Transfer van 130 miljoen lijkt aanstaande: ‘Ik heb mijn beslissing genomen’

Maandag, 13 mei 2019 om

Er wordt de laatste tijd veel gespeculeerd over de toekomst van Eden Hazard. De Belgische vleugelaanvaller heeft bij Chelsea nog een contract tot medio 2020 en zou in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid staan. Na afloop van de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Leicester City (0-0) laat Hazard weten dat hij een beslissing over zijn toekomst heeft genomen.

Door de doelpuntloze remise tegen the Foxes eindigt Chelsea als derde in de Premier League, waarmee the Blues zich verzekerd hebben van deelname aan de Champions League van volgend seizoen. Dit heeft echter geen invloed op de keuze van Hazard, zo laat hij weten aan Goal. “Nee, dat denk ik niet. Ik heb mijn beslissing genomen, that’s it. Ik wacht nu af hoe de situatie zich ontwikkelt. De club is een aantal weken geleden op de hoogte gebracht van mijn besluit.”

“Ik heb mijn beslissing genomen en dat heeft niet alleen met mij te maken. We spelen nog een finale en daarna zien we wel. Ik wilde eigenlijk dat alles al geregeld zou zijn, maar dat is niet het geval. Om die reden wacht ik nog steeds, zoals jullie en de fans ook wachten”, stelt Hazard. Chelsea zou een bedrag van 130 miljoen euro willen ontvangen voor de aanvaller. “Ik ben nooit, nooit afgeleid geweest. Als je op het veld staat, probeer je je te focussen op het voetbal. Dan doe ik gewoon mijn best en denk ik niet na over de situatie. Ik probeer gewoon wedstrijden te winnen.”

Maurizio Sarri, manager van Chelsea, liet Hazard in de laatste competitiewedstrijd op de reservebank beginnen. “Hij was moe, dus daarom begon hij niet in de basis. We probeerden met hem in het veld te winnen in de laatste 25 minuten. Ik denk dat Eden de afgelopen zeven seizoenen in iedere wedstrijd zijn uiterste best heeft gedaan. Het is nu tijd om zijn beslissing te respecteren, maar ik hoop dat hij bij ons zal blijven”, zegt Sarri in gesprek Sky Sports. Chelsea staat op 25 mei nog in de finale van de Europa League tegenover Arsenal.


Poll

Zie jij Eden Hazard vertrekken bij Chelsea?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door zivojan)

Hazard zit eraan te komen mede Madridistas! Ik hoop dat Chelsea en Real de deal snel kunnen afronden, fijner voor de gemoedstoestand van Hazard en ook die van de fans. Hazard is echt broodnodig en mocht Jovic ook komen deze zomer zitten we weer redelijk goed voorin. Hazard zijn droom gaat (hopelijk) uitkomen. Het is nu gewoon wachten tot Madrid’s comunicado oficial.

13 mei 2019 om 10:26

Xmelissa hazard en eriksen zijn al bijna binnen. Nu nog mbappe of neymar.

13 mei 2019 om 11:06

MBappe zie ik momenteel niet gebeuren, misschien in de nabije toekomst. Neymar daarentegen maken we meer kans. Maakt zich redelijk onmogelijk op dit moment en het is Flo’s dream signing maar ik betwijfel of het gaat lukken. Ney moet zelf die transfer gaan forceren omdat Flo de relatie met Nasser niet op het spel wilt zetten. Zijn Barcelona verleden kan een eventuele deal ook lastiger maken en zijn maniertjes.. fenomenale voetballer maar mocht hij komen mag ie dat gedrag in Parijs achterlaten.

Ik hoop dat Hazard nog even ala Drogba een Europese prijs regelt op zijn afscheid, dat zou zijn status als grootheid binnen de club nog even meer kracht bij zetten. Voor Sarri’s manier van spelen is het misschien wel iets positiefs dat Hazard nu echt gaat vertrekken. Chelsea is te lang afhankelijk geweest van Hazard en zijn bevliegingen, tot een punt waar ik betwijfel of de spelers niet rond de 60ste minuut van elke tegenvallende wedstrijd gewoon dachten: “fuck wat Sarri wil dat we doen, laat Hazard het maar oplossen.”. Het bestuur MOET nu ook wel reageren, want je moet je beste speler gaan vervangen en dat gaat een dure grap worden. Er zal sowieso zwaar geinvesteerd moeten worden!

Als Chelsea doorgaat met Sarri dan heb ik er vertrouwen in dat niet meer afhankelijk zijn van de grillen van Hazard iets positiefs zal zijn, eindelijk kan er dan gewerkt worden aan een speelstijl en een andere manier van spelen!

13 mei 2019 om 08:43

Het lijkt me toch dat ze doorgaan met Sarri. Ze zijn derde geworden en staan in de finale van de Europa League. Dat is een prima prestatie. Natuurlijk is er, soms terecht, kritiek, maar om nu weer de boel om te gooien is waanzin.

13 mei 2019 om 08:49

De relatie met een groot gedeelte van de achterban is echt om te janken. Ik ben het er niet mee eens, maar er zijn echt heel veel fans op twitter, reddit en vooral in het stadion, die Sarri willen zien vertrekken. Ikzelf vind echt dat Sarri uiteindelijk een prima eindresultaat behaald heeft maar dat moeten we wel in het perspectief plaatsen dat Arsenal en Spurs het zelf verpest hebben door 2 keer te winnen in de laatste tien wedstrijden!

13 mei 2019 om 08:54

Ja, dat heb ik gemerkt. Maar die achterban is zo weer omgedraaid wanneer Chelsea beter gaat voetballen. Ik denk dat, ondanks het mogelijke vertrek van Hazard, ze er volgend jaar voetballend op vooruit gaan. Simpelweg omdat ze speelwijze beter zullen uitvoeren.

13 mei 2019 om 08:56

Dat geloof ik ook, geef Sarri twee of drie echte voetballers erbij en een seizoen met een voorbereiding en dan denk ik dat het spel al veel beter zal worden!

13 mei 2019 om 08:50

Waar zou je sarri ontslaan? Heeft het meest haalbare bereikt, 3e plek en EL finale. Eigenlijk horen ze 4e als je na de selectie kijk van de big six of niet?

13 mei 2019 om 08:58

Er wordt binnen de Engelse media serieus rekening mee gehouden omdat men bij Chelsea ontevreden is. De supporters zijn niet echt tevreden over Sarri en vinden hem maar eigenwijs. Ook binnen de spelersgroep zouden er wat spelers zijn (invloedrijke spelers) die hem liever kwijt dan rijk zijn. Ik heb altijd gezegd dat we Sarri tijd en steun moesten geven. Zowel in het supporten als in een enorm transferbudget. Dat is voor mij niet veranderd. Ik hoop hem volgend jaar ook nog als manager te hebben.

13 mei 2019 om 09:38

Ik ben het alleen eens met het deel dat Chelsea 3e is geworden door het falen van ManU, Arsenal en Tottenham (die schijnbaar echt kansloos zijn zonder Kane in de PL). Het voetbal zelf ziet er, na een seizoen Sarri, er nog steeds niet uit. Afgelopen week tegen Frankfurt was voor mij opnieuw een dieptepunt. Wat was dat slecht.

13 mei 2019 om 10:22

Het is een heel ander Chelsea dan onder Mourinho en Conte, maar ik vind dit Sarriball echt niet slecht, de ploeg combineert goed, zoekt altijd de voetballende oplossing, zet de tegenstander in de regel vast op de eigen 16, en is mentaal ook sterk.

OK, de goals vallen moeilijk, en aan wisselvallige spelers als Luiz kan je je enorm ergeren, maar ik vond t tegen Frankfurt gewoon prima, dat is geen cafe elftal waar je tegen speelt.

13 mei 2019 om 10:29

Maar wat hadden we verwacht dan? Dat nadat spelers vanaf 2012 hebben kunnen wennen aan of aangekocht zijn voor de speelstijlen van Benitez, Mourinho en Conte (allemaal vrij defensief denkende coaches) nu opeens weten wat ze moeten doen om op Sarri's manier te spelen of opeens over hele andere verborgen kwaliteiten gaan beschikken waar ze niet voor gekocht zijn? Nee natuurlijk niet..

Je kan niet van Sarri verwachten dat hij met Rudiger en David Luiz opeens én de nul gaat houden én heel leuk van achter op gaat bouwen. Kante gaat niet opeens perfecte driehoekjes maken met Azpiliqueta en Willian na twee maanden trainen! Dit gaat heel, heel lang duren want de complete selectie van Chelsea is gefinetuned om op de counter te spelen en met de kont op de zestien te hangen. Wanneer Chelsea dat deed dit seizoen, liep het opeens een stuk beter! Kijk er de finale tegen Manchester City maar op terug.

We moeten Sarri de tijd en het geld geven die Guardiola en Klopp gehad hebben. Dat hadden we misschien al voor Mourinho moeten doen, dat hadden we al voor Conte moeten doen maar nu Moeten we het doen voor Sarri. Anders ben je als club al je geloofwaardigheid kwijt en stapt er geen enkele visionair meer in!

Zullen wel tot een akkoord komen met Chelsea, die jongen droomt allang om voor Real te spelen en heeft nog 1 jaar contract+ wordt 29 dus moet Chelsea geen 135/140M gaan verlangen.. ik vind maximaal 115M een zeer goeie prijs ( leeftijd-contract , daardoor). Ze moeten Hazard dit gunnen! Had ie langer contract dan was het een ander verhaal geweest natuurlijk. Hazard opvolgen zal heel moeilijk worden aangezien er niemand rondloopt die hem ( korte termijn) kan opvolgen, hazard is toch wel chelsea vind ik persoonlijk

13 mei 2019 om 09:30

Hudson Odoi

13 mei 2019 om 10:14

Die gaat niet verlengen, heeft allang een akkoord met Bayern( eind december) dat is de reden dat hij al maanden niet wil verlengen. Zal in januari een voor-contract ondertekenen als chelsea hem niet vrijgeeft deze zomer, de Bayern doc zou zijn blesure gronding analyseren en advies geven of bayern er voor moet gaan( alles wijst op een ja). Vele vergeten dat Odoi een officieel transfer-verzoek indiende, dit doe je niet zomaar. Heeft trouwens op social media heel veel contact met Bayern spelers

Ja ik denk dat chelsea moeilijk gaat doen omdat ze volgend seizoen geen inkomende transfers mogen realiseren maar aan de andere kant tis nu of nooit voor chelsea. Zou wel jammer zijn voor vinicius want gisteren tijdens zijn invalbeurt heeft ie weer es laten zien dat het enorm potentie heeft.

13 mei 2019 om 09:07

Klopt & kan Hazard niks aandoen.. heeft jarenlang zijn uiterste best gedaan en hij verdiend het om naar Real M te gaan maar verwacht ook enige problemen. Vinicius heeft idd heel veel potentie.. kan hij op rechts spelen?

Hoe raar het ook klinkt, dit is wel de beste oplossing voor Chelsea ook denk ik. 100-130 miljoen laten lopen om hem volgend jaar gratis de deur uit te zien lopen (want hij gaat niet verlengen) is echt te zonde, hoe goed hij ook is. Pulisic is al gehaald, dus het is te hopen dat hij een topseizoen gaat draaien, maar Hazard vervangen is niet niks. Het zou mooi zijn als Hazard eindigt met een gewonnen EL, dat zou een mooi afscheid zijn.

Beste speler dat beschikbaar is voor Real Madrid. Uitzonderlijk talent, denk echter dat hij niet de mentaliteit heeft om Real Madrid naar een titel of een CL te schieten zoals Ronaldo dat deed, daarvoor is hij niet meedogenloos en giftig genoeg. Het zegt genoeg hoeveel talent hij heeft dat hij, ondanks dat, zo goed is.

13 mei 2019 om 12:04

Hij is fantastisch maar inderdaad wel een ander type speler dan Ronaldo. Ronaldo stond garant voor 50 doelpunten per seizoen, Hazard scoort nauwelijks. Je moet er een doelgerichte speler naast zetten (jovic?) die voor de goals gaat zorgen. Dan komt het wel goed.

13 mei 2019 om 13:08

Ik moet eerlijk zeggen dat ik vind dat een speler zoals Hazard ook wel minimaal 20-30 per seizoen mag maken. Hij is nu vooral een spelmaker, maar met een meer diehard instelling zou hij meer kunnen dan dat, wat zich uit zou betalen in onder andere een betere productie.

13 mei 2019 om 13:39

Talent van 28 jaar?

13 mei 2019 om 14:58

Talent als in zijn natuurlijke aanleg. Had je zelf ook kunnen bedenken als je niet moeilijk wou doen.

Waarom RM 130 miljoen euro betaalt voor een speler die nog maar 1 jaar contract over heeft? Is dat niet teveel? Als het nog 4 jarige contract is ok, maar je betaalt voor 1 jaar toch geen +100 miljoen euro? Kunnen ze beter 1 jaar wachten en hem gratis ophalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool3418
3.Chelsea2610
Voor de complete stand: Premier League

761 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 7 1 0 0
2018/2019 Chelsea 37 16 2 0
2017/2018 Chelsea U23 1 0 0 0
2017/2018 Chelsea 34 12 2 0
2016/2017 Chelsea 36 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Real Madrid maakt indruk en wacht verrichtingen van Barcelona af

Real Madrid heeft drie dagen na het midweekse doelpuntenfestijn tegen Galatasaray in de Champions League weer flink uitgehaald. Het team van Zinédine Zidane haalde met 0-4 uit tegen Eibar en maakte...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tottenham Hotspur komt in januari met een bod van tussen de vijftig en zestig miljoen euro op Lorenzo Pellegrini. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren