Transfer Lisandro Martínez naar Ajax ‘praktisch afgerond’

Vrijdag, 17 mei 2019 om

Lisandro Martínez wordt na Razvan Marin, Kik Pierie en Kjell Scherpen de vierde aankoop van Ajax voor komend seizoen. Technisch directeur Diego Lemme heeft in de Argentijnse media laten weten dat het bod van zeven miljoen vanuit Amsterdam is geaccepteerd. “Maandag heeft Ajax laten weten de vraagprijs te accepteren, het is dus praktisch afgerond”, aldus Lemme.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

74 reacties (laatste reactie door no.14)

Fenomenale Transfer. Hele goede multifunctionele speler die ik zelfs beter vind dan Tagliafico toen hij naar Ajax vertrok.

17 mei 2019 om 10:33

Fenomenaal? Gebruik je dat woord wel eens in het dagelijks leven?😜 On: blij met deze transfer. Al hoop ik niet dat dit ten koste gaat van Sinkgraven

17 mei 2019 om 10:36

Sinkgraven vertrekt naar alle waarschijnlijkheid.

17 mei 2019 om 10:38

Bayer Leverkusen staat voor hem klaar als ik het mag geloven.

17 mei 2019 om 10:50

Want fenomenaal is zon moeilijk woord? Vrij normaal toch.

17 mei 2019 om 11:42

@nusto, ga je nou mensen aanspreken op het gebruik van een (compleet normaal) woord omdat je hem zelf moeilijk vindt?

On: Ik heb gelezen dat het een groot talent is. In tegenstelling tot Magallan lijken de Argentijnen deze transfer ook een stuk beter te begrijpen. Ik hoop ook dat het basisniveau van deze jongen wat hoger ligt. Ik will Magallan niet meteen afschrijven, want hij heeft fysiek natuurlijk wel wat te brengen, maar ik hoop dat ie het voetballende gedeelte de komende maanden beter gaat leren. Laten we hopen dat deze Lisandro er direct staat!

17 mei 2019 om 13:49

Ik neem aan dat hij bedoelt dat fenomenaal een term is wat "exceptioneel goed" betekent. En niet iedere transfer is fenomenaal. Messi is fenomenaal, Ronaldo is fenomenaal. Lisandro Martinez is goed, misschien hartstikke goed. Maar niet alles is fenomenaal, en hoeft dus niet in het dagelijks leven op alles toegepast te worden.

17 mei 2019 om 10:40

Wat is het voor type speler?

17 mei 2019 om 11:23

Ik ken hem niet, maar hij wordt de verbeterde Tagliafico genoemd en dat klinkt altijd goed.

17 mei 2019 om 11:52

Type Trabelsi maar dan linksback. Sympathieke gozer die gaat als de brandweer. Hij heeft dezelfde pit als Nico maar is voetballend verder. Het enige waar hij in dient te verbeteren is zijn koppen. Zijn timing is meestal off. Verbaast me dat ie voor dit bedrag verpatst wordt ... Ajax heeft echt een goeie te pakken.

17 mei 2019 om 12:03

Met zijn felheid past hij perfect in een team dat de tegenstander vast wil zetten. Daarnaast is hij aardig snel en heeft hij een mooie trap. In de lucht is Nico wel een stuk sterker.

Wel ideaal om hem volgend jaar er al bij te hebben. Ik denk dat hij als een Wober komend jaar de eerste wissel voor LCV en LB zal zijn, maar uiteindelijk zal hij wel gewoon op de LB uitkomen. Niet alleen vanwege zijn geringe lengte, maar ook omdat ik persoonlijk zijn voorzet een stuk sterker vind dan zijn inspeelpass.

17 mei 2019 om 12:36

Type trabelsi..whut?? Dit is echt geen sneltrein langs de zijlijn hoor, ik denk dat je in de war bent met iemand anders.
Dit is een centrale verdediger die voetballend zeer sterk is en met ruimte in zijn rug kan verdedigen. Kan door zijn voetballend vermogen ook wel op de linksback, maar dat is niet zijn primaire positie.
Op verschillende fora wordt gezegd dat hij ondanks zijn lengte ook koppend best aardig is.

Heel erg blij met deze transfer. Lees veel positieve verhalen over hem en het is een type speler die wij echt nodig hebben. Tagliafico zal Ajax volgend jaar sowieso gaan verlaten en het is de vraag of Blind daarna nog blijft. Met deze jongen speel je hier alvast op in, ik geloof dat hij op beide posities kan spelen. Eventueel kan hij volgend seizoen al centraal spelen waardoor Blind doorschuift naar het middenveld. Een middenveld met Blind, Van de Beek en Marin ziet er ook niet verkeerd uit.

17 mei 2019 om 10:08

Precies. Nou nog een rechter centrale verdediger erbij. Ik hoop dat ze daar iets voor op het oog hebben, want achter Matthijs zijn de opties toch behoorlijk schaars. Magallan, Schuurs en Veltman zijn toch allemaal te licht voor het niveau dat je moet nastreven.

17 mei 2019 om 10:14

Een goede vervanger rechts centraal wordt inderdaad heel belangrijk. Met name omdat Blind alleen goed centraal fungeert met kopsterke/snelle verdediger. Voor Martinez geldt denk ik hetzelfde, aangezien hij ook niet de grootste is. Persoonlijk zou ik Bruma geen gek idee vinden, een Nederlandse speler die aan die eisen voldoet. Heb verder geen idee hoe hij het de afgelopen paar jaar gedaan heeft, maar vind het in ieder geval een interessante optie.

17 mei 2019 om 10:17

Magallán is zeker geen topper, maar ik heb wel vertrouwen dat hij naast Martinez prima kan renderen. Martinez kan het gebrek aan snelheid compenseren en kan ook prima voetballen, dus dan kan Magallan zich op de mandekking richten. Ik had hem persoonlijk niet gehaald, omdat hij een soort Argentijnse Veltman was, maar hij is ook weer niet zo'n prutser als sommigen nu zeggen.

17 mei 2019 om 10:19

En dan ook graag een nieuwe rechtsback. Mazaraoui heeft het meer dan prima gedaan op die positie, maar als je hem die laatste paar wedstrijden op de plek van Schöne ziet is het haast crimineel om hem terug naar rechtsback te zetten. Tel daarbij op dat Kristensen er (met alle respect) niks van kan en dat de toekomst van Veltman ook nog onzeker is en je kunt haast niet anders dan geld investeren in een fatsoenlijke rechtsback.

17 mei 2019 om 10:37

Nee met Blind, van de Beek, Marin en misschien Odegaard zelfs blijft Nous vermoedelijk op de back.

17 mei 2019 om 10:44

@siepie

Magelan is 1 m 81 en Martinez 1m 78. Het lijkt me dus heel sterk dat zij samen het centrum van Ajax gaan vormen. Het is ook wel duidelijk gebleken dat Martinez is gehaald als beoogde opvolger van Tagliafico en nu alvast gehaald is omdat buitenlandse spelers in de meeste gevallen tijd nodig hebben om zich aan te passen. Dus ga er maar van uit dat Schuurs (1 m 93) de beoogde vervanger is van De Ligt als er geen speler van buitenaf wordt aangetrokken. En zelfs als dat wel zo is, zal ook die speler tijd nodig hebben om te acclimatiiseren en Ajax op Schuurs aangewezen zijn.

17 mei 2019 om 10:57

@scepticus: ik lees juist op verschillende plekken dat Martinez eerder een centrumverdediger dan een back is. Eerder waren er inderdaad berichten dat hij met Tagliafico te vergelijken viel, maar er zijn nu ook de nodige mensen die dat tegenspreken. Wel is iedereen ontzettend over hem te spreken.

17 mei 2019 om 11:24

En gelukkig maar want hij was daar een openbaring afgelopen seizoen! En hij gaat daar alleen maar beter worden. Veel mensen hebben niet in de gaten hoe belangrijk het is om goed voetballende backs te hebben in het huidige voetbal en dat deze ook nog eens een enorme transferwaarde vertegenwoordigen.

17 mei 2019 om 12:10

@23vdv23. Bij DyJ speelt hij naast Barboza die wel echt een beer is, waarbij Martinez daaromheen de gaten dichtloopt en de opbouw verzorgt. Zijn positionering is ook erg sterk, dus hij geeft ook goed rugdekking op die positie.

Op linksback heeft hij internationaal gezien echter veel meer potentie. Op termijn zal hij zeker op die positie terecht komen. Nu een jaartje onder de vleugels van Nico en daarna is hij de vaste man.

17 mei 2019 om 12:41

Magallan is 1.85, die lengte is verkeerd aangegeven op wikipedia. Dit kan je ook goed zien als je hem naast andere lange spelers van Ajax ziet. De telegraaf heeft ervan gemaakt dat het de opvolger van Tagliafico is, en misschien wil Ajax hem ook wel omturnen tot linksback. Echter, hij is voornamelijk een linker centrale verdediger (heeft slechts 5 van zijn 56 wedstrijden op de back gespeeld). Dat is naar mijn mening ook de positie waar Ajax hem moet opstellen, doet mij erg denken aan Chivu.
Hij zal denk ik net als Blind een duo gaan vormen met een fysieke en kopsterke verdediger.

17 mei 2019 om 12:55

@23vdv23

Quote: "ik lees juist op verschillende plekken dat Martinez eerder een centrumverdediger dan een back is. Eerder waren er inderdaad berichten dat hij met Tagliafico te vergelijken viel, maar er zijn nu ook de nodige mensen die dat tegenspreken. Wel is iedereen ontzettend over hem te spreken".

Jari Litmanen was ook niet te vergelijken met Dennis Bergkamp. Toch hebben beiden het formidabel gedaan op 10 ook al vulden ze die positie op een andere manier in. Ook als Martinez niet op Tagliafico lijkt, wil dat nog niet zeggen dat het geen goede linksback kan zijn. Het lijkt mij vrij duidelijk dat hij als opvolger voor Tagliafico is gehaald, omdat de linksbackpositie al jaren een hoofdpijndossier is bij Ajax. Dat is pas met de komst van Tagliafico veranderd. Ik sluit niet uit dat hij uiteindelijk centraal achterin komt als hij daar goed uit de voeten blijkt te kunnen. Maar niet samen met Magelan, dan wordt het centrale duo veel te kwetsbaar in de lucht. Datzelfde geldt als hij een koppel zou moeten vormen met Daley Blind. Volgens mij is Martinez net als Blind een linkspoot en twee linkspoten in het centrum is als vloeken in de kerk. Dat zie ik dus al helemaal niet gebeuren. Ajax heeft natuurlijk ook niet voor niets 9 miljoen uitgegeven voor Magelan, die verwacht ik daarom volgend seizoen in het centrum, maar niet samen met Martinez. Ik houd het op Magelan/schuurs omdat ook het koppel Blind/magelan door haar geringe lengte te kwetsbaar is in de lucht.

17 mei 2019 om 10:12

Ik weet niet in hoeverre Marin over creativiteit bezit, maar uit de reacties hier op de site maak ik op dat het meer een soort donny is, maar dan met een zeer goede lange bal. Met het middenveld dat je voordraagt, mis ik dan toch wel de creativiteit die we dit jaar met Frenkie wel hebben. Van Daley en Donny zal dat in ieder geval niet gaan komen. Ik zie dan toch liever nog een creatieve speler komen, dat Daley gewoon achterin blijft. Zeker als De Ligt ook vertrekt, anders verander je gewoon je hele centrum, dat lijkt me toch wat veel.

17 mei 2019 om 10:15

Heb het gevoel dat ziyech gaat blijven voor nog een jaar. Dat hij naar het middenveld zal gaan en daar de lijnen mag uitzetten. Neres, Huntelaar en tadic voorin

17 mei 2019 om 10:21

Ja eens, lees echter verschillende verhalen over het type speler dat Marin is. Bij de aankondiging van Ajax werd hij omschreven als aanvallende middenvelder. Een middenveld met Donny, Marin en nog een creatieve speler lijkt mij dan te aanvallend. Wellicht Marin gewoon op de positie van Frenkie komt te spelen, met bijvoorbeeld Mazraoui ernaast. Je levert dan wel heel veel creativiteit in, aangezien je natuurlijk ook de creativiteit gaat missen van Ziyech. Odegaard zou daarom heel goed passen, omdat hij op 10 kan spelen en hangend vanaf rechts. Hij kan dan de broodnodige creativiteit toevoegen, los van dat het een fenomenale voetballer is.

17 mei 2019 om 10:23

Ziyech blijft niet. Door zijn prestaties in de Champions League zal hij echt onhoudbaar zijn deze zomer, is voor hem zelf ook het beste om de uitdaging aan te gaan in een grote competitie.

17 mei 2019 om 10:24

Ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik acht die kans echt heel klein.

17 mei 2019 om 10:30

@Oxxis, daarom ben ik ook verbaasd dat ze Sinkgraven laten gaan. Hoewel ik hem als LB niet geweldig vind, denk ik dat hij prima op het middenveld zou spelen.

17 mei 2019 om 10:47

Overmars zei gisteren dat ziyech wegfaat

17 mei 2019 om 13:01

@kyle66

Quote: "... daarom ben ik ook verbaasd dat ze Sinkgraven laten gaan".

Vooralsnog is daar geen sprake van en is het alleen zo dat Leverkusen interesse heeft getoond. Omdat Sinkgraven nog maar een contract van een jaar heeft, is er sowieso geen sprake van dat Ajax "hem laat gaan", maar dat de club een vertrek daardoor niet kan tegenhouden als hij zijn contract niet wil verlengen.

17 mei 2019 om 13:14

@Scepticus, natuurlijk is het nog niet definitief. Dat begrijp ik ook wel. Ik had wel kunnen schrijven 'daarom zal ik verbaasd zijn als Ajax Sinkgraven laat gaan', maar ik dacht dat het duidelijk was wat ik bedoelde. Maar misschien gaat hij wel niet en probeert Ten Hag het met hem op het middenveld. We zullen zien wat de toekomst brengt.

17 mei 2019 om 10:44

En toch denk ik dat je met dat middenveld een tikkeltje creativiteit mist. Donny heeft diepgang, Marin is een dynamische speler met een goed schot en Blind moet verdedigende taken opknappen. Toch mis je dan zo’n type odegaard/ziyech met een paseerbeweging en een steekpass.

17 mei 2019 om 11:05

Ja eens, dat zal voor Ten Hag wel een grote uitdaging worden als Van de Beek blijft. Heb het idee dat Marin en Van de Beek redelijk dezelfde type voetballers zijn. Wellicht dat Ajax tegen mindere tegenstanders met VD Beek, Marin en Odegaard (als hij komt) kan spelen en dat sterkere tegenstanders er een CVM bij komt en Odegaard naar de zijkant verhuist. Zal wel weer een enorme puzzel gaan worden volgend seizoen.

Leuk voor Ajax! Blijkbaar echt een bijtertje. Ook goed om te zien hoe standvastig Overmars is. Nu al 4 aankopen. Gaat wel erg hard. Al hebben ze het geld natuurlijk.

17 mei 2019 om 10:10

Tja 2 van de 4 aankopen zijn voor de toekomst en met de verwachte uitgaande transfers is het wel goed dat er optijd een vervanger gehaald wordt

17 mei 2019 om 10:26

Dit zal de vervanger vn Sinkgraven zijn, die gaat voor 10 mil naar leverkussen.

17 mei 2019 om 11:07

Waar haal je die 10 miljoen vandaan? Lijkt me vrij veel geld voor een wisselspeler met een 1-jarig contract.

17 mei 2019 om 10:13

Is natuurlijk ook wel belangrijk 1 speler gaat zeker al weg en er zullen vast wel een paar volgen. De selectie moet wel op orde zijn als we de voorronde van Champions League spelen.

Wat een schitterende naam voor een voetbalclub zeg!

17 mei 2019 om 10:12

Tot het in het Nederlands is. Verdediging en rechtvaardigheid! Bekt lang niet zo lekker.

17 mei 2019 om 10:18

Ik vind het ook echt een prachtige naam, haha. Ik dacht dat ik de enige was die daar zo over dacht.

ON: Lijkt me een hele mooie transfer. Meer van die Argentijnse spirit. Ik denk ook dat het helpt met het gelukkig houden van Nico.

Ik voel dat het weer een goed jaartje gaat worden! Overmars is op dreef, de selectie wordt aangevuld en de U17 klopt ook voorzichtig aan de deur.

Singraven uit en Lisandro in is wel een aardige upgrade. Sinkgraven op het middenveld had ik overigens dan weer geen gekke optie gevonden voor aankomend seizoen, maar een transfer is ook prima.

17 mei 2019 om 10:15

Ja maar ik snap opzich dat sinkgraven toe is aan een nieuwe start. Is er nooit echt uitgekomen tot nu toe, niet consistent iig

17 mei 2019 om 10:16

Zeker als je Sinkgraven voor 10 mio kunt verkopen, dan verdien je er nog aan ook.

Ik denk dat Ajax nog veel plezier gaat beleven aan deze speler... Kan niet wachten om hem aan het werk te zien

17 mei 2019 om 11:09

Ongeveer een jaar?

We gaan op de Argentijnse tour! Dybala heeft het niet naar z'n zin in Italië, polsen dan maar!

17 mei 2019 om 10:49

Misschien wil Messi nog een keer CL winnen?

17 mei 2019 om 11:07

Zou zo maar eens een defensie kunnen worden met Tagliafico, Magallan, Martinez en Veltman/mazraoui
Lekker hoor!

17 mei 2019 om 11:10

Ja die Magallan maakte ook echt indruk. En waar is Blind dan opeens??

17 mei 2019 om 12:34

Goede opmerking inderdaad. Die was ik even vergeten. Zou goed kunnen dat Blind nog als CV blijft staan, maar hij kan ook het middenveld op!

17 mei 2019 om 13:37

Kan niet zeggen dat ik als tegenstander schrik krijg van die achterhoede haha.

17 mei 2019 om 11:21

Pavon zou wel een realistische optie zijn. Ben persoonlijk wel fan van Argentijnen. Enorm gepassioneerd.

Een centrale verdediger van 1,78 meter? Ajax Ajax, wanneer gaan we het nou eens leren? Je hebt verdomme lengte nodig achterin!
Hij zal best goed zijn hoor, Nico is ook niet lang, maar die ga je ook niet centraal achterin zetten.

17 mei 2019 om 10:41

Deze jongen is dan ook meer met het oog op de LB positie gehaald. Waar we dit jaar vaak ene probleem hadden als Nico wegviel. Deze gozer kan nu mooi acclimatiseren achter Nico en daarmee het jaar erop het stokje overnemen

Volgend seizoen misschien 3 Argentijnen in de verdediging bij Ajax. En ook alle 3 international... Nu nog een Argentijnse rechtsback en je geheel Argentijnse verdediging is compleet. Wel geinig plaatje toch.

17 mei 2019 om 10:42

Magallan is geen A-international.

Mooie ontwikkeling, het Zuid Amerikaans bloed en gif doet onze prestaties ten goede. En we hebben een mooie mix van Nederlandse jongens en Buitenlandse jongens. Ga zo door Overmars.

17 mei 2019 om 11:02

Zo langzamerhand begint de balans wel een beetje door te slaan als Frenkie, Matthijs, Daley (singraven) en Hakim vertrekken en allemaal vervangen worden door buitenlanders (marin, Magallan, Lisandro Martinez en ws Odegaard).

17 mei 2019 om 11:37

Helemaal mee eens. Verder zie ik vd Beek ook nog wel vertrekken. Nog even en ten Hag is de enige Nederlander.

17 mei 2019 om 15:07

RedBaron ik zei het net al tegen Vesta, in de jeugd zit ook nog genoeg Nederlands talent.

17 mei 2019 om 11:26

Ik mis juist het aantal Nederlanders. De Ligt, de Jong, Sinkgraven en Ziyech gaan weg. Dan heb je alleen Blind, Veltman, vd Beek en Huntelaar over. Schuurs, Pierie en Pierie zullen wel in Jong spelen vgend seizoen. Mag hopen dat Vertonghen of Alderweireld nog, komt, dan zijn dan tenminste nog halve Nederlanders.

17 mei 2019 om 14:56

Dus je noemt Vertonghen of Alderweireld halve Nederlanders maar iemand als Mazraoui die geboren is in Nederland staat niet bij de Nederlanders? Verwacht dat ook een middenvelder (misschien 2) uit rijtje van Eiting, De Wit, Ekkelenkamp, Lang en Gravenberch aan gaan sluiten bij het eerste.

17 mei 2019 om 15:05

Vesta no worries, er komt ook meer dan genoeg Nederlands talent aan vanuit de jeugd.

De teller staat al op dik 25 miljoen en de echte topaankopen moeten nog komen. Heerlijk dat Ajax nu zoveel middelen heeft, heb er alle vertrouwen in dat er volgend jaar weer een geweldig team zal staan.

Voor verdedigend koppen is lengte natuurlijk een pre, maar timing, inzicht, sprongkracht en op het juiste moment een duwtje geven is van net zo'n groot belang. Als je ziet hoeveel kopduels Nico wint, is lengte niet alles.
Is Ajax nog geinteresseerd in Fosu-Mensah ( en andersom), anders is dat een goede vervanger voor een vertrekkende de Ligt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Standard Luik 38 10 8 0
2017/2018 Standard Luik 33 4 4 0
2016/2017 Standard Luik 9 2 0 0
2016/2017 Standard Luik 9 0 2 0
2016/2017 Viitorul 20 4 4 0

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren