Adam Maher heeft aanbieding in beraad: ‘Ik moet kijken wat het beste is’

Maandag, 13 mei 2019 om

Adam Maher streek afgelopen zomer na een aantal moeizame seizoenen bij PSV en een pijnlijk halfjaar bij FC Twente neer bij zijn jeugdliefde AZ. De middenvelder had na zijn terugkeer in Alkmaar een aantal weken nodig om weer op niveau te komen, maar veranderde daarna al snel in een belangrijke schakel in het elftal van trainer John van den Brom. Inmiddels zijn de gesprekken over een verlenging van zijn aflopende contract dan ook geopend.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Adam Maher volgend seizoen nog voor AZ speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door elninoo)

Nog steeds maar 25 zeg. Zou mooi zijn als hij nog een fiks aantal jaar dit niveau vast kan houden.

Gewoon bij Az blijven en weer opbloeien kn je over 1/2 jaar een stap naar het buitenland wagen. Denk dat hij nu juist veel moet spelen om die jaren goed te maken, en zoals hij zegt zot hij daar lekker dus waarom dan nu weggaan. Denk dat hij nu toch lekker wil voetballen in plaats van cashen....

13 mei 2019 om 13:52

Hoop het ook. Maar hij is transfervrij, straks kan hij elders 8 ton per jaar pakken of meer.... ik zou nog een jaar AZ dragen en dan een stap vooruit zetten

13 mei 2019 om 13:57

Dat is het ook, die gaat waarschijnlijk wel weg. Aan de andere kant; je kunt hem ook dik betalen, geld is er wel in Alkmaar. Bovendien hebben ze geen transfergeld hoeven betalen voor hem. Dat zou een mogelijkheid zijn, hij voegt veel toe aan dit AZ.

13 mei 2019 om 14:21

Inderdaad, Az zou er goed aan doen eens een paar toppers binnen te houden. Ieder jaar die exodus van alles wat kan voetballen. AZ zou serieuze stappen kunnen zetten wanneer het een seizoen iedereen zou kunnen behouden.

De selectie van nu vind ik zelf niet heel erg bijzonder. Maar afgelopen jaren heeft Az steeds bewezen prima voetballers te hebben rondlopen. Jammer dat het net niet kapitaalkrachtig genoeg is de spelers 1 seizoen langer te behouden. Kampioen zal het dan waarschijnlijk niet worden maar het kan de druk op Ajax en PSV dan wel flink opvoeren. Zou leuk zijn voor de competitie en het Nederlands voetbal in het algemeen.

13 mei 2019 om 15:00

In potentie staat er nu een onwijs goed elftal. Ik acht het ook niet onrealistisch dat AZ de belangrijke spelers dit jaar aan boord kan houden. Koopmeiners zie ik wel vertrekken omdat die op het middenveld wil spelen en ook Til zou kunnen, maar Idrissi, Stengs, Svensson Maher, Midtsjo, Bizot en Vlaar zie ik wel blijven. Als er nog een goede CV en spits komen en Maher gebonden wordt kan het zomaar eens een mooi seizoen worden volgend jaar.

13 mei 2019 om 15:28

@elninoo:

Toch zitter er een paar hele goede spelers in:
Maher, Svensson, Vlaar, Bizot, Seuntjens, Midtsjo, zijn goede ervaren spelers.
Aangevuld met een paar hele goede talenten zoals Stengs, Boadu, Gudmundsson en Druijf. En natuurlijk de groep ertussenin die pas circa 2 seizoenen in de eredivisie spelen, maar al gezien worden als ervaren spelers, zoals Koopmeiners, Ouwejan en Til.
Idrissi is wat lastiger te plaatsen. Voor de winterstop, speelde hij de sterren van de hemel en na de winterstop zat hij in een grote dip. Hopelijk pakt hij na de zomerstop weer zijn oude vorm op.

1 a 2 gerichte goede aankopen en Az kan weer een heel mooi seizoen tegemoet gaan.

13 mei 2019 om 17:11

In theorie is dat zo maar in praktijk gaat AZ er vrijwel iedere transferzomer op achteruit. Dat is natuurlijk vreselijk jammer. Natuurlijk hebben ze een geweldige jeugdopleiding en vullen ze het weer aan met eigen jongens maar voordat die volledig tot potentie komen zijn ze alweer weg. Als AZ het team 2 jaar langer zou kunnen bij elkaarhouden dan doen ze gewoon mee om de titel.

Zou mooi zijn als Maher nog minimaal 1 seizoen bij AZ blijft, want hij is daar dit seizoen toch best wel opgebloeid na mislukte avonturen bij Psv, Osmanlispor en FC Twente.

Zijn niveau uit zijn eerste periode bij AZ zal hij niet meer halen, maar hij is ook pas 25 (wordt in juli 26) en heeft dus nog meer dan genoeg jaren voor zich. Misschien dat hij uiteindelijk toch nog op een goed niveau blijft presteren en dan een stap naar een mooie degelijke club in het buitenland kan maken.

13 mei 2019 om 16:01

Niet mislukt bij Twente. Speelde in een barslecht team met een verdedigende Verbeek aan het roer. Bij Twente kon je ook zien dat het nog steeds een goede speler is. Deelde meer in de algehele malaise.

13 mei 2019 om 17:03

@ Fct1981,

Onder die 'verdedigende' Verbeek brak Maher wel door bij AZ destijds en was hij misschien wel de beste speler en de meest veelbelovende speler van de Eredivisie. Of misschien niet de beste, maar zeker echt wel een van de betere spelers in de Eredivisie onder Verbeek bij AZ toen.

Overigens ben ik geen fan van Verbeek als coach, maar Maher brak onder hem wel door bij Az.

13 mei 2019 om 17:16

Bij Twente 5 3 2 gespeeld, niet meest ideale voor een speler als maher

13 mei 2019 om 23:03

Toen was er een geweldige click met altidore. Die 2 vonden elkaar blindelings en maher kon vogelvrij spelen wat natuurlijk ook mee hielp.

Zou hem er best bij willen hebben zoals hij bij AZ weer speelde, zeker transfervrij

13 mei 2019 om 14:43

Dit kan best wat zijn voor Feyenoord inderdaad. Moest ik zelf ook al even aan denken. Hij is transfervrij, en Feyenoord heeft niet heel veel financiële middelen. Een type speler als Maher heeft Feyenoord ook niet echt (kückü misschien, maar die is jong), dus kan een welkome aanvulling zijn.

Je moet je afvragen of hij het dan gaat maken. Bij PSV is hij immers door het ijs gezakt. Maar je kan er ook amper een buil aan vallen omdat hij transfervrij is natuurlijk. Hopelijk heeft hij wat geleerd van zijn periode bij Psv. Want nu blijkt dat hij gewoon heel goed kan voetballen.

Ik hoop (met denk ik alle AZ-supporters) dat hij bijtekent. Hij was veruit de belangrijkste en beste speler van dit jaar en is de publiekslieveling. Deze rol waarin hij de bal op komt halen om daarna het spel te verdelen ligt hem geweldig nu hij wat sterker is. Maher wordt gewaardeerd en zit zoals hij zelf zegt op zijn plek, waarom duren de onderhandelingen dan zo lang? Zou Maher dan echt zo bizar veel vragen, want anders zou dit eigenlijk niet eens een issue moeten zijn. Maak die jongen best betaalde speler, er is geld zat en hij kwam gratis. Aan de andere kant mag er ook een beetje waardering teruggegeven worden, aangezien AZ zijn carrière uit het slop heeft gehaald door hem een kans te geven na zijn mislukte avonturen.

13 mei 2019 om 18:12

AZ krijgt er volgend seizoen door omstandigheden drie middenvelders bij. Door de terugkeer van Wuytens en het wellicht halen van een extra verdediger schuift Koopmeiners door naar het middenveld; met de terugkeer van Boadu en Druijf zal ook Seuntjens weer als middenvelder worden gezien. Verder keert ook de terug fit geworden Vejinovic terug, is Gudjohnsson meer een middenvelder dan een flankaanvaller en komen ook de talenten Goudmijn, Helmer en Reijnders aan de deur kloppen. Maher was afgelopen seizoen de beste bij AZ, is meer dan welkom om te blijven maar is door bovengenoemde nu ook weer niet zo onmisbaar dat er voor AZ abnormale bedragen mee gemoeid moeten gaan.

Ga met vd Brom mee naar Utrecht, zal hem prima bevallen in de domstad

13 mei 2019 om 15:29

Lekker een stap omlaag doen, seems legit.

13 mei 2019 om 15:45

Enige reden waarom ik hem niet zie verlengen is als hij een salaris eist die tonnen boven het plafond zit. Dan zie ik niet in hoe Utrecht hem wel zou kunnen halen.

14 mei 2019 om 10:13

Suikeroom van Seumeren...

Feyenoord zal vast zeer geïnteresseerd zijn in Maher. MvG lijkt nog steeds verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie voor komend seizoen en staat er om bekend dat hij graag spelers uit de Nederlandse competitie haalt, er is nul euro in kas en Maher is transfervrij.
Ben zeer benieuwd welke keuze hij maakt.

13 mei 2019 om 18:05

Lijkt me significant zowel sportief als financieel niet echt een stap vooruit. Denk eerder dat hij aast op een mooie club in het buitenland die hem - naast een vorstelijk salaris - ook een substantiële tekenbonus biedt.

13 mei 2019 om 23:42

Dit is uiteraard een zeer reële optie voor hem, maar het is natuurlijk niet zo’n gekke gedachte dat Feyenoord ook zeer geïnteresseerd is. Ik ben benieuwd of hij kiest voor AZ dat hem de kans bood om zijn carrière een boost te geven, of in de eredivisie een stap maakt (Feyenoord), of dag hij zijn transfervrije status gaat uitbuiten door een flinke tekenbonus te pakken en naar het buitenland te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller42
F. DruijfAanvaller30
A. GuðmundssonAanvaller20
M. BizotKeeper30
J. KarlssonAanvaller21
C. StengsAanvaller21
M. BakkerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

357 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren