‘Ajax en FC Utrecht onderhandelen over transfersom voor aanvaller’

Zondag, 19 mei 2019 om

Václav Cerný lijkt Ajax in te ruilen voor FC Utrecht. Het Algemeen Dagblad meldt zondag dat beide clubs momenteel in gesprek zijn over de hoogte van de transfersom. De Tsjechische vleugelaanvaller beschikt over een contract tot medio 2020 bij de kampioen uit Amsterdam, maar een plaats in de hoofdmacht is verder weg dan ooit. De 21-jarige Ajacied krijgt daardoor toestemming om uit te zien naar een andere werkgever.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Ajax bereid is om afscheid te nemen van Václav Cerný?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door schoppenkoning)

Leuke speler voor een Utrecht.. bij Ajax komt die net te kort ook al vond ik hem in de jeugd een groot talent maar door de blessures is er roet in het eten gegooid..

19 mei 2019 om 10:51

Een geblesseerde speler komt voor iedere club tekort. Ik vond deze gast vrij indrukwekkend voor z'n blessure. Denk dat hij wel de potentie heeft om Ajax 1 te halen.

19 mei 2019 om 10:58

Kunnen we niet een deal maken door hem met een terugkoopclausule terug te kopen. Bijvoorbeeld nu voor 1 miljoen naar Utrecht laten gaan en als hij zich binnen 2 jaar ontwikkeld voor 5 miljoen terug kunnen kopen? Heb Spaanse clubs dit eerder zien doen, Barcelona met Denis Suarez en Real met Carvajal dacht ik

19 mei 2019 om 11:22

Moet Ajax niet doen. Gewoon de bal terugkaatsen en binnen Nederland de hoofdprijs vragen. Naar Tsjechië of ander buitenland wel voor 1 a 2 miljoen laten gaan. Precies zoals Utrecht ook altijd redeneert.

19 mei 2019 om 11:25

@cali88mero

Quote: "kunnen we niet een deal maken door hem met een terugkoopclausule terug te kopen. Bijvoorbeeld nu voor 1 miljoen naar Utrecht laten gaan en als hij zich binnen 2 jaar ontwikkeld voor 5 miljoen terug kunnen kopen? "

Ajax is natuurlijk niet de Aldi. 1 miljoen voor Cerny is natuurlijk veel te weinig voor zo een talentvolle speler. Doe er maar 3 tot 4 bij. Ajax betaalt tegenwoordig zelf al tot 5 miljoen voor jeugdspelers. Voor Labyad heeft Ajax volgens mij 7 miljoen betaald, dus Utrecht weet zelf ook behoorlijk van wanten. 1 miljoen gaat hem dan ook niet worden, is mijn inschatting. Ik denk 4 tot 5 miljoen, al dan niet met terugkoopoptie.

19 mei 2019 om 11:38

Echt? Je gaat Labyad vergelijk met Cerny? Iemand die de mvp van Utrecht was met meerdere goals en assists vergelijken met iemand die het talent wel heeft, maar blessuregevoelig is en überhaupt twijfelachtig of hij ooit nog op niveau komt? Feit is nou eenmaal dat de basisspelers van Utrecht banksspelers bij Ajax zijn. Wees daar juist trots op ipv heel zielig te gaan doen nu? Of laat Ajax hun basisspelers ook voor een droppie gaan als Barca of Real aanklopt?

19 mei 2019 om 11:44

Cerny voor 5 miljoen met 1 jarig contract? En dat moet utrecht betalen.. Je gelooft toch niet dat utrecht een aankoop gaat doen van 5 miljoen man. Dat zijn bedragen die zelfs voor feyenoord 3x over nagedscht moet worden. Psv doet aankopen rond dat bedrag, ok iets duurder. Cerny gaat voor max 2 miljoen de deur uit, mits naar utrecht. Wil ik nu weddenschapje met je aangaan.

19 mei 2019 om 11:51

Waarom doet hij volgens jou zielig als hij zegt dat Ajax meer dan 1 miljoen moet vragen?

19 mei 2019 om 12:13

Er is geen enkele club ter wereld die 4 miljoen betaald voor een blessure gevoelige speler van Jong Ajax met 1 jaar contract. Ff realistisch houden die reacties

19 mei 2019 om 12:19

“Voor Labyad heeft Ajax volgens mij 7 miljoen betaald, dus Utrecht weet zelf ook behoorlijk van wanten.” - met andere woorden, omdat Utrecht voor haar sterspeler 7 miljoen heeft gekregen moet Utrecht ook maar voor 5 miljoen een blessuregevoelige speler van jong Ajax kopen. Waarom hij zielig doet? Omdat hij net doet alsof Utrecht meer vraagt aan Ajax dan andersom. Maar denk niet dat Utrecht voor 6 miljoen Tadic kan losweken of wel?

19 mei 2019 om 12:27

@isco24

Quote: "echt? Je gaat Labyad vergelijk met Cerny?"

Dat doe ik niet. Dat doe jij!. Ik haal Labyad uitsluitend aan om daarmee aan te tonen dat Utrecht tegenwoordig ook geen genoegen neemt met wisselgeld en het onderste uit de kan wil. 7 miljoen voor Labyad is voor Utrecht ook de hoofdprijs. Dat is net zoveel als Ajax heeft betaald voor Tagliafico en die is inmiddels een veelvoud waard van wat de club voor Labyad betaald heeft. Ik ga Cerny dan ook niet 1 op 1 niet met Labyad vergelijken vanwege het simpele feit dat spelers van Ajax op de internationale markt beduidend meer waard zijn dan die van Utrecht. En het lijkt me logisch dat Ajax daar de vraagprijs op afstemt en Cerny ook niet noodzakelijkerwijs aan een Nederlandse club behoeft te verkopen als dat minder oplevert. Ik heb in mijn vorige bijdrage ook gemeld dat Ajax tegenwoordig al bereid is om 5 miljoen op tafel te leggen voor een jeugdspeler. Ook dat verhoudt zich natuurlijk niet tot de transfer van Labyad. Wat jij doet (en niet ik) is derhalve appels met peren vergelijken.

19 mei 2019 om 12:30

4e man, scepticus,

Mag Ajax even blij zijn dat jullie geen td's bij de club zijn... Als jullie technisch directeur waren kwam ajax nooit af van jongens als Fischer, Boilesen, Kuffour etc.

'ja Boilesen heeft 1,5 jaar geleden met veel talent een goed seizoen gedraait! Dat hij daarna nauwlijks gespeeld heeft betekend niets! Wij betalen toch ook 4 miljoen voor die Suarez? Ik schat Boilesen op 10 miljoen!'

19 mei 2019 om 12:40

@ridirkulous

Quote: "cerny voor 5 miljoen met 1 jarig contract? En dat moet utrecht betalen.. Je gelooft toch niet dat utrecht een aankoop gaat doen van 5 miljoen man. Dat zijn bedragen die zelfs voor feyenoord 3x over nagedscht moet worden. Psv doet aankopen rond dat bedrag, ok iets duurder. Cerny gaat voor max 2 miljoen de deur uit, mits naar utrecht".

Beetje vreemde reactie. Utrecht heeft volgens mij zelf naar Cerny geinformeerd, het is niet zo dat Ajax hem heeft aangeboden. Het is natuurlijk ook niet zo dat Ajax met Cerny in de maag zit en hem perse aan Utrecht moet verkopen. Door de Europese successen zijn de spelers in waarde gestegen, ook de wisselspelers. En Ajax zou gek zijn om daar niet van te profiteren. 2 miljoen is natuurlijk geen marktconforme prijs voor een speler van Ajax. Aan het begin van het seizoen misschien wel, maar nu niet. En dan is het aan Utrecht om wel of niet akkoord te gaan met de vraagprijs. Dat hoeft niet eens via een hoge aankoopsom te zijn, maar kan je ook regelen met bonussen en een fiks doorverkooppercentage. Ik heb het al eerder gezegd en herhaal het nog maar een keer, Ajax heeft ook 5 miljoen op tafel moeten leggen voor spelers als Kristensen en bijv. 3 miljoen voor een jeugdspeler als Victor Jensen. Jij rekent met Utrecht prijzen terwijl Cerny toch echt speler van Ajax is en Ajax de verkopende partij. En dan moeten er dus ook Ajax prijzen op tafel worden gelegd. Dat aanbod van een weddenschap is louter populisme aangezien wij als buitenstaander nooit te weten komen wat er exact in het koopcontract staat en er dus ook geen weddenschap over kunnen afsluiten. Wedden doe je op basis van feiten niet op basis van aannames.

19 mei 2019 om 12:40

Utrecht gaat echt geen miljoen betalen voor een speler waarvan niet zeker is of hij de Eredivsie aankan

Als ze Cerny willen begrijp ik dus dat Kerk weg gaat en verkocht gaat worden?

19 mei 2019 om 12:51

@sverige4u

Quote: "er is geen enkele club ter wereld die 4 miljoen betaald voor een blessure gevoelige speler van Jong Ajax met 1 jaar contract. Ff realistisch houden die reacties".

Maar Cerny is dan ook geen blessuregevoelige speler, maar een speler die een zware blessure heeft gehad. En Ajax heeft zelf meer dan 3 miljoen voor Victor Jensen op tafel gelegd en die speelde zelfs nog in de -17 van zijn vorige club. Ook die aanname klopt derhalve niet en voor het bewijs daarvoor hoef je niet eens ver te zoeken. Hazard heeft ook nog maar een 1 jarig contract en toch is Real bereid om 100 miljoen voor hem te betalen. Roma heeft vorig seizoen 17,5 miljoen voor Juistin Kluivert betaald, ook nog een veredelde jeugdspeler. Natuurlijk heb je het dan over een veel hoger niveau, maar het principe blijft hetzelfde. Voor jou is het van belang dat Cerny nog maar een 1 jarig contract heeft, voor een geinteresseerde club is dat van veel minder belang. Die kijkt naar wat de speler moet kosten en bepaalt of hij dat bedrag waard is en of hij voor minder geld elders een gelijkwaardige speler kan kopen.

19 mei 2019 om 12:57

@isco24

Quote: "voor Labyad heeft Ajax volgens mij 7 miljoen betaald, dus Utrecht weet zelf ook behoorlijk van wanten.” - met andere woorden, omdat Utrecht voor haar sterspeler 7 miljoen heeft gekregen moet Utrecht ook maar voor 5 miljoen een blessuregevoelige speler van jong Ajax kopen".

Wie verplicht Utrecht om welke speler dan ook te kopen? Volgens mij toch echt niemand. Utrecht heeft interesse getoond in Cerny en dat is een speler van Ajax. En zoals Utrecht de vraagprijs voor Labyad heeft mogen bepalen en het aan Ajax was om daar wel of niet akkoord mee te gaan, geldt het omgekeerde nu voor Cerny. Als Utrecht de vraagprijs van Ajax te hoog vindt, heeft de club het volste recht om verder te kijken zoals Ajax het volste recht heeft om Cerny aan een andere club te verkopen als die meer biedt. Je verontwaardiging slaat daarom helemaal nergens op.

19 mei 2019 om 13:02

Ik haal niet uit zijn tekst dat hij stelt dat Utrecht meer vraagt dan Ajax. Ik begrijp eruit dat Utrecht bekend is met de huidige prijzen. En ook dat Utrecht een flink bedrag heeft ontvangen voor Labyad. Meer niet. Dat jij er 'zielig' uit haalt, zegt meer iets over hoe jij in deze situatie staat.

19 mei 2019 om 13:12

Je tettert zoveel, maar zoveel onzin. Ik ben van mening dat ALS cerny aangeeft graag naar utrecht te willen. Gaat ajax echt niet die jongen dwars liggen met een vraagprijs van 5 mil. Ondanks wat jij zegt ajax speler kost nu meer dan begin van t seizoen blabla. Maar zoals ik eerder zei, je doet altijd alsof jij alwetend bent. 😂 Dus ik zeg maar okeeeee... Je hebt gelijk 🤣

19 mei 2019 om 13:32

Ik probeer het nog 1 keer. Labyad was sterspeler van Utrecht met op dat moment een marktwaarde van ongeveer 5 a 6 miljoen. Ajax heeft die sterspeler van utrecht voor 6 miljoen gekocht. Cerny is een speler uit jong Ajax die amper heeft gespeeld, nog 1 jaar contract heeft en een marktwaarde vertegenwoordig van ongeveer 1.25 miljoen en dan denk je oprecht dat Ajax 5 a 6 miljoen gaat vragen, puur omdat het een speler van Ajax is? Dus Lamprou gaat ook zo voor 4 miljoen? Want hij heeft immers een trainingspak van Ajax.

19 mei 2019 om 13:47

@RiFiRKulous, wat versta je onder "graag willen"? Ik heb meer het idee dat Cerny het ziet zitten. Hij heeft meerdere keren aangegeven dat hij het liefst bij Ajax wil blijven. Vorig jaar kon hij immers naar Heerenveen en toen weigerde hij dat ook. Dus nee, ik denk niet dat Cerny dit zo graag wil.

19 mei 2019 om 13:49

Scepticus heeft het over 4 à 5 miljoen. Jij maakt 5 tot 6 miljoen van. Ik begrijp niet waarom je dat doet. Het verschil zit hem in het uitgangspunt: jij gaat uit van wat Utrecht normaliter betaalt en Scepticus gaat uit van wat Ajax betaalt.

19 mei 2019 om 13:55

Waarom reageer je continu op mij kyle? Maar goed, ik zal reageren op je. Het zit hem niet in uitgangspunt. Het zit hem in marktwaarde. Dat is nou eenmaal vaker leidend dan de naam Ajax. Labyad ging weg voor een marktconforme prijs. Waarom zou Cerny dan ineens 3x meer moeten kosten dan zijn marktwaarde? Maar goed, omdat Real Madrid hun sterspeler voor 100 miljoen hebben verkocht moeten ze verder ook alle jong-spelers van andere teams voor 80 miljoen kopen? Daar komt het namelijk op neer..

19 mei 2019 om 14:02

Waar zeg ik 6? De hele tijd zeg ik 5 hoor. Mij gaat t om dat utrecht nooit 5 miljoen gaat betalen voor een speler. Althans nu op dit moment. Miss anders over 10 jaar weer. Ajax kan idd meer vragen, maar men snapt dat utrecht nogmaals geen 5 miljoen gaat uitgeven. En wanneer cerny dan toch zegt ik wil graag naar utrecht. Gaat ajax echt tot op zekere hoogte meewerken. Tuurlek zal t geen 2ton bedrag ofzo, want ajax is geen charity instelling. Waarom ik zo doe, die gast praat alsof hij de enige die patent heeft op de waarheid. Nooit gaat die jongen zn mening bijstellen tijdens een discussie. Gaat maar door tetteren met soms echt totale onzin. Ik discussier hier vaker, maar sommigen including myself, ziet echt wel in dat sommige mensen een punt kan hebben. Dan zeg ik dat ook. Maar oke ik wil verder geen ruzie of wat dan ook. Dus ik trek me terug uit deze discussie.

19 mei 2019 om 15:04

@RiDIRKulous, die 6 miljoen was niet door jou gezegd maar door Isco. Ik reageerde op hem. Mea culpa als dat niet duidelijk was.

19 mei 2019 om 15:04

@Isco, ik wist niet dat ik niet op jou mocht reageren. Ik reageerde omdat ik het niet met jou eens ben. Moet ik jou daarvoor toestemming vragen?

Wat jouw voorbeeld van Real betreft: ja hoor. Als Real veel geld krijgt voor een speler, kan je er gif op innemen dat andere clubs meer geld gaan vragen als Real zich meldt. Maar jouw voorbeeld gaat in deze niet op.

19 mei 2019 om 15:11

@isco24 Je zegt het goed, bankspelers van Ajax zijn basisspelers bij Utrecht. Waarom moet Ajax altijd water bij de wijn doen, maar als zij een speler willen hebben maximaal betalen. Pierie had ook maar een 1 jarig contract. Toch 4 miljoen. Aanvallers zijn duurder dan verdedigers. Dus je zou zeggen meer, echter de een is basis speler en de andere bankzitter. Dus dan gaat er weer iets vanaf. Echter is de een basisspeler bij subtop en de ander bankzitter bij top, dus ook weer niet heel veel vanaf. De mindere goden krijgen nu ook gewoon de Nederland opslag voor de kiezen. Jammer dan. Een van de weinige die dit niet verdienen is in mijn optiek Willem 2 en Sparta. Die zien niet alleen maar eurotekens en denken na over een goede verstandhouding. Voor Willem 2 is een prijs van een half miljoen met een percentage van de winst bij doorverkoop meer dan voldoende. Die waren immers ook bereid om bij de Jong het risico te delen. Voor Utrecht geld de Nederland opslag. 3 a 4 miljoen, anders kijken we wel welke buitenlandse clubs interesse hebben.

19 mei 2019 om 15:29

Ik zeg nergens dat Ajax water bij de wijn moet doen, maar Cerny heeft z’n eerste gesprek met vd Brom al gehad en lijkt geïnteresseerd te zijn. Als je denkt dat overmars 3 of 4 miljoen gaat vragen voor een speler die maar 1 jaar een contract heeft, net uit een blessure is en ongeveer 1,25 miljoen waard is.. Nou ja, we gaan het zien voor hoeveel ie weg gaat.. Ik zeg dat je eerder richting de 1,5 miljoen dan de 3 a 4 gaat, maar goed. Dat komt omdat utrecht altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zit en haar spelers altijd veel te duur verkoopt. Oh wacht.. Labyad ging voor marktconform weg, Ayoub mocht transfervrij vertrekken en Haller ging voor minder dan zijn waarde weg. Waarom Ajax teveel aan Heerenveen heeft betaald, kn utrecht niks aan doen toch?

19 mei 2019 om 15:48

@zinedane

Quote: "mag Ajax even blij zijn dat jullie geen td's bij de club zijn... Als jullie technisch directeur waren kwam ajax nooit af van jongens als Fischer, Boilesen, Kuffour etc.".

Ik kan me natuurlijk vergist hebben, maar ik dacht dat dit topic ging over Cerny. Volgens mijn informatie zijn die andere 3 al jaren weg.

19 mei 2019 om 15:57

@ridirkulous

Quote: "je tettert zoveel, maar zoveel onzin. Ik ben van mening dat ALS cerny aangeeft graag naar utrecht te willen. Gaat ajax echt niet die jongen dwars liggen met een vraagprijs van 5 mil. Ondanks wat jij zegt ajax speler kost nu meer dan begin van t seizoen blabla. Maar zoals ik eerder zei, je doet altijd alsof jij alwetend bent. 😂 Dus ik zeg maar okeeeee... Je hebt gelijk".

Volgens mij ben jij die onzin verkondigt. Wat betreft doe je je naam eer aan. Ik doe exact hetzelfde als iedereen op VZ en dat is mijn mening geven. En ik zeg nergens dat je het met die mening eens moet zijn. Als jij vind dat ik doe alsof ik de wijsheid in pacht heb omdat ik een mening heb en daar aan vast houdt zolang niemand met argumenten op de proppen die mijn ongelijk bewijzen, vind ik dat prima. Iedereen die kan lezen, ziet dat het omgekeerde waar is van wat jij doet voorkomen en dat jij vooral problemen hebt met mijn mening ipv andersom.

19 mei 2019 om 16:32

@isco24

Quote: "ik probeer het nog 1 keer. Labyad was sterspeler van Utrecht met op dat moment een marktwaarde van ongeveer 5 a 6 miljoen. Ajax heeft die sterspeler van utrecht voor 6 miljoen gekocht. Cerny is een speler uit jong Ajax die amper heeft gespeeld, nog 1 jaar contract heeft en een marktwaarde vertegenwoordig van ongeveer 1.25 miljoen en dan denk je oprecht dat Ajax 5 a 6 miljoen gaat vragen, puur omdat het een speler van Ajax is? Dus Lamprou gaat ook zo voor 4 miljoen? Want hij heeft immers een trainingspak van Ajax"

Ik probeer het ook nog 1 keer. Victor Jensen is een jeugdspeler van Ajax die speelde in de jeugd van FC Kopenhagen en die op 16 jarige leeftijd naar Ajax is gekomen voor een bedrag van 3,5 miljoen. Waarmee ik wil aantonen dat je argumenten geen enkel hout snijden en het volstrekt onzinnig is om spelers en hun marktwaarde met elkaar te vergelijken. Tagliafico heeft Ajax minder gekost dan Labyad, maar is inmiddels veelvoud waard van Labyad. Als je de transfersom van Tagliafico als referentiekader neemt om de marktwaard van Cerny te bepalen is 4 tot 5 miljoen aan de hoge kant, maar als je de transfer van Victor Jensen als uitgangspunt is het ineens een normaal bedrag.

Je weet kennelijk niet hoe de markt werkt, de marktwaarde wordt niet bepaald door een website, maar door de belangstelling die er voor een speler is en het bedrag dat hij uiteindelijk op gaat brengen. Dat Cerny 1,25 miljoen waard zou zijn, is dan ook helemaal nergens op gebaseerd. Wat Lamproe met Cerny te maken heeft, ontgaat me al helemaal en een bedrag van 6 miljoen heb ik nooit genoemd. Ik zou je dan ook willen vragen om je gewoon aan de feiten te houden. Ik kom tot een bedrag van 4 tot 5 miljoen omdat er door de Europese successen van Ajax meer belangstelling is ontstaan voor de spelers van Ajax en dat automatisch leidt tot hogere transfersommen. Cerny is een zeer talentvolle speler die door een blessure is teruggeworpen en wiens ontwikkeling daardoor is vertraagd. Maar zijn talent is hij natuurlijk niet kwijt. En beoordeeld op zijn talent en potentie in combinatie met de belangstelling die er op dit moment voor spelers van Ajax is, is 4 tot 5 miljoen gewoon een marktconform bedrag. En dan heb ik het niet specifiek over NL maar over de transfermarkt in het algemeen. Jij kan wel net doen alsof Ajax hem perse aan Utrecht moet verkopen, maar dat is natuurlijk niet zo. Voor 1,25 miljoen kan Ajax hem aan iedere club verkopen, maar er ook gewoon voor kiezen om hem voor dat geringe bedrag nog een jaar bij de selectie te houden. Ajax kan ook voor kiezen voor een zelfde constructie als bij de verkoop van Stefano Denswil, die ondanks zijn nog doorlopende contract transfervrij aan Brugge is "verkocht" in ruil voor een flink doorverkooppercentage. Of een combinatie van een lage transfersom met een terugkoopoptie en een doorverkooppercentage zoals met Sierhuis is gebeurd. Ook dan kan de club gemakkelijk een bedrag van 4 tot 5 miljoen binnenhalen. Wat niet wil zeggen dat dat ook gaat gebeuren omdat ik natuurlijk niet de TD van Ajax ben en over die beslissing ga.

19 mei 2019 om 20:32

Idd..terwijl cerny wel potentie heeft om de backs in Nederland ziek te maken..dus denk dat ie daarom 2 mil waard is..

Jammer, maar wel erg begrijpelijk. Gewoon niet goed genoeg voor Ajax 1 maar kan wel echt een leuke buitenspeler worden bij Utrecht. Ik was in de Jeugd echt fan van hem!

19 mei 2019 om 11:22

Ik sluit me bij je aan, had veel vertrouwen in deze gozer maar helaas is het er nog niet uitgekomen

Zou echt weer een speler zijn die bij Utrecht helemaal kan opbloeien. Vond het in de jeugd van Ajax echt een fenomeen. Eeuwig zonde dat blessures roet in het eten hebben gegooid.

Zijn hoogtepunt is toch wel de uitgoal tegen Celtic. Hoop dat die bij Utrecht lekker wekelijks kan spelen en kan laten zien wat voor goede voetballer het is.

19 mei 2019 om 11:07

Zijn dieptepunt de goal die hij niet maakte tegen De Graafschap in de kampioenswedstrijd

19 mei 2019 om 11:16

Zijn dieptepunten zijn z'n blessures, je kan deze jongen het verloren kampioenschap niet aanrekenen. Die kans had wel moeten zitten maar had nooit essentieel moeten zijn.

19 mei 2019 om 14:02

Zwart denken is zwart zien. Die jongen heeft veel pech gehad met blessures. Maar het missen van 1 kans onthouden!?

19 mei 2019 om 12:32

Helemaal geen gek idee. Nu voor 1,5 miljoen laten gaan met een terugkoopclausule van 7 miljoen of iets. Dat is voor Utrecht een mooie prijs en voor Ajax betaalbaar mocht hij een uitblinker worden bij Utrecht (zie Labyad)

19 mei 2019 om 12:42

Utrecht heeft dat geld niet en betaalt alleen max 1 of 1,5 miljoen voor een echte Eredivisie aanwinst

zoals een scorende spits die ze vooral zoeken

Tja dit zijn van die spelers waar ik het niet van weet. Deze jongen heeft talent, maar misschien net niet genoeg body en klasse voor de laatste stap? Toch zou je kunnen verwachten dat er wat meer ruimte komt voor hem met een eventueel vertrek van Ziyech en Neres?

19 mei 2019 om 11:48

Het valt wel mee, maar in de marge zijn die twee echt wel sterker. Ik heb het idee dat Cerny nog wat makkelijker van de bal gezet kan worden dan Neres. En dat kan misschien veranderen met meer gym en speeltijd, maar ik denk dat Cerny nét te licht is. Sinkgraven heeft ook dat ielige gevoel met zijn fysiek. En ondanks zijn voetbalkwaliteiten lijkt Noah Lang een streepje voor te hebben inmiddels, ondanks dat hij voetballend minder is, bij ten Hag.

19 mei 2019 om 12:19

Cerny was altijd een speler die uit duels kon blijven omdat hij heel explosief was op eerste meters, dat is na blessure stuk minder. Is nu veel doelgerichter geworden en meer gericht op rendement, ook dit seizoen liep hij weer 1 g/a per wedstrijd ondanks dat hij duidelijk niet in vorm was. Als je hem draaiende krijgt kan ik hem best 15g/a zien halen, is echt enorm getalenteerd maar moet nu vastigheid krijgen en vertrouwen. Trouwens niet mee eens dat Lang voetballend minder is, dat is een pure middenveld die het moet hebben van zijn voetballend vermogen. Cerny is een aanvaller die stuk minder aan de bal wilt komen maar vooral de aanvallen wilt afmaken.

19 mei 2019 om 15:20

@wolterx Heel veel mensen beoordelen lang echt als vleugelspeler, terwijl hij daar alleen stond door gebrek aan beter. Dat was redelijk maar niet super en hij liep dan ook vaak genoeg gefrustreerd over het veld. Lang de middenvelder kennen de meeste niet, vandaar ook loze opmerkingen als geen Ajax 1 materiaal. Had verwacht dat mensen na de thuiswedstrijd tegen Zwolle iets beter gingen nadenken, maar blijkbaar zien ze nog steeds lang de vleugelspeler.

Zou een mooie stap voor Cerny zijn. Ik hoop alleen wel dat Ajax een terugkoopclausule bedingt, want ik denk dat Cerny wel degelijk de potentie heeft om Ajax 1 te halen.

Kwam binnen als groot talent.. Maar heeft het nooit echt waar kunnen maken. Jammer want hij best aardig voetballen. Utrecht is een goede club voor hem. En wie weet zien we hem daarna nog eens terug bij Ajax. Hij moet in ieder geval spelen en ervaring opdoen in de Eredivisie of elders.

Je kunt moeilijk een selectie van 50 man hebben. Dus moeten beslissingen genomen worden en moeten zo nu en dan spelers (te vroeg) vertrekken. In geval van Cerny hoop ik dat ze verhuren, want m.i. een jongen die niveau Ajax 1 aankan.

19 mei 2019 om 11:29

Precies - ik verwacht veel beweging aan de onderkant vd selectie. Ajax heeft het dit seizoen gedaan met een vrije smalle basis. Ik verwacht daarom dat de spelers daaronder doorgeselecteerd worden en ruimte maken voor nieuwe spelers en jeugd

Zou een leuke voor AZ zijn maar met stengs, Idrissi en gudmundsson is er reeds wat voor handen. Brommetje gaat 4-3-3 spelen met Utrecht, zoals brom praktisch altijd speelt dus in die context geen verrassing dat er naar vleugels wordt gezocht. P.S. Arme van overeem, niet goed genoeg bevonden door brom bij AZ komt hem nu weer tegen

19 mei 2019 om 11:44

Ik hoop echt dat Van Overeem in de basis blijft, heel belangrijk voor het team afgelopen seizoen en onderschepte veel ballen. Speelt dit seizoen in een controlerende rol en speelt er naar behoren!

19 mei 2019 om 12:44

Mmm Utrecht heeft volgend jaar Joosten terug op de vleugels, verder ook Boussaid en Bahbeck

en nog een Arweiler en Lebon die doorstromen vanuit Jong Utrecht

Cerny op rechts dan zal Kerk verkocht moeten worden want Kerk gaan ze echt niet op de bank zetten

Jammer man. Erg logisch om dat uw bij dit Ajax niet er zomaar in komt en hij al veels te lang sukkelt met blessures, maar deze jongen kan echt wel goed voetballen. Als hij fit het jaar doorheen komt is hij na een paar maanden helemaal in vorm en gaat hij mooie dingen laten zien. Hij kan echt goed voetballen, maar die blessures van hem waren verschrikkelijk

Dat lijkt me nou een mooie transfer. Bij Ajax is er geen toekomst voor Cerny, maar Utrecht is zeker een mooie ploeg voor hem en ik verwacht ook dat Utrecht blij is met een speler als Cerny.

Zie hem geregeld spelen bij Jong Ajax. Typisch laken / servet geval .zie hem zelfs niet eens vaste basisspeler bij Utrecht worden.

Ik denk ook niet dat Cerny zomaar basis wordt bij Utrecht, en t.o.v. Kerk zou het een stap terug zijn

Slim van Ajax! Enerzijds talenten bij de concurrentie weg kapen. En je eigen spelers bij de angst gegner stallen, zodat de haat in onderlinge duel wat minder zal zijn. Ex ajacied nummer 4 (?) bij Utrecht?

19 mei 2019 om 14:25

Sowieso is Utrecht - Ajax best een druk belopen traject. Gaan veel spelers over en weer, meeste spelers die ik jeugd talent hebben maar niet basis staan of uit basis raken vertrekken dan naar subtop en vooral Utrecht is dan een populaire keuze zo gaat ook na dit seizoen Zamani naar Utrecht schijnt. Kan niet rekenen op een basisplaats voor o19 komend seizoen en gaat het bij Utrecht proberen. Stond nog in belangstelling van Man U paar jaar geleden, ook voormalig jeugdinternational etc. Vind het een goede ontwikkeling dat zeker in jeugd die band stuk beter lijkt dan bij eerste.

Hoef Marc niet te vertellen hoe hij zijn werk moet doen maar zou wel ff terug koop clausule opnemen

Niet aan Utrecht verkopen alleen voor de absolute hoofdprijs. Utrecht zet er ook altijd een Ajax percentage op wanneer Ajax een speler wil van Utrecht, nu andersom hetzelfde doen. 8 miljoen anders gaat ie maar lekker naar het buitenland.

19 mei 2019 om 14:19

8 miljoen? Ben je nog een beetje dronken van het kampioensfeest? Hij heeft nog 1 jaar contract, is zwaar geblesseerd geweest en heeft zeer weinig eredivisie ervaring. Ik denk eerder aan een bedrag rond de 1 miljoen. Wel leuk van je dat je denkt dat wij 8 miljoen te besteden hebben.

19 mei 2019 om 14:20

Waar haal je dat vandaan? Labyad ging marktconform weg. Waarom zou je voor een jongen die in Jong Ajax voetbalt en 1,25 miljoen waard is überhaupt meer dan een miljoen moeten betalen?

Leuke speler met een contract van nog maar een jaar, die zal toch voor een tonnetje of 8 wel haalbaar moeten zijn. Ik zie hem er graag bij voor het volgende seizoen. Tijd voor een frisse nieuwe start onder VD Brom in een 4-3-3 systeem. Cerny en Kerk op de flanken en Venema en Bahebeck afwisselen voor de spitspositie. Ook zou ik Bart Ramselaar graag weer terug willen zien in het Utrecht shirt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

29 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren