en hopelijk krijg ik veel speeltijd toebedeeld”, aldus Van den Berg.

Interview | Mark van Bommel over Arjen Robben: 'Meer dan een belletje'
Meer video's

Poll

Een goede vervolgstap van Sepp van den Berg?


Gerelateerd

74 reacties (laatste reactie door joekaa)

Vraag me af of dit de juiste keuze is voor die jongen. Snap dat je zo'n club moeilijk kan weigeren. Toch had ik persoonlijk een tussenstap gemaakt, lekker jezelf ontwikkelen, wedstrijden spelen. Had hem persoonlijk liever in Nederland nog zien spelen.

27 juni 2019 om 11:06

Tsja, ik denk niet dat 'ie daar in het eerste gaat spelen. Maar goed ik heb ook te weinig van hem gezien om te kunnen zeggen of 'ie dat bijv. bij Ajax wel ooit had kunnen gaan doen. Wordt een speler die in het eerste jaar waarschijnlijk in het jeugdelftal van Liverpool gaat spelen en daarna veelvuldig verhuurd. Er zijn spelers die het zo ook tot een aardig niveau schoppen.

27 juni 2019 om 11:27

"vraag me af of dit de juiste keuze is voor die jongen."

Er is vaak veel kritiek als een speler al heel jong naar een grote buitenlandse club gaat. Maar ik vind het eigenlijk wel prima. Je krijgt dan immers de leuke clubs om aan verhuurd te worden voor het uitkiezen.

Kijk bijvoorbeeld naar een jongen als Jeffrey Bruma. Die ging op z'n 15e van Feyenoord naar Chelsea, maar is daar nooit doorgebroken. Dan kun je zeggen dat hij beter wat langer bij Feyenoord had kunnen blijven. Maar door die transfer had hij op z'n 19e al in de Champions League, de Premier League, de Championship en de Bundesliga gespeeld en daarna pikte hij ook nog even twee landstitels mee met Psv.

27 juni 2019 om 11:56

Maarja, daar tegenover staan wel jongens zoals Barazite (arsenal), Brouwer (liverpool), etc. Die zijn allemaal in de vergetelheid geraakt. Nou vind ik het persoonlijk ook niet heel erg dat jeugdspelers naar grote buitenlandse clubs gaan, want als een speler genoeg talent heeft dan zal deze het waarschijnlijk ook wel waarmaken via een andere weg. Mocht het niet lukken zoals met Barazite en Brouwer, dan heb je waarschijnlijk toch niet zoveel talent als gedacht werd.

27 juni 2019 om 12:16

Als hij naar een Duitse of Spaanse club zou gaan zou ik me een stuk minder zorgen maken, die geven jonge talenten meestal wel een kans in het eerste.

Het probleem met de Engelse topclubs is dat er te weinig jonge spelers een kans krijgen in het eerste. De jeugdopleidingen/faciliteiten zijn van een hoog niveau, maar de topclubs durven het niet aan om de talenten daar vaker te laten instromen in de 1ste selecties.

Enerzijds is dit wel begrijpelijk, de belangen zijn gigantisch, maar anderzijds zorgt dit ervoor dat veel talenten te weinig wedstrijdritme op niveau krijgen en steeds meer kiezen om naar andere competities te verkassen. Zoals bijv. Sancho die naar Dortmund ging.

Ik zie bij de Engelse analytici hier het afgelopen jaar ook al herhaaldelijk discussies over.

Ik zeg niet dat VD Berg bij voorbaat gaat verpieteren bij Liverpool, maar ik zou het op dit moment geen goede stap vinden.

27 juni 2019 om 12:59

Bruma is geen goed voorbeeld. Hij heeft het alleen bij PSV echt goed gedaan. Ik denk dat jaren Chelsea bank en verhuur hem geen goed hebben gedaan. Speelt nu ook niet in duitsland en clubs staan niet in de rij voor hem nu. (goede clubs) Terwijl hij op de top van zijn kunnen Zou moeten zijn. Snap ook niet wat deze jongen bij Liverpool gaat doen. Domme keuze.

27 juni 2019 om 13:04

"bruma is geen goed voorbeeld. Hij heeft alleen bij PSV echt goed gedaan."

Mijn punt is dat hij er (zeker in de eerste jaren) wel een wat boeiendere carriere door heeft gekregen. Of hij wel of niet een betere voetballer was geworden als hij bij Feyenoord was gebleven zullen we nooit weten.

27 juni 2019 om 12:10

En wat vinden we dan van de keuze van jonge Denen om naar NL te komen? Moeten zij ook niet eerst een tussenstap maken in eigen land voordat zij naar bijv Ajax, Feyenoord of PSV gaan. Bijv Fischer en Anderssen

27 juni 2019 om 12:15

Dat van die Denen vind ik nog wel meevallen. Ik woon zelf in Denemarken, alles is hier een beetje hetzelfde als in NL, cultuur, de mensen, eten etc. etc. Bezwaarlijker vind ik wanneer er jonge spelers gehaald worden vanuit bijv Afrika, Zuid Amerika. Zoals jaren geleden die 2 jonge Brazilianen die naar Feyenoord kwamen .

27 juni 2019 om 12:17

Het komt een beetje op hetzelfde neer, met wel het verschil dat die Denen ook daadwerkelijk speeltijd in het eerste krijgen.

27 juni 2019 om 12:51

De kansen die de jeugd krijgen om in een stabiele omgeving op een goed niveau te spelen zijn hier wel wat groter. Telkens verhuurd worden aan andere clubs is mi niet echt bevordelijk.

27 juni 2019 om 13:25

Ik ken twee Denen die in hun eigen land veel meer speeltijd zouden krijgen dan ze afgelopen seizoen hebben gehad. En ook komend seizoen zou ik wel willen zien hoeveel minuten de Denen bij Ajax kunnen maken.

27 juni 2019 om 12:25

Hij traint met het eerste elftal mee en speelt in het tweede elftal. Daarna misschien een verhuurperiode (of meerdere), dan ontwikkel je ook wel. Mocht hij het daarna niet redden kan je altijd een stapje omlaag maken. Hij speelt nu wel in Engeland en zal een hoger salaris hebben dan bij een PSV of Ajax. Ik zou deze kans ook aangegrepen hebben.

Groot gelijk die jongen...leerproces bij een super club

Leuke transfer van Sepp. Kan het nu leren van de nederlandse meester Big Virgil. Basis plek of überhaupt invalbeurten lijken mij nog ver weg. Zal in de toekomst wel worden uitgeleend. Maar natuurlijk erg moeilijk om Liverpool af te wijzen.

Zitten de clubs in Nederland te slapen? Jammer dat dit misschien einde van zijn carrière betekent. Had beter aantal seizoenen in Nederland kunnen blijven.

27 juni 2019 om 11:05

Er staat letterlijk in de tekst dat PSV en Ajax ook interesse hadden he? Haha. John de Jong heeft vorige week nog een gesprek met hem gehad. Maar blijkbaar wil hij zelf gewoon naar Liverpool. Niet de beste stap voor hem lijkt me maar goed, zijn keus.

27 juni 2019 om 11:07

Vraag me ook af in hoeverre Ajax serieus was. Ik lees nu in de tekst dat Ajax is afgetroefd, maar volgens mij was alleen PSV echt concreet en geïnteresseerd in hem. Desondanks natuurlijk een mooie stap voor deze jongen, hopelijk kan hij het waarmaken in het buitenland!

27 juni 2019 om 11:11

Meen me te herinneren dat Overmars eerder ook een poging had gedaan om beide van den Bergjes te halen, maar dat ze toen uiteindelijk overgehaald zijn om langer bij Zwolle te blijven omdat ze dan meer wedstrijden kunnen spelen. Althans, dat was toen het verhaal dat ik las, nu gaat Sepp naar Liverpool nadat hij door Stam een halfjaar op de bank is gezet...
Voor Ajax is dit ook niet nodig. Je hebt met Schuurs en Pierie al twee jonge cv's met potentie, en in de jeugd lopen ook nog een paar goeie. Ajax heeft een top-cv nodig die de Ligt direct kan opvolgen. Behalve Blind hebben we nu alleen die twee jonge gasten en Mallejan, en die zijn allemaal niet goed genoeg om komend seizoen al naast Blind te spelen en ons aan de prijzen te helpen.

27 juni 2019 om 11:32

Ooh oke, ja dat zou kunnen maar is dan denk ik ook al wel afgelopen winter of afgelopen zomer geweest.

Ja daar heb je gelijk in. Volgens mij was het in eerste instantie ook de bedoeling dat Blind zou doorschuiven naar het middenveld maar volgens mij zijn ze daar inmiddels al wel vanaf gestapt. Enkel en alleen wanneer Martinez of Magallan ineens heel goed blijkt te presteren zou dat nog een mogelijkheid kunnen zijn.

Ja het is wel van belang dat Ajax echt een goede opvolger van De Ligt haalt, omdat er intern gewoon niemand is die die positie op een kwalitatief goede manier kan invullen.

27 juni 2019 om 13:20

We hebben het hier dan wel over een jonge speler met Eredivisie-ervaring, maar hij viel totaal niet op in de middenmoot van de Eredivisie en ik zie snel ook geen exceptionele kwaliteiten of talent in deze jongen. In mijn ogen gewoon een jongen die sneller dan gemiddeld een bepaald niveau haalt, maar meer ook niet.

Nu is het allemaal nog heel romantisch maar dit is gewoon opvulling voor de jeugdteams. De laatste twee spelers die belangrijk voor Liverpool zijn geworden, die uit de jeugd kwamen zijn Trent en Gerrard als ik me niet vergis. En dit zijn twee van de grootste talenten die Liverpool ooit gehad heeft. Deze jongen had PSV en Ajax nooit moeten afwijzen voor Liverpool en dat gaat hij merken ook.

27 juni 2019 om 11:22

Jeetje dat is wel heel eerlijk voor een supporter van de eigen club, nu ik er echt over nadenk kan ik ook niet echt meer Liverpool jeugdspelers opnoemen. Nou ja Sterling heeft wel even in de jeugd bij jullie gespeeld.

27 juni 2019 om 11:24

Dit is het logo van Benfica volgens mij, niet zeker of dus een Liverpool supporter. Gelijk heeft hij in ieder geval.

27 juni 2019 om 11:32

Waar kwam Joe Gomez vandaan dan eigenlijk? Wel in ieder geval een jonge speler die kansen krijgt.

27 juni 2019 om 11:45

Benfica inderdaad

27 juni 2019 om 11:57

Haha nee het is de Liverbird en ik ben inderdaad voor Liverpool. Heeft het overeenstemmingen met Benfica ja?

27 juni 2019 om 11:58

Gomez kwam van Charlton en speelde al heel snel in het eerste. Jong was die, maar niet uit eigen jeugd. AjaxCunian had nog wel gelijk met Sterling, maar dat was het dan ook echt.

27 juni 2019 om 15:31

Wellicht ken je Jamie Carragher?

27 juni 2019 om 11:52

Ik gok toch wel iets meer dan enkel opvulling voor de jeugdteams, als je voor iedere speler in je jeugdteam 2 miljoen betaald staat er toch aardig wat kapitaal voor enkel 'opvulling'. Dan kun je beter gewoon spelers van Ajax en PSV met een jeugdcontract wegkapen, ben je voor een paar ton klaar.

27 juni 2019 om 13:04

Jon Flanagan heeft ook flink wat wedstrijden in 't 1e gespeeld tot aan zijn blessure.

Toch zie je dit soort spelers die vroeg kiezen voor een buitenlands avontuur steeds vaker boven komen drijven. Dat geeft in ieder geval hoop voor de toekomst.

Mooi, dan kunnen ze het geld prima investeren in een echte grasmat.

27 juni 2019 om 11:34

Die komt er al. Seizoen 20/21

Ik snap niet wat Liverpool in hem ziet. Vind het maar een beperkte verdediger zonder exceptionele kwaliteiten. Zat niet voor niks op de bank onder Jaap Stam. Achja, hij past met zijn haarkleur in ieder geval wel goed bij Liverpool

Sommige spelers hebben noodgedwongen een vervolgstap naar grotere club moeten maken omdat de top 2 van Nederland ze niet kon betalen (Vincent Janssen bv). Vd Berg had én bij PSV én bij Ajax een goed perspectief daar er ruimte komt in de verdediging. Ongelofelijk jammer, en imo dom, dat hij nu al voor het avontuur kiest. Had lekker nog 3 jaar basis gespeeld in NL alvorens je zo'n overstap maakt. Komende vijf jaar lekker verhuurt worden, waarin niemand een lange termijnplan met je heeft.

27 juni 2019 om 11:52

Waar komt er bij Ajax ruimte vrij in de verdediging? Ajax heeft in ruim een jaar 5 verdedigers gekocht en heeft ook nog een paar jeugdtalenten.

Laat die jongen ze stap maken naar liverpool ik zou ook niet weigeren als liverpool mij wou altijd zeuren wij nederlanders tussen stap zou beter zijn kijk vincent jansen die scoorde een seizoen toen vond iedereen hem wel goed genoeg toen ie naar spurs ging niemand hoorde ik klagen jansen moet een tussenstap maken naar psv ajax speelde bij spurs helemaal niks klaar

Zonde dat hij niet voor die tussenstap heeft gekozen bij Ajax of Psv. Nu verdwijnt v/d Berg naar 1 van de achterveldjes van Liverpool en raakt uit beeld.

Toch bijzonder deze jongen was niet eens basisspeler bij PEC. Daarintegen wens ik hem alle succes van de wereld bij Liverpool. Al denk ik persoonlijk dat het bijna een onmogelijke opgave voor hem wordt om daar door te breken.

27 juni 2019 om 11:53

Bij alle Engelse topclubs breken nauwelijks jeugd spelers door , om de doodeenvoudige reden dat die clubs zeker als ze in de CL spelen grote namen kopen , zie je een v/d Berg al tegen Ronaldo of Lukaku spelen .

27 juni 2019 om 12:09

Bij Liverpool redeneren ze nu: Waarom 80 miljoen voor van Dijk en 70 miljoen voor de Ligt betalen als je dat soort jongens vroeg kunt aantrekken en zelf kunt opleiden?

In dat kader zijn Ki-Jan Hoever en van den Berg aangetrokken

Er zit dus wel degelijk een plan achter

27 juni 2019 om 13:16

Die Engelse clubs hebben veel geld en kunnen moeiteloos een gokje van 2 miljoen euro wagen. Deze jongen is 17 jaar en heeft inmiddels al 1.317 minuten Eredivisie voetbal in de benen. Als je dan niet door het ijs zakt, staan dit soort clubs al snel op de stoep. Ik vond deze jongen niet eens een groot talent en ik betwijfel dus ook of dit sportief gezien wel een verstandige stap is.

Ik volg Liverpool vrij intensief, en voor Liverpool is dit een aankoop voor de toekomst

Op dit moment hebben ze Gomez als centrumverdediger naast van Dijk, Gomez komt net terug van een blessure, en is de laatste jaren vaak geblesseerd geweest

Achter Gomez hebben ze nog Matip, en daarachter Lovren, al zal die waarschijnlijk wel verkocht worden

Van de Berg zal als hij het goed doet doorstromen naar Liverpool onder 23, waar verwacht wordt dat hij samen met Ki-Jana Hoever ,die ook pas 17 is, het centrale duo zal vormen

Dus nee, hij wordt zeker niet gehaald voor het eerste elftal, binnen Liverpool en de fans is het de verwachting dat zowel Hoever als van de Berg volgend seizoen regelmatig met het eerste mee zullen trainen, wat Hoever al dit seizoen deed

In Engeland is 21 al extreem jong voor een centrale verdediger, dus de verwachting is niet dat binnen een jaar of 2 een van deze jongens in het eerste zullen spelen

27 juni 2019 om 12:56

Eindelijk een comment met inhoud. Denk je dat Hoever en vd Berg ook veel uitgeleend zullen worden aan 2e of 3e divisieclubjes, zoals bij andere grote clubs in de PL het geval is?

27 juni 2019 om 13:06

Heel begrijpelijk verhaal. Rest de vraag; waar is zo'n jongen meer bij gebaat? Wedstrijden zonder veel druk en publiek bij de onder 23 in Engeland, of wekelijks in volle eredivisie stadions bij een subtopper spelen en uitgroeien tot een speler die niet te missen is voor pak hem beet, AZ, Utrecht of Vitesse? Retorische vraag als je het mij vraagt.

Hartstikke leuk voor die jongen, maar minuten gaat hij dus nooit maken. Hoe kun je in vredesnaam denken dat je als jochie van PEC Zwolle met alle respect, ook maar iets te zoeken hebt bij Liverpool?! Die grote spelers kijken je niet eens aan... Had veel beter eens kunnen kijken of hij in de basis bij een Feyenoord AZ of misschien wel PSV had kunnen belanden. Liverpool schijnt iets in hem te zien...maar hij is echt verre van klaar voor de PL.

27 juni 2019 om 13:13

Dat is wel erg kort door de bocht. Het gaat er niet om waar je speelt, maar hoeveel talent je hebt. De Nederlandse (sub)top heeft geen monopolie op talent. Frenkie de Jong kwam nota bene van Willem Ii.

Verder denk ik inderdaad wel dat Liverpool voor deze jongen een kansloze opgave is. Wat ik tot nog toe van hem gezien heb haalt hij een redelijk niveau op jonge leeftijd, maar kwalitatief gezien zie ik er geen toptalent of groeibriljant in. Ook vond ik deze jongen nog lang niet klaar voor een Nederlandse topclub, laat staan een Europese.

27 juni 2019 om 14:14

Wat ik gezien haalt hij vrij weinig niveau voor, om eens te beginnen, de Nederlandse subtop. We hadden bij Fortuna de tweede seizoenshelft zwakke verdedigers, maar deze jongen is met kop en schouders de slechtste speler die ik bij ons heb zien spelen dit jaar. Natuurlijk is één wedstrijd niet alles bepalend, maar hij maakte in die wedstrijd wel erg veel beginnersfouten..

Natuurlijk een mooie stap voor die jongen en hij kan zich daar wellicht ontwikkelen, maar ik betwijfel of dit een verstandige stap is.

Naar mijn mening is dit toch vooral een jongen die al vroeg een bepaald niveau aantikt, maar echt een groot talent op basis van kwaliteiten vind ik hem niet. Clubs als Liverpool of zelfs de Nederlandse top zullen zo'n jongen toch vooral op potentie kopen.

Verder heb ik het idee dat clubs zich tegenwoordig nogal snel blindstaren op de jonge leeftijd en het aantal minuten in (in dit geval) de Eredivisie. Als je dan een Engelse club bent en geld hebt als water, kun je de gok van 2 miljoen euro natuurlijk moeiteloos nemen.

Dit soort acties ga je dadelijk ook krijgen met je herenakkoord. Nee, ,we houden de eredivisie sterk... we kapen geen talenten bij elkaar weg. Laat ze daar in de rest van Europa maling aan hebben.

vind dit toch wel echt mooi... dat hij op zo een jonge leeftijd voor Liverpool kiest wordt hier alom geprezen... maar bij menig spelers die hetzelfde doen (bv Bruma) wordt er geschreeuwd dat ze alleen voor het geld naar de betreffende club gaan ipv "leerproces".
iets met twee maten meten....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
0 fans
17 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PEC Zwolle 15 0 0 0
2017/2018 PEC Zwolle 7 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Mensen vinden dat we opnieuw 200 of 300 miljoen euro uit moeten geven’

Liverpool haalde deze zomer voorlopig alleen Sepp van den Berg binnen als nieuwe aanwinst en de supporters van the Reds lijken verder ook niet te hoeven rekenen op transfervuurwerk. Manager Jürgen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Manchester United is van plan om een pikante transfer door te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren