ADO Den Haag weigert mee te werken aan afscheidsfeest Van Persie

Zondag, 12 mei 2019 om

Feyenoord is er niet in geslaagd om zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen af te sluiten met een overwinning. Zondagmiddag werd in De Kuip uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst, maar de sfeer op de tribunes kreeg geen vervolg op het veld. ADO Den Haag was dankzij doelpunten van Erik Falkenburg en Sheraldo Becker namelijk met 0-2 te sterk en gooide zo roet in het eten. Voor Feyenoord rest nu nog één uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, waarin Van Persie niet meer mee zal doen. ADO neemt het woensdag op de laatste speeldag op tegen Willem II.

Van Bronckhorst koos naast Van Persie voor de bekende namen en Feyenoord kreeg in een wedstrijd waarin er verder geen sportieve belangen meer op het spel stonden de eerste paar kansen. Een schot van Jens Toornstra verdween na vijf minuten spelen al over het doel van Robert Zwinkels, terwijl de doelman even later moest ingrijpen bij een poging uit een moeilijke hoek van Van Persie. Na een halfuur spelen was de aanvaller opnieuw dicht bij de openingstreffer, maar hij zag zijn kopbal op de buitenkant van de paal eindigen.

Kenneth Vermeer hield vervolgens een paar minuten voor de rust met een katachtige reflex een kopbal van Falkenburg uit zijn doel, waardoor Feyenoord en ADO met een gelijke stand op de rust af leken te stevenen. Falkenburg stak hier echter alsnog stokje voor door de daaropvolgende corner van Nasser El Khayati met het hoofd tot doelpunt te promoveren en zo zijn vijfde treffer van het seizoen te maken. Van Persie leek in de eerste helft al nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt en de aanvoerder bleef het ook na de rust proberen.

Een schot vijf minuten na de onderbreking verdween vanaf de rand van de zestien echter hoog over het doel van Zwinkels en even later mikte hij de bal na een goede actie recht op de keeper. ADO bleef in de tussentijd ook gevaarlijk op de counter en een halfuur voor tijd pakten zich door toedoen van Becker nog donkerder wolken samen boven de afscheidswedstrijd van Van Persie. De aanvaller van de bezoekers leek vlak daarvoor nog uit te vallen met een blessure, maar kon uiteindelijk toch verder en bewees meteen zijn waarde. Hij stond na een snelle uitbraak helemaal vrij aan de linkerkant en stuurde de bal in een keer voorbij Vermeer in de tegenovergestelde hoek.

Daarop kreeg Van Persie een schot van een meter of zes ook niet achter Zwinkels en Feyenoord mocht niet mopperen dat de achterstand in de slotfase niet nog verder opliep. El Khayati krulde de bal met nog ruim twintig minuten te gaan op de paal en ook Tomás Necid liet een goede kans liggen. Jeremiah St. Juste en Steven Berghuis waren op hun beurt in de laatste paar minuten van de wedstrijd nog dicht bij een aansluitingstreffer, maar eerstgenoemde stuitte op Zwinkels waarna Berghuis de bal op de lat werkte.


Poll

Vind jij dat Feyenoord meer verdiende?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door daannl-12)

Ik als ADO fan (en Man UTD) gunde het Van Persie ook wel. Mede omdat die voor United heeft gespeeld, desondanks blij met de 3 punten voor ADO!

De uitslag is niet zo belangrijk, maar het is wel bijzonder schrijnend dat die 10 man om Van Persie heen er zo'n onbeschrijfelijk potje van hebben gemaakt vandaag. Typerend voor dit kloteseizoen. Bah, wat een waardeloos team.

Wat ga ik de sierlijkste speler die ik in een Feyenoordshirt heb meegemaakt verschrikkelijk missen.

De bal wou er helaas niet in. Niet meer dan logisch dat ADO zich niet vrijwillig naar de slachtbank laat leiden, maar dat een Becker dan de noodzaak voelt om het Legioen uit te dagen is sneuer dan sneu.

12 mei 2019 om 17:09

Wat deed Becker?

12 mei 2019 om 17:24

Scoorde en liep daarna naar het Feyenoord publiek om provocerend te gaan dansen. Sowieso liet ADO zich weer van haar slechtste kant zien.

12 mei 2019 om 19:40

Heb het net gezien. Valt allemaal wel mee hoor.

12 mei 2019 om 21:18

Hoe van een mug een olifant te maken 101.
Man man man.
Hij kan toch ook gewoon blij zijn met zijn goal? Niet alles is om het heilige Feyenoord legioen te provoceren hoor

12 mei 2019 om 23:23

Ik zeg ook niet dat het hier om een misdaad tegenover de mensheid gaat. ADO (dat ook nergens meer voor speelde) was gewoon vrij sneu bezig door zelfs van kant te gaan wisselen (zodat Feyenoord en dus RvP de tweede helft niet richting de harde kern speelt), tijd te rekken, alles wat bewoog neer te schoppen en om de 5 minuten te gaan liggen. Sheraldo Becker was hiervan met zijn rare actie een treffende personificatie.

12 mei 2019 om 23:54

Ach. Robin van Persie wou zelf geen afscheidsduel. Dan hoef je deze wedstrijd als tegenstander ook niet gaan benaderen als afscheidsduel. Waarom zou je?denk zelf niet dat Van Persie er zo mee zit dat hij de tweede helft niet kon spelen richting de harde kern.

Het is voor hem ondanks het resultaat gewoon een mooie laatste wedstrijd in De Kuip geweest.

12 mei 2019 om 21:53

Ik vind het toch altijd ietwat wonderbaarlijk dat iedere speler in elk stadion mag juichen behalve in de Kuip want dan is het altijd provocatie? Becker als oud-Ajacied kreeg waarschijnlijk (want dat gebeurt met regelmaat) van alles verbaal naar zijn kop gesmeten al de hele wedstrijd lang, gezien het nogal gevoelig ligt als een speler zijn opleiding heeft genoten in Amsterdam. Vervolgens scoort Becker, een mooie goal overigens, en viert hij dit met een dansje en daar proberen we een provocatie van te maken. Het zal oprecht aan mij liggen dat ik hier het probleem niet zo van in zie, en mocht dit oprecht wel een probleem zijn, misschien dat we er dan over moeten gaan nadenken om de wedstrijden in de Kuip zonder publiek te gaan spelen in de hoop dat er nooit meer een supporter zich geprovoceerd voelt op het moment dat er mogelijk een tegenstander scoort.

12 mei 2019 om 23:16

Of wellicht is er meer gebeurd (maar aangezien je niet in het stadion was zul je dit niet hebben meegekregen) en dient deze situatie slechts als een goed voorbeeld van mijn algemene punt (dat Becker, en met hem eigenlijk heel ADO vandaag, zich vrij sneu gedroeg). Argumenten gebaseerd op speculatieve assumpties kun je verder beter voor jezelf houden.

12 mei 2019 om 23:32

Ik was inderdaad niet in dat stadion gezien ik zelf supporter ben van een andere club, echter valt het mij wel op dat het constant (en dan zeg ik niet vanuit alle supporters) maar bepaalde supporters binnen de Kuip gezever is over het 'provoceren' van spelers als ze een goal vieren. Deze 'supporters' lijken zichzelf als zijnde zo speciaal te zien dat wanneer er een tegenstander scoort ze eigenlijk een verontschuldiging moeten aanbieden dat ze dit hebben durven doen in de Kuip. Al met al ben ik blij met alle supporters in de Kuip die geen moeite hebben met scorende en vervolgens vierende tegenstanders, echter vind ik het iets moeilijker omgaan met de 'supporters' die hier zodanig veel moeite mee hebben dat ze maar meteen gaan afgeven op de vierende partij.

Overigens is het heel tof dat je het 'speculatieve assumpties' noemt, wat tot op zekere hoogte een behoorlijk leuk pleonasme is maar dit terzijde, maar verder benoem je nog steeds niks wat hij nou zo verkeerd zou hebben gedaan waardoor dit echt niet zou kunnen. Verder durf ik met zekerheid te zeggen dat Becker behoorlijk onheus bejegend wordt vanuit die eerste ring omdat dit bij elke wedstrijd gebeurd tegen uitgesproken oud-Ajacieden, en daarmee doel ik niet op dat elke Feyenoorder dit doet, het is zelfs de grote minderheid, echter net als in elk ander stadion worden deze mensen niet aangesproken op dit gedrag omdat de omgeving bang is voor de reactie van deze persoon. Dit is geen speculatieve assumptie, dit is gewoon de gemiddelde kennis van mensen die wedstrijden bezoeken in de Kuip (wat ik overigens zelf niet vaak doe, maar vrienden en kennissen van mij kunnen dit beamen). Ik vind het dan ook ietwat makkelijk en ongepast om het af te doen als 'speculatieve assumpties', wanneer je het waarschijnlijk zelf ook vaak genoeg heb meegemaakt ervan uitgaande dat je zelf vaak in het stadion bent zoals je insinueert.

Verder verwijs je naar een wedstrijd van twee maanden geleden als een soort van bewijs dat Becker een sneu figuur dan wel provocateur is? Ik vind het zelf ietwat kinderachtig om een speler te willen veroordelen op een domme reactie (die overigens niet goed te praten is) maar mogelijk ligt dit aan mij.

13 mei 2019 om 00:02

Hij legt toch zeker twintig meter af, om vervolgens, met zijn ogen gedurende dit hele proces fixed op het publiek te beginnen met zijn show. Het is vrij duidelijk voor iedereen dat het doel hiervan is om te provoceren (vandaar dat de scheidsrechter ook ingreep). In Nederland hebben bijzonder veel professionele voetballers een verleden bij Ajax. Wanneer jij denkt dat Feyenoord fans elke week een soort lijst bij houden van wie er allemaal wel niet in een ver en grijs verleden een jeugdtenue van Ajax hebben gedragen heb je vrij grote waanideeã«n over Het Legioen. Sowieso is het beroep doen op de autoriteit van jouw 'vrienden en kennissen' als onderbouwing een drogreden.

Ik ga inderdaad vaak naar het stadion en kwam pas na de reactie van Mauridenhaag erachter dat Becker een Ajax verleden heeft, dat zegt verder wel genoeg denk ik.

13 mei 2019 om 00:14

Het feit dat je probeert mijn argument af te doen als een drogreden (omdat het anekdotisch dan wel ervaringsgetrouw is) en vervolgens zelf met anekdotisch bewijs te komen versterkt natuurlijk je zaak (en daarbij je verhaal) niet.

Zoals eerder gezegd, het is een deel van de supporters wat zich verlaagt tot dit niveau en nee ik ga er niet vanuit dat men een lijst bijhoudt van alle spelers met een verleden bij Ajax maar zoals eerder gezegd is Becker daar behoorlijk uitgesproken in (verder nog een behoorlijk aantal wedstrijden Jong Ajax en een behoorlijk prominente rol in het jeugdvoetbal) en is het niet bepaald een geheim. Dat je het zelf dan niet wist wil ik je best in geloven echter betekent het niet dat wanneer jij het niet weet dat het dan voor niemand bekend is.

Ik vind verder het feit dat een scheids er iets van zegt niet zo heel veel zeggen, gezien ik dit scheidsrechters alleen maar in een stadion zie doen omdat daar schijnbaar andere privileges gelden dan elders. Ik heb de viering gezien, net als velen anderen, en volgens mij vond het gros van de mensen er oprecht niks aan de hand.

Al met al hoop ik vooral dat volgend seizoen een speler gewoon weer een dansje kan doen bij een goal in de Kuip zonder dat dit als provocatie wordt bestempeld.

13 mei 2019 om 00:38

Ik doe het af als een drogreden omdat je een beroep doet op een autoriteit als onderbouwing die ik verder niet ken en zodoende niet als autoriteit zal/kan erkennen (waarom zou alles wat jouw vrienden en kennissen zeggen kloppen?). Los daarvan begint het argument van 'ik heb vrienden die voor de club in kwestie zijn en die zeggen hetzelfde' wel echt een clichã© te worden. De scheidsrechter geniet (in tegenstelling tot de voor mij onbekende 'vrienden en kennissen) wel een zekere vorm van autoriteit. Hij is opgeleid om dergelijke situaties in te schatten en waar nodig te onderbreken (wat hij in dit geval dus ook deed) omdat er mogelijk sprake kan zijn van provocatie. Dit is de eerste keer dit seizoen dat ik een scheidsrechter dit zie doen, dus blijkbaar ligt die threshold vrij hoog (er zou immers in de ogen van velen Feyenoorders om de haverklap sprake zijn van provocatie). Waar zeg ik dat dansen alleen provocerend is? Het draait om de context. Verder vraag ik mij af wanneer Feyenoorders dan volgens jou nog meer klaagde over provocerende spelers?

13 mei 2019 om 01:03

Ik denk dat het meest simpele voorbeeld de viering van van de Beek is die zijn shirt toonde aan het publiek, of eigenlijk elke vorm van viering in deze wedstrijd die al te veel was.

Verder zal ik simpelweg zeggen dat mocht je het een drogreden vinden, dat je het dan beter kan afstempelen als anekdotisch dan beroep op autoriteit. Dit maakt overigens alle discussies dan wel argumenten op een voetbalforum vrij nutteloos, gezien alles is af te stempelen als drogreden gezien 80 van de argumenten anekdotisch, meningsgetrouw of Ad Populum zijn.

Verder is het misschien gewoon beter om het eens te worden dat we het niet eens zullen worden en hoop ik dat je nog een fijne nachtrust tegemoet gaat desondanks dat je dit grootse onrecht is aangedaan door Becker. En mocht je het graag willen delen dan hoor ik nog graag de context waardoor dit dansje echt niet door de beugel kon.

13 mei 2019 om 01:31

'ik denk dat het meest simpele voorbeeld de viering van van de Beek is die zijn shirt toonde aan het publiek, of eigenlijk elke vorm van viering in deze wedstrijd die al te veel was.'

Dat was dus volgens jou niet provocerend bedoelt -_-

'verder zal ik simpelweg zeggen dat mocht je het een drogreden vinden, dat je het dan beter kan afstempelen als anekdotisch dan beroep op autoriteit. Dit maakt overigens alle discussies dan wel argumenten op een voetbalforum vrij nutteloos, gezien alles is af te stempelen als drogreden gezien 80 van de argumenten anekdotisch, meningsgetrouw of Ad Populum zijn.'

Dank voor het delen van je werkelijk onmetelijke hoeveelheid wijsheid.

'verder is het misschien gewoon beter om het eens te worden dat we het niet eens zullen worden en hoop ik dat je nog een fijne nachtrust tegemoet gaat desondanks dat je dit grootse onrecht is aangedaan door Becker. En mocht je het graag willen delen dan hoor ik nog graag de context waardoor dit dansje echt niet door de beugel kon.'

Grappig afsluiting wanneer je zelf de drang voelt om je diepgewortelde frustratie over wat Feyenoord fans allemaal wel niet provocerend zouden vinden op een willekeurig voetbalforum de wereld in te spuwen. Sterkte met je onverzettelijke strijd tegenover valse beschuldigingen van provocatie en ik zal je voortaan een pb sturen alvorens ik weer het in mijn hoofd haal om iets als provocerend te bestempelen zonder dat Dajoowie het hier mee eens is.

Baas RVP die niet gewisseld wil worden ivm vrije trap. Maar ook een afscheid goal zit er niet in. Net als zijn carrière, zo mooi, maar weinig tastbaar. Toch gewisseld en beide teams die een ere haar maken, prachtig!

12 mei 2019 om 16:43

Hij heeft misschien weinig gewonnen, maar hij zal wel worden herinnerd als kunstenaar. En dat is veel meer waard dan welke wereldbeker of CL ook.

12 mei 2019 om 16:55

Weinig gewonnen? Deze man heeft op jonge leeftijd met een Nederlandse club het laatste grootste Europese succes geboekt! Deze man heeft met een Nederlandse club een Europese prijs gepakt! kampioen in Engeland geworden en heeft in zijn nadagen bij Feyenoord nog 2 prijzen gepakt.

12 mei 2019 om 16:59

Idd, misschien niet veel maar wel in zn eentje ongeveer United kampioen gemaakt. Sommige mensen zien liever hoofdpersoon in een succes dan bijfiguur in veel successen!

we sluiten typerend af voor dit verloren seizoen.. tragisch om zo'n held zo'n afscheid te geven, maarach. er stond toch niks meer op het spel. Ik hoop dat het voor Van Persie de pret niet teveel drukt. Hij zal in ieder geval gestrekt zijn in zijn keuze.

12 mei 2019 om 16:36

Hoezo verloren seizoen ? Derde worden met zulke spelers is al een prestatie op zich

12 mei 2019 om 17:09

@ Richard-nek: Ach man, praat toch geen onzin, Feyenoord heeft, na Ajax, de beste selectie van Nederland, gelijkwaardig aan PSV. Ze hebben gewoon collectief gefaald. Als je met 6-2 van Ajax weet te winnen, wat geen enkele andere club is gelukt, heb je gewoon een hele goede selectie.

12 mei 2019 om 17:42

Het over collectief falen heb je het als dat incidenteel gebeurd, niet een heel seizoen lang. Dan is het gewoon een kwaliteitspraat. Deze team miste gewoon kwaliteit. Ben zeer benieuwd naar volgende seizoen, kijken wat de clubs er dan van bakken.

Jammer van het resultaat maar die publiekswissel was wel prachtig

Toch bijzonder om te ervaren dat een seizoen dat in november al als een nachtkaars uitging, blijkbaar in februari, maart, april en mei nog een keer kan doven. Zonde, dat wordt puin ruimen komende jaren en hopen dat er snel goed technisch beleid gevoerd kan gaan worden, want er zal denk ik een hoop veranderen binnen de selectie. Wie moet dat gaan vormgeven?

12 mei 2019 om 16:41

Het lijkt erop dat er geen bewezen TD zijn vingers aan wilt branden.

12 mei 2019 om 17:03

Als dat technisch beleid dadelijk bij Jaap Stam komt te liggen, wat goed mogelijk is aangezien er nog steeds geen td is gevonden, hou ik m'n hart vast. Dan raak je echt van de regen in de drup.

12 mei 2019 om 18:40

Dan komen er allemaal Joey van den Berg types. Moet je echt niet willen. Ik dacht dat Mathijsen wel naar Feyenoord zou gaan, maar dat gaat niet door. Dat was voor Feyenoord de ideale optie geweest denk ik.

Deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen was met name een afknapper voor de aanhang van Feyenoord, voor Giovanni van Brockhorst en voor Robin van Persie. Hoe kun je als medespelers je afscheid nemende trainer en voetbal legende zo in de kou laten staan. Tijd voor een nieuwe wind bij de Club van Zuid. De nieuw te benoemen technisch directeur en de nieuwe trainer-coach zijn niet te benijden.

Heerlijk ik zei het van de week al hier maar werd uitgelachen 😁 volgende week Willem 2 slopen thuis en dan voorronde EC

12 mei 2019 om 17:14

Dan moeten we flink scoren en Groningen flink verliezen. Dat lijkt me erg sterk

12 mei 2019 om 18:02

Zo nu je het zegt had Groningen even over het hoofd gezien 😂 hoeveel precies? We kunnen nog wel boven willem 2 eindigen dat zou mooi zijn linkerrijtje

12 mei 2019 om 18:03

emmen 4-0 Groningen, ado 4-0 Willem 2 makkie 😁

wil niet negatief zijn...maar oeffff zonder deze 2 fatsoensheren en zonder goede vervangers (want - nog kwalijker - de echte kwaliteitsmensen schijnen hun handen niet aan F te willen branden) ziet het er zeer troosteloos uit

Dit jaar zeer snel vergeten. Dit voetbaljaar kende maar 2 hoogte punten. Het winnen van de JCS en natuurlijk de 6-2 op Ajax. Verder was het echt niet best en hebben wij zeer slecht voetbal gezien wat totaal geen indentiteit had! Toch blijft dat wel kleven aan Gio. Gio fijne man goede gozer, veel prijzen maar slecht voetbal en vele verliespartijen door de jaren heen. Hopen dat wij volgend jaar met een nieuw team weer leuk, herkenbaar voetbal mogen zien. Laten wij lekker stoppen met Vilhena, Toornstra, Jan Arie enz. Bha wat een slecht jaar dit!

12 mei 2019 om 17:51

Leuk team gaat nog heel moeilijk worden. Aardig wat vertrekkende spelers, geen (weinig)inkomsten van vertrekkende spelers, geen td, onervaren coach... Ik denk dat Feyenoord (weer) terug moet naar de basis (jeugd) en de tijd moet nemen om te gaan bouwen. Pak gewoon die 3-5 jaar om er daarna echt weer te staan.

Ik dacht dat het afscheid al verpest was door de KNVB en Ajax? Waren ze vergeten dat zelf nog moesten voetballen en ADO geen zin had om zich gewonnen te geven

Even voor de duidelijkheid als Groningen zou verliezen zat er nog playoffs in voor ADO. Dus waarom de titel, ADO weigert mee te werken. Bullshit eerste klas. RvP is mijn held maar hij heeft de verkeerde wedstrijd afscheid genomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

1657 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Vaart stralend middelpunt tijdens feestelijke middag in Hamburg

Rafael van der Vaart heeft zondagmiddag afscheid genomen van het profvoetbal. In een afscheidswedstrijd in Hamburg waren Rafa’s All Stars uiteindelijk met 6-7 te sterk voor Rafa’s HSV Stars. Van der...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren