‘Transfer-Sensation’: ‘Mats Hummels maakt transfer in Duitsland’

Vrijdag, 14 juni 2019 om

Borussia Dortmund is van zins om Mats Hummels terug te halen, zo verzekert BILD vrijdagavond. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde krant uit Duitsland hebben er reeds concrete gesprekken tussen de betrokken partijen plaatsgevonden en geeft Bayern München groen licht als aan alle wensen wordt voldaan.

BILD schrijft dat de clubleiding van Bayern trainer Niko Kovac over een mogelijk vertrek van Hummels heeft geïnformeerd en dat hij daarmee akkoord is gegaan. Volgens de krant, die het over 'ein Transfer-Sensation' heeft, zal de transfersom, indien de verdediger inderdaad naar BVB terugkeert, vijftien à twintig miljoen euro bedragen, exclusief variabele bonussen.

Het is aan Hummels om de knoop over een terugkeer naar Borussia Dortmund door te hakken, zo klinkt het. De centrale verdediger denkt naar verluidt ‘al enkele weken’ na over een eventuele transfer in de zomer en zal ook akkoord moeten gaan met een salarisverlaging. Hij staat bij Bayern immers voor twaalf miljoen euro per jaar op de loonlijst en bij Dortmund zal hij minder dan tien miljoen euro op jaarbasis verdienen.

Hummels, dertig jaar, speelde negen seizoenen voor Dortmund en maakte medio 2016 de overstap naar Bayern, de club waar hij in de jeugd speelde. De verdediger werd net als Robert Lewandowski en Mario Götze gezien als een verrader. Hummels heeft niet het beste seizoen uit zijn loopbaan achter de rug. Hij was hij niet altijd meer een vaste waarde in de Bayern-defensie en bovendien raakte hij zijn plek in de Duitse nationale ploeg kwijt.


Poll

Een wijze beslissing van Borussia Dortmund


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door falcao)
15 juni 2019 om 09:34

Uiteindelijk komen ze allemaal op hangende pootjes terug. Ok de bankrekening misschien voller, maar wat schiet je er verder mee op. Ok Lewa speelt maar wil liever ook al een paar jaar weg. Had ook net zo goed nog een jaar of 2 bij Dortmund kunnen blijven en dan Europa in trekken.

15 juni 2019 om 12:03

Wel nog steeds een topverdediger, op zijn minst top 10 van de wereld. Zou een zeer goede transfer zijn vanuit het perspectief van Dortmund.

Goede zaak wanneer er ook tussen de topclubs onderling getransfereerd kan worden zonder dat iedereen op de achterste benen staat zoals momenteel in Nederland.

14 juni 2019 om 23:12

Ik ga ervan uit dat je het over Bergwijn hebt. Verschil tussen Bayern en BvB is dat de ene ploeg boven de andere staat en acht keer achter elkaar kampioen wordt. De stap BvB naar Bayern is een stap omhoog. Bayern staat namelijk op eenzame hoogte en wordt daarom ieder jaar kampioen. Dat het dit jaar met iets minder groot punten verschil is, verandert dat niet. Tussen. PSV en Ajax is het een stap zijwaarts. Ajax heeft nu een goed seizoen gehad maar won de vier jaar ervoor geen prijzen cq. Ajax presteert niet systematisch beter dan PSV. Dus daarom staat Nederland op zijn achterste poten. Ajax wil de concurrentie opkopen met enkel financiële middelen, terwijl in Duitsland er een sportief plaatje aan verbonden is. Overigens zijn transfers tussen BvB en Bayern alles behalve probleemloos bij supporters maar dat ter zake.

14 juni 2019 om 23:18

De vraag is wel: begon de hegemonie van Bayern voor of nadat ze begonnen met het leegroven van concurrenten? Daarnaast heeft Ajax alle financiële middelen om een vergelijkbare situatie in Nederland te creëren. Dat gezegd hebbende, het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat een transfer van Bergwijn een zekere trend voor de komende jaren in gang zet.

14 juni 2019 om 23:20

Die financiële middelen heeft Ajax zelf gecreëerd. Daarnaast kan het natuurlijk best zo zijn dat Bergeijnn het wel sportief een stap hoger ziet op dit moment. Jij spreekt nu heel erg vanuit jouw gevoel. Ik vind dat supporters sowieso vaak overdreven reageren. Als een speler iets wil en de clubs komen eruit is het toch best?

14 juni 2019 om 23:26

Nou Bayern heeft 29 titels en daarna Nürnberg met 9. Lijkt me dan vrij duidelijk dat de stap van de andere Bundesliga clubs maar Bayern als een stap hogerop wordt gezien. In Nederland is dit het geval gewoon niet. Ik vind het zelfs heel frappant dat er vanuit Ajax na een succesvol cl seizoen en een titel in 4 seizoenen gedacht wordt dat deze lijn ingezet kan worden. Je noemt een mogelijke transfer van Bergwijn maar we weten het motief er niet achter. Als hij het een stap hogerop vindt dan zou het een trend kunnen worden, maar is het puur omdat Ajax toch zijn droomclub is of iets dergelijks dan is het gewoon een persoonsgebonden reden waarom hij die stap wilt maken.

14 juni 2019 om 23:27

Ajax presteert de laatste jaren stukken beter in Europa! Daarnaast bied Ajax hoger salaris en meer kans op meer Champions league voetbal. Deze terug van Hummels is precies andersom. Die doet juist een stap terug. Daarnaast komt Bergwijn uit de Ajax opleiding en PSV heeft er van geprofiteerd toen hij bij Ajax problemen kreeg. Dat PSV nu flink mag cashen komt PSV er alleen maar als winnaar uit.

14 juni 2019 om 23:27

Bayern is wel een stap omhoog inderdaad, maar je kunt je afvragen of het verschil nog zo groot is namelijk. Ik denk dat het verschil tussen Ajax en PSV op dit moment groter is dan tussen Bayern en Dormtund.

14 juni 2019 om 23:29

Goed punt Verrati, Gotze werd onder al na het eerste van acht kampioenschappen gekocht. Maar als ik me niet vergis was Gotze ook een grote rel indertijd. Wat betreft de financiële middelen die Ajax al dan niet heeft. Dat hebben ze niet. Of laat ik het beter zeggen dat willen ze niet uitgeven. Als ik Ajax drie keer een sterspeler van PSV koopt zijn ze honderd miljoen kwijt. Genoeg voor PSV om een nieuw team te kopen dat met Ajax kan concurreren om de titel. Dan kan Ajax nog een beter team hebben, voetbal hangt met geluk aan elkaar. Omdat PSV met honderd miljoen ook een team kan vormen dat nagenoeg geen punten in de zwakke ED laat liggen is het risico voor Ajax te groot. Kijk naar de elf die PSV dit jaar had en kijk hoe Ajax net kampioen werd. In Nederland zal er geen hegemonie daarom ontstaan, PSV zal de komende jaren sowieso genoeg aan transfers verdienen om een kampioen waardig ram neer te zetten. Of de spelers naar behoren presteren is de vraag, maar dat is altijd zo.

14 juni 2019 om 23:35

Je weet wat de reden is waarom Ajax van Rosenberg verloor? Je kan veel jaren aanhalen, maar niet dat jaar.

14 juni 2019 om 23:37

Omdat Rosenberg beter was? Ik vraag me af wat anders de reden zou zijn.

14 juni 2019 om 23:38

@Giodinho, wat is verschil in aantal kampioenschappen tussen Ajax en PSV? Ajax is 34 keer kampioen geworden en PSV 24 keer. Dat noem ik ook een groot verschil.

14 juni 2019 om 23:38

Omdat het hele team van slag was door Nouri. Voor de rest behoeft jouw reactie geen antwoord. Gewoon een walgelijke reactie van je.

En als je enig respect voor Nouri op kan brengen, ga je het verlies van hem nu niet bagatelliseren door te zeggen dat het team dat opzij had moeten zetten en gewoon had moeten presteren.

14 juni 2019 om 23:41

Niet genoeg gescoord? Anders zou ik het niet weten.

14 juni 2019 om 23:43

Met alle respect Kyle, wat met Nouri is gebeurd is vreselijk, maar in topsport gelden geen excuses. Je moet presteren. Daarnaast vind ik het zwak en respectloos om te zeggen dat de tegenstander won om deze reden. We zullen helaas nooit weten hoe het anders was afgelopen. Rosenborg was gewoon beter.

Wat betreft die kampioenschappen, als we zo ver terug gaan kijken kan je ook beredeneren dat PSV beter is dan Ajax want het all time record in wedstrijden is in het voordeel van PSV...

14 juni 2019 om 23:43

Een groot verschil die gebaseerd is op titels die Ajax in het jaar 0 won ja. In de moderne tijd zit er amper verschil tussen de twee, terwijl Bayern nu al hun 7e titel op rij pakt en daarmee aantoont dat de kloof nog steeds absurd groot is.

15 juni 2019 om 00:31

Nee, het feit dat Ajax meldt dat het Bergwijn wilt hebben is pure spierballen taal. Ajax weet heus wel dat PSV rond 40 miljoen kan vangen en in ieder geval meer dan 30 aangezien hij international is. Ajax gaat nooit 30 + betalen voor een speler en zal eerder weer rond de 15 a 20 miljoen betalen voor een jong talent. Dit is een eigen leven gaan leiden en denk echt niet dat dit transferbericht op waarheid berust. Onzin dus..

15 juni 2019 om 00:54

Waarom gaat Ajax nooit 30 miljoen betalen? Toen Ajax Ziyech haalde voor 12miljoen was dat immens veel geld in 16-17. Milik ging in dezelfde zomer voor 30+miljoen. Maar nu gaan een Frenkie en Matthijs voor 70 tot 85 miljoen en dus kunnen de binnenkomende transfers ook prima naar recordhoogtes van 30miljoen+ Het hoeft geen trend te worden om bij je concurrenten te shoppen maar het kapitaal moet geherinvesteerd worden.

15 juni 2019 om 01:13

En deze opmerking is de grootste grap die er is. Zowel financieel als sportief is de gat tussen Bayern - BVB groter dan die van Ajax - PSV.

15 juni 2019 om 01:15

Je maakt zelf eerst de vergelijking tussen het aantal kampioenschappen van Bayern en de volgende met de meeste kampioenschappen. Als iemand dan met het verschil tussen Ajax en PSV komt pak je meteen het excuus dat het verschil komt door titels die zogenaamd uit het jaar 0 komen, terwijl je daar eerst helemaal niks over zei. Lekker selectief...

15 juni 2019 om 01:21

Financieel lijkt me dat er dit seizoen een enorm gat tussen Ajax en de rest is ontstaan. Ajax heeft met de CL 90 miljoen verdient, aan Frenkie 75miljoen+. Als Ajax nog een De Ligt verkoopt kan het en dat bedoel ik niet denigrerend, met gemak de basis van Ajax kopen met alleen al de inkomsten van afgelopen seizoen. Ik denk dat de financiële verschillen relatief veel groter zijn tussen Ajax en PSV dan tussen Bayern en BVB. Juist door dit seizoen.

15 juni 2019 om 01:21

Ajax kan de hele basis van PSV kopen bedoelde ik*

15 juni 2019 om 01:28

De actuele marktwaarde van Ajax is 485 miljoen. Die van PSV een dikke 200 miljoen. Die van Bayern 750miljoen en Dortmund 600 miljoen. Zowel relatief als absoluut zijn de verschillen in teamwaardes veel kleiner tussen Bayern en Dortmund als tussen Ajax en PSV. Dat zegt lang niet alles, dat weet ik wel, maar het zegt wel dat op dit moment er toch aardige verschillen zijn..

15 juni 2019 om 01:41

Bergwijn speelt al sinds 2011 bij PSV. Kwam wel over van ajax maar dan kun je toch wel stellen dat hij is opgeleid door PSV. Denk dat de afgelopen 8 jaar belangrijker is geweest voor zijn ontwikkeling dan de periode daar voor..

15 juni 2019 om 01:49

Is Ajax in staat om regelmatig transfers van 40 mln plus te doen dan?

15 juni 2019 om 02:07

@SuperNico, ga eerst kijken naar het punt wat ik vooraf maakte en waarom ik de titels van Bayern er bij haal. We hebben het over de kloof op dit moment in de Bundesliga. En daarbij geef ik aan dat Bayern 29 titels heeft en dat de eerstvolgende Nürnberg is die op dit moment niet eens een concurrent is en dus als we kijken naar de concurrenten we een nog groter verschil in titels zien en dat daarom de stap van een Bundesliga club naar Bayern toe een stap hogerop is. Daarbij is het zeker relevant om te benoemen dat Bayern nu 7 titels op rij heeft behaald wat aangeeft dat het in het hedendaagse voetbal nog steeds aan de orde is. Bij Ajax en PSV gaat het om een beduidend minder grote afstand tussen twee concurrenten. En dat die afstand er vooral is door de titels die Ajax in het verre verleden heeft gewonnen. In het hedendaagse voetbal waar we het nu dus over hebben is die kloof eigenlijk helemaal niet meer aanwezig. En dan zeg je ik selectief ben. Ten eerst is het geen excuus, maar een feit dat Ajax nog teert op oud succes om aan te geven dat ze groter en beter zijn dan andere, terwijl bijvoorbeeld een Bayern dit kan aantonen met een recente reeks van 7 titels op rij. En ten tweede waarom zou ik in mijn eerste comment het hebben over het verschil tussen Ajax en PSV in kampioenschappen als mijn mening is dat het verschil op dit moment nihil is.

15 juni 2019 om 05:41

Die rellen waren er, omdat Bayern eerst de speler benaderd en gek maakt met een hoog salaris en tekengeld en vervolgens zijn club maar de helf biedt van wat ze er voor willen/kunnen krijgen. Het lijkt er ook op dat Ajax dat met Bergwijn gedaan heeft. Iedereen roept hier dat Psv niet moet zeuren en dat het niet uitmaakt aan wie je hem verkoopt. Maar ga er niet vanuit dat Ajax de 40 miljoen betaald die Psv elders wel kan krijgen.

15 juni 2019 om 05:42

En wat is het verschil de laatste 20 jaar? Wat eigenlijk relevant is. En wat is in die periode het verschil tussen Bayern en Dortmund?

15 juni 2019 om 07:35

Nou ik heb het even opgezocht en vanaf 1999 tot en met 2019 heeft Bayern 15 titels gewonnen. Dat zijn 15 titels in 20 jaar dus. Volgens mij zijn de overige gewonnen door Stuttgart, Wolfsburg, Werder Bremen en Dortmund.

15 juni 2019 om 08:55

@yamiown: sorry hoor maar wat een onzin verkoop jij zeg. Ajax is boven PSV geëindigd, stond daarnaast in de halve finale CL. Als je dan gaar lopen verkondigen dat dat een stap zijwaarts is ben je gewoon naïef

Bayern-Dortmund-Bayern-Dortmund. Volgens mij weet hij niet echt waar hij nou op zijn plek zit.

16 juni 2019 om 22:19

Hij komt uit Beieren, net als Götze. Maar beiden zijn doorgebroken in Dortmund en voelen zich daar uiteindelijk blijkbaar meer op hun gemaakt.

Zoo bvb is de laatste tijd goed bezig

Hummels is op zijn retour maar vertegenwoordigt nog een flinke zak geld. Dit is het ideale moment om te verkopen en de plek op het veld, en het geld dat vrijkomt, in De Ligt te investeren.

15 juni 2019 om 13:04

Bayern Munchen heeft met Niklas Sã¼le al een topper als rechter CV, met Hernandez daarnaast. De Ligt is dus overbodig en Bayern Munchen zou gek zijn als ze 80 miljoen euro investeren in een CV die niet beter is dan wat er nu staat. Voor de breedte heeft Bayern Munchen met Boateng, Pavard en Lars Lukas Mai prima opties.

Hummels twijfelt al een tijd aan zijn toekomst(sinds de winter), speelt wel nog altijd fantastisch! Maar süle-hernandez zal het duo worden zoals ik al zei & bu’s pavard-martinez. Kovac zou zijn “ok” hebben gegeven dat hummels zou mogen weggaan, vind het heel raar en ik zou hummels altijd houden, heeft een fantastische opblouw maar goed kovac zal het beter weten die sukkel. Dortmund als ze Hummels halen, lekker! Verzwakken dan ook de concurrentie he schulz-brandt-hazard + Hummels evtl haha.. Dortmund koopt ook al jaren bij de concurrentie, probleem is in Duitsland elk jaar heb je verrassingen dus van vaste concurrentie kan je niet spreken... maar zoals ik zei als je je kan versterken, waarom niet?!

14 juni 2019 om 23:51

Leipzig, Frankfurt en Gladbach zijn vooral bezig met talenten, Schalke 3x niks en Leverkusen is ook druk en goed bezig op de transfermarkt.

Een hoop geld voor een speler die over de top lijkt ...

15 juni 2019 om 12:04

Mwa Hummels is nog steeds een fantastische verdediger. Die kan nog makkelijk 4 jaar door op CL niveau.

Dortmund is wel geweldig bezig met hun transferbeleid na jaren zwakke transfers. Bij Bayern vind ik het eerder andersom. Hummels voor de ervaring er nog bij die sturing geeft aan Akanji, Diallo, Zagadou en Balerdi. Ik vind het niet verkeerd in ieder geval. Zal je eventueel ook nog in een 352 variant kunnen gaan spelen.

14 juni 2019 om 23:33

Ja Bayern moet deze zomer wel toeslaan, verwacht zeker 2 grotere transfers... havertz zal 2020 pas komen helaas ( volgens media al volop gesprekken met zijn makelaar voor 2020 na een afwijzing van Bayer Lever voor deze zomer). Dortmund zal sterk zijn, vind ik prima!

14 juni 2019 om 23:48

Arp, Pavard, Lucas en ik verwacht nog Rodri en Werner. Sané zal helaas niet komen dit seizoen. Volgend seizoen Sané en Havertz zou mooi zijn.

14 juni 2019 om 23:54

Over sané is het nog afwachten, er zijn nergens berichten van goede bronnen dat ie niet komt... het is 50/50. Havertz idd 2020. Sky De bevestigd ook net van hummels dat ze zijn zeer ver gevorderde gesprekken zijn & we gaan hummels niet zomaar aan BVB geven als we zelf geen 1-2 nieuwe toppers in petto hebben. Werner is volgens bild ( zeer goede bron bayern) gisteren geen prio voor deze zomer, dit is sané. Leipzig wil 60M nu maar bayern max 25 geven, het is zeer goed mogelijk dat werner ook volgend jaar komt volgens bild of hij verlengd bij leipzig met een clausule in voor bayern zei bild... een leipzig insider zei gisteren hetzelfde dus werner is sws geen prioriteit want we zoeken een top flank

15 juni 2019 om 00:02

Tx 4 update! Bayern moet echt nog een topper halen voor de flank als vervanging Robbery. Pepe en Odoi zijn afgevallen , als Sané niet komt willen ze Carrasco halen die een jaar de zakken heeft geleegd en gevuld in China. Beduidend minder dan Sané.

15 juni 2019 om 00:07

Ja las het ook v carrasco... ik denk dat als sané niet lukt bayern mss bij Dybala zal proberen?( rummenige grote fan van hem). Carrasco zou goed zijn voor de bank maar we hebben iemand nodig die er direct staat...

15 juni 2019 om 00:26

Dybala is meer centraal of op 10 tvv James denk ik. Ze moeten echt nog een topper op de flank.

14 juni 2019 om 23:46

Ze wilden Koscielny halen.

15 juni 2019 om 00:30

Mee eens 💪 Benieuwd waar Brandt zal spelen.... naast Witsel denk ik omdat Reus op 10 moet van Favre en Hazard en Sancho op de flank.

Zou dom zijn van Bayern, Hummels is nog steeds een erg goede verdediger om erbij te hebben. Waarschijnlijk vertrekt Boateng ook al en als Hummels dan ook vertrekt gaat het toch weer aardig dun worden achterin.

14 juni 2019 om 23:46

De Ligt! Geen Barca, geen PSG maar FCB.

15 juni 2019 om 13:12

Bayern Munchen gaat echt niet weer 80 miljoen euro uitgeven als ze met Sule een topper hebben als rechtercentrale verdediger en deze zomer ook al 80 miljoen euro hebben betaalt voor Hernandez.

Ik begrijp alle partijen wel, Hummels is geen internstional meer en het is niet meer zeker dat hij een basisplaats heeft bij Bayern. BVB mist vooral achterin ervaring en leken dat met Koscielny te willen oplossen maar nu dus met Hummels. Persoonlijk denk ik een geweldige match. Wat zijn de gevolgen denken jullie? Ik vermoed dat Boateng ook nog weg zal gaan dus zal Bayern achterin nog wat moeten gaan doen. Daarom denk ik dat De Ligt nog wel eens zal verrassen en niet naar Frankrijk of Spanje gaat maar naar Beieren. Dit zou wel eens besproken kunnen zijn in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Bayern. Alleen hebben partijen besloten om dr kaken wijs op elkaar te houden.

14 juni 2019 om 23:57

Ofwel komt een top 6, a la rodri & martinez wordt vaste back up cv.. of er komt een nieuwe CV... hummels-boa laten we niet zomaar gaan want de kern is te klein dan. 4 cv’s hebben we nu met hernandez sule pavard martinez.. bayern zal sws nog 2/3 erg goede nieuwe halen, Uli weet ook dat BVB zeer sterk zal zijn

15 juni 2019 om 00:03

De Ligt, Rodri en Sané! 💪

15 juni 2019 om 00:06

Zou heeerlijk zijn!

15 juni 2019 om 08:07

De Ligt zou wel nog altijd moeten opboksen tegen het duo Süle-Hernandez moest hij naar Bayern gaan. Goede verdediger, maar geen garantie op een basisplek.

16 juni 2019 om 22:25

Ik vind De Ligt in aanleg beter dan Süle, maar die is wel Duits international en zal mede daarom een streepje voor hebben.

Het is Dortmund echt menens in de strijd om het kampioenschap. En Dortmund handelt heel goed op de markt. Hebben nu voor ongeveer 80 miljoen dan Hummels, Hazard Brandt en Schulz binnen. Bayern heeft voor dat geld alleen Lucas Hernandez

Weet nog dat ik met vrienden bij de wedstrijd was in Dortmund toen net bekend was geworden dat Hummels zou gaan transfereren naar München. Vaders met kinderen waarbij de naam Hummels op het shirt met ducttape was afgeplakt en er Arschloch boven stond geschreven.. 😂 Benieuwd hoe de achterban gaat reageren als deze transfer doorgaat!

Wauw, ik snap prima dat 80% hem niet terug zou willen. Leeftijd etc. maar sinds ik Dortmund ben gaan volgen sinds 2008 (schooluitwisseling) zag ik deze nonchalante beer in de verdediging staan. Helemaal verliefd op die stijl, gepaard met de nodige foutjes. Inmiddels 33 shirts met nummer 15 verder is her tijd voor nummer 34 van mijn persoonlijke favoriet..

15 juni 2019 om 10:39

@ Von Borsig

Het is nog lang niet rond. Voordat hij "ja" zegt kan de situatie ook nog weer veranderen. Het team heeft wel een ervaren CV nodig, die zekerheid naar de jonge medespelers om zich heen uitstraalt. Als Hummels niet lukt, blijven ze zoeken naar zo iemand. In ieder geval, moeilijk om zo iemand te vinden.

15 juni 2019 om 11:02

Zeker waar Bea, doch meldt Sky (relatief betrouwbare bron) bij monde van Torben Hoffmann dat de onderhandelingen zich in een gevorderd stadium bevinden.

Dit zal gelijk het einde zijn van Ömer Toprak bij Dortmund, ik hoop dat hij een mooie club kan vinden in Duitsland of in Turkije. Speelde erg weinig sinds zijn komst maar liep nooit te zeuren of de boel te saboteren.

Ziet er naar uit dat Bayern vol gaat bouwen op duo Süle-Hernandez.
Echter moet Bayern wel een alternatief in huis halen van zodra ook Boateng zou vertrekken.

Bayern is druk aan het doorsaneren.Horness ziet wel dat het eigenlijk een jaar eerder had moeten gebeuren.Maar nu pakken ze ook echt door.Hummels,Boateng,Robben,Ribery,die Braziliaan...Staat een heel nieuw team straks

Ik zou gewoon nog 2 a 3 jaar in Engeland knallen en 2 jaar in de MLS.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

444 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Mauricio Pochettino heeft Tottenham Hotspur verteld dat hij wil vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren