Sparta Rotterdam doet na succesvol halfjaar definitief zaken met PSV

Dinsdag, 11 juni 2019 om

Laros Duarte is definitief speler van Sparta Rotterdam, zo laten de Spangenaren en PSV dinsdagmiddag weten via de officiële kanalen. De middenvelder speelde in de tweede helft van het afgelopen seizoen al op huurbasis op Het Kasteel en maakte in die periode een goede indruk. De middenvelder zal voor drie jaar tekenen bij de promovendus.

Voor Duarte betekent zijn overgang een definitieve terugkeer op het oude nest, aangezien hij voor zijn overstap in 2015 de gehele jeugdopleiding van Sparta doorliep. De 22-jarige middenvelder slaagde er in Eindhoven echter niet in om het tot de hoofdmacht te schoppen, al kwam hij wel tot 72 optredens namens Jong PSV.

“Tijdens zijn verhuurperiode maakte Laros zo veel indruk, dat wij dolgraag langer met hem verder wilden. We zijn met elkaar in gesprek gegaan en merkten dat hij zelf ook langer op Het Kasteel wilde blijven. Hij heeft de afgelopen maanden een belangrijke rol gespeeld en we verwachten dat hij ook in de Eredivisie van grote waarde zal zijn”, reageert technisch directeur Henk van Stee opgetogen.


Poll

Een goede zet van Sparta?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door sirius)

weet iemand wat er voor Duarte betaald is door Sparta?

Een fijne aankoop! Heeft laten zien prima te kunnen voetballen en is nog jong, dus hopelijk levert dit uiteindelijk weer een mooie winst op bij doorverkoop!

Was natuurlijk een prima voetballer voor de KKD maar weet niet of hij echt de Eredivisie aan kan. Denk dat Sparta toch wel betere spelers aan moet zien te trekken dan Duarte.

11 juni 2019 om 17:39

Maar hoe moet Sparta dat doen dan? Ze hebben geen financiele stootkracht en de spelers met een hoger rendement gaan niet naar Sparta. Dan kijk je dus al snel naar dit soort spelers.

11 juni 2019 om 18:36

Zeker waar en dat blijft moeilijk voor degradatie clubs. Kijk naar Excelsior en de Graafschap vorig jaar, leuk al die aankopen maar geen enkele aankoop was nou echt Eredivisie niveau, daarom zie je vaak dezelfde clubs degraderen en daarom zie ik het voor Sparta ook weer lastig worden dit jaar. Je kunt er niet veel aan doen als degradatie club, je moet gewoon geluk hebben dat je een speler hebt wie gewoon keihard doorbreekt uit het niets en je erin houdt of gewoon een geweldig beleid hebt als bij VVV wie toch elk seizoen weer verassen met een speler uit Duitsland. Valt mij wel op dat de meeste spelers uit Duitsland toch wel slagen bij de lagere clubs in de Eredivisie, misschien moet Sparta eens rond gaan kijken in de 2e/3e divisie van Duitsland, loopt altijd wel iets rond (makkelijker gezegt dan gedaan natuurlijk)

11 juni 2019 om 19:46

Onder Pastoor zijn veel jonge spelers gehaald uit het buitenland. Op Chabot na zijn ze allemaal mislukt. Deze Duarte stond in de belangstelling van veel clubs en is minstens subtopwaardig. Is een uitstekende aankoop, zeker ook voor drie jaar. Met Deroy en Harroui staat er een erg aantrekkelijk en voetballend middenveld.

11 juni 2019 om 21:20

Als Duarte momenteel al minstens subtop-waardig was geweest, speelde hij wel bij de subtop en ging hij niet naar Sparta. Het zal nog moeten blijken hoe goed deze jongen is.

Duarte had nog een 1 jarig contract dus ik vermoed dat de opleidingsvergoeding is omgezet in een percentage.

Jammer dat lerin niet ook terug naar sparta gaat, had je volgend seizoen met een Duarte middenveld kunnen spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Actuele wedstrijden

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren