‘We gaan kijken of het ons lukt om Luuk de Jong hierheen te halen’

Dinsdag, 18 juni 2019 om

Monterrey blijft in de markt voor Luuk de Jong, zo blijkt dinsdag uit berichten in de Mexicaanse media. Duilio Davino, sportief directeur van de club uit Mexico, is er nog steeds veel aan gelegen om de aanvaller los te weken bij PSV. De bestuurder van Monterrey benadrukt echter dat het niet zo is dat de gesprekken tussen de verschillende partijen al in een vergevorderd stadium zijn beland.

“Ik ga ervan uit dat De Jong als topscorer van Nederland meerdere opties heeft”, wordt Davino geciteerd door onder meer Deportes en AS. “We zijn inderdaad geïnteresseerd in De Jong, maar begrijpen tevens dat hij de tijd neemt om een weloverwogen keuze te maken. Het is dus ook niet waar dat we dicht bij een akkoord met hem zijn. We hopen het gesprek aan te gaan en kijken dan of het ons lukt om hem hierheen te halen.”

De uitspraken van Davino zijn in strijd met de berichtgeving van Record, dat vrijdag wist te melden dat een deal tussen beide kampen slechts een kwestie van tijd was. Het Eindhovens Dagblad was er echter al snel bij om de geruchten te ontzenuwen. Het zou slechts gaan om interesse in De Jong, wat nu ook door de Monterrey-directeur is bevestigd. Daarnaast is PSV niet van plan om de aanvalsleider zomaar van de hand te doen. Hij kwam in 2014 voor ruim vijf miljoen euro over van Borussia Mönchengladbach en zou nu een veelvoud daarvan moeten opleveren.

De PSV-spits, die met 28 doelpunten de topscorerstitel moest delen met Dusan Tadic, beschikt in Eindhoven over een doorlopende verbintenis tot medio 2021 en behoort al enige tijd tot de selectie van het Nederlands elftal. Een transfer richting Mexico brengt het risico met zich mee dat hij buiten beeld raakt bij bondscoach Ronald Koeman in aanloop naar het EK van volgend jaar. Een jaar geleden deed Club América meerdere pogingen om De Jong te contracteren, maar tot een deal met de Nederlander kwam het niet.


Poll

Denk jij dat Luuk de Jong volgend seizoen nog voor PSV speelt?


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door desteek77)

Gun hem wel een transfer. Na al die jaren bij PSV is het tijd om Lammers op te stellen zodat je anders kan voetballen. Samen met Malen kun je voorin veel dynamischer voetballen. Dat komt het spel alleen maar ten goede. Luuk heeft het bij PSV fenomenaal gedaan, al zal ik er niet rouwig om zijn als hij vertrekt.

18 juni 2019 om 21:45

Tijd om Sam Lammers op te stellen zodat je er kwalitatief enorm op achteruit gaat bedoel je? Ik moet nog maar zien of Lammers uberhaupt ooit het niveau van Luuk gaat halen. Mensen doen nogal laagdunkend over de kwaliteiten van De Jong, maar voor PSV-begrippen is het een geweldenaar en gewoon de beste spits die ze de afgelopen 15 jaar gehad hebben. Dat je met hem maar 1 type voetbal kunt spelen is overigens ook een misvatting, dat heeft hij onder Cocu toch wel bewezen.

18 juni 2019 om 21:47

Nou wanneer de jong in combinatiespel wordt betrokken is dat bijna altijd balverlies (passen die te kort zijn, achter de man komen, dribbelen met de bal). Je weet trouwens niet of je erop achteruit gaat, want je weet niet hoe die gaat presteren. Als je met lammers hoge ballen gaat spelen ga je er logischerwijs op achteruit, echter zou de jong minder scoren en weinig toevoegen wanneer die steeds diep zou worden gestuurd.

18 juni 2019 om 21:58

Mwah het ziet er allemaal niet zo verfijnd uit en hij zal niet zo snel 3 man uitspelen, maar dat neemt niet weg dat hij prima als aanspeelpunt in een goed voetballend elftal kan functioneren. Die rol vervulde hij bijvoorbeeld uitstekend in het seizoen met Memphis en Gini. Dat PSV dit seizoen per wedstrijd 20 lange ballen naar het hoofd van Luuk slingert vind ik ook ontzettend overkill, maar dat komt gewoon door 0 voetballend vermogen op het middenveld en ligt niet hoofdzakelijk aan de aanwezigheid van De Jong.

18 juni 2019 om 22:20

Ja in het seizoen 14/15 speelde hij sterk en dat was in mijn optiek ook zijn beste seizoen bij PSV, maar daarna is het alsmaar minder geworden op voetballend gebied. Toen hij ook nog eens een hele lange periode amper scoorde zag je echt dat hij heel weinig toevoegde aan het spel. Ik denk dat iedereen het er mee eens is dat er in de verdediging en op het middenveld meer voetbal bij moet komen, maar ook in het seizoen toen PSV Moreno, Pröpper, Guardado etcetera heb ik me vaak genoeg geërgerd aan het gebrek aan voetballende kwaliteiten bij de Jong.

19 juni 2019 om 01:01

Davilla7 15 jaar geleden was het beste jaar van mateja kezman. Topscorer europe league, topscorer eredivisie en voetballer van het jaar NL Darrna komt Luuk de Jong zeker qua spitsen betreft. Zo jammer dat Luuk een te lange dip heeft gehad. Dat blijft in de psv historie ook wel kleven

19 juni 2019 om 08:51

Luuk de Jong heeft echt geen grote plaats in de PSV historie...hij deed het goed bij PSV in een periode dat de eredivisie echt helemaal niks voorstelde....en speelde (en speelt nog steeds) Europees dus ook helemaal niets klaar. Het zegt ook genoeg dat een relatief jonge spits die meerdere malen eredivisie topscorer is geweest waarschijnljkl naar Mexico gaat....

19 juni 2019 om 13:19

@Magert, Kezman speelde zijn laatste wedstrijd voor PSV in mei 2004, vandaar inderdaad dat ik voor het tijdvak van 15 jaar koos.

18 juni 2019 om 22:09

@rossumpsv

je neemt wel een zwaar risico. Malen en Lammers moeten nog bewijzen het rendement van een Luuk De Jong uberhaupt te kunnen benaderen

18 juni 2019 om 22:27

PSV nam ook een risico om Arias te vervangen voor Dumfries of een linksback van met alle respect Nac de kans te geven. Je ontkomt er niet aan om risico's te nemen. PSV kan wel weer de Jong houden of een nieuwe spits halen maar er is zeker een grote kans dat Malen en Lammers veel gaan scoren. Dit seizoen heeft Lammers 16 keer gescoord dat zal zeker omhoog moeten maar bij PSV lopen wel betere spelers om hem heen Malen heeft 10 keer gescoord wat ik zeker geen slecht aandeel voor een wisselspeler vind dat heeft Neres bijvoorbeeld niet gehaald (met 2x zoveel minuten).

18 juni 2019 om 22:33

@memphisdepay

er zit wel een verschil tussen een back en een spits. als die Lammers straks maar 15 keer scoort bv lever je wel even 13 goals als je kijkt naar het moyenne van Luuk De Jong. dat kost je aardig wat punten

18 juni 2019 om 22:36

Hoeveel doelpunten heeft Malen in de CL gemaakt dan? En speelt Malen ook linksbuiten? Of is Malen nu ook ineens 50 miljoen waard omdat hij tegen VVV heeft gescoord?

18 juni 2019 om 22:39

Bij Heerenveen maakte hij er afgelopen seizoen al 16. Je mag toch aannemen dat hij er met meer en betere aanvoer nog wel een paar meer inschiet. Persoonlijk hoop ik dat psv hem lekker in Friesland laat, want ik denk oprecht dat ze beter worden met hem. Ik zie in Lammers nog steeds een toekomstige spits voor het NL elftal.

18 juni 2019 om 22:41

Nogmaals ik denk dat de vooruitzichten wel zijn dat hij meer goals kan maken omdat PSV meer kwaliteit heeft, meer goals maakt en aanvallender speelt dan Heerenveen. Lammers kan er ook voor zorgen dat andere meer gaan scoren omdat hij voetballend gewoon erg goed is. Die assist die die bijvoorbeeld ooit met buitenkant voet op Vlap gaf dat zou je de Jong nooit zien doen.

18 juni 2019 om 22:44

@kokkieafca0341
Het was geen aanval tegen Neres hoor die momenteel zeker beter is dan Malen. Malen speelt inderdaad de meeste wedstrijden als buitenspeler. Het was alleen maar bedoeld om aan te geven dat ze bij PSV hem best een kans kunnen gunnen omdat hij gewoon best productief is voor de minuten die hij heeft gemaakt en dan nog te bedenken dat hij ook veel kansen verprutst heeft.

Indien de Jong vertrekt moet PSV een deel van zijn transfersom in Robert Skov van Kopenhagen steken, want je hoeft niet meer geforceerd de hoge bal te hanteren en kan kiezen voor een meer inkomende rechtsbuiten. Een transfer van de Jong is denk ik ook een van de redenen waarom Afellay gehaald is, zodat hij volgend seizoen de nieuwe aanvoerder kan worden. Bij een vertrek van de Jong en Zoet zou Viergever de enige ervaren basisspeler bij PSV zijn en dat zou toch een schande van een aanvoerder zijn geweest.

18 juni 2019 om 21:59

Dat is dus echt onzin he. Afellay is echt niet gehaald omdat de jong weg gaat en afellay aanvoeder te laten worden. Snap niet eens hoe je dit kunt verzinnen? On: ik ben zeer benieuwd, aan de ene kant denk ik van tja.. laat de jong maar vertrekken. PSV kan zo door selecteren en op een andere manier gaan voetballen. Aan de andere kant is de jong gewoon een topspits in de eredivisie, de best die rond loopt en een geweldige aanvoerder. Het is bij mij een beetje 50/50, beide goed. Wanneer hij weg gaat dan bedank ik hem voor de bewezen diensten en hopelijk komt hij ooit terug in een andere rol! PSV is hem veel verschuldigd. Als hij blijft ook prima! Op naar een nieuwe kampioenschap.

18 juni 2019 om 22:03

Is een beetje hetzelfde als Ajax dat Siem de Jong terughaalde denk.. Iedereen begrijpt dat dat niet is om hem weer de sterspeler en aanvoerder te maken, maar het is gewoon omdat je hoopt dat zo'n clubman zich nog een beetje kan herpakken/iets toe kan voegen. Het is meer op goed geluk dat zulke jongens terug komen.

18 juni 2019 om 23:12

Hoop inderdaad dat hij voetballend in bepaalde wedstrijden nog wat kan toevoegen wat zeker moet kunnen. Afellay was altijd technisch zeer begaafd dus als hij daar een beetje op terug kan vallen dan heb ik er wel vertrouwen in. Dit is toch anders als bij Siem. Maar het belangrijkste vind ik dat hij ihattaren bij de hand gaat nemen. Wanneer hij dat goed gaat en die jongen gaat stappen maken ben ik al te vreden met de inbreng van afellay!

18 juni 2019 om 22:01

Haha wat een onzin.. Afellay is ten eerste niet het type aanvoerder, ten tweede is het ook wel handig als je aanvoerder niet meer dan de helft van het seizoen geblesseerd is en ten derde moeten we ook nog maar afwachten of hij überhaupt een basisplaats kan afdwingen.. Hij heeft, voor mijn gevoel, meer slechte dan goede jaren gehad als voetballer, dus daar moet je echt niet teveel van verwachten. Persoonlijk zou ik het al bijzonder knap vinden als hij een soort supersub wordt voor PSV, zoals Ajax nu op de bank heeft met Huntelaar. Als aanvoerder moet Van Bommel gewoon gaan voor een clubman als Zoet/Hendrikx of een Bergwijn als die er nog is omwille van zijn talent.

18 juni 2019 om 22:09

Dit is wel echt een mooie aanname die je hier doet, denk je werkelijk dat Afellay meteen tot aanvoerder wordt gebombardeerd bij Psv? Lijkt me een vrij vreemde move als PSV zijnde, tenzij zowel Zoet, De Jong en Hendrix vertrekken. Dan is inderdaad alleen Hendrix een ervaren rot op het middenveld maar die zou ik zelf als eerste proberen te slijten omdat daar echt 0,0 voetbal in zit.

18 juni 2019 om 22:29

Waarschijnlijk wordt Afellay inderdaad geen aanvoerder ten minste niet als hij geen basisspeler is. Als hij dat wel wordt dan zou ik hem zeker de aanvoerdersband geven. Ten minste als Luuk de Jong en Zoet vertrekken. Hendrix is de laatste tijd niet meer zeker van zijn basisplaats dus dat zou voor mij geen aanvoerder zijn dus dan vind ik Afellay of Viergever bijvoorbeeld geen slechte opties.

19 juni 2019 om 10:09

Je mag blij zijn als Afellay 10 wedstrijden haalt.

Daarbij, geforceerd de hoge bal hanteren? Dat komt toch door een gebrek aan creativiteit op het middenveld?

Mooi transfer is hem van harte gegunt. Zie graag dat psv door selecteerd. Alleen vraag ik me af of Mexico wel een goed plek voor dJ is.

Ik snap niet dat mensen ook maar denken dat Luuk naar Mexico gaat. Ik weet vrij zeker dat hij niet daar naar toe zal gaan. Luuk moet bij PSV blijven, omdat hij redelijk onmisbaar is bij Psv. Je moet al meerdere versterkingen halen om zijn vertrek te compenseren, dan wel een vergelijkbare speler halen (en die zijn er niet veel). Bij gebrek aan creativiteit op het middenveld is Luuk de spil van Psv. Ik zie hierboven mensen nogal minachtend over hem schrijven en dat heeft hij niet verdiend. Het was namelijk in mijn ogen met name Luuk de Jong die de competitie afgelopen seizoen spannend hield. Lozano gaf niet thuis, Bergwijn was ook verre van constant, maar Luuk was het hele seizoen top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

188 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
2014/2015 PSV 32 20 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSV denkt niet aan Rick Karsdorp en voert lastige gesprekken

PSV wil snel een centrale verdediger aantrekken, zo meldt het Eindhovens Dagblad donderdag. Volgens het regionale dagblad zijn Rick Karsdorp (AS Roma) en Lucas Halter (Athletico Paranaense) niet in beeld bij...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Aron Winter is in beeld als assistent van John van 't Schip bij Griekenland, als laatstgenoemde daar wordt aangesteld als bondscoach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren