PSV’er herhaalt vertrekwens: ‘Maar dat is iets voor na dit seizoen’

Vrijdag, 10 mei 2019 om

Jeroen Zoet heeft in gesprek met de NOS zijn vertrekwens bij PSV herhaald, al is dat volgens hem op dit moment van ondergeschikt belang. De doelman hoopt komende zomer het Philips Stadion achter zich te laten met een nieuwe landstitel op zak. Een eventuele transfer heeft hij voorlopig uit zijn hoofd gezet omdat hij zich wil richten op de laatste twee competitiewedstrijden.

“Als het goed is start ik gewoon hier", reageert Zoet op de vraag wat hij volgend seizoen gaat doen. "Ik heb afgelopen zomer nog met een jaar verlengd (tot 2021, red.). Iedereen weet dat ik weg zou willen, maar dat moet ik in deze situatie ook weer opzij schuiven. Mijn persoonlijke ambities staan even aan de zijkant. Dat is voor PSV nu het belangrijkste."

Zoet stond vorig seizoen in de belangstelling van clubs als AS Roma en Everton, maar van een transfer kwam het niet. Een jaar eerder hoopte hij ook al op een vertrek. Wellicht komt het er komende zomer wél. “Daar ben ik nu niet mee bezig. Dat is iets voor na dit seizoen. Dan ga ik ernaar kijken”, klinkt het. “Voor nu is alleen zondag belangrijk. Na zondag is woensdag belangrijk”, doelt Zoet op de wedstrijden tegen AZ (uit) en Heracles Almelo (thuis).

PSV heeft na 32 competitiewedstrijden evenveel punten als Ajax, alleen hebben de Amsterdammers een beter doelsaldo. Zoet heeft desondanks goede hoop dat het kampioenschap weer naar Eindhoven gaat. “Het zou fantastisch zijn als we woensdagavond een mooi feestje kunnen vieren."Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Hij is ook niet in goede vorm, veel ballen van buiten de 16 vliegen er gewoon in dit seizoen. Tijd voor een nieuwe doelman!

10 mei 2019 om 07:42

Jullie hebben Unnerstal, geweldige keeper in mijn ogen. Die handen zijn net zo groot als de benen van bijvoorbeeld een Younes.

10 mei 2019 om 09:16

Unnerstall doet het goed bij vvv, maar de vraag is of hij een niveau hoger dat ook nog aan kan. Bij vvv krijg je veel meer te verwerken, en ook meer doelpunten tegen. Dus dat hij er af en toe 1 laat glippen is daar niet zo erg. Bij PSV wordt eigenlijk iedere wedstrijd weer de 0 verwacht. Zeker in de competitie.

10 mei 2019 om 10:13

Unnerstal heeft in zekere zin gewoon meer uitstraling als keeper, hij lijkt simpelweg veel zekerder van zijn zaak. Ik sta niet te huilen als zoet vertrekt voor een leuk bedrag.

10 mei 2019 om 08:18

@mannschaft88:

Toch knap dan, dat PSV desondanks verreweg de minst gepasseerde ploeg van de eredivisie is.

10 mei 2019 om 08:26

Dat komt door het wereldwijd geprezen centrale duo dat voor hem staat natuurlijk 🤪

Nee ze krijgen niet zoveel doelpunten tegen maar die schoten van buiten de 16 vallen ook wel echt precies aan de binnenkant van de paal. Ben blij dat die Jorgensen van Feyenoord er recent nog 1 zo gemaakt heeft want hij en Larsson schieten ze tegen PSV geweldig binnen maar daarna ook niet meer...

Ik zou niet weten welke topclub voor Zoet gaat. Misschien Frankfurt als Trapp teruggaat naar PSG?

10 mei 2019 om 10:12

Mocht Frankfurt de ambitie hebben om een europese (sub)topclub te worden, en dit seizoen niet alleen als een uitschieter te beschouwen dan hebben ze echt een topkeeper nodig. Zoet had die potentie een paar jaar terug maar zijn ontwikkeling is me flink tegengevallen.

Toch denk ik dat een club als Frankfurt, (europese subtop) zoet wel zou kunnen zien als opvolger van Trapp, puur en alleen omdat hij zo'n 15 wedstrijden op champions league niveau heeft gespeeld, en een aantal keer kampioen is geworden, los van zijn vorm.

Ja het is wat je wil. Onderin voor degradatie meespelen of om het kampioenschap. En anders op de bank bij de subtop in PL. Vind het niet een hele goeie keeper.

Prima keeper voor ons maar het is toch tijd om te vertrekken. Ik zie volgend seizoen heel graag Unnerstal onder de lat staan en hoop dat Zoet dus voor een mooi bedrag wordt verkocht.

Een jaarlijks terugkerend verhaal. Zoet wil eigenlijk weg, er komt niemand en hij blijft toch. Tekende zelfs nog bij vorig jaar. Nu wil hij weer weg. Benieuwd welke clubs zich gaan melden.

Zou voor alle partijen het beste zijn. Ik heb de indruk dat bij Zoet het heilige vuur ontbreekt. Hij is toe aan een nieuwe omgeving. Buiten dat vind ik Unnerstall ook gewoon een betere keeper. Dus de vervanger is al in huis. Nu zal niet elke Europese club staan te springen om Zoet, dus zijn vertrek zal wel weer lastig worden. In dat geval doet PSV er desondanks goed aan Unnerstall aan te wijzen als eerste keeper. Dan za l Zoet ook iets minder kieskeurig worden.

Zou zou ook prima zijn om Jeroen te bedanken voor zijn bewezen diensten en door te selecteren. Ik heb wel vertrouwen in Unnerstal. En Jeroen, met alle respect: Voor PSV ben je een zeer waardevolle keeper geweest maar ik zou niet gokken op een club die in een grote competitie meedoen voor de prijzen. Die zitten gewoon niet te wachten op jou

10 mei 2019 om 09:05

"zou zou ook prima zijn om Jeroen te bedanken voor zijn bewezen diensten en door te selecteren."

Ik blijf het toch best wonderlijk vinden. We vinden het allemaal jammer dat bijna elke speler die een half jaar leuk staat te ballen in de eredivisie naar het buitenland vertrekt. Nu heeft PSV met Zoet en De Jong twee jongens die al heel lang bij de club zitten (zoet elf jaar, De Jong vijf) en die momenteel de minst gepasseerde keeper en de topscorer van de eredivisie zijn.

En toch: laat hun namen vallen en Voetbalzone roept bijna in koor: verkopen, doorselecteren. Maar waarom? Alleen maar omdat we in het tijdperk van de zapcultuur leven en niet te lang tegen dezelfde koppen aan willen kijken? Ik zou zeggen: als het niet kapot is, dan hoef je het niet te repareren. Van Zoet en De Jong weten we al dat de PSV-waardig zijn, van Unnerstall en Lammers/romero moet dat nog maar blijken.

10 mei 2019 om 09:19

Soms wil je ook nog wat aan spelers kunnen verdienen. Als je de Jong en Zoet bij je selectie houdt voor nog bijvoorbeeld 3 jaar dan zul je eigenlijk zo goed als niks meer aan ze verdienen (zoet zou dan nog kunnen). Terwijl je de transfersommen voor Romero en Unnerstall weg kunt gooien. Daarnaast zul je Lammers voor weinig moeten verkopen, net als Piroe.

10 mei 2019 om 09:50

@Cabinessence begrijp me niet verkeerd, ik ben tevreden met de inbreng van Zoet de afgelopen jaren. Maar in een team moet gewoon doorgeselecteerd worden. In een topsportklimaat moet je elke week top zijn en anders word je gepasseerd. Alleen dat houdt een selectie scherp. Types als Zoet, Hendrix, Rosario, Lozano, Schwaab kunnen weken en soms maanden achter elkaar ondermaats presteren zonder dat daar maatregelen tegen genomen worden. Zoet mag van mij blijven, natuurlijk, maar dan wel de concurrentie aangaan met Unnerstal. En dan niet zeiken als Unnerstal de eerste keeper wordt.

10 mei 2019 om 10:52

"types als Zoet, Hendrix, Rosario, Lozano, Schwaab kunnen weken en soms maanden achter elkaar ondermaats presteren zonder dat daar maatregelen tegen genomen worden."

Luuk de Jong heeft ook heel lang ondermaats gepresteerd. Ik denk dat we achteraf toch blij mogen zijn dat hij toch gewoon mocht blijven staan.

En wat voor maatregelen had je tegen Zoet willen nemen? Room erin zetten?

10 mei 2019 om 11:36

Nee 2 (zo goed als) gelijkwaardige keepers in je selectie hebben. Dat Luuk mocht blijven staan kwam ook door gebrek aan kwaliteit op de bank. Er is te weinig concurrentie binnen PSV. Alles is te vrijblijvend

10 mei 2019 om 12:31

"dat Luuk mocht blijven staan kwam ook door gebrek aan kwaliteit op de bank."

Weet ik, maar dat is achteraf maar goed. Als je hem vorig seizoen had gepasseerd, dan was hij waarschijnlijk afgelopen zomer voor een klein bedragje verkocht.

Als Jeroen Zoet zo'n nadrukkelijke vertrekwens heeft, had hij dit seizoen moeten excelleren, aantonen dat dat hij een groei doormaakt als doelman. In het belang van PSV en zijn eventuele nieuwe bestemming. Dit heeft Zoet echter nagelaten. Niet meer dan een redelijk seizoen.

Je kan wel roepen dat je weg wil naar een mooie club in het buitenland, maar zolang er niet of nauwelijks interesse is, heeft dat roepen ook niet zo heel veel zin. Toch bijzonder dat ie al jaren op doel staat en de meeste fans het niet eens zo heel jammer zouden vinden als ie vertrekt. Dat is niet alleen omdat ze hem een transfer gunnen, maar ook omdat ze het gevoel hebben een betere keeper er voor terug te krijgen, in dit geval met Unnerstall.

Hier zou ik als ajacied van balen. Unnerstall is een betere keeper. Laat die nog maar even bij VVV.

10 mei 2019 om 11:28

Unnerstall is ook net als Zoet een goede lijnkeeper. Buiten zijn doel word het ook al snel minder en qua positionering kan er ook nog veel beter. Plus bij PSV komt er natuurlijk een totaal andere druk bij kijken en krijg je minder ballen te verwerken waardoor je concentratie echt op de proef gesteld word. Benieuwd hoe hij daar mee om gaat volgend jaar.

Vind zoet als ik eerlijk ben een allerminst betrouwbare doelman. Staat geen kerel en geen uitstraling van schiet maar ik heb m toch. Grabbelt veel. En wedstrijden dat hij psv heeft geholpen bv wedstrijden atletico madrid was het meer stomp en wegduwwerk dan klemvast. Persoonlijk zou ik blij zijn met een andere doelman. Denk dat unnerstal een goede keeper is en dat hij het niveau wel aankan

Voornamelijk lijnkeeper. Vind zijn spelinzicht en positionering soms erg matig, wel goede reflexen. Ook lijkt zijn communicatie met de verdediging soms erg slecht (vaak zie je dat verdedigers en zoet elkaar niet goed verstaan). Beetje een 13 in 1 dozijn keeper. Denk dat PSV het goed doet om de speler te laten vertrekken. Met Unnerstall hebben ze een goede opvolger die in mijn ogen completer is dan Zoet.

Jeroen wij hopen ook dat je een andere club vindt, tijd voor vers bloed onder de lat: Unnerstall. Zoet heeft weinig punten voor PSV gepakt dit seizoen. Doorselecteren is belangrijk.

Wegwezen Zoet! Bedankt maar Unnerstal is een betere stabielere keeper. Bedankt voor de afgelopen jaren Zoet maar we moeten verder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 11 0 1 0
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
2015/2016 PSV 34 0 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren