‘Ik wilde dat niet doen bij Chelsea, daar was Neres niet goed genoeg voor’

Donderdag, 20 juni 2019 om

David Neres kwam als talent van São Paulo in het vizier van Piet de Visser. De meesterscout vond de toenmalige tiener een groot talent, maar dacht destijds dat een stap naar zijn club Chelsea te groot zou zijn. Bij FOX Sports noemt De Visser zichzelf samen met Ajax-scout Hans van der Zee 'de ontdekker van Neres'. “Hij was toen achttien jaar”, aldus De Visser.

De Visser reisde voor Chelsea regelmatig af naar Zuid-Amerika, op zoek naar de grootste talenten. “Ik heb Neres samen met Hans van der Zee ontdekt bij São Paulo. Toen zeiden we al tegen elkaar: hé, dat is een goede. Hans heeft dat doorgedrukt bij Ajax”, aldus De Visser bij het programma Voetbalzomer. De scout koos ervoor om de komst van Neres niet door te drukken op Stamford Bridge.

"Ik wilde dat niet doen bij Chelsea, want daar vond ik hem nog niet goed genoeg voor. Hans heeft dat toen wel doorgedrukt bij Ajax en een toernooi later hebben die hem aangetrokken. Bij Chelsea had hij niet gespeeld. Ik kom weleens met zo'n jongen en dan zegt de baas (Roman Abramovich, red.): we hebben al dertig toptalenten verhuurd. Je kunt niet bezig blijven.”

Neres speelde zich het afgelopen seizoen bij Ajax in de kijker bij bondscoach Tite. Hij mag zich inmiddels volwaardig Braziliaans international noemen en startte beide groepsduels in de Copa América vanuit de basis. “Ik had hoge verwachtingen van Neres. Hij deed leuke dingen, maar nog niet aangepast”, aldus De Visser. “Hij had heel goede acties, maar de voorzetten waren niet goed. Hij was niet effectief. Dat had hij bij Ajax wel. Ik denk wel dat hij erin groeit."Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door japser)

Tuurlijk Piet, en voor de wedstrijd belde toendertijd Panenka nog naar je op om te vragen om advies over hoe je penalties moet nemen.

20 juni 2019 om 00:29

Hij zegt geen hele gekke dingen toch? Als Neres op achttienjarige leeftijd naar Chelsea was gegaan had hij inderdaad geen speeltijd gekregen.

20 juni 2019 om 00:38

Type op YouTube eens in: mannen van de radio / ontdekker voetbaltalent .. daar doet piet de visser me altijd aan denken!

20 juni 2019 om 00:41

Nee dat is inderdaad niet zo gek maar wat wel heel vermoeiend is is het feit dat zodra deze meneer de Visser een platform krijgt hij deze steevast gebruikt om veren in zn eigen kont te proppen. Iedere grote voetballer of aankomende grote voetballer passeert hoe dan ook een keer de revue bij hem met daarbij de opmerking dat hij al lang geleden gezien had dat het een grote voetballer zou worden alleen zijn baas hield het tegen..... echt serieus, zoek het maar op, in ieder interview met de Visser flikt hij het weer.

20 juni 2019 om 00:55

Na ja, een speler die al bij een andere profclub onder contract staat ontdek je natuurlijk niet. Spelers ontdekken doe je op de amateurvelden.

20 juni 2019 om 00:52

@MartinJacobse wat een achterlijke reactie is dat nou weer? Het mag wel wat respectvoller hoor ... heeft ie je wat aangedaan ofzo? Hij zegt toch niks verkeerds hier. Bovendien bevestigt Hans van der Zee dit verhaal. Je insinueert dat hij dit uit zijn duim zuigt om zijn ego te strelen. Piet vermeldt ook vaak genoeg dat ie fout zat en het vak moeilijk is. Lees zijn boek Meesterscout maar eens ... hij heeft meer betekent voor het Nederlands voetbal dan jij dus zo denigrerend doen zegt meer over jou.

20 juni 2019 om 03:40

Precies Savano. Ik meen dat Piet de Visser toch aangekeken kan worden voor aantrekken van veel onbekende talenten die het ook waar gemaakt hebben. En ik vind dat dit net een punt is waar het bij vele eredivisie clubs aan schort. Plus het feit dat hij inderdaad aan geeft dat hij het niet aandurfde maar zijn collega scout wel bij Ajax. Oh oh, wat een rotzakje is het toch!(niet dus)

Dat de Visser Neres destijds niet goed genoeg vond voor Chelsea vind ik prima. Mijn irritaties bij deze man liggen bij andere dingen. Als een Braziliaanse speler bij Sao Paolo speelt dan wordt hij "gescout", niet "ontdekt". Piet de Visser moet niet doen als of hij Neres ergens in een gevaarlijke favela heeft gezien spelen en deze jongen naar Europa heeft gebracht (zelfde geldt voor v.d Zee). Ik ga er van uit dat bij een grote Braziliaanse club wel meer "ontdekkers" rond lopen.

20 juni 2019 om 00:56

Dat maak jij ervan ... dat heet toch scouten bij een andere club speuren op talent. Wat een mierenneukerij is dit nou weer? Hij doet alsof niks, hij vertelt gewoon hoe hij het ervaren heeft. Hij is toch een scout of niet hoe moet hij het noemen dan 'ontdekken' ahahaha .... onzin! Vraag me serieus af waar deze zure reacties vandaan komen die man verdient veel meer respect maar goed Nederland kennende moet hij daar eerst voor overlijden. Pfff ga je schamen!

20 juni 2019 om 01:18

Wat mij betreft klopt het volledig wat 007 zegt. Naar een andere profclub gaan en daar een basisspeler op je lijstje zetten heeft weinig met ontdekken te maken. Gaat de scout van Atletico straks ook beweren dat hij Joao Felix heeft ontdekt? Zoals iemand anders hier ook al aangeeft grijpt Piet ieder interview aan om te vertellen dat hij de zogenaamd de eerste was die het in een bepaalde speler gezien heeft. Daar worden mensen gewoon moe van.

20 juni 2019 om 02:43

Typisch weer ... een totaal belachelijke vergelijking maken om jouw mening kracht bij te zetten. Is de Neres van toen vergelijkbaar met de Jaoo Felix van nu? Heel krom geredeneerd ... hij zegt toch niet dat Neres zonder hem geen prof geworden was ofzo dat maken jullie ervan. Hij zegt gewoon dat hij en Hans de kwaliteiten van Neres in een vroeg stadium herkenden, hij achtte hem te licht voor Chelsea aangezien hij daarvoor scout en Hans dacht 'nou das wel wat voor Ajax.' ... geef mij ons aan in welke alinea en zin Piet zegt dat hij de eerste was die iets in Neres zag. Dát maak jij ervan! Om vervolgens hem daarop af te branden ... en te rechtvaardigen waarom 'mensen' moe van hem worden, schei toch uit man! Die Piet doet geen vlieg kwaad. Ik raad de anti-Pieten aan om zich eens te verdiepen in de zaak. Ik heb het boek Meesterscout gelezen en daar is hij heel zelfkritisch. Het is heel makkelijk om een mening over iemand te hebben die je niet kent en eenzijdig informatie over hoort of leest. Mino Raiola zelfde verhaal ... Men heeft een vooringenomen mening en blijft die maar ventileren zonder maar enigszins te checken of die wel gestaafd is op onderbouwde argumenten. Jij kiest ervoor om zijn woorden negatief te interpreteren ... het is toch niet dat hij random van de daken schreeuwt hoe goed hij wel niet scout. Men vraagt hem naar Neres, men vraagt hem naar Gomes (keeper), men vraagt hem naar Kezman. Vervolgens deelt hij zijn ervaringen en de bijbehorende beleving. Niks mis mee! Nogmaals, ga die uitdaging aan en onderbouw je anti Pieterij. Waar staat dat hij claimt de eerste te zijn die Neres gezien/ontdekt/gescout heeft? Waar? Ik ga ervoor zitten!

20 juni 2019 om 03:43

Ondertussen al over nagedacht dat hij bedoelt met “ontdekken” als Europese scout bedoelt? Waarom zou hij het in godsnaam anders zo verwoorden haha. Voordat hij bij Ajax terecht leek te komen was er niet zoveel aandacht voor Neres maar die twee mannen schatte hem wel redelijk hoog in. Daarom dus niet zo gek dat hij insinueert dat Neres door hun ontdekt is(daarmee doelend op radar is verschenen). Sjonge jonge zeg

Ik vind Neres een uitstekende speler. Hij is snel, heeft een individuele actie en een enorm hoog rendement. De Visser schetst hier dat Neres niet klaar was voor Chelsea, maar ik denk eerlijk gezegd dat Neres nooit klaar zal zijn voor een absolute topclub als Chelsea. Neres is een speler die met zijn acties voor samba kan zorgen, maar het is niet de speler van de lange rushes, het is meer de speler die maximaal 1 speler uitspeelt en dat kan doen op snelheid of in de kleine ruimte met een ''skillmove''. Naast deze ''dribbel-beperking'' is Neres ook niet de speler met een verwoestend afstandschot of een gigantische snelheid. Zijn loopacties in de diepte zijn daarnaast nuttig, maar vrij voorspelbaar. Als rechtsbuiten heb je met Neres een speler met een enorm hoog rendement, die echter in grotere wedstrijden lijkt te verdwijnen, omdat er individuele acties worden gevraagd; op linksbuiten heb je (mits hij wat meer naar binnen speelt) een speler die wat meer de acties en combinaties aangaat maar inlevert op rendement. Als je een gigantisch bod voor Neres kan krijgen moet je hem laten gaan, hij is vervangbaar door een andere speler met diepte en rendement, of een andere speler met diepte en een individuele actie. Wel moet ik hierbij aanmerken dat je met hem op rechtsbuiten als Europese subtopper een nuttige buitenspeler met diepgang en rendement erbij hebt en dat hij zich mogelijk als linksbuiten nog wel bij de top kan scharen indien zijn ontwikkeling nog meer een stijgende lijn aanneemt dan dat het dit seizoen in de tweede seizoenshelft heeft gedaan. Maar of hij echt een basisspeler kan worden bij Europese topclubs als Atletico, PSG en Liverpool die ik in de wandelgangen hoor, betwijfel ik.

20 juni 2019 om 01:48

Mwa. Dit Ajax is met Neres naar mijn idee het niveau van Chelsea momenteel aardig voorbij gestreefd. Wat mij betreft blijft hij lekker bij Ajax trouwens want ik heb niks aan al die giga geldbedragen. Ik wil niet een leegloop maar ik wil nog zo'n seizoen als de afgelopen CL seizoen.

20 juni 2019 om 08:07

Jij bent de realiteit helemaal kwijt joh, in jou ogen is Ajax en zijn spelers allemaal top 5 van de wereld

Haha, nu doet Piet plotseling alsof hij er oog voor heeft dat als spelers nog niet voldoen dat hij spelers dan niet haalt. Hoe zit het dan met die sloot aan Brazilianen die nooit aan het PSV-niveau zijn toegekomen en waar hij toch geadviseerd heeft om ze naar Eindhoven te halen en ze te zien floppen? Hoeveel andere spelers heeft hij wel bij Chelsea aangeleverd, waar we vervolgens nooit iets van gehoord hebben? Meneer horen we namelijk altijd over wie hij wel ontdekt heeft. De tientallen spelers die hij overal en nergens heeft gedropt en waar wij nooit iets van gehoord hebben daar houdt deze zogenaamde 'meesterscout' zijn mond over.

@savano Nergens heb ik gezegd dat De Visser geen goede scout is, de man heeft zeker een aantal goede spelers ondergebracht in Europa. Wat niet wegneemt dat hij over werkelijk iedere speler van naam wel een connectie met zichzelf weet te maken en dat vindt ik schromelijk overdreven en bloedirritant worden. Dat jij de azijnzeikerij over Raiola daar bij wil betrekken raakt kant noch wal want als er al commentaar op Raiola is dan is dat over zijn manier van werken en niet de manier waarover hij zichzelf op de borst klopt. Als jij meent dat jij opperhoofd bent van de Piet Visser fanclub alleen vanwege een boek dat je gelezen hebt dan raad ik je toch aan je horizon eens iets te verbreden.

20 juni 2019 om 11:14

Ik ga hier niet teveel woorden aan bevuilen. Nu ben ik opeens ceo van de Piet fan club puur ondat ik het een beetje voor hem opneem, altijd maar extreme pakken hé? Met het lezen van het boek geef ik aan dat ik mijn mening niet op 1 bron baseer. Ik heb zo een completer beeld van de persoon waardoor ik en nu komt het genuanceerder kan kijken naar een persoon. Een verhaal/persoon heeft minstens twee kanten dus roeptoeteren op basis van 1 is al lomp ontoereikend te noemen. Ironisch ga jij mij zeggen mijn horizon te verbreden ahahaha ... kansloos! Raiola is ook een persoon die enkel van 1 kant belicht wordt vandaar die vergelijking maar zover raakt je begrip schijnbaar niet. De manier van werken van de beste man is, het onderste uit de kan halen voor zijn cliënten. Als hij zo egocentrisch en een prutser is: waarom zitten er zoveel (top)spelers dan nog bij hem én waarom hoor je nooit klachten van spelers over hem maar alleen van clubs? Denk eens (zelf) na ipv alle nieuwsberichten klakkeloos te geloven als dé waarheid terwijl die eenzijdig. Je ziet toch ook wie de bronnen zijn. Terug naar Piet: hij wordt GEVRAAGD naar spelers, oliebol. Hij gaat toch niet random roepen wie hij waar gezien heeft en hoe geweldig zijn scouten wel niet is. Sjonge jonge, wat doe jij heftig aan beperkt denken zeg!

Een speler "ontdekken" bij São Paulo is hetzelfde als dat je roept dat je Frenkie de Jong na dit seizoen hebt ontdekt bij Ajax.

Sao Paulo is een van de grootste clubs van zuid amerika... daar ontdek je geen spelers meer. Die scout je wel om te kijken of het een aanwinst is, maar nu niet met de eer gaan strijken.

Enige wat klopt is dat Neres inderdaad nooit de groei had gemaakt als Chelsea hem had gekocht destijds. Maargoed, dat is vandaag de dag ook geen rocketscience, omdat nagenoeg geen enkel jeugdtalent doorbreekt bij Chelsea/mancity etc...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

52 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Liverpool ziet bij Ajax alternatief voor ‘moeilijke terugkeer’ van Coutinho’

De afgelopen tijd werd er in de Engelse en Spaanse media gespeculeerd over een sensationele terugkeer van Philippe Coutinho naar Liverpool. Indien de Braziliaan niet haalbaar blijkt, verleggen the Reds de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren