Waterreus stoort zich: ‘Hoe diep ben je als club gezonken?’

Maandag, 27 mei 2019 om 08:37Yanick Vos

Roda JC Kerkrade verkeert in geldnood en zit dicht tegen een faillissement aan. Ronald Waterreus vraagt zich in zijn column voor De Limburger af of de club uit de Keuken Kampioen Divisie nog wel bestaansrecht heeft. Hij schrijft dat hij intussen ‘vrij immuun’ is geworden voor de berichtgeving over een eventueel faillissement van Roda.

Het is niet voor het eerst dat Roda JC in financieel zwaar weer verkeert. “Het is alsof ik de krant van vorig jaar lees. Of die van het jaar dáárvoor”, schrijft Waterreus. “Nu écht, als ik de berichtgeving goed heb gevolgd. Tenzij de club alsnog iemand vindt die de aandelen van Frits Schrouff overneemt, gaat de stekker eruit.”

“Ik heb de vraag op deze plek al vaker gesteld, maar wil het voor de gelegenheid best nog eens doen: hoe diep ben je als club gezonken als je, om te overleven, steeds weer een beroep moet doen op een externe partij?”, vraagt Waterreus zich af. “Zoals Nol Hendriks in het verleden, de gemeente later, gevolgd door een gedetineerde Zwitserse Rus. Nu schijnt de hoop weer gevestigd te zijn op een andere Rus. Tja…”

“Als oud-speler neem ik me steeds voor iets positiefs te zeggen over de club. Maar, het spijt me, het lukt niet”, vervolgt Waterreus. De oud-keeper van onder meer PSV kan bovendien weinig positiefs zeggen over het afgelopen seizoen. “De inmiddels vertrokken Mario Engels daargelaten, loopt er werkelijk niets tussen dat het niveau van VV Katwijk ook maar een beetje ontstijgt.”

Negen ton
In de nacht van zondag op maandag hebben MVV-supporters negen tonnen naar het Parkstad Limburg Stadion gebracht, doelend op het tekort van negenhonderdduizend euro. Vijf leden van supportersvereniging Angel Side zetten negen blauwe tonnen voor het stadion van Roda JC. “Hier negen ton voor RJC - met de groeten van MVV”, aldus de tekst op een spandoek.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door burdym)

Zolang ik me kan herinneren heeft Roda al financiële problemen. Zonder externe investeerder zie ik de club niet overleven. Geloof niet dat er een voedingsbodem is voor een BVO van betekenis in de regio Heerlen Kerkrade. Hetzelfde zag je bij Veendam. Zou echter wel jammer zijn als Roda omvalt. Historische club met veel traditie. Iedere club die failliet gaat is er een te veel wat mij betreft.

27 mei 2019 om 09:25

Fortuna doet het prima dus die zien geen noodzaak meer in een FC Limburg. Roda en MVV fuseren in een FC Zuid Limburg zie ik niet gebeuren. Zoals Waterreus zegt; hoeveel bestaansrecht heeft die club nog? Zou jammer zijn want de club heeft historische waarde maar daar is dan ook alles mee gezegd. Los van dat het een werkgever is voor een x-aantal mensen natuurlijk.

27 mei 2019 om 10:26

@drl80

Ik kom niet uit Limburg en kan niet echt meevoelen met de sentimenten die er leven. Maar als buitenstaander verbaas ik me er wel over. Nu gaat het blijkbaar goed met Fortuna. Maar dat is ook anders geweest. Bij Roda gaat het al lang gewoon slecht. Veendam is ook al genoemd.

Volgens mij is het tijd dat mensen hun blik op de langere termijn gaan richten. Wat als Roda nu omvalt en het over een paar jaar ook weer slecht gaat met Fortuna? Was het dan misschien toch beter geweest om een rigoureuze oplossing te kiezen?

Natuurlijk is niemand in het begin blij met een FC Limburg achtige oplossing. Dat begrijp ik ook. Maar als de bestaande clubs straks een voor een omvallen, dan heb je ook niks.

27 mei 2019 om 10:38

Laat dat Fc Limburg verhaal toch eens rusten. Dat was net zo goed niks geworden. Totaal geen interesse voor. Drie clubs in een kleine straal is inderdaad veel, de slimste zal het op termijn overleven en de domste zal ten onder gaan. Voor twee clubs is er wel ruimte, drie is gewoon heden ten dage, een club teveel.

27 mei 2019 om 11:23

Feyenoord, Excelsior en Sparta
Nac, Willem 2 en Rkc

liggen nog minder uit elkaar dan Roda jc, Mvv en Fortuna..

Roda zal het wel weer overleven zoals altijd

27 mei 2019 om 15:08

Het gaat ook niet om de afstand, maar om het draagvlak. Je concurreert in die situaties om sponsoring, (jeugd)spelers, achterban enzovoort. Als het dan minder gaat, zijn sponsors, spelers en supporters sneller geneigd om ergens anders te kijken.

Verder zijn Excelsior en Sparta geen partij voor Feyenoord op dat gebied, dus het zijn met name Excelsior en Sparta die het uit moeten vechten. Dat is wel even een andere situatie dan (inmiddels) drie vergelijkbare clubs qua draagvlak.

Of beste Ronald kun je je aansluiten bij de initiatieven die er lopen om Roda erboven op te helpen. Kritiek leveren vanuit de zijlijn is wel erg makkelijk, maar ook wel kenmerkend oor de persoon die je bent en de speler die je was. In essentie ben ik het met je eens. Er zitten bij Roda teveel mensen die het pluche belangrijker vinden dan de club.

27 mei 2019 om 09:31

Volgens mij heeft Waterreus al vaker mogelijke oplossingen aangedragen voor Roda, zoals een fusie in FC Limburg, maar vindt hij gewoon dat er op deze manier geen helpen meer aan is. Dat is volgens mij niet verboden. Zeker in een column.

27 mei 2019 om 12:50

Jij vindt het aandragen van een fusie een daadwerkelijke oplossing?

27 mei 2019 om 13:00

Als het probleem is dat een club steeds opnieuw in de financiële problemen komt dan lijkt mij dat een fusie wel degelijk een mogelijke oplossing is ja.

27 mei 2019 om 18:26

Dat beste Skede, noemen we een gebrek aan je inlezen over het onderwerp. Had je dat gedaan, dan kwam je tot de conclusie dat er nog minder draagvlak voor een fusie is dan voor Roda JC zelf. Maar goed, je inlezen is natuurlijk een stuk meer moeite dan klakkeloos kopiëren en neer kalken wat een andere ongelezen VZ bezoeker zegt.

27 mei 2019 om 23:22

Goed verhaal. Jammer dat het in dit geval slaat als een tang op een varken. Ik stel nergens dat een fusie DE oplossing is. Alleen dat het een mogelijke oplossing is die door Waterreus een tijd geleden is aangehaald. En dat noemde ik om dat Rochus vond dat Waterreus alleen maar kritiek gaf en niet met oplossingen kwam. Wat dat verder met 'inlezen' te maken heeft weet ik niet maar blijkbaar moest je wat frustratie kwijt?

27 mei 2019 om 09:34

"of beste Ronald kun je je aansluiten bij de initiatieven die er lopen om Roda erboven op te helpen."

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen dat op den duur wel beu worden. Steeds maar weer blijven lappen voor fouten die anderen gemaakt hebben. En zodra de ene crisis bezworen is kun je weer rustig wachten op de volgende.

Elke club die in de problemen komt mag een keer gematst worden en ook nog wel een tweede keer, maar uiteindelijk moet je natuurlijk wel een keertje gezond genoeg worden om je eigen problemen op te lossen. En als dat maar niet gebeurt, dan houdt het natuurlijk een keertje op...

27 mei 2019 om 09:48

Idd...het is daar al jaren dweilen met de kraan open.
Je kunt voor de zoveelste keer je ziel verkopen aan een louche buitenlander of je hand weer ophouden bij de gemeente,maar eens stopt het.
En historische sentimenten tellen niet,dat was ook het geval bij Haarlem,veendam,wageningen etc.

27 mei 2019 om 10:24

Historisch sentiment van FC Wageningen was als eerste divisie club psv in Eindhoven van de mat af spelen in de beker met dikke cijfers?

27 mei 2019 om 10:42

"historisch sentiment van FC Wageningen was als eerste divisie club psv in Eindhoven van de mat af spelen in de beker met dikke cijfers?"

Dat was waarschijnlijk de meest bizarre wedstrijd uit de geschiedenis van Psv.

PSV won in 1977-1978 de Uefa Cup door o.a. het Barcelona van Cruijff uit te schakelen. Het werd ongeslagen landskampioen. Maar in de beker verloor het inderdaad thuis met 1-6 van eerste divisionist Wageningen (na een 0-4 ruststand).

27 mei 2019 om 10:31

@rochus

Soms los je problemen alleen op door keihard te zijn. En niet altijd maar lief meelopen met wat van je gevraagd wordt. Zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden.

Al die externe investeerders hebben de club niet structureel vooruit geholpen. Slecht aankoopbeleid. Waterreus heeft wat mij betreft gelijk; beter de botte bijl erin, dan de zaak verder laten etteren.

27 mei 2019 om 15:03

Dat is makkelijk praten, maar dan zit de gemeente wel met een strop van 19 miljoen euro (Park-Limburg Stadion). Er komen dus wel meer factoren bij kijken dan alleen Roda.

27 mei 2019 om 17:04

Dat is helemaal niet makkelijk praten. Natuurlijk zijn er meer factoren. Dat is het punt helemaal niet.

De kernvraag is: blijf je voortmodderen op een basis die verrot is? Of pak je die basis eens een keer aan? Wat jij voorstelde is het eerste: Waterreus moet volgens jou zich vooral kritiekloos aansluiten bij lopende initiatieven. Maar als dat allemaal initiatieven zijn die gebaseerd zijn op diezelfde verrotte basis, dan heeft dat geen zin en moet er ingegrepen worden, in plaats van meegelopen worden.

In de kern zeg je het ook met hem eens te zijn. Teveel verkeerde mensen op het pluche. Dan komt het moment dat je je afzet tegen die mensen en alles wat zij doen.

Dat dan de gemeente met een strop zit, dan kan zo zijn. Ik weet daar de details niet van. Maar eindeloos voortmodderen is ook voor de gemeente echt geen oplossing.

27 mei 2019 om 18:28

Als ze Roda op deze manier laten voortleven. Gaat het ze waarschijnlijk op een 10 jaar basis meer kosten als 19 miljoen.

27 mei 2019 om 10:54

Initiatieven zijn allemaal mooi en leuk maar er moet structureel meer geld binnen komen en organisatorisch veel veranderen, dat probleem is niet opgelost met initiatieven van buiten.

Ik denk dat alles is geprobeerd met Roda, de gemeente heeft zat gedaan, externe financierders leken de oplossing maar dat was ook niet de oplossing en in het verleden Nol Hendriks, de interesse is er gewoon niet in de regio om een gezonde BVO te onderhouden.
Niet heel gek als je weet dat de regio Parkstad al enorm lang een krimp gebied is die economisch weinig nog te bieden heeft, weinig bedrijven dus die qua vaste inkomsten Roda kunnen steunen.

27 mei 2019 om 12:06

Maar alleen de regio Parkstad heeft ruim 240.000 inwoners. Dat is exclusief de stadsregio Aken met ruim 540.000 inwoners, die zullen niet allemaal voor Roda zijn, maar zeker met de val van Allemania, moet hier met beleid en visie meer uit te halen zijn. .totaal praat je dus over een potentie van 780.000 inwoners. Een achterban waar weinig clubs aan kunnen komen. Qua grote sponsors valt het gebied tegen, maar er zijn zat minder grote vissen. Waar gaan al deze mensen anders werken? Al deze sponsors hebben geen zin om geld in en bodemloze put te gooien. Waar ik op doel is het initiatief van een groep betrokkenen om op basis van een feiten een visie vast te stellen en dit te vertalen naar een werkend Plan. Hier zou waterreus bij kunnen aansluiten, maar dan zou hij met zijn grote mond niet meer vooraan staan, maar gewoon onderdeel zijn van de groep en zich ondergeschikt maken aan het belang van Roda. Maar dat wil hij niet, wat dat betreft is hij net zo erg als het probleem wat er zit.

27 mei 2019 om 15:38

Rochus; Aken heeft ook een voetbalclub dus dit gaat niet op.

27 mei 2019 om 18:09

Waarom zou iemand uit de omgeving Aken voor Roda kiezen als je FC Koln en Bayer Leverkusen ook in de buurt hebt en die veel beter bij jou passen, dezelfde taal spreken en meer potentie hebben.

Ik denk dat je het potentieel zeer overschat, ook met goed beleid is het nog lastig om mensen van over de grens aan te trekken en zeker om ze te binden.

27 mei 2019 om 18:29

Je overdrijft echt enorm. Dat is bij lange na niet de reikwijdte van je club.

Heb niet veel met Roda maar vind het wel jammer. Vooral voor de supporters. Roda is toch een club met een goede historie. In 1995 werden ze o.a. tweede na een oppermachtig Ajax. Hebben ook de beker gewonnen.
Natuurlijk hebben ze er een puinhoop van gemaakt. Denk eens aan Caanen die 44 spelers in een jaar haalde. Wat een clown.
Overigens moet deze enge man niet alleen naar Roda verwijzen.was het niet zijn geliefde psv die dor de gemeente enorm geholpen is in het verleden?

27 mei 2019 om 10:18

Nee zijn dus niet geholpen. Ze hebben een eigen stuk grond in centrum verkocht. Voor een marktcomforme prijs volgens Brussel. Dus zie de hulp niet echt.

27 mei 2019 om 10:33

Nog los van die grondkwestie. PSV is toch gewoon een gezond functionerende club??? Want daar gaat dit artikel over; Roda is in de kern ongezond en functioneert niet. Dus de vergelijking met PSV gaat totaal niet op.

27 mei 2019 om 10:35

De grond was eigendom van PSV en is door de gemeente gekocht voor een marktconforme prijs. PSV huurt die grond nu van de gemeente. Op de lange termijn is huren altijd duurder dan kopen/het in eigendom hebben.

9 ton tekort.
Dat is hetzelfde als je als werknemer 2500 verdient en er structureel 3500 uitgeeft.
Komt je broer hier kerel 5000 en wat minder uitgeven.
Om vervolgens weer 3500 uit te geven terwijl je er maar 2500 krijgt.

Roda heeft gegokt op play offs en verloren oa

27 mei 2019 om 10:56

Roda heeft totaal niet gegokt op de play-offs, er is juist enorm gesneden in de kosten op alle gebieden en erg gekozen voor de jeugd.

Er komt gewoon structureel te weinig sponsorgeld binnen om überhaupt een BVO te kunnen runnen.

Ik riep jaren geleden al dat als oude Nol ermee zou stoppen, het wel eens snel afgelopen kan zijn met Roda. Ze hebben, zonder geldschieter, geen idee hoe ze de club moeten runnen. Tot overmaat van ramp volgde vorig seizoen weer een degradatie dus dit nieuws was een kwestie van tijd. Uiteraard zie ik als Fortuna supporter Roda nu het liefst ook een jaar of 10-15 onderaan de KKD kwakkelen, maar een faillissement hoeft nu ook weer niet. Welke beladen wedstrijd speelt MVV dan nog? Waar kan Fortuna zich ooit nog op verheugen mocht Roda weer eens promoveren? Rivalen hebben elkaar nodig. Al vrees ik dat het nu wel eens einde verhaal kan gaan zijn voor de koempels.

27 mei 2019 om 12:11

En jij gelooft dat de gemeente het PSL laat klappen? Het verlies op het stadion is veel groter dan het redden van Roda. Alhoewel de ontwikkelingen rondom het Pslzo goed gaan dat ze de ruimte goed zouden kunnen gebruiken.

27 mei 2019 om 14:58

Daar heb je inderdaad een goed punt. De gemeente kan die 19 miljoen euro ook niet zomaar missen en je hebt als gemeente weinig aan een stadion als er geen voetbalclub aan verbonden is. Het is dus ook voor de gemeente van groot belang dat Roda JC overleeft.

27 mei 2019 om 15:08

Welnee joh, een makelaar die de toko wil ombouwen naar wat dan ook waar hij denkt geld uit te kunnen halen heeft een prima basis liggen lijkt me zo. Die nonsens van; de gemeente zit met een stadion opgescheept, is echt nergens op gebaseerd.

27 mei 2019 om 18:31

Haha Rochus. Zoals ik hierboven al zei: op deze manier kost Roda de gemeente alleen maar geld. Beter een financiële klap nemen dan structureel zo doorgaan.

Tja, dan MVV in zwaar weer, dan Fortuna, dan Roda. Blijkbaar is een FC Zuid-Limburg geen optie. Dan Hopen op een (buitenlandse) investeerder of anders wachten wie het eerste omvalt.

27 mei 2019 om 14:50

Fortuna heeft een eigenaar die ze uit de brand heeft geholpen en spelen inmiddels in de Eredivisie. Die redden zich wel.

Er is blijkbaar geen bestaansrecht voor Roda als het al zo vaak en zo lang financieel verkeerd gaat. Vroeg of laat gaat die stekker er echt een keer uit. Geloof me als ervaringsdeskundige bij mijn cluppie BV Veendam dat het ontzettend veel pijn doet. Maar behalve liefhebber ben ik ook realist en voor Veendam kon het niet anders en waarschijnlijk ook niet voor Roda. Als alles is geprobeerd en er komt geen structurele oplossing dan gewoon de knoop doorhakken.

Overigens zie ik FC Limburg wel als een oplossing. Als die club eenmaal bestaat gaan de sentimenten echt wel minder worden en gaat de club gesteund worden.

Opnieuw een praktijkvoorbeeld: Toen Veendam nog bestond was FC Emmen voor ons de rivaal in de eerste divisie. Er was weinig sympathie en over en weer was er tussen supporters veel gedoe. Nu zoveel jaren later nadat Veendam is gestopt zie je het sentiment veranderd. Ik ben geen hardcore supporter geworden van Emmen maar heb wel veel sympathie voor ze gekregen. Ik ben Veendammer maar woon 20 km van Emmen. Het is een club uit mijn regio die ook nog eens Eredivisie speelt. Het biedt mij de mogelijkheid om betaald voetbal te zien (naast Groningen). Inmiddels heb ik voldoende sympathie voor Emmen opgebouwd dat ik oprecht blij ben dat ze in de Eredivisie zijn gebleven. Wie had dat 10 jaar geleden durven denken.

Kortom als de Limburgers daar door de zure appel heen weten te bijten dan heeft FC Limburg in mijn ogen bestaansrecht en het potentieel om een serieuze subtopper te worden.

27 mei 2019 om 12:13

Sociaal gezien is er een veel groter verschil tussen de regio Maastricht en Parkstad dan tussen Emmen en Veendam. Dus jou vergelijk gaat hier behoorlijk mank.

27 mei 2019 om 14:49

Zolang de club nog bestaat heeft het bestaansrecht. Het is sowieso al moeilijk als club om te blijven groeien in die regio aangezien er veel profclubs zitten. Dan ben je constant met de streekgenoten aan het strijden om sponsoren, spelers en supporters. Daar krijg je weinig problemen mee als het goed gaat, maar als het slecht gaat raak je de boel langzaam kwijt.

27 mei 2019 om 18:34

Wat ik hier ook tegen anderen heb verteld: lees je verdomme(sorry) eens in over de situatie sinds 2008 voordat je weer fusie bullshit gaat posten. Tevens kun je de ene regio cultureel niet vergelijken met de ander.

27 mei 2019 om 19:21

Ik ken de situatie aangezien ik het al tijden met veel aandacht volg. Dat jij het bullshit vindt is je goed recht. Net zoals ik mag denken dat als het eenmaal zover is dat het meeval. En de regio’s zijn inderdaad cultureel niet te vergelijken maar dat zeg ik ook helemaal niet. Met mijn voorbeeld wil ik alleen maar aangeven als de uitgangssituatie is veranderd dat er vroeg of laat ook een verandering komt in gedrag. Zeker bij een nieuwe generatie zou opgroeien met FC Limburg.

Los van het rationele snap ik de emoties ook wel van de supporters. Als je mij destijds had gevraagd of Veendam met Emmen moest fuseren had ik je ook voor gek verklaard. Emotioneel gezien was dat voor mij onverteerbaar. Echter aangezien ik niet die emotie heb bij Roda, MVV en Fortuna kan ik het rationeel bekijken en is gelet op alle financiële perikelen een fusie het beste. Roda en Fortuna zijn notabene zelf uit een fusie ontstaan. Het is een kwestie van tijd voordat er een club omvalt.

27 mei 2019 om 20:10

No offense. Qua historie en culturele differentiatie is er een groot verschil tussen de regio Emmen-Veendam en MVV-Fortuna-Roda. Het heeft niks te maken met wat ik vindt. Het is GEPROBEERD. Er was GEEN ENKEL draagvlak. Dat staat los van wat ik vind. Dat betekent dat jouw achteraf theorie helemaal geen grondslag heeft. Iets kan achteraf niet meevallen als er ergens geen animo voor is. Niet elke situatie is zoals die van jou en het faillissement van Veendam.

Hoezo zou Fortuna nu het beste af zijn met een fusie met een eerstedivisionist met een enorme schuld om hun nek? We zijn gezond, spelen Eredivisie, sponsoren staan in de rij, en we hebben een groot netwerk. Waarom zouden we fuseren met de vijand? Een volk waar we niks mee hebben. Waarom? Is dat rationeel? Nee. Dat is wat clowns op VZ vinden. Een andere naam kan ik dat soort schreeuwlelijken niet geven. Dat is niks persoonlijks naar jou toe. Maar naar eenieder die vindt dat fuseren als Eredivisie club met een failliete eerstedivisie inboedel rationeel is.

Tevens: dat argument met jullie zijn notabene zelf twee fusieclubs daar wordt ik ontzettend moe van. De clubs die toen fuseerde hoorde al geografisch, mentaal en cultureel bij elkaar. Ze deelde dezelfde tradities, normen en waarden. Daar is geen sprake van als je Sittard met Kerkrade combineert. We verstaan elkaar niet eens qua taal.

Als Vitesse supporter krijg ik vaak de sneer van onherkenbare ploeg met alleen maar buitenlanders maar bij Roda JC is dat al 20 jaar het geval. Iedere keer werd er een blik van 10 onbekende buitenlanders open getrokken waarvan er soms 2 á 3 wel redelijk konden ballen maar volgens mij is er ontzettend veel geld verdampt door het aantrekken van die nobodies.

Vroeger speelde er nog jongens als: Kah, Wielaert, Hadouir, Delorge, Fledderus, Vormer, Willem Janssen, Poepon om er maar paar op te noemen. Nu is het team nagenoeg onherkenbaar en is gezond beleid ver te zoeken.
Er is niemand die ook maar een beetje de rode lijn aanhoudt en het beleid uitvoert. Vind het nog knap dat de club het zo lang heeft uitgehouden.

Die hele Korotaev affaire verdient ook geen schoonheidsprijs.
Misschien dat de zoon van Jordania er nog in wilt stappen omdat zijn missie met Den Bosch is mislukt.
Roda blijft toch een club met geschiedenis maar of die een toekomst heeft...

27 mei 2019 om 14:44

Ik snap alleen niet precies welk punt je nou precies wilt maken. Het is wel duidelijk dat je een ploeg in financieel verval moeilijk weer op de rails krijgt als er geen draagvlak is. Verder maakt het als club ook niet uit waar je de spelers weghaalt, zolang ze maar een goede bijdrage leveren.

Je hebt maar 1 verrot bestuur nodig om een club naar de afgrond te sleuren. Dat zien we bij FC Twente en bij Roda. Twee verschillende situaties, maar wel waar het bestuur de grote oorzaak was/is.

@kakka, Pfff, das Puur gelul wat jij doet, je hoeft PSV er niet bij te betrekken , en jou verhaal van 25 jaar geleden over een "oppermachtige" Ajax doet ook maar zielig aan, het gaat hier om Waterreus en Roda, niet dat ik me aangesproken voel hoor, maar Waterreus is niet Psv.

Het probleem is dat de clubs aan worden gekeken voor het wanbeleid van z'n bestuurders. Dat terwijl een club zoveel meer is dan een paar mensen in een net pak die al dan niet weten hoe ze een voetbalclub moeten runnen. Daar betrap ik Waterreus ook op.

Natuurlijk snap ik wel wat hij probeert te zeggen, maar nu geef je dus de club de volle laag, terwijl de mensen die de situatie gecreeerd en in stand gehouden hebben niet eens in het verhaal voorkomen. Dan kleineer je eigenlijk de club naar z'n bestuurders en niet naar alles daarbuiten. Dat is jammer.

Ik hoop nog steeds dat het ze een keer meezit en de weg omhoog weer in kunnen zetten, althans op financieel gebied. Het is een mooie club die buiten de financiele sores nauwelijks tot niet negatief in het nieuws komt en het overgrote deel van z'n bestaan in de Eredivisie heeft doorgebracht.

Waterreusje Waterreusje en dat jouw PSV van de gemeente even 50 miljoen kregen toegeschoven is dan wel weer normaal he??

27 mei 2019 om 18:36

Beide is niet normaal. Zowel Roda zijn situatie als die van PSV. Er zou een strenge wet tov Gemeentesteun aan BVOs moeten komen.

27 mei 2019 om 19:30

Die is er, wordt ook door Brussel onderzocht. Daarnaast heb ik het idee correct me of i,m wrong, dat PSV financieel aardig gezond is. Dat kan Roda toch niet echt zeggen. Daarnaast zou er altijd iemand bij PSV opstaan als de gemeente het niet deed. Dus RODA een club die structureel in het rood staat, vergelijken met PSV gaat echt niet. Ik ben Cambuur man, met hulp van de scheidsrechter bleef Roda in de ED in 2009. Toen zij v Geel toenmalig TC al, als we waren gedegradeerd waren we failliet geweest. Nu 10 jaar later is de situatie bij Roda nog nooit anders geweest. Niemand heeft daar 10 jaar lang beleid willen voeren. Iets wat over PSV niet te zeggen valt.

27 mei 2019 om 21:03

Waarom halen mensen dit over PSV steeds weer naar boven. Terwijl dit is goedgekeurd door Brussel

Je zinkt hard als je het geld uitgeeft aan een vreemdelingen legioen waar het nog onzeker is of ze wat toevoegen. Het ergste is nog wel dat de supporters van roda dit van ver zagen aankomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Emmen8340
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. HamersKeeper
A. AbsalemVerdediger
R. BrouwersVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

0 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren