‘Manchester United zag af van De Ligt uit angst voor overgewicht’

Zaterdag, 11 mei 2019 om

Manchester United had Matthijs de Ligt vorig jaar in het vizier, maar besloot niet tot actie over te gaan omdat er zorgen waren over het gewicht van de Oranje-international. Dat schrijven ESPN en de Daily Mirror zaterdagochtend. Namens de Premier League-club volgde scout Marel Bout de verrichtingen van De Ligt op de voet. Hij beveelde de inmiddels negentienjarige aanvoerder aan bij de clubleiding, maar plaatste daarbij een kanttekening.

Bout benadrukte volgens de Engelse tabloid dat de vader van De Ligt kampt met overgewicht en voorspelde dat de verdediger daar in de toekomst wellicht ook mee te maken kan krijgen. In de toekomst zou De Ligt kracht en snelheid verliezen, zo was de gedachte. Manchester United wilde het risico niet nemen en besloot af te zien van de komst van het Ajax-talent. Voormalig Manchester United-manager José Mourinho wilde dolgraag een centrumverdediger aan zijn selectie toevoegen en zette De Ligt bovenaan zijn lijstje. Van een overstap kwam het dus niet.

Inmiddels is De Ligt uitgegroeid tot de meest gewilde verdediger in Europa. Hij staat bovenaan het lijstje van Barcelona en het lijkt een kwestie van tijd voordat hij de overstap maakt naar het Camp Nou. De Ligt mag zich sinds kort de jongste aanvoerder in de halve finale van de Champions League noemen en won eerder dit seizoen de Golden Boy Award, de prijs voor het grootste talent in Europa.Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door deem.)

Zo! Zullen die gasten nu even balen. Zou overigens best een overweging kunnen zijn, maar lijkt me sterk dat dit DE reden zou zijn om van hem af te zien. Lijkt me dus deels een broodje aap. Mocht er een deel van waar zijn, dan is het natuurlijk amateuristisch dat dir lekt naar de pers.

11 mei 2019 om 08:51

Lijkt me dat je hier als club prima kijk op kunt houden en het zou belachelijk zijn als ze hem hierdoor hadden misgelopen, haha. Zelfs een blinde kon zien dat hij over dit portie talent beschikte, al tijdens die EL finale en daarvoor. Als je hem dan niet neemt door iets wat je als club prima bij kunt houden en kunt sturen, tja. Dan is het niet gek dat je met Jones en Bailly blijft spelen.

11 mei 2019 om 09:24

Tijd geleden dat ik zo een onzin heb gehoord! Als je zo hard traint en zoveel wedstrijden speelt en ook nog eens gezond eet en drinkt dan is het onmogelijk om dik te worden! Als dit echt waar is dan is deze man rijp voor opname in een inrichting!

11 mei 2019 om 10:14

Ik denk dat ze daar meer kijk op hebben dan jij... hard trainen en veel beweging is fijn als je een bepaalde lichaams type hebt waardoor je nooit aankomt, alleen bij de Ligt kun je duidelijk zien dat hij de aanleg heeft om dik te worden. Hij moet er qua voeding net iets meer voor doen dan een ander. Alsnog zou je dit goed moeten begeleiden, maar dat risico wil je niet nemen als club.

11 mei 2019 om 13:20

"..maar dat risico wil je niet nemen als club." Ik weet niet wat ik lees zeg. Denk jij nou werkelijk waar dat een club puur en alleen omdat Matthijs de Ligt zogenaamd 'aanleg heeft om dik te worden' het grootste verdedigende talent ter wereld laat lopen. Dat is echt onzin he, die man is gewoon een beest. Traint zich een ongeluk en als hij het gewoon bij een normaal topsport dieet houdt zal hij never nooit te dik worden.

11 mei 2019 om 16:21

Er zijn mensen die gewoon aanleg hebben voor overgewicht. Voeding en hard trainen bepalen niet alles.

11 mei 2019 om 23:44

Ik ken best mensen die er aanleg voor hebben maar ook die zullen echt niet dik worden als ze topsport bedrijven en gezond eten.

De Ligt heeft in ieder geval een zaakwaarnemer met overgewicht😀 Prachtig onzinverhaal, lijkt mij dat een medische staf wat professioneler werkt. Dit is hetzelfde als een modellenbureau die Doutzen Kroes afwijst omdat haar vader niet zo heel knap is....

11 mei 2019 om 11:27

Onzin, geloof me dat spelers die aanleg ervoor hebben uiteindelijk echt snelheid gaan verliezen. De ligt is nu heel fit, maar je weet niet hoe het over een paar jaar ervoor staat. Met die gedachte heb je scouts nodig, die laten niets aan toeval over. Vooral niet als het om een investering van 70 miljoen plus gaat.

11 mei 2019 om 14:22

'die scouts laten niets aan toeval over'. Ondertussen heeft United de ene na de andere miskoop beet en wil iedereen de Ligt hebben.

11 mei 2019 om 14:46

Moet je misschien toch eens wat beter naar Johan Kroes kijken, hij mag er best wezen, haha!

Eerlijk gezegd denk ik dat dit ook een beetje een counter van de media is op het gerucht dat de Ligt Manchester United al afgewezen heeft. Zo van, da's niet erg, wij wilden 'm toch al niet... Maar tegengif hierboven heeft ook wel gelijk. United's scouting is ook niet de betrouwbaarste recent. Wat is de laatste, goede aankoop die ze ergens weggeplukt hebben wat nou echt een verrassing was? Ik kan me er geen herinneren...

Pure onzin dit verhaal. Het is werkelijk onmogelijk dat Mourinho niet minimaal 2x per week op tv zou komen om te zeggen dat hij De Ligt wilde, maar het niet mocht van de clubleiding.

11 mei 2019 om 10:23

Mourinho is veel dingen. Vooral altijd zeer positief over zich zelf. Maar hij heeft nooit eerder spelers genoemd die hij wel of niet wilde halen. Bij geen van zijn clubs. Het is bekend dat hij nieuwe verdediging wilde meest genoemde naam was die van leicester maar ook daar heb je Mourinho nooit over gehoord. Kortom we zullen het nooit weten.

De Ligt heeft volgens mij in een interview gezegd dat hij vroeger altijd wel aan de dikke kant was, vandaar dat hij toen ook als bijnaam ‘Dikkie’ had. Maar door zijn ijzeren mentaliteit houdt hij zich goed bezig met zijn dieet, en als je hem nu zo ziet is het gewoon een grote spierbonk.

11 mei 2019 om 10:15

Met aanleg om snel dik te worden. Die moet zijn hele carrière streng met zijn voeding bezig zijn. Ik hoop dat hij dat karakter zal tonen.

Lionel Messi’s vader draagt een bril, dus dan zal zijn zoon ook wel slecht zien.... wat is dit voor BS redenering? Hoeveel voetballers zijn er wel niet, waarvan de vader overgewicht heeft?

11 mei 2019 om 10:17

Haha, je hebt zelf toch ook ogen gekregen? Je kunt heel makkelijk zien dat de Ligt een aanleg heeft om dik te worden als hij niet met zijn voeding bezig is...

11 mei 2019 om 11:12

Messi"s Vader draagt geen bril, misschien n zonnebril.

Mocht dit waarheid zijn......Marcel Bout. Binnengebracht door Louis van Gaal. Dus zegt alweer genoeg. Marcel Bout en Bastian Schweinsteiger🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Hij zou daar waarschijnlijk wel vatbaar voor zijn, maar dat was Koeman ook, en die heeft toch geen slechte carriere gehad

11 mei 2019 om 10:17

Het zegt idd niks, alleen dat hij zijn hele carrière wel strenger met zijn voeding bezig zou moeten dan een ander.

11 mei 2019 om 10:24

en dat hij mogelijk na zijn carriere "ontploft"

11 mei 2019 om 10:41

DNeres waarom heet jij eigenlijk zo terwijl je niet voor Ajax bent? Serieuze vraag..

11 mei 2019 om 13:04

Omdat ik voor Neres ben misschien??? Zou ik een speler moeten supporter en dan ook de club? Op dit moment volg ik Ajax meer vanwege Neres en als Neres volgend seizoen bij een ander club speelt volg ik die club meer dan ik Ajax zou volgen... heb niet voor niets Neres in een Braziliaans shirt inplaats van een Ajax shirt! “Ik zet herres ik zet herres, op de flank als David Neres”

Ik geloof direct dat ook De Ligt aanleg heeft voor overgewicht, maar daar ben je als club toch ook bij? Als bijna elke dag voetbalt, hard traint en op de voeding let dan kun je toch bijna niet te dik worden. Meestal dijen die spelers pas na de carrière uit.

Manchester United vond ik ooit een prachtige club. De afgelopen jaren blinken ze uit in waardeloze aankopen en verkeerde keuzes managers. Zolang er mensen zitten die er blijkbaar niks van snappen blijft ManU ben ik bang vergaande glorie en zie ik ze geen prijzen pakken.

11 mei 2019 om 14:17

Slechte trainerkeuze? Mourinho was samen met pep de beste trainer van afgelopen 20 jaar en LVG was de meest ervaarde trainer van de afgelopen 25 jaar. Volgens lag de fout niet bij de trainer.

11 mei 2019 om 14:53

Slechte keuzes ja. Niet slechte trainers. Mourinho ging nooit passen bij United. Niet als ze terug willen naar hoe het was. Mourinho is daar niet de juiste keuze voor. Kun je 'm nog kiezen, maar dan moet je er wel achter gaan staan en 'm ook het materiaal geven dat hij wil. Van Gaal vond ik nog niet eens een slechte keuze. Alleen speelt die continu naar de kracht van z'n spelers. En dat was bij United nou eenmaal verdedigend. Was bij Oranje ook zo. Onze verdediging was bout. Louis zette er gewoon een 5e man bij. Klaar. Schreeuwde toen ook iedereen moord en brand om. Moyes was ook geen slechte keuze. Ferguson zal 't toch niet ZO onwijs slecht hebben gezien? Maar hij werd ook niet gesteund.

God joh een scout die ook meteen kan zien op basis van een speler zijn ouders of die jongen te zwaar wordt... Vonden ze Van Dijk daar ook niet te langzaam en nonchalant...

Ze noemde het in de jeugd ook gekscherend dikkie. Heeft hier denk ook wel aanleg voor, maar zolang je topsport bedrijft en het leven leidt wat hierbij hoort. Wat De Ligt denk ik wel doet is er natuurlijk niets aan de hand. Als ie na zijn carrière regelmatig in de mac te vinden is moet ie dat lekker zelf weten.

WoW verklaard waarom Ronaldo, Ronaldinho en Maradona nooit voor United hebben gespeeld.

11 mei 2019 om 22:48

Maar wel jarenlang Rooney...

Lukako had ook geen overgewicht toen ie uit Liverpool kwam? Onzin..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

117 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als Mino Raiola ‘nee’ zegt, is Matthijs de Ligt met hem akkoord’

Matthijs de Ligt heeft een voorstel van Barcelona definitief afgeslagen, zo schrijven media in Spanje. Onder meer de doorgaans betrouwbare radiozender Cadena Ser verzekert dat de toekomst van de negentienjarige verdediger...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 juni
Neymar lijkt op weg naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren