Jans wil terugkeren als trainer en verkent opties: ‘Ben al gepolst door clubs’

Dinsdag, 4 juni 2019 om

Ron Jans maakt zich op voor een terugkeer als trainer. De momenteel clubloze oefenmeester neemt een schot voor de boeg door binnenkort als bondscoach van Noord-Nederland te fungeren. Op 15 juni is Noord-Duitsland de tegenstander in een semi-interland in Emmen. Jans hoopt op korte termijn bij een club emplooi te vinden, al is daar wat hem betreft geen haast bij.

De voormalig trainer van onder meer PEC Zwolle en sc Heerenveen fungeerde de afgelopen twee seizoenen als technisch manager van FC Groningen. Jans wil echter weer dagelijks op het trainingsveld staan. “Ik wil weer trainer worden”, beaamt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Deze functie bij FC Groningen was heel boeiend, maar gaf me te weinig voldoening. Ik heb veel geleerd en vond het hartstikke interessant, maar ik deed meer dingen die energie kostten dan opleverden. Ik pas beter op het veld.”

Jans maakt aan het einde van deze maand zijn bureau leeg bij de Trots van het Noorden. “Daarna neem ik een of twee maanden tijd voor mezelf. Alle clubs zijn dan bezet. Benieuwd hoe het is om voor het eerst een paar maanden niets te hebben. Ik ben al wel gepolst door een aantal clubs, maar ik wil een goede keuze maken en niet overhaast beslissen.”

Eerst staat de vriendschappelijke interland tegen Noord-Duitsland op het programma. Jans wil de toeschouwers vooral spektakel bieden. “Want de mensen die komen, moeten wel wat te zien krijgen. Ik ben van plan om vol op de aanval te spelen. Ik verlies liever met 5-4 dan dat het 0-0 wordt.”


Poll

Denk jij dat Ron Jans snel weer terugkeert in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door ajax 111)

Zou in mijn ogen een goede trainer zijn voor Go Ahead Eagles. Zou daar qua rust en uitstraling ook zo binnen kunnen stappen.

4 juni 2019 om 14:30

Ik denk niet dat Jans in de KKD aan de slag gaat. Met zijn staat van dienst mikt hij toch wat hoger lijkt me.

4 juni 2019 om 14:31

@whitehartlane, alleen speelt Go Ahead Eagles volgend seizoen niet in de Eredivisie. Dus, dat zal niet gebeuren. Ik vind persoonlijk Ron Jans een geschikte trainer voor een club als FC Twente. Die, terug op het hoogste voetbalniveau, vooral nood heeft aan een gepokt en gemazelde trainer-coach als Jans. En niet aan een onervaren trainer als Gonzalo Garcia Garcia die het vak als zelfstandig hoofdtrainer nog onder de knieen moet krijgen.

5 juni 2019 om 11:31

Alleen denk ik niet dat, op basis van alle nieuwsberichten, dat Twente geld heeft om Jans aan te trekken.

4 juni 2019 om 14:46

Dat lijkt me sterk! Heeft als Zwollenaar totaal geen draagvlak in Deventer.

Noord-Nederland tegen Noord-Duitsland?? Kan iemand dit uitleggen haha

4 juni 2019 om 14:41

Dit is een wedstrijd dat heel vroeger ook gespeeld werd. Ze willen deze traditie een beetje nieuw leven inblazen.
rtvnoord.nl/nieuws/189944/Noord-Nederland-tegen-No... Is een leuk initiatief waar ook nog wat dingen omheen georganiseerd worden, maar Fc Groningen, Heerenveen en Emmen leveren de spelers hiervoor.

4 juni 2019 om 15:36

Cambuur hoort niet bij Noord-Nederland?
Overigens is het een selectie met bijna allemaal amateurs.... ook van amateurclubs dus...

4 juni 2019 om 16:45

Zijn allemaal spelers van noordelijke clubs die in de hoofdklasse of in de 1e klasse voetballen. Aangevuld met enkele spelers van Jong Groningen.

4 juni 2019 om 14:41

Ben gelukkig niet de enige die hier niks van snapt 😂

Over het algemeen wel een redelijke trainer. Heeft bij verschillende clubs verschillende resultaten geboekt. Ik heb echter het idee dat Ron Jans een beetje in zichzelf is gaan geloven en dat de spontane vent van FC Groningen (trainer tijdperk) er niet meer is. Dit is puur het gevoel dat ik heb en niet op basis van verdere kennis. Ik denk overigens dat het voor elke team in de eredivisie buiten de top 7 een mooie trainer zal zijn.

Ron Jans is wel typisch zo'n trainer uit het Nederlandse trainers carrousel. Hij voetbalt gewoon in een 433 systeem , komt goed over op de camera en doet het alrijd wel oké bij zijn clubs (met soms een uitschieter). In Engeland heb je dat lijstje met namen als Moyes, Allerdaye, Hodgson en Pardew die je steeds maar weer ziet verschijnen als een club even geen inspiratie meer heeft en in Nederland heb je dus dit soort trainers. Je hebt Jans maar bijvoorbeeld ook Streppel, Lodewegens, Faber, Van der Looi en zo kun je nog wel even doorgaan. Trainers die de trainerscursus gevolgd hebben, allemaal ongeveer hetzelfde hebben geleerd en nu ook ongeveer hetzelfde doen. Mij lijkt het goed voor het Nederlands voetbal als clubs eens een ander soort trainer de kans geven. Een trainer als Erik Ten Hag die veel makkelijker in meerdere systemen kan spelen, een trainer als Frank Wormuth die totaal andere invloeden heeft of weer heel iets anders. Met alleen maar ongeveer hetzelfde doen wordt je ook niet beter.

5 juni 2019 om 00:15

Haha geweldige reactie, ben het zeker met je eens. Maar zonder B garnituur is er ook geen A garnituur om het maar even oneerbiedig te zeggen. Je hebt feitelijk ook nog de categorie Frank de boer, Philip Cocu, Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel ; trainers die op basis van hun verleden als voetballer direct bij een topclub aan de slag mogen, maar eigenlijk nooit hebben bewezen met minder kwaliteit succesvol te kunnen zijn...

5 juni 2019 om 11:33

Alleen schijnt Jans wel een goede "People Manager" te zijn, zo'n persoon is ook belangrijk in je trainer staff. Dat heeft die denk ik toch voor op veel andere x vergelijkbare trainers.

Eigenlijk zou dit in mijn ogen de perfecte trainer voor Twente zijn. Past met zijn nuchterheid prima daar en heeft de kwaliteiten om een proces uit te stippelen die van twente weer een gezonde subtopper zou kunnen maken. Met een onervaren trainer is dat toch maar de vraag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
65 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Arsenal gaat aankloppen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren