‘Ten Hag zou de perfecte opvolger zijn van Allegri bij Juventus’

Zaterdag, 18 mei 2019 om

De zoektocht naar een opvolger van Massimiliano Allegri is geopend bij Juventus. De kampioen van Italië maakte vrijdagmiddag bekend dat de oefenmeester deze zomer afscheid neemt en 's avonds meldden diverse media dat contact is gezocht met Maurizio Sarri van Chelsea. Als het aan Alessio Tacchinardi ligt, doet de clubleiding een poging bij Erik ten Hag.

Het Ajax van Ten Hag schakelde Juventus uit in de kwartfinales van de Champions League en maakte daarmee grote indruk op Tacchinardi. De voormalig middenvelder, tussen 1994 en 2007 actief bij Juventus, vond de Amsterdammers 'fantastisch' spelen. "Ze gingen daarna ten onder tegen Tottenham Hotspur, maar Ten Hag verdient de felicitaties. Ik zou hem graag in Turijn zien werken", vertelt de dertienvoudig international van Italië in La Gazzetta dello Sport.

Tacchinardi beseft dat de kersverse Trainer van het Jaar van de Eredivisie 'misschien een andere naam' is dan de namen die nu worden genoemd. "Ik begrijp dat mensen dromen van trainers als Josep Guardiola, Mauricio Pochettino en Jürgen Klopp, maar je moet beseffen hoe duur zij zullen zijn. Ten Hag heeft goede, innovatieve ideeën over voetbal. Hij zou de perfecte opvolger van Allegri zijn. Misschien heb ik te veel fantasie, maar ik hoop het echt."

Pochettino en Sarri werden in de Italiaanse pers al in verband gebracht met de vacature bij Juventus; daarnaast zouden ook AS Monaco-trainer Leonardo Jardim en de Franse bondscoach Didier Deschamps in beeld zijn in Turijn. Antonio Conte geldt eveneens als een kandidaat bij zijn voormalige werkgever, al lijkt hij op weg naar Internazionale. Overigens heeft Ten Hag een contract tot de zomer van 2020 bij Ajax.


Poll

Erik ten Hag zou goed bij Juventus passen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door araman)

Never nooit! Hoe gaat Ten Hag dan spelen? Spel van Ajax is qua systeem echt heel anders dan bij Juve.

18 mei 2019 om 13:21

Met een ander systeem meer voetballend, daar gericht op inkopen en op als team op ingespeeld raken. Zoveel veranderingen heeft het team qua spelers niet nodig. Als deze kans zich voordoet voor Ten Hag gaat hij met een redelijke status daarheen. Over 6 maanden kan de wereld er voor ten Hag tenslotte ook minder rooskleurig uitzien in Amsterdam, dat is inherent aan voetbal en zeker bij een club als Ajax.

18 mei 2019 om 13:32

Inderdaad. Ten Hag heeft bij Juve niets te zoeken, kan alleen maar mis gaan tenzij hij met Juve de CL wint. En dat gebeurt niet.

18 mei 2019 om 13:33

Inderdaad en het is schier o-n-m-o-g-e-l-i-j-k natuurlijk om een ander systeem bij Juve te implementeren, je kan als club uiteraard nooit veranderen van systeem!

18 mei 2019 om 13:43

Dat wel maar iedereen zal mee moeten en zie Ronaldo niet mee terug verdedigen.

18 mei 2019 om 13:44

Je kan best 9 spelers hebben die continu op en neer gaan en één Ronaldo die dat niet of minder doet.

18 mei 2019 om 13:50

Mwa bjp heeft wel een beetje gelijk. Niet echt voor het systeem dat Ten Hag zou willen spelen denk ik. Kijk hoeveel arbeid het grootste aanvallend creatieve brein bij Ajax verricht

18 mei 2019 om 13:58

Inke Juve heeft van oudsher altijd hard werkende nummers 10 gehad, Del Piero werkte ook hard op zijn piek, Tevez en Dybala ook, ik zie daar geen probleem in. Denk gwn dat de gemiddelde Ajax fan niks heeft met Juve en daarom Ten Hag niet geschikt vind voor Juve, terwijl hij dat wel is.

18 mei 2019 om 13:59

En nu heb je overigens de creatieve Bernardeschi die retehard werkt op alle fronten.

18 mei 2019 om 14:04

Alex wat een zwak argument zeg, die aanname dat de gemiddelde Ajax fan niets met Juve heeft en daar zijn mening op baseert. Terwijl je vaak goed onderbouwde meningen hebt.

Ik denk overigens dat Ten Hag bij Juve ook een prima oplossing zou vinden. Mensen vergeten nogal makkelijk dat het huidige systeem bij Ajax juist door Ten Hag is bedacht en uit nood is geboren. Ten eerste bleef Ziyech terwijl Tadic al als vervanger gehaald was. Ten tweede wou hij Frenkie zo goed mogelijk laten renderen en zodoende werd het 4-2-3-1 ontworpen. Met Tadic en Ziyech zoveel mogelijk in de halfspaces van de tegenstander en hoogstaande backs werd er enorm veel ruimte voor Frenkie gemaakt die daardoor kon excelleren. Ik weet bijna zeker dat Ten Hag bij Juve ook wel een oplossing zou bedenken voor de weinig verdedigende Ronaldo.

18 mei 2019 om 14:08

Het spel wat Ajax speelt is een spel van hoge druk, de hele tijd. Spelers zoals Pjanic en Ronaldo gaan dat soort voetbal niet spelen, daar is “De Oude Dame” te oud voor momenteel. En Ten Hag krijgt echt niet het respect en aanzien om dat te veranderen daarzo

18 mei 2019 om 14:15

Flederrus Pjanic zet defensief constant druk, constant loopt die jongen verdedigende gaten dicht, waar heb jij het over? Kijken jullie wel Juve?

18 mei 2019 om 14:16

Origineel Tjah lees hier de comments eens en je zou als Juve fan wel zoiets gaan denken.

18 mei 2019 om 14:17

Flederrus Het probleem bij Juve is nu niet het gezamenlijk druk zetten, dat doen ze normaliter fantastisch, het probleem ligt hem in de behoudene stijl, dat zie je wanneer je net als ik en andere Juve fans hier elke pot van de club bekijkt.

18 mei 2019 om 14:18

@Alex: Als je dus 2 man heb die niet mee doen heb je dus altijd 2 man over om er onderuit te spelen. Tuurlijk ligt het aan de kwaliteit van de tegenstander of die dat ook kunnen. Ten Hag geeft vaak aan dat het een team prestatie is van iedereen. Dus kampioen zullen ze wel worden maar de CL is daarmee alweer veel lastiger als je het met 9 moet doen in verdedigend opzicht. Daarom vraag ik me af of het een goed huwelijk zou zijn (op dit moment). Niet omdat ik wel of niet iets met Juve zou hebben. Is gewoon een voetbal inhoudelijke gedachtengang van mijn kant.

18 mei 2019 om 14:20

Den Haag en Juventus daarom vinden ze ten hag niet geschikt.

18 mei 2019 om 14:26

Kan mij er wel iets bij voorstellen @origineel, sterker nog ik denk dat dit geldt voor heel veel voetbal liefhebbers, Juve blijft toch de club bekend van corruptie en drugsgebruik, daarbij het feit dat buiten België, Nederland en een redelijke groep in Duitsland het Italiaanse voetbal niet heel hoog scoort qua kijkcijfers (dus populariteit) vind ik die aanname van AlexDelPiero niet zo heel vreemd.

18 mei 2019 om 21:19

@rfledderus: Hierbij wordt je benoemd tot wereldkampioen aannames maken. Hoezo weet jij dat Ronaldo en Pjanic dit weigeren te spelen? Hoezo zijn de spelers hier te oud voor? Draait het niet om fitheid en kwaliteit? En hoezo krijgt Ten Hag geen respect?

Ik denk juist met afgelopen seizoen en het doordringen van zijn naam tot mensen als Tacchinardi is daar meer dan genoeg bewijs voor. Het zou toch geweldig zijn als een coach als Ten Hag de mentaliteit in het italiaans voetbal kan veranderen. Napoli en Asvroma hebben af en toe wel attractiever voetbal, maar succes met een attractief Juventus onder het roer van een Nederlandse trainer zou legendarisch zijn.

Bij Juventus loopt meer kwaliteit en potentieel (als in middelen) dan bij Ajax. De revolutie in het Duits voetbal van Klinsmann en Lőw heeft ook enorm veel impact gehad op het gehele voetbal van jeugd tot clubvoetbal in Duitsland.

18 mei 2019 om 14:23

Het systeem van FC Utrecht is ook totaal anders dan dat van Ajax, dus wat voor onzinnig argument is dit? Ik hoop dat je dat zelf ook ziet nu je emoties wat gezakt zijn.

18 mei 2019 om 16:44

Heel dom argument inderdaad. Speelde hij niet vaak 5-3-2 met Utrecht? Typisch een coach die zn spelidee aanpast naar de spelers die hij heeft. Zal altijd proberen aan te vallen en te entertainen, maar past zich ook aan naar zijn materiaal. Bij Juve zou dat niet anders zijn.

Ben alleen wel bang dat hij daar nooit de tijd gaat krijgen om echt iets te veranderen. Natuurlijk naam van niks in Italie.

Is het nu de beurt aan ten Hag om te hypen? Nadat hij 3 kwart jaar uitgekotst werd door bijna iedereen. Zelfs door eigen aanhang. Wat kan het toch snel gaan.

18 mei 2019 om 13:01

Het was vooral de telegraaf met valentijn driessen die ten hag probeerde af te schilderen als ongeschikt voor ajax. Vanuit de eigen aanhang heb ik nooit echt vernomen dat hij "uitgekotst" werd.

18 mei 2019 om 13:23

Er waren uiteraard wel mensen die sceptisch zijn en blijven ten overstaan van ten Hag maar goed die monden zijn voorlopig gesnoerd.

18 mei 2019 om 13:38

Er waren vele supporters na een half seizoen die dezelfde gedachtegang hadden en uitspraken. Zowel op fora als door het land. Dat nu alles anders is verandert niets aan dat feit.

18 mei 2019 om 14:14

@fr_jc Klopt. Echter waren er ook vele supporters die wel achter de trainer bleven staan. Ik was zeer zeker niet de enige hier die het regelmatig voor hem opnam. Hij heeft een periode moeten puzzelen en als dat dan te lang duurt kan je weleens kritiek krijgen natuurlijk. Maar als je puzzel dan uiteindelijk zo goed in elkaar valt dan verdien je niets dan lof en respect.

18 mei 2019 om 14:48

@Origineel

Jij was zeker één van die supporters die het wel voor hem opnam, vaak gelezen hier.

Ik reageerde enkel en alleen door de reactie dat het enkel door de TG Valentijn werd geroepen/geschreven. Dat is kul. Want zoals je zelf ook aangeeft is het puzzelen in het begin en zijn de messen altijd geslepen. Maar hij heeft het tot zover prima voor elkaar. (Dit seizoen )

Edit: Eigenlijk (voor mij als buitenstaander) is de tendens veranderd in de groepsfase CL, ervoor werd er vooral veel gerept over zijn verkeerde wisselbeleid en opstelling.

18 mei 2019 om 14:53

@fr_jc Ja die waren er zeker! “Uitkotsen” is wel wat overdreven, maar er waren zeker supporters met kritiek. Dit zie je volgens mij overal wel hoor. Een trainer wordt al snel beoordeeld op slechte resultaten. Zeker bij een topclub. Even ter illustratie: Gio werd het seizoen voordat ze kampioen werden weg gewenst door velen en nota bene een half jaar nadat ze kampioen werden waren er al weer Feyenoorders die klaar waren met zijn spel.

18 mei 2019 om 15:12

@Blensink

Kan het niet meer dan eens zijn met jou. Aan de ene kant jammer en de andere terecht maar is inherent aan voetbal.

18 mei 2019 om 16:45

Voor mij als buitenstaander inderdaad ook. De algemene opinie veranderde ineens toen hij zeer goede resultaten weerlegde tegen Benfica en Bayern. Logisch ook wel natuurlijk : p

18 mei 2019 om 17:05

Nee, die tendens veranderde nog later dan Benfica en Bayern. Ook toen liepen er genoeg eikels te zagen over tactische missers en natuurlijk zijn accent.
Pas na de return tegen Real veranderde dat.

18 mei 2019 om 13:09

Ik heb eigenlijk Ten Hag sinds hij bij Utrecht zat een goede coach gevonden die echt het maximale er uit haalde. Soms word ik wel gek van sommige wissels en ik vond het oneerlijk dat Huntelaar in de herfst er meteen afgehaald werd terwijl die in vorm was toen Dolberg terugkwam. Voor de rest vind ik hem tactisch ontzettend sterk.

Ajax past toch iets beter ze moeten voor Sarri gaan vind ik. Kent de taal ook en als hij het weer kan neerzetten zoals hij bij Napoli heeft gedaan gaan ze echt mooie wedstrijden spelen daar

18 mei 2019 om 16:17

Ze moeten voor een Italiaan gaan. Conte b.v.. De Italiaanse competitie is te verdedigend. Geen kans voor jonge gasten. Niet leuk om naar te kijken. Resultaat voetbal met te veel bejaarden.

Laat ten hag zich eerst maar es een paar jaar op de hoogste niveau bewijzen. Hij is nog jong en moet zeker nog veel leren. Gewoon blijven, je kans komt nog zeker.

Nee Tacchinardi, laat Ten Hag eerst maar bij een subtopper in het buitenland presteren, droomkandidaten zijn Klopp ( onhaalbaar ) Pochettino en Guardiola ( zeer moeilijk maar wel mogelijk, en anders Sarri. Met Conte, Deschamps en Mourinho had je net zo goed Mister Allegri kunnen houden.

18 mei 2019 om 13:11

Lijkt me alleen voor Ten Hag niet echt de gewenste stap om bij een buitenlandse subtopper te gaan werken als hij het nu voor elkaar krijgt om een Europese (sub) topper gebouwd te hebben.

18 mei 2019 om 15:59

@InkeMontana. Ook lijkt het mij te vroeg voor ten Hag om naar een buitenlandse topper te gaan. Klopp heeft ook jarenlang Dortmund gecoacht alvorens hij aan de slag ging bij Liverpool. Sarri heeft het in Italie geweldig gedaan en heeft nu de nodige moeite in Engeland. Emery kon het haast niet beter gedaan hebben bij Sevilla, en los landskampioen worden in Frankrijk (wat mij zelfs zou lukken met PSG) heeft ook hij het lastig bij Arsenal. Voorbeelden genoeg. Beste gewoon nog een paar jaar bij Ajax blijven.

18 mei 2019 om 14:12

Sarri heeft nog nooit wat gepresteerd in Europa in de Championsleague. Vind Mourinho betere trainer dan Allegri

18 mei 2019 om 14:57

Hoezo? Heeft bewezen met een Ajax de top aan te kunnen met goed voetbal. Als je zegt dat hij nog 1 of jaartjes moet blijven bij Ajax oké. Maar subtopper? Zie daar de logica niet van.

18 mei 2019 om 15:16

Waarschijnlijk is de totale filosofie van Juve niet geschikt voor EtH om daar voor de groep te staan en het hele systeem compleet te veranderen?

18 mei 2019 om 15:20

Wenger ?

Wat heeft Ten Hag te zoeken bij een elftal waar alles afgestemd is op Ronaldo?

18 mei 2019 om 13:26

Het nog beter voetballend neerzetten net als bij Real ook gebeurde, ook daar draaide alles om cr7. Alles moet top zijn om de cup met de grote oren naar Turijn te brengen, al blijft dat een lastig karwei.

Bij Juventus krijg je nooit de tijd om te bouwen en die tijd heeft Ten Hag wel nodig. Dus als je niet na vijf zes wedstrijden weer ontslagen wil worden, niet aan beginnen.

18 mei 2019 om 13:33

Eens dat ten Hag meteen zou moeten presteren, maar na 5, 6 wedstrijden ontslagen? Juve is geen trainerskerkhof.

18 mei 2019 om 14:10

Marc Frustrerend he dat men hier zomaar wat roept, alles om de club er door te sleure natuurlijk, zelfs liegen.

18 mei 2019 om 17:59

Ach ja, ze zullen vanzelf er wel achter komen dat ze het niet bij het rechte eind hebben. Ik ben echt benieuwd waar Juve bij uit komt. Ik ben dankbaar voor de jaren met Allegri, maar gelukkig ziet het bestuur ook in dat de tijd van Allegri voorbij is.

19 mei 2019 om 11:59

Doe niet zo raar ik sleur jouw geliefde club er helemaal niet door. Het is gewoon een gegeven dat bij elke topclub direct gepresteerd moet worden, zou voor Barcelona , Real Madrid of MC ook gelden.

18 mei 2019 om 14:03

Onzin, wanneer is de laatste keer dat Juve een coach na 6 wedstrijden heeft ontslagen? Kom eens met feiten man ipv maar klakkeloos wat te roepen. Juve heeft op 1 coach ( Zaccheroni) na de afgelopen jaren altijd coaches gehad die meer dan een seizoen of 1 seizoen en meer bij de club zijn gebleven.

18 mei 2019 om 14:08

En zelfs Zaccheroni heeft een half jaar tijd gehad, al de andere coaches sinds de jaren 70 en zelfs verder terug hebben minstens een jaar tijd gekregen, minstens.

19 mei 2019 om 12:02

Trek het niet persoonlijk man. Juventus is al jaren een club die op eenzame hoogte staat in Italië dus het risico om te mislukken is daar met een gevestigd team niet groot. Maar als je zoals Ten Hag op je eigen manier gaat werken, kunnen de eerste resultaten tegenvallen en dan kan het snel gedaan zijn. Niets met jouw geliefde club te maken, maar gewoon met het feit dat bouwers tegenwoordig weinig tijd krijgen.

Wat moet ie mey cr7?

18 mei 2019 om 13:12

Als het zo'n goede coach is dan zou hij het wel moeten weten anders is het geen coach die klaar is voor de top.

18 mei 2019 om 13:36

Ja wat kan een trainer nou doen met een 5 malig gouden bal en CL winnaar die minstens 30 goals per jaar maakt.

Sarri zou perfect zijn voor Juve, Ten Hag voor Bayern😛 ( Bayern verleden)

Nee dat denk ik niet. Zou mooi zijn in de toekomst als die het aan zou kunnen voor het Nederlands elftal maar nu is hij daar nog niet klaar voor.

Ik vind het grappig om te zien hoe Erik ten Hag eerst werd afgerekend op z’n accent, manier van praten, ‘overkomen’ / uitstraling en een aantal maanden later opeens een enigszins interessante optie lijkt te zijn voor een aantal topclubs in Europa? Never judge a book by it’s cover of is dit allemaal zwaar opportunistisch?

18 mei 2019 om 13:14

Slechter dan Kovac kan je niet zijn vind ik...

Tactisch absoluut een goede optie. Zie hem echter niet vedettes als Ronaldo en dybala onder de duim houden

18 mei 2019 om 13:34

Dybala is een makkelijke jongen, te makkelijk zelfs, mist het karakter dat bv Del Piero en Tevez wel hadden.

Ten Hag vind ik zeker een goede trainer, Het idee wat hij heeft is wat ik graag zie. Jardim zou ik ook een goede trainer vinden, Heeft het heel goed gedaan met AS Monaco en geeft talenten ook de kans

18 mei 2019 om 13:35

Inderdaad waarom niet, is een goede optie, ik wil eens wat mooi combinatie voetbal zien bij Juve.

18 mei 2019 om 13:53

Ik ben heel benieuwd wie er gaat komen, Ik hoop iig dat het niet Conte word, Willen we echt een frisse wind moeten we hem niet terug halen

18 mei 2019 om 13:55

Idd dan krijgen we weer van dat behouden risicoloze zaadvoetbal waar je in de CL nergens mee komt, dat heeft de gemiddelde Juventino wel gezien intussen.

18 mei 2019 om 14:11

Nou idd. Mooi combinatie voetbal en aanvallend voetbal zijn toch wel erg welkom. Helemaal na afgelopen seizoen. Ben benieuwd

Zidane, Sarri, Ten Hag.... het zijn wel flinke namen... maar ik zie geen van de drie de cl met Juventus winnen.

Denk dat ze zich hadden mogen verdiepen en dan hadden ze geweten dat voor die ideeen ze Alfred moesten hebben en niet Erik..

Ik vind dat Ten Hag het goed heeft gedaan dit seizoen, maar als toekomstige coach van Juve? Natuurlijk niet. Trainers die volgens ''de Hollandse school'' willen spelen hebben niets te zoeken in competities zoals de Serie A. Doe eens even realistisch.

Ik kan niet de enige zijn die vind dat Ten Hag het nog maar eens een seizoen moet proberen. Er zijn wel vaker coaches geweest die een uitschieter hadden (hoe groot dan ook). Kan hij ook een tweede seizoen een dergelijk constant niveau halen met zijn club? Ten Hag had wel beschikking over veruit het beste Ajax in jaren, met wereldtalenten en dure aankopen. Bewijs het nog maar een jaartje voordat je zo'n overstap maakt.

Niet doen. Bij dit Juventus kun je alleen maar verliezen. Coppa’s en Scudetto’s genoeg, je voorgangers kun je in ieder geval niet overtreffen. En de Champions League... daar komt vanaf de kwartfinale vaak een hoop geluk bij kijken.

Alsjeblieft niet zeg. Ik wil die Tukker niet zien bij Juventus.

Niet doen. Ronald de Boer ging als een gieter af. Een NL trainer past niet in dat land. Mooi in Amsterdam blijven en opnieuw een 11-tal opbouwen.

18 mei 2019 om 16:04

Ronald de boer is geen hoofdcoach

Ten hag gaat in het buitenland nooit de tijd krijgen om te bouwen. Als mensen hier al na een paar weken mekkeren en verwachten dat zijn positiespel er al in gestampt is, hoe zal dat dan in het buitenland gaan. Zelfde bij bosz. Mensen verwachten dat dat mooie spel er meteen al in zit. Dat heeft tijd nodig en in het begin kan je punten verspelen.

Dat zeg ik ook steeds! Doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli135
5.AS Roma122
Voor de complete stand: Serie A

34 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren