‘Neymar wil publiekelijk door het stof om pikante terugkeer te realiseren’

Maandag, 24 juni 2019 om

De laatste tijd wordt er veelvuldig gespeculeerd over een terugkeer van Neymar naar Barcelona. Mundo Deportivo wist eerder te melden dat de Braziliaanse aanvaller geen problemen heeft met een forse salarisverlaging. Sport voegt daar nu aan toe dat Neymar zelfs publiekelijk zijn excuses wil aanbieden voor het besluit om Barcelona te verlaten voor Paris Saint-Germain.

Neymar koos twee jaar geleden voor een sensationele overstap naar PSG, dat een recordbedrag van 222 miljoen euro neertelde voor de aanvaller. De Braziliaan viel voor het megacontract dat klaarlag in Parijs, terwijl ook het sportieve project hem aantrok. Neymar had verwacht dat hij met PSG aan een nieuw tijdperk kon beginnen in Europa, maar dat is in de afgelopen twee seizoenen anders gelopen dat vooraf verwacht werd.

PSG kroonde zich weliswaar twee keer tot kampioen van Frankrijk, maar het felbegeerde succes in de Champions League bleef uit. Les Parisiens werden twee keer in de achtste finales geëlimineerd: door Real Madrid en Manchester United. Dat het grote sportieve succes uitblijft, heeft tevens invloed op de commerciële waarde van Neymar. Dat de aanvaller ontbreekt op de lijstjes van de grote individuele prijzen, is volgens Sport voor Neymar het voornaamste bewijs dat hij met PSG een verkeerde keuze heeft gemaakt.

Doordat Neymar zich twee jaar geleden liet weglokken door een lucratieve contractaanbieding uit Parijs, is hij niet al te populair meer onder de aanhang van Barcelona. Om die reden zou hij publiekelijk zijn excuses willen aanbieden voor zijn keuze voor PSG, iets dat hij privé al zou hebben gedaan richting enkele voormalig ploeggenoten van Barcelona. Omdat Neymar zelf zo graag wil terugkeren bij Barcelona, is het volgens de Spaanse sportkrant een reëel scenario dat de pikante rentree werkelijkheid wordt. PSG is in ieder geval naar verluidt bereid om mee te werken aan een transfer.


Poll

Zie jij Neymar terugkeren naar Barcelona?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door mrbs)
24 juni 2019 om 11:53

Nouja, laten we z'n voetballende talent niet vergeten want wat deze jongen met een bal kan en ook regelmatig doet is onwaarschijnlijk mooi. Ik snap dit soort comments wel, heb ook een hekel aan het geduikel. Maar ik denk dat Neymar afgelopen half jaar wel wat levenservaring rijker is geworden. Hij is zeker niet perfect maar ik, als 26-jarige, kan je vertellen dat ik ook wel eens domme dingen heb gedaan waarvan ik nu denk 'was dat nou wel zo handig'. Ook op het voetbalveld. Als deze jongen naar Barca gaat, weer samen met Messi en straks ook Frenkie en die Arthur, dat is toch gewoon voetbalporno. Wellicht heeft hij het licht gezien

24 juni 2019 om 11:56

Het probleem is dat zijn voetballende talent een beetje in de schaduw staat van al het geouwehoer om de persoon Neymar heen... Dat hij kan voetballen weet volgens mij iedereen wel maar het enige waar deze jongen nu nog mee in het nieuws komt is gezeik.

Daarnaast dus inderdaad het gespring in het veld wat voor mij bij sommige wedstrijden een reden is geweest weg te zappen. Het is toch ongelofelijk dat elke vrouw bij het WK vrouwenvoetbal op een normale manier valt zonder te zeiken en Neymar net doet of hij doodgaat zonder geraakt te worden?
Ik snap ook serieus niet waarom de VAR niet eens wat harder op gaat treden tegen dit soort clown. Elke val zonder contact is gewoon geel, klaar.

24 juni 2019 om 12:00

Neymar is hierin natuurlijk wel een soort negatief boegbeeld geworden, maar we moeten natuurlijk niet gaan doen alsof het elders bij het mannenvoetbal niet gebeurt. Neymar heeft eveneens het verkeerde voorbeeld gehad want deze ongein is al 10 a 20 jaar aan de gang. Maar inderdaad, hij trekt veel (negatieve) aandacht naar zich toe. Onwijs jammer, want het is een ware parel van een speler. Iemand waarvoor je naar het stadion komt, zolang hij z'n focus juist heeft. En helemaal eens met je laatste punt. 100%. Bestraf het harder en binnen no-time is het weg. Maarja, dit zijn van die dingen waarvan niemand snapt waarom dat nergens gebeurt.

24 juni 2019 om 12:13

Het geen waar ik mij aan stoor is dat er met name hierop Voetbalzone een aantal hypocrieten zijn, die hem onderhand aan de schandpaal nagelde om zijn transfer naar Psg. Diezelfde personen die niet in wilde zien dat hij hetzelfde gedrag al vertoonde in Barcelona maar het toen verbloemde en nu vervolgens weer het zelfde doen wanneer de kans aanwezig is om hem terug te halen.

Dit is overigens niet direct op jou gericht Sjonnyvdbeek, maar in het algemeen.
Je ziet nu overigens hetzelfde bij de Ligt gebeuren, jongen wordt bekand aan de schandpaal genageld omdat hij niet voor het heilige barcelona wil tekenen

24 juni 2019 om 14:03

Deze man geniet gewoon van het leven als echte Braziliaan. Dat hij negatief in het nieuws komt door de heksenjacht die er op hem is geopend.

Laten we als voorbeeld de aangifte van verkrachting nemen van die dame die uit Braziliã«. Uit alles blijkt dat het een val was om hem te beschuldigen, van hem uitnodigen op zijn hotelkamer (whatsapp screenshots) tot hem slaan op videocamera in de hoop dat hij haar terugslaat en er geknipt kan worden.

Dan kan je zeggen had hij maar niet op haar moeten in gaan. Maar 99 op Voetbalzone zou zo'n dame niet afslaan, haar terugslaan en veroordeeld worden tot een gevangenisstraf en dikke geldstraf.

#metoo

24 juni 2019 om 16:17

En Neymar zal ook wel met zichzelf in de knoop hebben gezeten. Er kwamen destijds al vrij snel geruchten dat hij spijt had dat hij was vertrokken. Ik denk dat hij met nog meer passie en verlangen elke wedstrijd in zal gaan. Ik heb nr 11 nog in de kast liggen 😬

24 juni 2019 om 14:42

@ nolimit.

Geen een links buiten komt in de buurt van neymar en al helemaal niet die 2 die er bij barca rondlopen.

Neymar heeft in de 28 wedstrijden die hij heeft gespeeld , 21 doelpunten gemaakt en 13 assists gegeven. Dat is evenveel als coutinho en dembele bij elkaar.
EN dan is die nog zelfs de helft geblesseerd geweest.

Daarnaast komt zelfs hazard niet in de buurt van neymar als het gaat om rendement. Die heeft in 52 wedstrijden 21 doelpunten gemaakt en 17 assists.
Je kan je al voorstellen dat als neymar 50 wedstrijden in 1 seizoen speelt hij nog meer gaat scoren.

Eerlijk ik begrijp dit gerucht niet...waarom:
Zou Barca meer dan 100 miljoen betalen voor een braziliaanse ster, waarvan bekend is dat ze na hun 26e vaak de weg kwijt raken (ronaldo lima, Romario, Ronaldinho enz enz enz)
zou PSG een verlies van minimaal 100 miljoen accepteren?

24 juni 2019 om 11:48

Iets als iedereen over één kam scheren?

24 juni 2019 om 11:58

luister. Dat kun je zeggen als niet het merendeel van de ansolute sterren uit Brazilie na hun 26e de teugels lieten vieren. En als Neymar de laatste 2 jaar zich als een voorbee;ld prof had gedragen. Noem me anders het voorbeeld bij wie het niet geveurde?
Maar helaas, in beide gevallen heb ik 100% gelijk en is het geen vooroordeel.
Tis zelfs begrijpelijk. Je bent een jongen uit de favela, je vecht je naar de top, en als je daar bent, met alle geld en aandacht die erbij hoort, dan raak je een beetje van slag. En verlies je de motivatie.

24 juni 2019 om 12:13

Dani alves? Thiago Silva?

24 juni 2019 om 12:18

Kaka is altijd redelijk normaal gebleven en was ook één van de sterren van Brazilië. Helaas heeft hij het na zijn transfer naar Madrid nooit meer echt kunnen waarmaken. Voor de rest zijn er nog genoeg Braziliaanse toppers die altijd gewoon redelijk normaal zijn gebleven, denk aan Dida, Cafu, Thiago Silva, Lucio, Gilberto Silva, Roberto Carlos, Juninho, etc.

Brazilië heeft vaker figuren die niet goed kunnen omgaan met alle geld en aandacht die ze krijgen omdat die jongens vaak van de straat komen, maar dit is mijns inziens een klein (maar vocaal) deel van de Braziliaanse voetballers.

24 juni 2019 om 14:13

hahahah thiago silva en alves noemen ivm Neymar. Ik heb het over de echte (aanvallende) supersterren.

@miccoli: kaka, natuurlijk, al was dat een jongen uit de goede bovenklasse,die bedoel ik niet. Maxwell. Ook super mentaliteit. Of Dunga.

Mensen doen alsof ik iets heel vreemds zeg, maar dit heeft niks te maken met vooroordelen.
ik vind het slecht beleid als je voor Neymar nu nog 100 miljoen gaat betalen.
Fantastische speler maar grote kans dat de echte drive er gewoon niet meer gaat zijn. Dit gebaseerd op voorbeelden uit het verleden en zijn eigen strapatsen de afgelopen 2 jaar.

25 juni 2019 om 06:12

@clarkkent2, er zijn genoeg voorbeelden dat het wel goed gaat vandaar dat mensen jouw reactie vreemd vinden. Jij moet lachen dat Thiago Silva en Dani Alves benoemd worden, dat zijn toch ook wereldtoppers? Dat jij daarna je argument bijstelt dat je het alleen over aanvallende spelers hebt komt dan een beetje ongeloofwaardig over. Tot slot, mensen over een kam scheren is in de regel altijd fout. Moet Neres dan ook maar stoppen met voetballen op zn 26e?

Ik zie dit als ''de Ronaldo transfer'' van vorig jaar. Je gelooft niet dat het gaat gebeuren, ergens hoop je het wel (althans als voetbal liefhebber kan ik stiekem genieten van Msn, tenzij het tegen ons is).

Ik denk dat dit gaat gebeuren.

Zou wat zijn zeg! Hoe vervelend Neymar soms ook kan zijn, het is en blijft een wereldspeler; Iemand die het verschil kan maken ook als het even tegen zit. Kom Neymar dus, dan zal het weer genieten worden, met heerlijk samba-aanvallen dynamisch spel en veel goals. Ik ben voor.

Deze man heeft de hele transfer-markt gefrustreerd. Spelers werden ineens 4 keer duurder.. Welkom terug

25 juni 2019 om 07:49

Klopt, hij miet minder goed gaan voetballen, dan frustreert hij de markt niet....?? Het zijn de clubs die de marktwaarde bepalen en niet de spelers

In het elftal van Barcelona kwam hij wel tot zijn recht, dus stiekem hoop ik dat hij terugkeert. Alleen niet voor elk bedrag, alleen als het financieel oké is.

24 juni 2019 om 12:14

Ik denk echt dat Neymar een fantastische aanwinst zal zijn. Het gemak waarmee hij mensen uitspeelt, dat is waarvoor je naar het stadion gaat en voetbal kijkt.

Ben het wel met je eens dat hij inderdaad niet te veel moet kosten, maar alles onder de 200 miljoen zou ik hem echt voor halen. Per saldo heb je daardoor niet zo heel veel verlies gemaakt en je bent in een klap weer verzekerd van toch wel 1 van de beste 5 spelers ter wereld.

Ik denk dat Barcelona met onder andere Neymar en Messi en hopelijk ook een uitblinkende Frenkie topfavoriet is voor het winnen van de CL (natuurlijk wel met nog een twee tot drietal andere teams).

Bizar dat ik me kapot kan irriteren aan die man maar hem toch graag terugzie bij Barcelona. Iets van liever in je eigen team dan in het team van je tegenstander denk ik..

Ik zie het in ieder geval wel gebeuren ondertussen. Denk dat de kleedkamer van Barcelona hem met open armen ontvangt en dat zal zwaar wegen voor de clubleiding.

Wel chill, ga je als Neymar zijnde met zoveel gedoe weg, geen respect tegenover de supporters. Verdien je even in 2 jaar tijd 28 miljoen meer dan je bij barca verdiende om vervolgens door snel je excuses aan te bieden terug te keren. Als je als club een beetje eer hebt ga je hem niet meer terughalen, maar ik verwacht wel dat deze transfer gaat plaatsvinden.

24 juni 2019 om 16:14

Terechte mening. Alleen Neymar en Barcelona zijn er niet beter van geworden. Het maximale wat je kunt halen is Neymar zonder verlies terugkopen dus max 220 en dat vind ik nog te veel en zijn excuses dat hij zich vergist heeft door weg te gaan. Dan kun je toch prima zeggen: vergeven en vergeten. Een ander aspect dat hij akkoord gaat met zijn oude salaris vind ik ook een goede reden om nu niet meer te moeilijk te doen. Hoppa gelijk op linksbuiten.. Coutinho houden en op linkshalf en er komt zoveel meer dreiging dat de tegenstander niet meer druk durft te zetten.

24 juni 2019 om 16:43

Op linkshalf komt eerst ene frenkie denk ik zo

26 juni 2019 om 15:26

Tot hij naar cvm verplaatst. Busquets gaat niet alles spelen en Frenkie zal niet meteen basis staan. We zullen zien.

Dat hij ontbreekt op de lijstjes voor individuele prijzen ligt toch ook aan zijn blessures denk ik

Sorry, maar publiekelijk zijn excuses aanbieden? Is dat echt nodig.
Ik ben geen fan van zijn fratsen die hij soms uithaalt, maar Barcelona heeft hem toch ook verkocht voor 222 miljoen? Het is niet alsof hij zijn kont heeft afgeveegd met het shirt en met een dikke middelvinger het stadion is uitgelopen.
Als hij dit zelf wilt doen, ga je gang. Maar ik hoop zo niet dat dit een vereiste is om terug te keren.

24 juni 2019 om 16:01

Barca heeft hem niet verkocht. Hij is op een dag lachend naar de club gekomen en heeft zijn eigen contract afgekocht. Barca kon niks doen door de clausule

24 juni 2019 om 17:28

Hoop niet dat hij terug komt..Dan krijg je 2 spelers die niet mee verdedigen.

24 juni 2019 om 18:22

@dennisbartkroon.
Klopt, wie wil nou een speler die 25-30 doelpunten kan maken en enorm veel diepgang heeft. Iemand die een actir kan maken en daaruit score.

Ik heb liever ook coutinho die niks meer durft en waarbij niks lukt. Of een dembele die liever fortnite speelt dan dat hij op tijd naar de training komt

25 juni 2019 om 10:01

Ah, dat wist ik niet. Dan snap ik het al een stuk meer.

Barça wilde hem nooit kwijt. Het is dat PSG een land achter zich heeft staan waardoor ze gemakkelijk de gelimiteerde transfersom konden betalen. De wijze waarop Neymar vertrok is niet chique. Of ze hem dat in Barcelona zullen vergeven is de vraag. Al zal dat natuurlijk ook van de successen afhangen. Als speler zou ik hem er graag bij willen hebben omdat hij een complete aanvaller is. Zijn snelheid en diepgang is iets dat Barcelona enorm mist op de flanken. Als Dembélé nu een heel seizoen fit blijft dan zouden ze samen alle verdedigers 20m terug dwingen.

@redactie PSG heeft geen geld betaald aan Barca om Neymar te kopen. Hij heeft zelf zijn contract afgekocht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4891 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga

1270 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

Tuchel neemt Nederlandse aanwinst op in selectie voor Chinese tour PSG

Mitchel Bakker is door trainer Thomas Tuchel opgenomen in de 33-koppige selectie van Paris Saint-Germain voor de tour in China, zo meldt de Franse kampioen dinsdag via de officiële kanalen. De...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Sergej Milinkovic-Savic maakt voor minimaal 75 miljoen euro de overstap naar Manchester United, dat een vijfjarig contract heeft klaarliggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren