‘NAC moet zich schamen dat het met deze middelen gedegradeerd is’

Donderdag, 16 mei 2019 om

NAC Breda eindigde als gevolg van een dramatisch seizoen op de laatste plaats in de Eredivisie en speelt na de zomerstop een niveau lager. Voor Luuc Eisenga, eind maart begonnen als algemeen directeur in het Rat Verlegh Stadion, zaak om de boel op organisatorisch gebied weer op de rit te krijgen, al zijn de financiële middelen door de degradatie niet al te groot.

“We zullen het met minder middelen dan nu moeten doen”, erkent de voormalig bestuurder van sc Heerenveen tegenover Voetbal International. “Maar met genoeg om competitief te zijn. Dat we met deze middelen gedegradeerd zijn, daar moeten we ons voor schamen. In het recente verleden is het NAC al eens overkomen, ook toen wisten we de tribunes te vullen. We hebben de trouwste supporters en sponsors.”

Eisenga weet dat het spelersbudget van NAC wordt teruggeschroefd naar Keuken Kampioen Divisie-begrippen. “We moeten inventief zijn. Er moet een goed elftal staan, een selectie met de juiste grootte, met spelers die alles voor NAC willen geven”, blijft de directeur hoopvol naar de toekomst kijken. “Dan springt de vonk over. Dat is de opdracht voor deze zomer. Hier zingen ze: De wereld zal nog niet vergaan, zolang de liefde blijft bestaan. We moeten bewijzen dat we de liefde waard zijn.”

De NAC-directeur windt er geen doekjes om en poneert gelijk de doelstelling voor het seizoen 2019/20. “Er is maar één doel, dat is promotie”, aldus de bestuurder van de Parel van het Zuiden. Het is nog onduidelijk of Ruud Brood aanblijft. De net als Eisenga onlangs aangestelde hoofdtrainer praat binnenkort met het bestuur en weet dan meer over zijn toekomst bij de degradant uit Breda.

Kastaneer hoopt op ommekeer: 'NAC hoort gewoon in de Eredivisie'
Meer video's

Poll

Verwacht jij dat NAC Breda volgend seizoen weer promoveert naar de Eredivisie?


Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

het is ook een schande dat ernie brandt werd weggestuurd nadat hij 3e met nac was geworden in de eredivisie. het lijkt wel 1 groot spoor van wanbeleid in breda. de echte fans zijn de dupe. beter wordt de top van de club doorgelicht, want je zult weer zien dat de ontslagen op de werkvloer zullen vallen terwijl de verantwoordelijken kunnen blijven zitten.

16 mei 2019 om 21:08

Maar in de play-offs voor Europees voetbal was de koek op.

16 mei 2019 om 22:02

wees uberhaupt blij dat je 3e bent geworden. nac is gewoon een rechterrijtje club.

16 mei 2019 om 22:12

Lekker relevant wat er 10 jaar geleden is gebeurd. Dat heeft toch niets te maken met het huidige beleid?

16 mei 2019 om 23:08

Bij de degradatie 2 jaar geleden is de club op organisatorisch gebied al uitgehold, dus daar zullen geen ontslagen meer vallen nu. De 3 grote aandeelhouders bij NAC bepalen alles, omdat zij vinden dat ze dat mogen nadat ze de club financieel hebben gered een jaar of 5 geleden. Dat beleid lijkt alleen helemaal nergens op, want directeuren zijn enkel spreekpoppen van hun en degene die de klappen mooi kunnen opvangen als het weer dramatisch gaat. Daar zit het probleem. Dat er nooit rust rond de club is zijn we gewend, maar die gasten vertikken het moedwillig om fatsoenlijk beleid te voeren.

6 punten achter op nummer 17. Dat is niet niks. Qua kwaliteit moeten ze toch betere wedstrijden kunnen spelen, het is enigszins crisis. Jammer want NAC hoort gewoon in de eredivisie thuis.

16 mei 2019 om 23:10

"Kwaliteit" is subjectief, met allemaal bvtjes vol kwaliteit bereik je niks. Zeker niet als die zogemaamde kwaliteit rijkelijk overschat wordt, vooral door de heren ego's zelf. Die mentaal zo mak zijn als een lam met 2 gebroken poten. Geen meter te veel lopen, altijd wijzen naar een ander, salaris opstrijken en verder geen reet geven om de club. Daar is het fout gegaan dit seizoen.

Wat afgelopen voetbaljaar bij FC Twente mogelijk bleek, moet ook voor NAC haalbaar zijn. Toch? Oftewel binnen een of maximaal twee seizoenen terugkeren in de Eredivisie. Zo'n goed elftal hadden de Tukkers het afgelopen seizoen toch ook niet? NAC hoort gewoon in de hoogste voetbalklasse thuis. Al was het alleen maar omdat ze thuis op een echte grasmat spelen, en niet op competitievervalsend kunstgras.

Achja met Eisenga aan het roer wens ik NAC veel succes. Hoop wel dat NAC terug keert, mooie club!

NAC moet gewoon helemaal opnieuw beginnen. Contacten met city verbreken. Willem Weijs vragen welke A junioren in aanmerking komen voor de A selectie. Een paar ervaren eerste divisie spelers proberen te halen. En daar een team van smeden. Je moet geen broodvoetballers halen, maar spelers met binding met de club of regio.

16 mei 2019 om 23:11

Amen. Dat heeft ons dit seizoen de kop gekost. Pure armoede.

Middelen? Welke middelen? Is een dramatisch elftal met een bestuur wat ook niet echt 'top' is. Dit is een typisch voorbeeld van een horloge dat niet in harmony werkt maar zo stroef als stront door een zeef.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.FC Emmen38-31
16.Excelsior33-33
18.NAC Breda23-45
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. RosheuvelAanvaller335
M. te VredeAanvaller3010
S. van HooijdonkAanvaller120
B. van LeerDoelman310
K. NiemczyckiDoelman10
D. DerviteVerdediger50
A. GersbachVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

10 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2019- NAC Breda
2015-2018 PSV
2014-2015 NEC
2012-2013 Roda JC Kerkrade
2008-2012 RKC Waalwijk

In de wandelgangen

Woensdag 22 mei
Zinédine Zidane hoopt Paul Pogba deze zomer te kunnen verwelkomen, maar de Fransman krijgt mogelijk niet zijn zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren